- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24920 üzenetére
Hát az nagyon jó kis proci
Persze elmennek bennük, csak szerintem egy combos 790FX-es lappal jobb órajel érhető el, mint egy 970-esben... ne adj isten kevesebb fesszel.
Lehet nálam az AM2+-ról AM3-ra váltás adta azt a pluszt, hogy jobban teljesít a 790FX, mert mint az AMD is elmondta AM2+-ban mennek az AM3-as procik, de többet esznek 8-10W-tal ha jól emlékszem... és most hogy ennyivel kevesebbet eszik, jóval hűvösebb is, így talán jobb tuningot ennek köszönhetem. Kitudja
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24916 üzenetére
Hát nekem volt egy 790X-es AM2+ lapom, most meg 790FX-em van de már AM3.
+100mhz-el többet hoztam ki a prociból, húúúú de sok, tudom, de akkor is. 3400mhz volt maxon a régebbiben, most 3500-on használom, 3600mhz-el 3ó-5-órát fut a prime, de azért elhasal.
Az előzőben 3500-on sehogy nem idult el a lap, még 1.5V felett sem!Szóval számít. Nem sok ez tudom, de érdekes volt számomra, 990X-est akartam, de mivel messze még az FX-re váltás, és nem nagyon működik az unlock a 900-as chipsetben így maradtam a 790-nél, sajnos 890-es nem volt elérhető hardverapron.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24746 üzenetére
Tehát mindegyikben 1.4V (vagy több) volt, vagyis egyező értékek voltak?
Az más kérdés hogy kevesebbel is megelégszik.
Nekem Phenom II X3 720BE-m van, alapból ugye 2800mhz, alapfesz: 1.325V.
DE 2800mhzet 1.200V-al is elviszi...AMD természetesen többet ad, mivel nem hiszem hogy egyenként leellenőriznél, plusz így garantált az egyszerű felhasználói tuning... +200-400mhz, fesz emelés nélkül, plusz garantáltan atomstabil.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24741 üzenetére
"nekem is adta volna ész nélkül a feszt"
De csak akkor, ha a szorzót változtattad?
Nekem két lapban ment eddig a Phenom II-em, mindkettőn autón, 1.325V, bár igaz a mostani lapom droppol, 1.325V-nál, 1.312V-ot ad neki, de minden beállításnál (1.450V=>1.440).
Szerintem lennie kell egy beállított értéknek, amit a lap kiolvas... nem hiszem hogy az alaplapokban lenne, meg az alapfesz, az összes beleillő procinak... de ebben nem vagyok biztos, csak így logikusabb számomra
-
Ger_man
senior tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24716 üzenetére
Ha én böngészni és játszani használom főleg a gépet akkor mi előnyöm származik ebből a befektetésből? 30mp-em van amég bebootol a gép, addig bekapcsolom a hangfalakat TV-t, monitort.
Miért kéne nekem SSD? Mire? Gyorsabb lesz a böngészőm? Nem. A játékok gyorsulnak? Nem.
Filmek nem lesznek szebbek és az USB 2.0 külső vinyómra sem másolja át gyorsabban a dolgaimat.
Zenei munkákhoz sem jó mert nem fér rá pl 300 gigányi zenei cucc. Akkor miért kéne nekem SSD? -
Alister71
nagyúr
válasz
Tomko78 #24531 üzenetére
Nekem is a 3.6 tetszett a legjobban, és ehhez elég volt az 1.275 volt is. Windowsban terhelve 1.280-at kapott.
PeachMan: ha már ilyen jól tudod hűteni, adj neki 1.425 voltot és kezd emelni a szorzót. 4 környéke szerintem összejöhet, és ahhoz a vga-hoz kellesz is.
CPU NB-nek is adhatsz 1.3 voltot és rakd fel 2.6-ra, vagy ha esetleg bírja 2.8-ra. -
törölt tag
válasz
Tomko78 #24531 üzenetére
Nem gyári. Elég termetes van rajta. Pasztázás is rendben elméletileg. Viszont annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy még nem pörgött a hűtés maxon prime alatt sem.
-
törölt tag
válasz
Tomko78 #24525 üzenetére
Nem. Meleg panelban csináltam. Ma vettem a procit és nem nagyon ismerem már egy ideje az AMD vonalat, ezért kérdeztem.
Az alaplapban 1.3V van most beállítva, de Aida64 1.281V-ot ír, CPU-z 1.258V-ot. Ha mindent auto-n hagytam nálam 1.425V-al indított, ezért vettem ilyen értékre. -
törölt tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24438 üzenetére
Elmondom miért van ki a faszom... Ha kell nekem egy hardver akkor hónapokig kb ugyanannyiba kerül. Ha megvan rá a pénzem akkor épp még drágább is lesz (mert épp szar az euró ésatöbbi). Megveszem, max egy hónap múlva ócsó lesz az euró és a hardver árát is mérséklik. Ezt számtalanszor beszoptam.
Ha nagyon kellene egy hardver (pl VGA már pár hónapja) akkor csak felfele mennek az árak és még tartják is magukat. Na ezért nem költök már többet gépre. Van még több mint 2 év gari a gépemre és leszarom
Közalkalmazott vagyok szóval nincs 1-2 havonta de fél évente se 10-20 rugóm erre
Most tabletet veszek, azt ki is használom, gépet sokszor be se kapcsolom mellette (volt nálam egy 1-2 hónapig).
Summa summarum: egy peches becsületes balek vagyok
A legszomorúbb hogy még értek is hozzá és ezt látom is
Amiket már megszívtam az elmúlt években:
2GB vagy 4GB? ("ááá elég a 2GB azt mondták ph!-n)
512MB vagy 1GB-os VGA? (1680-hoz elég az 512)
2mag vagy 4 mag?Szerk:
Még egy dolog. Bezzeg ha másnak kell gépet építenem akkor szarér' húgyér' vannak alkatrészek és belefutok olyan best-buy dolgokba hogy nem hiszem el... Kellett egy ócsó de garanciális VGA kolléganőm gyerekének (E6500 és 4GB HyperX mellé). 14-15 volt a keret, azért lehetett kapni szart és szutykot a webshopokban. Mit ad Isten ph!-n lőttem egy bontatlan 2 év garis HD 4850 1GB-ost 12-ért. Csak a saját gépemmel nincs szerencsém ha alkatrészt kell venni.
Szerk:
Mondjuk a gyerektől nem sajnálomTomko78: az tényleg jó cucc, de nincs rá keret, van még tartozásom is
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24436 üzenetére
Na hát akkor úgy nézne ki hogy 1 év alatt 28-ból bukok 10-et és ráfizetek még 10-et. Ez alsó hangon is 20. Szerintem ez nem jó biznyic
Egy éve 14-ért adtam el az X2 545-öt és 28ért vettem a 965-öt... Utána 1 vagy 2 hétre rá jött az AMD árcsökkentés és lett 24-25 a 965. Peches vagyok ezért veszek PS-t.
Szerk:
Vagy veszek szaxofont. Ami azért jó, mert jó... -
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24433 üzenetére
Hát dehogynem. Mennyiért menne el egy kb 1 éves Phenom X4 965? Gyári hűtő sosem volt használva.
Mennyi lenne egy jobb proci? Az a baj hogy tavaly cseréltem a Giga 770 + X2 545 + 4GB 800Mhz CL4 HyperX + HD 4850 512MB kombót a mostani Giga 970 + X4 965 + 8GB 1600Mhz CL9 HyperX + GTX 460 SE OC kombóra. Nem igazán akarok már költeni gépre, inkább gyűjtök PS4-re
Azon végre vége a "vegyél jobb ezt-azt" és a "nem lett jól optimalizálva" dumáknak. Plussz adnak ki rá igen jó exklúzív játékokat.
Szerk:
Maximum a 460 SE OC lenne cserélve még GTX 660-ra vagy 650 Ti Boostra. Maximum, de ez se jön létre pénz hiányában.Szerk:
Így is van csomó játékom amit megvettem (persze nem teljes áron) és alig játszom velük. Ezek főleg az online gamek. Egyszerűen online fps-t már nincs kedvem gép előtt ülve tolni. Arról nem is beszélve hogy sok a csaló és ezt is unom. Meg azt hogy mondjuk BF3-ban a ha csak 60-70 fps-ed van, nem úgy adja mint annak akinek a duplája. Persze azért így is jól[link]
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tomko78 #24427 üzenetére
Te is letolhatnád a 6300-al.
de ha valaki unja a pofámat, hogy itt offolom a Denebet, akkor szóljon, és elhúzok innen
Csakhát feszt megy a rinya, hogy vajon mire érdemes váltani, most legalább lehet látni 1 -2 valós user tesztet, nem kell a hazug teszt oldalakat keresni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tomko78 #24298 üzenetére
"Másik dolog , Phenom II 965 ilyet nem csinált , hogy ha nincs szükség rá akkor lekapcsol 4 magot " - ezt honnan veszed?
Apollo_21: 15 ezerért vettem 64 gigás Samsung SSDt. Ebbe hol van a méreg? Sehol. A méreg ott van, mikor percekig vársz a bekapcsolás után, hogy betöltsön a rendszer a HDD-ről.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24298 üzenetére
Nálam 27 mp volt a Win7 boot egy frissítésig, azóta 1 perc fölé ment, nem mintha ez érdekelne, ha kell akkor hibernálva 1 mp. Gyors másolás ami jó az SSD-n de nem használnám ki egyelőre. Nekem legalább 300-as lenne a minimum ha már vennék az mennyi is? Na ugye...
Phenom valóban nem kapcsolja le a magokat
csak Idleben visszaáll 800Mhz-re, nekem ez is elég. Aki takarékoskodni akar úgy se épít AMD-s gépet (ha újra kéne építenem én se tenném).
Jelenleg játékra használom a gépet az alap funkciók mellett főleg, tehát ha megy akkor használom is. Ha azon 30%-al gyorsabban futnak majd a játékok akkor esetleg váltok, addig egyelőre nem éri meg számomra.
Szerk:
Nincs gond az SSD-vel mert jó, de egy normális méretű (nem, nem 120-as) jó minőségű az nem olcsó. Nekem nem hozna annyival többet mint amennyit rá kéne fizessek. FX CPU detto. -
Apollo_21
addikt
válasz
Tomko78 #24301 üzenetére
Sajna nagyon off
De épp ezt mondom..akinek nem fontos h fél perc helyett vmi 26.9alatt legyen meg annak hülyeség...nálam a kis tár mérete veri ki a biztit...leginkább az h a 2tb Vs csak 120gb...
Oké aláírom ez elég fafejü gondolkodás..mivel még sose volt SSD-m ,így 1elönyét és hátrányát sem tudom objektívan megítélni..de amíg mindenki a gyorsabb lesz tőle a programoddal jön..kötöm az ebet a karóhoz és maradok inkább hülye-e téren.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Tomko78 #24298 üzenetére
És a méregdrága SSD miben hozza azt a szintet h soha többet HDD?
Komolyan érdekel...mert 10ből 8an azzal jönnek h nem másfél perc lesz a boot hanem 25mp..ezenkivül?
nem hangos elvileg mert nincs benne mozgó alkatrész, ezáltal? kisebb a meghibásodás esélye?
persze aláírom aki nemtölt meg ilyenek tehát nincs böszme adattárra szükség annak kiválló.
De sztem sima pcbe igen is van helye a HDD-nek. -
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #24296 üzenetére
Mivel nincs FX-em így nem tudom ezt megállapítani. Mint írtam, Tableten és Notebookon oké de asztali gépemre nem raknám fel. A régebbi hardvereken nem gyorsít, nekem nem éri meg az pár százalék minusz fps. Boot időm Win7 alatt is gyors, még SSD-re sem volt szükségem egyáltalán. Ha nagyon 1 mp-es bekapcsolás kéne akkor hibernálom a gépet. Egy okot mondj hogy lecseréljem a jó, stabil és gyors rendszerem.
-
válasz
Tomko78 #24200 üzenetére
Sajnos a 2009-es zászlóshajó mellett szép csenden eljár az idő.
Ezt én is látom miközben Handbrake-el 12 fps-el rakom át 720p-be az anyagot.
Hiába a 3 modulos felépítés, de a több szálas, számításigényes dolgoknál már látszik az előny. Pl. X264 2nd Pass.
Természetesen húzva be-be tudja fogni a 965 az FX-6300-at, így nem kell temetni. De logikus lépés, ha most van rá pénzed.
A több szálé a jövő...
És egy esetleg 4 modulos utód 8320/8350 pedig már durván elmegy... -
törölt tag
válasz
Tomko78 #24075 üzenetére
Igen? Mert én mikor a procit kerestem még akkor árult egy gyerek BE procit, de ott is ezt írta és mondtam neki hogy az nem BE. De ezek szerint lehet mégis BE procija van? Basszus akkor szólok neki, hogy mi van, mert lehet tényleg BE procija van ő meg azt hiszi nem az és simának árulja. Mondtam neki hogy a part numbert nézze meg mert az a tuti, de nem tudta mert használja a gépet. Pedig kénytelen lesz most akkor.
-
T.Peter
őstag
válasz
Tomko78 #23888 üzenetére
Ez csak a 965-re vonatkozik? Mert ebben a cikkben, alul a táblázatnál a c2-es 955-re max 125W-ot ír.
-
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #23700 üzenetére
Na pont ez az a történet amit nem szabad megvenni
Billentyűzetet csak beviteli eszközökkel rendesen foglalkozó gyártótól! Tehát olyantól amelyik gyártó és fejlesztőrészleget is tart fenn és nem csak átcimkéz. Írom ezt egy alap Gigabyte billről ami tökéletesen működik
Bár nem Logitech minőség...
Ezt vehettem volna a Gigám áráért nemrég
[link]Ez ami nekem van mostmár 2 rugóval olcsóbban:
[link]Inkább a +1 év garancia. A bordázása is jobban tetszik a Gigának, valamint a VRM része is komolyabb. A Gigán 8+2-es az Asrock 4+1 fázis.
De elismerem hogy van jó deszkájuk, csak nem átlagfelhasználóknak. Inno3D-nek is volt fasza VGA-ja, mégsem vettem volna meg. -
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #23698 üzenetére
A 2x drágább Asrockot ne hasonlítsuk már egy közepes Giga deszkával :S Nekem az a fő bajom velük hogy 2 év garit adnak a deszkákra. Még ha árban kicsit olcsóbb is legtöbbször, akkor sem mindegy hogy 2 vagy 3. Billentyűzet az megint más kategória. A legtöbb nagy gyártó a billentyűzeteket, egereket és hangfalakat pl átmatricázza. Pláne ha olcsó kategóriáról van szó. Kiadják egy kis bérgyártónak és kész. A minőség sokszor nem méltó a gyártóhoz. vettem már tőlük én is gagyi egeret és vettem pl jó tápot. Nyilván nem mindegy hogy milyen periféria. Méjdincsájna 2-3 rugós bill/egér vagy FSP 15 rugós táp
Nem mindegy mi van átmatricázva. Én nem vagyok márkahű de velük gariztattam már és nem mindegy hogy hány évig állnak velem szóba
Szerk:
Gondolom nem 10-20 rugós gamer billt vettél... Nem mintha kéne. Ha meg olcsó bill akkor alap hogy logitechSzerk2:
Eszembe jutott hogy ha jól tudom, az Asrock és a Giga azonos kondikat használ. -
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #23687 üzenetére
Na azért ne essünk túlzásokba 20-25-30 ársávban is van sok 990 chipes alaplap, ami bőven jó 8magos FX-ekhez akár még tuninggal is, akik extrém tuningra vágynak azok persze vehetik a méregdrága asus crosshair formula meg asrock ex9 szintű jószágokat, de ez messze nem kötelező
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #23683 üzenetére
Na és mekkora trógerség az a CoD... Ugyanaz a full statikus engine mint a többiben de ott hirtelen kellett a 4 mag
Botrányos port volt... MW3 meg hasított
Egyébként tartom, ha a jövőre gondolsz akkor FX-ek között nézelődsz, amilyen trendek vannak manapság, jobb előre gondolkodni. Én megjártam anno a 2GB-4GB memória történettel, az 512MB-1GB VGA dologgal és az "elég a 2 mag témával"
Ha a jobbat, modernebbet veszi az ember, kevesebbet idegeskedik
Természetesen minden pénzen múlik, nekem se volt sok mikor saját pénzből vettem először gépet!Giga 770
Phenom II X2 545 3,0Ghz
2GB 800 Mhz CL4 HyperX
HD 4850 512MB Sapphire Edition
-végül lett húzva: 3,6-ra és vettem még 2GB HyperX-et
4850 is 700/1050-en ment de kevés volt a zökkenőmentes futáshoz.Ebből mára ez lett:
Giga 970
Phenom II X4 965 3,8Ghz
8GB 1600 Mhz CL9 HyperX
GTX 460 SE OC 1GBSzerk:
CoD-hoz nem is kell húzni szerintem. BF3-ban már van különbség 3,4 és 3,8 között. Érdekes módon 3,8-ról 4-re tekerve már nem annyira észrevehető, jó hűtés hiányában nincs is értelme.
Most is a VGA a szűkebb keresztmetszet de így is jó vétel volt. 14 rugót fizettem a HD 4850-re és 2év 8 hónap gari van rá -
Redneck
nagyúr
válasz
Tomko78 #23683 üzenetére
Igen nálam is hasonló volt de 4850et jó volt lecserélni. Dx 11 és sebesség miatt. Na meg a microlagg... Azért jó kis kártya volt régebben sok játékban.
Crysis és a Warhead, Bad Company 2, GTA IV ezek pl szarok voltak X2-vel és 4850-nel. Najó még a Crysisok csak-csak, ott a VGA volt kevés. Unreal engine is szereti a minél több kraftot azért
Már ha normális látványt akar az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest