- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bélanéni
őstag
Srácok, az normális hogy most 960MHz-et, 4x szorzót és 1.15v magfeszültésget ír a CPU-Z a szénné tuningolt procimra? A Cool'n Quit veszi vissza a sebességet vagy ez teljesen abnormális? Előre is köszi.
-
bélanéni
őstag
válasz
Konfigos #1987 üzenetére
Nekem a jelenlegi beállítások mellett a procinak és NB-nek is +0,05 v kell. Lehet elmenne alapfeszen is, még nem próbáltam, egyből küldtem neki a cuccost.
Na most egy kis GRID, aztán ráeresztek 1-2 órára egy HOTCPU tesztet. Tudtok ennél komolyabb cpu-terheléses szoftvert ajánlani?
-
bélanéni
őstag
válasz
antikomcsi #1985 üzenetére
Mindegy, asszem részemről ennyi a téma. Egyébként azért kérdeztem, mert fogalmam sem volt mi az a HT, mennyire kell visszahúzni, NB frekvenciáról mert halvány gőzöm sem volt.
Az ember szeretné maxra járatni a CPU-t, ha már van benne potenciál, de ennyivel én megelékszemEgyébként 2100 - 2200MHz fölé tuti nem mehetne az NB sebesség? Itt olvastam ezzel kapcsolatban ellenvéleményt is. Nem lehetséges, hogy egyszerűen a procim nem tud többet?
-
bélanéni
őstag
válasz
antikomcsi #1980 üzenetére
Ezt találtam neten: [link]
Csak az a gond, hogy ez egy ASUS M3A78-T alaplap biosa. Nekem nagyon hasonló ez a menüpont, csak feleennyi beállítás van kb. NB speedet nem lehet állítani, csak feszültséget.
Az általad említett northbridge menüpontot is épp az előbb néztem, semmi érdemleges. Főleg memóriabeállítások.
-
bélanéni
őstag
válasz
antikomcsi #1927 üzenetére
Átnéztem A-tól Z-ig minden beállítási lehetőséget a BIOS-ban, és nagyon úgy tűnik a lap nem támogatja ennek a beállítását. Ez azért furcsa, mert az FSB, RAM és HT sebességét is szépen lehet visszaskálázni, egyedül a Processor NB-t nem, de olyan van, hogy Processor NB voltage. Annak adtam +0,05V-ot, így teljesen stabilnak tűnik a cucc. Nekem így 3360MHz-en tökéletes a gép, és ha esetleg még vissza kell venni 5MHz-el az FSB-t, akkor sincs "tragédia". Köszi a válaszokat!
-
bélanéni
őstag
Most így elsőre nem találtam CPU/NB szorzót illetve órajelet. De sajnos azt hittem hogy ez egy CPU beállítás, a memóriaidőzítéseket meg a többi memória beállítást nem néztem. CPU/NB + volt -ot lehet állítani azt láttam. Kösz az eddigi segítséget, mégegyszer alaposabban megnézem majd, most el kell hagynom a számítógépet
-
bélanéni
őstag
Igen, CPU-Z CPU-NB órajelnek 2160MHz-et ír, tehát 9x-esen megy. Megpróbálom visszaosztani...
-
bélanéni
őstag
válasz
TomBoy1986 #1924 üzenetére
Bocs, nem értem.
Az én lapom BIOS-ában ilyenek vannak:
- CPU FSB (200 - 400 MHz 1MHz-enként)
- Hypertransport (200MHz - 1800MHz 200MHz-enként)
- Memory FSB (200 - 533MHz 66MHz-enként)Semmi HT vagy memória szorzó nincs. (asszem)
Jelenleg "abszolút" értelemben 801MHz-en megy a RAM (DDR2-800), 1923MHz-en a HT és 3360MHz-es a proci. DRAM : FSB arány: 10:6 . Ezeket az értékeket Everest 2.6-ban néztem.
-
bélanéni
őstag
Srácok, vettem egy 920-as PhenomII-t, lenne egy kérdésem:
A Hypertransport-ot hány MHz-re kell állítanom? Ha jól látom, 1800MHz a max, gondolom ez az alapértelmezett? De ahogy húzom a proci FSB-jét, úgy emelkedik a HT is. Úgy állítsam be, hogy kb. 1800MHz maradjon, vagy mi a szabály?
Az én procim úgy néz ki sehogy sem akar 240MHz FSB (3360MHz) fölé menni, akárhogy állítom be, de így stabilnak tűnik. Nem mintha nem lenne elég...
ui: b@szott jó az új proci, minden játék ultragyors, sehol egy reccenés, mindent maxra húzva.
És a Windows is villámgyors.
-
bélanéni
őstag
Srácok, hadd kérdezzem meg, mi az a progi jobb oldalon simlisgumis #1651-es hozzászólásában, ami a hőmérsékleteket kiírja? Az is a CPU-Z vagy esetleg Everest vagy más?
-
bélanéni
őstag
Akit érdekel, már van 55k-ért is Phenom II 920. (P**mania)
-
bélanéni
őstag
"Valóban érdekes kérdés a 920-as helyzete az AM3-as testvérei megjelenése után..."
Engem ez pl. rendesen hidegenhagy, ha már meglesz a 920-asom. Én is eleinte AM3-asra vártam, de így soha nem lehet gépet venni, mert idővel mindig lesz jobb. Én megkötöttem ezt a kompromisszumot
Ráadásul a DD3 jóval drágább, és most olvasom hogy a DDR2 is meredeken felfeléívelő árváltozáson fog hamarosan keresztülmenni. Szerintem most ideális a vásárlás, csak a proci ára lehetne mondjuk egy 10-essel rövidebb, de ezt egy ilyen beruházásnál már ki tudtam köhögni.
-
bélanéni
őstag
válasz
simlisgumis #1380 üzenetére
Egyébként a ti esetetekben ez a procicsere inkább valami státuszkérdés vagy sebességmánia mint egy racionális döntés eredménye, vagy nem?
Nem hiszem hogy egy játék is megreccenne a te konfigodon.
-
-
bélanéni
őstag
Ez szerintem is így van. Emiatt inkább elsősorban a szimpátia dönt. Sokan mondják, hogy a Core2 "jobb" mint az X2. Oké, de adott pénzért kb. ugyanazt a teljesítményt kapod, sőt szerintem az X2 több példánya is jobb ár/érték aránnyal bír mint az Intel megfelelő procijai.
A jelenlegi PhenomII-es procik egy kicsit szerintem is magasról indulnak, de azért nem vészes. Mindenesetre a 4850/4870-es kártyák teljesítményükhöz mért bevezető ára szimpatikusabb volt, azt hittem az AMD a processzor fronton is megtartja ezt a jó árpolitikáját.
Lehet már kapni MO-n PhenomII 920-ast? Már türelmetlen vagyok
-
bélanéni
őstag
Srácok, érdeklődnék, van-e már valakinek PhenomII 920-asa? Mennyire tuningolható sima (jobb fajta) léghűtéssel?
-
bélanéni
őstag
-
bélanéni
őstag
Sziasztok, lenne még egy kérdésem:
AM3-as procihoz szeretnék AM2+ -es alaplapot venni (DDR2 miatt nem AM3-as lapot).
ASUS M3A78 és ASUS M4A78 Pro között hezitálok, nem tudom mennyivel másabb az AMD770 és AMD780G. Ami miatt nem szimpatikus az utóbbi lap, hogy integrált graf.kártya van rajta. A legjobban a puritán, szolgáltatásaiban minimalista lapokat szeretem a legjobban, tehát a fölösleges (teljesítményt nem növelő) kütyüktől kiver a víz. Az eddigi tapasztalataim szerint az ASUS egyszerűbb lapjai a legstabilabbak, sosem volt velük gondom.Viszont az M4A78 Pro most jelent meg, elvileg "Optimized for AM3 CPU". Tehát emiatt gondolkozom rajta, bár az M3A78 is elvileg "AM3 ready".
A kérdésem lényege: nem jelent többlet-fogyasztást és egyéb hátrányt az integrált VGA, illetve hogy az új lap megbízhatóbban kezelheti-e az AM3-as procikat vagy ez csak reklámduma?
-
bélanéni
őstag
válasz
Oliverda #1205 üzenetére
2 dolog miatt:
- már megvettem a kurvajó procihűtőt: Glacialtech 5750 Silent; jelenleg is ez van, és bárki bármit mond, a legjobb amit kapni lehet(ett). Valószínűleg nem menne rá AM3-as lapra.
- már megvettem a 8GB DDR2 ramot. A DDR3 szerintem közel sem számít olyan sokat, mint amennyivel többért "mérik".
Amúgy lehet valamivel jobb lenne AM3-as lap, de mivel nekem ez 3-4 évig a gépem lesz, utána megint kompletten lecserélek mindent.
megjegyzés: a 8GB-ot azért vettem, mert 20.000-ért hozzájutottam. Jelenleg 4GB bőven elég, de mint írtam, nem akarok bővítgetni, ezért tankoltam be. Hátha amikor már szükség lesz a második 4GB-re, már drágább lenne.
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
lenne 2 kérdésem:
- olyan AM2+ alaplapot akarok venni, amibe belemennek AM3-as procik. Így a lapra simán rámegy egy AM2+ -es procihűtő, vagy a proci miatt nem?
- 125W helyett 95W fogyasztásúak lesznek az AM3-as procik, végülis emiatt akarok inkább majd olyat venni. Ez azt jelenti, hogy kevésbé terheli a tápot, kevésbé melegszik, és esetleg jobban húzható. Jól gondolom?
Előre is köszi.
-
bélanéni
őstag
A környezetbarát Kingston-t vettem, ami kb. fele olyan magas mint a hagyományos DDR2 modulok. Szerintem a gyártmánnyal nem lesz gond, inkább akkor már a 800MHz-el, bár remélem egyikkel sem!
Köszi a választ!
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a PhenomII-eshez elég lesz-e a DDR2-800 memória?
Rendesen bevásároltam ebből a típusból biztos ami biztos (8GB), ki tudja nem-e mennek fel a ram árak!?Phenom-ot akartam venni, de most már inkább kivárom a Phenom2-t. Tehát a kérdés az első mondatban, nem szeretnék megválni az 1-2 hete vett DDR2-800-aktól. Nekem úgyis megfelel, ha be lehet állítani, hogy a RAM menjen 800-on, a proci meg a saját rendszerbusz frekijével.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest