- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Mobil flották
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipazzz
csendes tag
válasz
whitehand #1089 üzenetére
Whitehad, kérlek olvasd el mindig, hogy ki mit ír. És előre kérlek, ne haragudj meg azért, amit írok, nem bántani akarlak. Csak le kellene kicsit higgadnod.
Nem mondom én azt, hogy menj el innen, csak annyit, hogy próbáljad meg objektíven kezelni a dolgot. Ne méregess core i7-hez még a 940-est sem. Érdekesség képpen lehet hozzá hasonlítgatni, de milyen alapon? Mert mind a kettő most jött ki nemrég? Ennyi a közös bennük szerintem.
Nem kell alaplapokon vitázni, megint csak feleslegesen, szerintem.
De főleg ne mondj olyat, amiben nem vagy biztos, csak mert Intel párti vagy.
Ha pedig egyetlen egy jó tulajdonságot sem tudsz mondani akár a Phenom II-ről, akár az AMD-ről, akkor nagy bajok vannak. Én rengeteget tudok mondani mindkét gyártóról, jót is rosszat is.
Ha írnak teszteket/review-kat külföldi site-okon, elolvasom őket. Igazából nagyon kevés az objektív. Próbáld meg ott is kiragadni azt, ami összehasonlíthatóvá teszi a két terméket. i7 vs. AMD 940 tesztet nem is fogok olvasni, mert nincs értelme, de ilyen vitába be sem szállok, és nem is hülyézem le azt, aki mégis megteszi. Ráhagyom.Hát persze, hogy lehet fejleszteni Intelnél is ha nagyon akarok, és nem csak i7 felé. Főleg annak, akinek LGA775 alaplapja van már, és erősebb gépet akar. Azt írtam, hogy mivel nem kell alaplapot váltani, ezért talán olcsóbban megússza az, aki AMD-ről váltana erősebb gépre, vagy erősebb gépet szeretne venni az ősrégi helyett. Az Intel elég drága, sajnos egyelőre.
Elhiszem, h oga több C2 processzor fogy a világon, mint Deneb, hiszen az utóbbit még nem árulják sehol. Vagy ezt rosszul tudom?
Ez a piac sosem lesz telített, mindig változik és mindig mindenki újít. Speciel én is itt vagyok, mint vevő, de öcsém is lehet, hogy beruház egy gépre. Én számításokat végző programokat használok, nekem jó lenne az AMD új négymagosa.
Öcsém gamer, és kétmagos Intelben gondolkodik, meg egy hasító videókariban, mert arra az bőven elég és talán jobban jár, mint egy Athlon X2-vel. Mindkettőnknek jó érve van és nincs sok pénzünk.
De biztosan nem fogjuk majd egymást köpködni, sem riválisnak tekinteni.Egy végső gondolat/kérdés a tuninghoz, fejlesztésekhez:
1.
Csak én érzem úgy, hogy ha a Sempron 2800+ (tudom kicsit röhejesnek tűnik, de erre futotta anno) kicsit tuningolt kártyámon elfut a képszerkesztőimtől kezdve a zeneszerkesztőimig minden, és csak némely nagyobb adatszámításnál fogy el a proci ereje, akkor egy ilyen négymagos 3Ghz-es bőven elég lenne nekem, mint otthoni felhasználónak?
2.
Ahhoz, hogy valaki egy 22"-os monitor normál felbontásán játszon szaggatásmentesen egy GTA IV-gyel például, nem elég egy Intel E8400-as procijú, jó videokarival megáldott gép? Muszáj egy Core i7?Én úgy érzem, hogy kicsit túlhaladta a programokat a hardverfejlesztés, ezért sem vesz annyi ember új gépet, hisz minek. Lehet hogy rosszul gondolom, szóljatok rám, ha nem így van. Persze a nagy átlagról beszélek, és nem a hardcore gamerekről és tuning-egerekről.
Whitehand, ha gondolod akkor bármit írjál inkább nekem privátban, és megbeszélhetjük, ezt a topicot meg hagyjuk meg a 45-ös AMD csíknak.
-
antikomcsi
veterán
válasz
whitehand #1118 üzenetére
Miért egy felső kategóriás lap repertoárjába nem férhet bele, hogy energia takarékos módban lekapcsolja a vga-t, és csupán az integrált gpu adja a képet, egyes esetekben több száz W-ot megtakarítva?
Én példáúl használok ilyen vackokat, bár mondjuk nincs is integrált vga nélküli nf780a.
Bár egy 790gx is jól jön amikor az őrűlt játékos eladja a vga-ját, hogy megvegye az újat, amire 2 napig várni kell. Vagy 2 napig bámulja a sötét monitort, vagy átáll integráltra. Mekkora hülyeség ez valóban.
El is adom mindjárt ez a vacak lapot és veszek egy igazi felső kategóriást, természetesen intelt, mert most már tudom, hogy amd-s nincs.
Köszönöm
-
Thrawn
félisten
válasz
whitehand #1109 üzenetére
A 790FX és 790GX szinte teljesen ugyanaz. Az általad oly lenézett integrált grafikus processzor semmit nem von le az alaplap sebeségéből/tuningolhatóságából.
Egyébiránt első és egyben utolsó figyelmeztetés, nem akarok újra személyeskedést látni, mert akkor egy ideig (ismét) hanyagolnod kell a fórumot
Ez nem csak rád vonatkozik. Akinek nem inge... -
-
laci666
senior tag
válasz
whitehand #1035 üzenetére
Van erre ellen pl-da is nekem lassan 3 éve van meg a deszkám és ebbe is bele fog menni Deneb bios frissítés után.
És akinek nincs 2-300K-ja új gépre az nem fog I7-re váltani.Mint Pl én se, veszek majd egy Denebet és el leszek vele még 2 évig(ha nem döglik be a lapom)
Úgy hogy nem kell itt fikázni az AMD-t -
Thrawn
félisten
válasz
whitehand #1020 üzenetére
Tudod, az a helyzet, hogy az ember összeveti az igényeit a pénztárcájával, és az elérhető legjobbat veszi meg belőle. Jelenleg a DDR2 olcsóbb mint a DDR3 és a Phenom II X4 is olcsóbb mint a vele körülbelül egy súlycsoportban lévő Quadok (i7-ről és a hozzá tartozó alaplapokról nem is beszélve). Az én olvasatomban jó alternatíva a Deneb, főleg azoknak, akik egy procicserével letudják a dolgot. A gazdasági recesszió hatására az 1 GBites DRAM chipekne majd 40%-kal ment fel az ára december közepe óta, és nem ez lesz az egyetlen szektor, ahol befagynak az árak.
És most elteszem a jósgömböm.Bluegene: Az Anandtech semmi ördöngösséget nem árult el azzal, hogy az Intel árat fog csökkenteni. Ez eddig mindig így történt.
-
Konfigos
őstag
válasz
whitehand #1020 üzenetére
Pont annyi?Igen?Akkor kérlek hozzál nekem 10db LGA1333 alaplapot maximum 25k körül.Na?Pont annyi?Ne nevetess.De ha te megoldottad hogy hogyan kell 775-be beletenni az i7et akkor egy logoutot várunk belől.
Arról nem is beszélve hogy a deneb támogatja a ddr3-at de sebaj.
-
Oliverda
titán
válasz
whitehand #840 üzenetére
Egyrészt nem februárban hanem a most következő csütörtökön jönnek a procik. (Bár egyesek szerint csak február végén/március elején.) Másrészt márciusban jönnek az AM3-as verziók DDR3 támogatással. Harmadrészt 8 giga DDR2 jelenleg kevesebb mint 20K-ból kijön kiskerben.
Raymond: Igen, egészen pontosan az ilyen megnyilvánulásokra gondolok amikor az óvodás és infantilis jelzőket használom.
-
Atocha
senior tag
válasz
whitehand #601 üzenetére
...és itt egy másik ugyanarról, amiről Oliverda is írt: [link]
Oliverda: nem vagyok nagy tuningoló bajnok, szóval a fenti videóban a srác mintha programból vezérelné a BIOS beállításait? Állítgatja és közben nő az órajel. Jól látom?
Szerk: jaja mintha a szorzót állítgatná. A 6,3 -nál már 31.5x-es szorzó van beállítva.
Ezt a progit hol lehet megszerezni? Vagy mi a neve? -
Televan74
nagyúr
válasz
whitehand #592 üzenetére
ASRock P45XE ez hol 20 ezer forint? Én 33-34 ezer forintért láttam ezen a weboldalon.
-
Thrawn
félisten
válasz
whitehand #457 üzenetére
Ha bizonyítani akarta volna akkor nem a valid linket teszi be
Mint már mondtam:
...az meg hogy ki mit mond más tészta...Számomra csak annyit jelent a link, hogy egy valid erejéig stabil volt a proci, se nem többet se nem kevesebbet.
szerk: Van screenshot is (egy másik eredmény): Link
Ez meg gondolom Photoshop lesz -
Thrawn
félisten
válasz
whitehand #451 üzenetére
Te nem érted:
ez amúgy mi? mert a procinak nincs core voltage... nagyon hihető
Egyetlen CPU-Z valid eredménynél sincs fesz, az meg hogy ki mit mond más tészta.
De látom véleményed szerint minden ilyen valid link kamu, legyen szó bármilyen prociról. A program készítője biztos szívesen elbeszélgetne veled egy sötét sikátorban ennyi év folyamatos fejlesztés után. Vicc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest