- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz
bélanéni #1988 üzenetére
Szerintem Prime blend tesztel kellene tesztelned legalább kiderül hogy stabil is e valóban az elért eredmény. Egyébként ha abból induklok ki ami nekem van és alulfeszeltem akkor szerintem a tied is menni fog hasonlón egy probát megér nekem víznél mondjuk csak 5-7 fokot jelentett 1volt vs 1.3 volt
Más: Visszament 50 fokra a mag és 36 fokra a felszín gyanítom hogy a másik szobában kinyitott ablak a ludas
-
antikomcsi
veterán
válasz
bélanéni #1986 üzenetére
Ha Neked megfelel, akkor nincs gond.
Egyébként kicsit több feszültséggel, még nyerhetnél néhány MHz-et, ha szükségét éreznéd.
Nem tartom valószínűnek, hogy ez a proci, ne menne jobban, hisz még az én 90 nanos windsorom is 3540-en megy, és szerintem a Tiéd is simán kiizzadna ennyit magából.
-
Konfigos
őstag
válasz
bélanéni #1986 üzenetére
Nekem a bio lapban ment 2800mhzen is.Ebben a gigában még nem néztem mennyit bír de azért remélem többet mint 1800mhz
Más: Proci szépen kezd egyre jobban melegedni ahogy telik az idő már a tartály is átmelegedett sajnos.Jelenleg magok 55fok felszín 40 és a prime blend teszt 50 perce megy stabilan.Kár hogy 1.520volt kell neki hogy stabil legyen 3800mhzen
De gondolom lesz még jópár eredmény de azért örültem volna ha egy olyanba "nyúlok" bele aminek elég 3.8hoz az 1.4
-
antikomcsi
veterán
válasz
bélanéni #1983 üzenetére
Csak kérdeztem, mert kíváncsi vagyok mi lehet benne, mert a kézikönyv csak annyit ír, hogy memória, és nb beállítás, de hogy mik vannak benne, arról említést sem tesz.
Mindenesetre nem szép dolog, ha az asus a 20K-s lapjaiból kihagyja ezt az opciót, hogy az olyan hülyék, mint én, a 40K-s lapokat vegyék 2 db. bios beállítás miatt.
Na jó, a táp rész is más, de ez már más kérdés.
-
Oliverda
titán
válasz
bélanéni #1922 üzenetére
Vedd le a CPU szorzót mondjuk 12x-re és nézd meg úgy hogy meddig tudsz így elmenni. Ha akkor sem jutsz 240MHz fölé akkor az alaplapod a ludas.
TomBoy1986:
"Oszd vissza a memóriavezérlőt, mert ekkor éred el a közel 2200MHz-et, ahol elkezd instabil lenni."
Igen, csak nem a Deneb-nél. Azzal lazán el lehet menni 2.4-2.5GHz-ig, de még fölé is. 2.7-2.8 sem nagy kunszt.
-
antikomcsi
veterán
válasz
bélanéni #1925 üzenetére
Szia!
Pedig az NB visszaosztása nélkűl nem fog menni.
Viszont úgy tudom, hogy az M3A lapon ez egy külön menüben van. Nem az AI résznél, hanem kapott egy külön részt, ahol az NB/L3 állítható.
Nézd meg mégegyszer, hátha csak elsiklottál felette a biosban.
M3A-nál így van, talán M3A78-nál is, bár ilyennel még nem próbálkoztam. De, hátha.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bélanéni #1925 üzenetére
Tölts le egy CPU-Z-t és nézd meg a memory fülön a jobb felső sarokban van egy NB frequency nevezetű opció. Na az a CPU-NB (és L3) órajele. Ez az órajel nagyobb vagy egyenlő lehet a HT Link-kel.
Négy képletet kell használni:
CPU órajel = CPU szorzó x FSB
DDR órajel = RAM szorzó x FSB (mivel DDR-ről beszélünk, ezért duplázott az effektiv órajel)
HT órajel = HT szorzó x FSB
CPU-NB órajel = NB szorzó x FSBFSB= alapórajel, csak így rövidebb leírnom.
Alapból nálad 9x-es mind a HT, mind a CPU-NB szorzó. HT-t tudod módosítani, CPU-NB-t nem biztos, ha az alaplap BIOS-a nem támogatja. A 9x beállítás a képletekből értelemszerűen kijön, ha az alap FSB-t helyettesíted be, azaz 9x = 1800MHz
RAM-ról:
200MHz = 1:1
266MHz = 1:1.33
333MHz = 1:1.66
400MHz = 1:2
533MHz = 1:2.66CPU-NB magasabb órajele érdekében ha nem lehet visszaosztani, akkor csak annyit tehetsz, hogy adsz neki némi többlet feszültséget, amivel a magasabb órajelet stabilizálhatod. Vagy a másik megoldás, hogy alaplapot egy olyanra cseréled, ami ezt támogatja.
-
-
leviske
veterán
válasz
bélanéni #1307 üzenetére
Ugyan az az árpolitika, mint a HD4800-asok esetén (a RV770 is lehetett volna olcsóbb, mégis csak "pont úgy" árazták, hogy az NV-nak kellemetlen legyen.)... Ahhoz, hogy olcsóbb legyen, a Phenom I árpolitikáját kelett volna követni. Amúgy valószínűleg jóval olcsóbbak tűnnének ezek is, ha most is 1USD 160Ft és 1EUR 220Ft volna, mint annó a HD48-asok megjelenése idején.
-
simlisgumis
tag
válasz
bélanéni #1381 üzenetére
Mindenki a hobbijára kőlti a legtöbb pénzt! Nekem ez a hobbim! Aránylag olcson jutok az alkatrészekhez ezért cserélek,most még jol eladtam a procit nem kell sokkal megtoldani! Különben meg voltak problémák COD 5 Farcry2 Crysis. Igazábol nem lett volna semmi probléma a 9950 nel ha ment volna stabilan 3400MHz aránylag kis fesszel! Szerintem ez nem státuszkérdés! De ne nyissunk erről vitát,mert itt már egyszer nagyon elfajultak a dolgok valami hasonlo miatt!
-
Bluegene
addikt
-
Konfigos
őstag
válasz
bélanéni #1353 üzenetére
Hát már azonos órajelen is jó 20%al jobb a deneb de mivel én vízzel fogom hűteni ezért legalább 4ghz amit ki szeretnék hozni belőle és ekkor már igencsak nagy előrelépés.Pü be elküldhetnéd hogy te mennyiért szerezted a 920as példány ha nem indiszkrét a kérésem
#1354 vigyázz mert mindjárt jön whitehand barátunk és elmondja hogy a felsőkategoria az Amd lapoknál és prociknál nem létezik
-
SzlobiG
félisten
válasz
bélanéni #1300 üzenetére
"Én csak a szívemre hallgatok, az pedig azt súgja: "AMD" "
De hiába súgja azt ha nem jobb... engem nem érdekel, hogy AMD vagy Intel felirat van a procimon hanem az érdekel, hogy melyik éri meg jobban. Én meg az Intelt preferálom még is AMD-m volt amikor alázták az intelt.
-
dezz
nagyúr
válasz
bélanéni #1277 üzenetére
Na, most meg tudtam nézni:
1. Az M3A78-on a kondik egy része nem szilárdelektrolitos! (Hamarabb tönkremegy, kiszárad.)
2. Az M4A78 Pro-n ugyanúgy 5+2(1?) fázisos tápellátás van, mint az M3A78-asokon. (Szal csak a csúcskategóriában van ez a beharangozott 8+2.)
3. Nem részletezik ezt az "optimized for"-t, szóval szerintem csak marketing.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest