- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gülredy
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25651 üzenetére
Igen az alaplap lövi be annyira ha "normal"-ra van a fesz állítva. Viszont automatikusan meg 1.5-öt ad neki. 1.3v-al simán elindult és 5 percig ment a PRIME-os terhelés plusz legalább 15 perc Rome II is ment vele. Bár ott már a hanggal gondok voltak, mert a hang olyan volt mintha néha gyorsan ki be kapcsolnák a hangot, és ez a jelenség előtte nem volt. Viszont akkor holnap végig próbálom az 1.3 és 1.4 közötti értékeket.
Mikor mondható stabilnak?
Ha lefut egy 15 perces prime teszt, crash és túlmelegedés nélkül?
Prime-ban a Small FTTs tesztet csináljam végig? Vagy olyat inkább ahol a ramot is használja? -
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25646 üzenetére
Akkor szerinted "halott eset" ha csak nem ruházok be egy új hűtőre?
Egyébként milyen hűtőt ajánlanál ha már itt járunk? Persze valami olyat ami olcsóbb kategória nem szánnék rá 10 ezreket.Másfelől ha a másik ventilátort úgy raknám rá, hogy szembe legyen a másikkal (megegyező légirányba állna az is) nem lenne valamelyest hőmérséklet javulás?
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25641 üzenetére
Köszi, de akkor ez azt jelenti hogy le is mondhatok a 4ghz-ről, meg a húzásról? Mert még alapjáraton is nagy a hőmérséklet PRIME95-ös terhelés alatt.
Arra gondoltam, hogy mivel eddig egy 9950 BE volt a gépben, és bios már legalább 2 éve nem lett újra rakva (nincs is újabb verzió csak béta verzió) és hogy valamit rosszul kezelne a processzornál? Mert a 9950BE-nél nem volt sose ilyen gondom, 40 fokon volt alapjáraton és 55 körül terhelés alatt. Itt meg azért ~20 fokos emelkedésről bőven beszélünk terhelés alatt.
-
Gülredy
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném:
Nemrég vettem a hardveraprón egy Phenom II 965 BE-t, ami majdnem hibátlanul működik.
Kivéve azt, hogy nagyon melegszik. Egy Hyper TX2-van hűtésnek aminek elvileg elégnek kell lennie húzás nélküli használathoz sőt.., na és persze vadonat új pasztát raktam rá. Persze szépen megtisztítottam a hűtő felületét is a régi pasztától és a processzort is.Már utána néztem egy jó néhány helyen, hogy mi is lehet a hiba, és arra jutottam, hogy túl magas a feszültség amit az alaplap beállít a processzornak. Az alaplap egy gigabyte GA MA790GP DS4H. A cool & quiet ki van kapcsolva. Per pillanat automatikus feszültség beállításon van, és így !!1.5!! volt van beállítva neki és majdnem 50 fokos. Ami szerintem sok, mivel a gyártó honlapján 1.450 a max fesz és 62 fok a max hőmérséklet. Amint terhelés rakok rá (PRIME95) egyből felszalad 75-re is és még tovább is megy de onnan már lassabban. Mivel nem egészséges ez a hőmérséklet azonnal le is állítottam.
Leszögezném hogy gyári beállítások vannak, nincs húzva a processzor egyáltalán.Amiket eddig próbáltam:
- Tehát mint említettem az automatikus fesz beállítás nagyon sokat állít be.
- A "normal" beállítás a biosban 1.450-et állít be alapból ami megint a felső határ gyártó szerint, és még így is 72 ig másodpercek alatt felszalad PRIME95-ös terhelés alatt.
- Beállítottam 1.3 voltra a feszültséget így már terhelés alatt tűrhető ~60 fok körül mozgott a hőmérséklet.
Viszont így meg a Rome II alatt a hang furán meg-meg szakad, és a háttérben futó everest (hogy mérjem a hőmérsékletet) el is crashelt.Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Kevés lenne a hűtő? Állítsam a feszültésget? Esetleg van amire nem figyeltem volna?
Előre is köszönöm!
-
Gülredy
tag
mikor lesz már rendesen boltokban a 940?
Azt reméltem hogy max 5 nap és már látni őket itthon is, de eddig még se 70 ezernél olcsóbban nem láttam, se egy egészséges boltban/webáruházban.Tud valaki infót?
Egyébként véleményem szerint a teljesítménye olyan lett mint azt várhattuk, szóval jó kis processzor lenne ez, csak nem ilyen áron... olcsóbbra számítottam, de még bármit hozhat a jövő..
-
Gülredy
tag
Már a második hozzászólást olvasom, amiben azt írják hogy 2 vagy 3 napom belül meglesz a phenom 2-ese.
Kérdezném: Honnan? Nekem is kell!
Azt ne mondjátok hogy ti megveszitek 75 ezerért, csak hogy 1-2 héttel hamarabb meglegyen..
-
Gülredy
tag
Lehet már volt belinkelve, vagy volt róla szó, most nem olvasok annyit vissza.
Még egy elszomorító hír:
http://www.pixmania.com/hu/hu/r/phenom%202
Habár innen úgyszintén nem venném meg, mert itt igaz sokminden olcsó, de ahogy olvasgattam a pixmaniáról fórumokat eléggé megbízhatatlan a cég szállítás ügyében.
Egyébként a 920 = 62 ezer 940 = 72 ezer, szóval még redtower-es oldal korrektebbnek tűnik, főleg a fentebb említettek után.
Mindenesetre remélem ez a 70-en túl dolog hamar változni fog, mert már régóta várok erre a processzorra, de így tuti nem lesz vétel...
Kíváncsi lennék, az ipon-on mikorra lesz raktáron, na meg főleg mennyiért..
Szerintetek az elképzelhető, hogy februárra (elég sokat) essen az ára?
-
Gülredy
tag
válasz
Oliverda #1170 üzenetére
Ez a newegg hol található? Amerikai? Meg ha innen rendel az ember mennyibe jön ki?
Egyáltalán szállítanak külföldre? (nem mintha innen akarnám megvenni, mert nem hiszem hogy olcsóbban jönnék ki a végére)Azt látom hogy ki van írva, free shipping, de hogy vajon free shippingelve áthajózzák nekem a tengert, felúsznak a dunán, és elhozzák nekem "ingyér" a terméket ?
-
Gülredy
tag
válasz
Oliverda #1168 üzenetére
Pedig van. Az árlistára katt, megnyílik egy excel és ott a processzorok között ott van egy ilyen sor:
Processzor AMD Phenom II X4 940 Black Edition dobozos 61 733 Ft 74 080 Ft
a második a bruttó..
pedig fordítva jobb lenne...
Habár ott a q9400 is elég drága:
Processzor INTEL Core 2 Quad Q9400 2,66 Ghz / 6MB, 1333FSB / LGA775, dobozos 59 017 Ft 70 820 Ft
-
Gülredy
tag
A teszt megtekintése után (csak a képeket néztem mert mást nem értek belőle) nem okozott eddig csalódást. De vajon mennyire hiteles ez a teszt? Manapság már csak abban lehet bízni, ha a saját bőrömön tapasztalom...
Magyaro.-n mikor fog megjelenni?
U.I.: Szólni kellene Uri Gellrenek, hogy mondja ki a két varázsszót:
JELENJ MEG! MUKODJ!
Talán akkor hamarbb itt lenne, és még ütős darabbá is válna. De reméljük nem lesz szüksége a bűvészúrra.. ;) -
Gülredy
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy vajon volt-e ilyen kérdés vagy sem, mindenesetre megkérdezem:Megtudnátok mondani hogy mikorra várható a phenom II 940 be megjelenése? Január 8.-ára van ki írva, de az vajon magyarországon is akkor lesz? Vagy ha nem, akkor mennyi idő késéssel szokott elérni hozzánk az új termék?
Másik:
Olvasgattam az amd fórumait, aztán ott azt szűrtem ki, hogy 50-70 ezer forint körüli lesz az ára. Esetleg tud valaki valamilyen információt, ami ezt az ár feltételezést "hitelessé" tenné? Ti milyen árat tippelnétek a jövevénynek?
Olyat is olvastam (magyar fórumon), hogy állítólag csak 2 hónapig lesz a piacon. Habár ez mondhatni "kissé idétlenül" hangzik...Egyébként szerintetek várható valamilyen árcsökkenés a sima phenomok terén a phenom II-es bejövetelével?
A válaszokat előre is kösznöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest