- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25651 üzenetére
Igen az alaplap lövi be annyira ha "normal"-ra van a fesz állítva. Viszont automatikusan meg 1.5-öt ad neki. 1.3v-al simán elindult és 5 percig ment a PRIME-os terhelés plusz legalább 15 perc Rome II is ment vele. Bár ott már a hanggal gondok voltak, mert a hang olyan volt mintha néha gyorsan ki be kapcsolnák a hangot, és ez a jelenség előtte nem volt. Viszont akkor holnap végig próbálom az 1.3 és 1.4 közötti értékeket.
Mikor mondható stabilnak?
Ha lefut egy 15 perces prime teszt, crash és túlmelegedés nélkül?
Prime-ban a Small FTTs tesztet csináljam végig? Vagy olyat inkább ahol a ramot is használja? -
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25646 üzenetére
Akkor szerinted "halott eset" ha csak nem ruházok be egy új hűtőre?
Egyébként milyen hűtőt ajánlanál ha már itt járunk? Persze valami olyat ami olcsóbb kategória nem szánnék rá 10 ezreket.Másfelől ha a másik ventilátort úgy raknám rá, hogy szembe legyen a másikkal (megegyező légirányba állna az is) nem lenne valamelyest hőmérséklet javulás?
-
Gülredy
tag
válasz
Ger_man #25641 üzenetére
Köszi, de akkor ez azt jelenti hogy le is mondhatok a 4ghz-ről, meg a húzásról? Mert még alapjáraton is nagy a hőmérséklet PRIME95-ös terhelés alatt.
Arra gondoltam, hogy mivel eddig egy 9950 BE volt a gépben, és bios már legalább 2 éve nem lett újra rakva (nincs is újabb verzió csak béta verzió) és hogy valamit rosszul kezelne a processzornál? Mert a 9950BE-nél nem volt sose ilyen gondom, 40 fokon volt alapjáraton és 55 körül terhelés alatt. Itt meg azért ~20 fokos emelkedésről bőven beszélünk terhelés alatt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Ger_man #25438 üzenetére
Nem leszek mégegyszer pupák. Csak a kényszer miatt húztam. Legközelebb veszek egy erős procit ami egy szálon is erős. Az a baj hogy az AMD konzolok miatt nem tudom mit kéne lépni a jövőre nézve. Majd kiderül... SteamOS és az Oculus Rift is érdekel pedig fél éve még PS4-re pörögtem
Nem vet fel a pénz szóval meg kell fontolnom majd a következő lépést. Egyelőre marad ez, csak bosszant kicsit utólag hogy kicsit többet gyűjtve most nem stresszelnék
Az utóbbi években az összes 2mag->4mag 2GB->4GB->8GB DX9->DX10.1->DX11 váltást végigzongoráztam és ezt már nem szeretném tovább csinálni...
Megvettem a sok játékot és alkatrészt, jól le lettem húzva és így is vannak anomáliák amik nem oldódnak meg hardver cserével sem.
Elégedett vagyok ezzel a konfiggal egyébként, konzolos ismerőseim is mindig elismerően néztek a PC-s képminőségre ha nálam voltak.
Amit most összeraktam gépet ismerősömnek 200 alatt volt és nem kicsit jobb vas mint az enyém szóval irigykedtem.MSI Z77, i5-3570, 8GB HyperX 1600, MSI GTX 660, FSP Hexa 500, WD 1TB 64MB SATA3
4db F12-es PWM-es AC házhűtő, DVD író
+ajándékba járt a VGA-hoz AC IVlack Flag + Splinter Cell
lacklist
Szerk:
Múltkor próbáltak meggyőzni hogy vegyek FX-et de látva ezt a konfigot a tököm se venne kb 2x annyit fogyasztó CPU-t. Ráadásul egy szálon gyengébbet. Kivétel ha az AMD konzolok miatt fordul a kocka CPU ügyben... Ez még a jövő zenéje.Szerk2:
Ígérem mostmár abbahagyom. Volt nálam nemrég egy i3-3220 CPU-s 8GB RAM-os mATX-es gép valami kis AMD dVGA-val. Hát nem kicsit volt meglepetés az a kis masina. mATX mondjuk nem kéne, de hihetetlen jó cuccnak tartom. Persze ahol nincs HT ott nem annyira jó, na de sok játékban a 4 natív mag kihasználása sincs meg. Persze nem a legújabbakról beszélek. Engem meggyőzött az Intel. -
nanus
senior tag
válasz
Ger_man #24982 üzenetére
Basszus én sem tudom a 4x2Gb Kingstont (1066-ra állitva biosban ) járatni memtest szórja a hibákat...Gigabyte 790gp ds4h...viszont "fsb" -vel tunningolva a procit ramokat (800-asra beállitva biosban) meg simán mennek a 800 időzítésekkel 250-es fsb-vel 1000Mhz-en hiba nélkül ..memtest hiba nélkül.(ennél feljebb viszont sehogy) 2modul ment 1066-on de 3-ill -4 már állandó hiba....agyfaszt kaptam én is ...lehet van megoldás ..
Hálás köszönet
-
törölt tag
válasz
Ger_man #24919 üzenetére
A másik alaplap Ga-790xt-USB3. De ugyebár ennél nincs hűtő a FET-en.
Tomko78: Az betyáros kis CPU
Tetszene nekem is.
Érdekes módon Prime95 alatt 1-2 óra teszt alatt sem jön elő nálam hiba alacsonyabb VCore esetén, viszont az IntelBurnTest Linpack-ja alatt belököm 50 futásra és olyan 20-25 körül már dobja is a hibát. Én egy ideje már ezzel kezdem a tesztet. Aztán ha lefutott az 50 próba akkor teszem csak Prime95-re, bár olyankor már nem jellemző, hogy hibát adjon.
-
törölt tag
válasz
Ger_man #24914 üzenetére
Az asus az alaplap oldalan a driverek kozt egy sajat TurboV nevu programot ad. Azzal allitom. Kozben kiderult, hogy a Bios-ban jo ertekeket allitottam be, de a programban egy nem stabil profilt hasznaltam. Emiatt ott egy kicsit alacsonyabb ertekek szerepelnek. Letoltottem mar az Amd Overdrive-ot, azt fogom hasznalni. Van itthon meg egy Am3-as alaplapom. Az Gigabyte, de annak a FETjein nincs hutes. Bar ra van irva, hogy 140W TDP, de nem mertem abban huzni a procit. Csak lesporoltak a hutest, pedig a helye megvan
Tomko78: Nem koltenek ilyenre most. Megmaradt par alkatresz, abbol dobtam ossze a gepet jatszani. Masra nincs hasznalva. Munkara laptopok vannak.
-
törölt tag
válasz
Ger_man #24910 üzenetére
De van természetesen. Most a BIOS-ban állítottam be az értéket (eddig software-el húztam).
A BIOS 1.475V-ot jelez. A CPU-Z viszont terhelés nélkül most 1.49V-ot, IntelBurn alatt 1.466V-ot.
Viszont így beállítva nem vesz vissza szorzót, ezért jobb sw-el csinálni. Illetve legalább csak terhelés mellett ugrik fel az órajel, amikor is alacsonyabb a tényleges VCore. Necces? -
-
spywear
tag
válasz
Ger_man #24701 üzenetére
BIOS típusa AMI (05/03/11) ebben nem tudom azt az állítési módot alkalmazi amit megadtál ezt 66.6X200 stb hanem olyan van hogy DDR3 1600 azt kész de erre nem látja az everest csak DIMM1: Corsair XMS CMX4GX3M2B2000C9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) ezt írja átállítva is külön külön lehet a BIOS.ban állítani az értékeket pl van olya 110ns ,160ns, 300ns de a 300-as nál rakoncátlankodik a vasam!!
-
Destroyer91
tag
válasz
Ger_man #24498 üzenetére
Megpróbáltam, a helyzet szinte változatlan. Annyi a különbség, hogy ezeken a beállításokon a kisebb Usage (55-70%) már bőven 40 fps feletti gamet eredményez,szóval folyamatos, de így meg 30-45%-okra esik le közbe-közbe, akkor meg már 20-30 FPS-t produkál,ami igen kevés ehhez a gammához...
Tehát igazából ugyanaz,mintha ultrán nyomnám, csak kisebb értéktartományban ingadozik... Ez a drop is teljesen random,van, hogy már a falra nézek is laggol...
A pingem végig,a végén is 45-50 körül mozgott.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Ger_man #24146 üzenetére
Ezt egyértelműen az alaplap miatt van
Nekem is 1,375V-on ment 3700-at az előző deszkámban, ebben megy 1,42V kell 3838-hoz, de 3800-hoz is, akkor csak kevésbé melegszik.
Az alaplapok sem egyformák.Szerk:
Akkor szerintem X6 de várd meg a többiek válaszát is mielőtt lépnél. Ha régebbiek a játékok az X6-nak sem lesz gond (pláne egy kis ésszerűen belőtt tuninggal) és munkánál jól jöhet a több szál. Már ha az alkalmazások kezelik! -
Redneck
nagyúr
válasz
Ger_man #23733 üzenetére
CsonkaImonak:
Hát azt talán még szerintem is, de ha jó áron tudsz 7770-et akkor inkább azt vedd ha mindenképp AMD-t akarsz. Bár én nem ajánlom de te tudod... A proci húzástól meg ne félj, egyszerű segítünk. Ha nem nagyon húzod nem melegszik annyira és egy olcsóbb kis hűtővel is tudod hűteni. Szerintem gondolkozz el azért egy nV kártyán, jó tanács. Nem vagyok nV fan nekem is Radeonok voltak ez előtt... Egyébként a 7750 nem rossz ismerősömnek is az van, bár neki kis felbontású monitora van.Szerk
Nem nagy tuning, de célszerű 3-3.2Ghz-re legalább belőni. -
BalaNce87
addikt
válasz
Ger_man #23531 üzenetére
A foglalatos dologhoz nagyon nem értek, de a laptól nyilvánvalóan függ a proci vége.
Én a helyedben nem aggódnék. A prime olyan mértékben izzasztja, hogy olyat normális használat során soha nem kap a CPU.
Szerintem tök felesleges ezzel szenveded, inkább valós használat mellett teszteld.
Battlefield 3 abszolút jó mérce, nekem a játék első 2-3 percében dobott kékhalált ha nem volt elég a feszültség.
Ha a memóriák 1600-on járnak, akkor a CPU NB-nek adj egy +0.05-0.1 közötti pluszt és akkor azok stabilan fognak menni.
Látom C2-es a procid. Akkor sanszos, hogy sajnos több fesz kell neki de ezzel nincs tapasztalatom. -
-
kaszas19
senior tag
válasz
Ger_man #19646 üzenetére
szerintem ez is olyan mint annó a phenom ii x2 555 Be ami nekem is van megy 4 magosítva hibátlanul de valakinek csak x3-mas ként megy vagy csak simán x2-tőként.
Példány függő mint a többi biztos lebutít az AMD x6-tosokat hogy tudja fedezni az eladásokat de vannak köztük rossz úgy mond hibás magosak is amik nem biztos hogy mennek x6-tosként.(Szerintem) -
Hikvision
senior tag
válasz
Ger_man #19013 üzenetére
Ez megint érdekes. Lehet nem ártana tisztázni, ezt a hőmérséklet dolgot. Ugye, két féle hőfokról lehet beszélni, a "Kupakhő" és a "Maghő". A 62 fok, ha a maghőre lenne megadva akkor a kupak kb maximum 50fokos lehetne, ami azért vicc. Nálam terhelésnél 1másodperc alatt felugrik idle 43 fokról 58- fokra a maghőmérséklet, a kupakhő viszont szép lineárisan növekszik egészen 52-56fokig. Sőt prime95 alatt a maghő volt már 64fok is AC Freezerrel, de a kupak akkor is csak 58-ig ment fel. Gyári hűtővel 1.4V-on 3500Mhz-nél 74fokos volt a maghőmérséklet prime95 alatt és 64 a kupakhő és ment minden tovább, csak leállítottam. Az meg, h rajta van-e rendesen a hűtő sztem feleslehes kérdés, mert 2pöcköt beakasztani, kb kindertojás szintü feladat, és ha nem sikerül, vagy leesik a hűtő még mielött bekapcsolná vagy már Post alatt kilőné a gépet a hővédelem. A Pasztát, is lehet vastagon kenni, de mivel nagyon passzos, a hűtő rögzítője, orbitálisan nem lehet sokat rakni, mert a szélén úgyis "kidolgozza" a fölösleget. A Másik, A Maghőmérséklet csak akkor lehet kevesebb 10fokkal (hagyha jól értettem, de itt már többen is írták) ha rossz a szenzor, mivel belülről melegszik kifelé a proci, tehát normális körülmények között a kupakhő hűvösebb vagy állandó mint a maghő. Egy korábbi hozzászólás:
miért kapcsolna már ki a proci? az általad emlegetett 62°C az az ihs tervezett max megengedett hőmérséklete. egy 125W-os 940-es phenom II-nél, aminek "I" "hőprofilja" van, az ihs hőellenállása 0.19 °K/W, azaz akár 23°C-kal (125*0.19) hidegebb is lehet, mint maga a mag, és a megadott Tcasemax 62°C az erre az IHS-re vonatkozik. márpedig a cpu-ban lévő szenzor az a maghőmérsékletet méri és nem az IHS-ét (case). ahhoz, hogy elérd a Tcase maxot, ahhoz a magoknak legalább 80-85 fokosaknak kell lenni.
egyébként meg ezek a szenzorok lófaszra sem jók, összevissza baromságokat mérnek. ha nincs hőmérőd, akkor egyszerűen kézzel megfogod a bordát max terhelés közben. ha 60 fokos, akkor már baj van, de 60 fokot nem tudsz sokáig taperolni. szal ha rá tudod tenni a kezed és rajta tudod tartani kényelmetlenség nélkül, akkor semmi gáz. -
MC Pite
veterán
válasz
Ger_man #18835 üzenetére
Igen, hülye kérdés
AOD zöld, minden alapon,energiatakarékos séma kivéve ACC, és nincs CnQ. 2 maggal(alap ACC) úgy emlékszem van.
Mondjuk 100%osan az AOD nem kezeli/ismeri a dolgokat, a giga saját cucca kezeli rendesen a ventit és mutatja a hőmérsékleteket. F6-os bios, majdnem a legújabb (újabb procikat raktak csak az újabba). -
MC Pite
veterán
válasz
Ger_man #18831 üzenetére
nem szeressük nagyon a sw-es tuningot. (Nem vagyok otthon hogy megnézzem), de vannak profilok, amit auton betölt induláskor? Smart profilos cucc bekapcsolt ACC mellet nem megy.
DE minden alapon van most(kivéve a 4 magosítás) és így sincs CnQ
Akkor gondolom nem hoz megváltást az AOD sem... Alapból zöld a pötty egyébként. -
apollo12
veterán
válasz
Ger_man #17464 üzenetére
1200mhz ddr2 van
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- UHD filmek lejátszása
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Temu
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest