- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Redneck #27487 üzenetére
Na mégegyszer nekifutottam , tehát ez a lap CSAK úgy viszi a Phenom II X4 955 ha !!!
" Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree2 "
https://prohardver.hu/tema/asus_m2n-e_alaplap_tapasztalatok_kinek_van_ilyen/hsz_5240-5240.html
Tehát át kell " heggeszteni " a lapot -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Redneck #27487 üzenetére
Imádom amikor az " ilyenek ! " lehúlyéznek !
Te milyen support listát néztél ? Ezt ? https://www.asus.com/supportonly/M2N-E/HelpDesk_CPU/
Ebben a legnagyobb proci : Phenom IIX4 945
Nem kevered te " véletlenül " ezzel : Phenom X4 9550
Nekem is volt hasonló lapom és abban csak egy Athlon 64 X2 4200+ volt benne
-
mézi123
tag
válasz
Redneck #27483 üzenetére
Soha nem foglakoztam ilyennel.Midig beraktam a lapba a prict oszt jó napot és azt az órajelet mutatta ami a procié. Én nem szoktam állítgatni nem játékra kell. Annyit tudok mondani mikor hogy felfrissítettem a régi lapomon a BIOST tettem bele egy 4 magos procit előtte megnéztem a gyártó ajánlását szerepel benne de van egy melléklet, hogy ki kell kapcsonlni a LAN hogyishíjákot meg cras minekhijákot. Annyit meg jegyzek az alaplap indulásnál rögtön jött a figyelmeztetés hogy állítsam be az CPU órajelét. Itt nálam véget ért a tudomány.
-
mézi123
tag
válasz
Redneck #27477 üzenetére
Gőzöm nincs mi vette vissza. Még ilyennel nem találkoztam. csak kedvenc lapomat meg próbáltam kicsit felfrissíteni. Nem tudom a szorzókat sem mit hogyan kell állítani. Próbáltam utánaolvasni de nem találok róla különösebben semmi kivéve ezt :Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree
Nincs az alaplapi BIOS ban LAN PXE ROM sem Crashfree3 ennél fogva nincs mit törölni meg átállítani. Nem tudom.
-
-
-
-
válasz
Redneck #27463 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy minimális feszemeléstől baja lenne bárminek. Ha igen, az hamarost amúgy is meghalt volna.Valamikor szétszedem majd, de nem most
VRM hűtés viszont nincs, vagy lesz kedvem vágni hozzá bordát, vagy nem.
-
válasz
Redneck #27460 üzenetére
Köszi,
Ettől féltem, ennyit nem akartam szívni vele
Az Auto beállítás úgyis a közös értékekre állítja be, úgy meg akár 667, akár 800-on, de mennie kéne.
A lap meg egy hulladék, nF570 chipset, de az Asus méltóztatott hozzá olyan BIOS-t kiadni, ami örül, hogy nem Unknown Processor-t mond a szerintük támogatott 945-re, szóval csak moddolt BIOS-sal megy normálisanAmúgy AM2+, szóval valóban, örülhetek, hogy megy benne a proci
Akkor ezzel még játszok... -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Redneck #27421 üzenetére
hát nem tudom, árban nagy a difi, 3-5k-s kategóriában gondolkodom, ez a 960T azért bőven a duplája, annyit nem akarok felköhögni.
(persze értem hogy mennyivel jobb, látom a számokat, de viszonylag keveset használom a pc-t abból még kevesebbet játékra, ha valamit hoz nekem az már buli, nem kell erőmű)
írtam pár részletet privátban.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Redneck #27419 üzenetére
ok, tiszta sor. köszönöm.
ha jól látom, akkor a linkelt tesztben az x3 445 33%-ot ver az x2 250-re, kezeljük fenntartással, mondjuk hogy a fele megvan, az nekem megér 2-3k-t, nagyjából ennyi lenne a csere.
unboxing videó alapján a 445 (95W TDP) is ugyanazt a hűtőt kapta mint a 250 (95W TDP) ránézésre, nem tudom van-e ennek valami hivatalos forrása ahol fixen meg lehet róla győződni, ahogy kikockáztam méretre egyformának tűnik.
húzni nem akarom és 125W-os TDP-re még véletlenül sem lőnék.
mi lenne tehát szerinted, ha az athlon 2 x3 445-450-455-re lőnék? az is necces vagy azok már beleférnek a rendelkezésre álló kapacitásba?
a ház egy viszonylag nagyobb torony, sztenderd "sulinetes" ház, 3x5,25 fiókkal (ez alapján a legkönnyebb belőni a méretét), felső tápos, a proci mögött van egy 8 cm-es kifelé menő légkavaró, plusz ugye a procihűtő meg a táp maga, ennyi a hűtés, meg amit a kártya kavar. nyáron elöl megy még egy 8-as venti, hdd-k hőmérsékletét tudom mérni azok nyáron se mennek 40 fok fölé, tehát nincs meleg a házban.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Redneck #27418 üzenetére
Sajnos ott bukik az elméletem hogy a legújabb P1.20-as BIOS-szal is "csak" Phenomokat fogad. Szerintem a 125W annak a hűtetlen VRM-nek nagyon erős, de kérdezz meg alaplapos topikban szakértőket. Olyan procit csak alulfeszelve és csak alacsonyabb órajelen járatva raknék bele, de 95W-ost is csak alulfeszelve.
Persze ez csak az én véleményem, a saját, és a topikban korábban megfordultak tapasztalatai alapján írom.
-
joker1220
őstag
válasz
Redneck #27413 üzenetére
Szia!
Igen, néztem én is már mindenhol hogy annyin kellene mennie
De ettől a laptól nem várok csodákat, mégiscsak a legolcsóbb ACC vel rendelkező lap volt a maga idejében
Ez egy ilyen netezős gépnek lett összerakva apósoméknak, csak most szereztem hozzá ezt a procit az eddig bennelévő 2 magos helyett.
Vagy ez a deszka nem szereti, vagy valami nagyon hibás, mert 1,325V megy 4 maggal de nem stabil, lehet rajta netezni, filmet nézni, de ha ráeresztem a Prime95 akkor azonnal elhasal. Lépésenként elmentem 1,450V -ig de akkor is lefekszik a Prime95 -től. CPU NB nek nem lehet feszt adni mert a BIOS ban nincs ilyen beállítási lehetőség (olcsó deszka). Megpróbáltam levinni az órajelet 2,6 ról 100MHZ -ként 2,3 ig, ott 10 perc után hasal el Prime95 -től. Volt már több unlockolt procim és szinte mindegyikre igaz hogy nem mindegy milyen deszka van alatta. Ez elvileg egy asus lapban teljesen jól működött és prime95 el lett kitesztelve hogy stabil, most ebben az asrock deszkában meg megfekszik. Ez egy ilyen buli
Volt olyan unlockolt X2 555 ami 1,5 évig ment egy giga lapban unlockolva és még meg is volt húzva 3.2 -> 3.8 -ra tökéletesen működött. Aztán átkerült egy asus lapban ott lehetett unlockolni de nem volt stabil, minden baja volt. Visszaraktam az eredeti lapba és megint semmi baja
Tegnap egész nap próbálgattam, de sehogy sem lett Prime stabil. A lap alapból X3 ként is 1600 -as HT Linket és CPU-NB -t állit be neki. Ha csak simán feljebb veszem ezt a két szorzót akkor nem stabil, sajnos a BIOS -ban csak CPU és RAM feszt lehet állitani, semmi mást. Gondoltam ha 4 maggal nem akarja az igazat akkor megnézem hogy 3 maggal mit tud.
3220 MHZ BIOS -ban 1,450V -n, 1 órát futott a Prime95 Blend teszt hiba nélkül. a CPU -ra teszt közben 60, a magokra 50 fokot irt. A HT és NB -t is sikerült feltornászni 1960 MHZ -re, a RAM ok 1493 MHZ mennek 8-8-8-20 as időzitésekkel
CPU-Z: https://valid.x86.fr/36jj8a
Cinebench -ben így 3 maggal 3.2 -őn ugyanannyi pontot kapott mint 4 maggal 2.6 -on
Simán elképzelhető hogy egy komolyabb lapban gond nélkül menne 4 maggal és még meg is lehetne húzni tisztességesen, de jó lesz ez így
-
amdboy
senior tag
válasz
Redneck #27409 üzenetére
Köszi a választ. Közben kis buktatóhoz èrtem ès kezdek összezavarodi, hátha tudnál segíteni azt megköszönnèm. Tehát amit venni akarok procit az 1 fx 4130 Buldozer.
Az alaplapom tipusa: M3N78D FX a gyártói honlap szerint, ezt a fajta kódnevü procit támogatja: FD4130FRW4MGU de mint most kiderült ezen felül van mèg 2 fajta kódnevü, amit nem tudok hová rakni, ès feleslegesen nem vásárolnèk. Tehát a másik 2: FD4130WMHKBOX ès FD4130FRGUBOX. Namármost ha az utolsó 2 valamelyikèbe futok bele akkor ez nem is müködne a lapomban? Teljes a káosz jelenleg a fejemben.... Itt olvastam mindezt: [link] -
amdboy
senior tag
-
Devas
őstag
-
Devas
őstag
válasz
Redneck #27394 üzenetére
Lemondtuk a rendelést.
Megnéztem ezt a Raijintek Aidos-t, egy kicsit eltántorított a 9 cm-es propeller a 2000 feletti fordulattal.
Megnéztem a hűtős topik listáját és megtetszett az Alpenföhm Ben Nevis. Csak 140mm magas, 12 cm-es ventillátorral, 1600 rpm-el. 140W TDP-s. Épp kérek rá árajánlatot, de ha azt mondod az Aidos sem búg max fordulaton, akkor arra is kérek. -
Devas
őstag
válasz
Redneck #27392 üzenetére
Köszi!
Asrock 880G Extreme 3 az alaplap.Igazad van eléggé beneztem a TDP-t...
Most ugy is alul van feszelve a proci, lehet hogy kipróbálom rajta a hűtőt mire képes kíváncsiságból, aztán ha tényleg harmatos átköltözik az i3-as procimba. Félek, hogy 10 ezer alatt nem usznank meg a phenom hűtését.
Hütős topicban régebben próbálkoztam, de a ház típusának hiányában nem nagyon tudtak segiteni.
Ha a CM vortexet veri azonos fordulatszámon, akkor már előrelépés lesz az Archer. Mivel a Vortex le lett szabalyozva 1600rpm-re, hogy ne zugjon 2500-al.
-
Mormota9
csendes tag
válasz
Redneck #27372 üzenetére
Köszönöm Redneck, hogy figyelmeztettél!
A gépet álltalános felhasználásra és játékra használom. Odafigyelek, hogy tartósan 60 fok fölé ne nagyon menjen.Elolvastam a cikket és jóval részletesebben leírta a tuningot.
NB-vel kapcsolatban rosszak voltak az információim és vissza is állítottam CPU/NB 1.25V-ra. Ez alatt nem volt hajlandó elindulni a gép.
Viszont egy dolgot még nem tiszta.
NB Frekvenciát ha megnövelem akkor melyik feszültséggel stabilizálhatom?
Az "Északi híd magja" 1.1V-os értékkel, vagy ami nekem automatán agyon feszelt az alaplap (1.55V) CPU/NB 1.25V értékkel.Mert a két elnevezés kicsit összezavart.
Válaszodat előre is köszönöm!
-
-
petya220
senior tag
válasz
Redneck #27356 üzenetére
Úgy értem,hogy nincs rá opció a biosban és moddolt bios sincs rá.
Nem tudom megnézni, mert eltakarja a hűtőm...De, foxconn rs880m05 (nem fogsz róla semmit sem találni
)
A hűtés az megvan Zero Infinity Free Flow+ ezzel nincs gond
A táp is elég neki még.Gyenge VRM résszel szerelt verzióval nem érdemes hozzáfogni. na ezt nem tudom, hogy milyen...
-
Devas
őstag
-
válasz
Redneck #27347 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A memória a másik kérdés. Van 1x8GB Crucial 1600Mhz és 4x2GB Kingmax Nano 1600Mhz. Melyik a jobb vajon? Most az 1x8 van benne. 1.5V mindkettő minden tartományban, csak lapban beállítható minimum az 1.6V. Időzítések auto, azaz 8-8-8 1333-nál és 9-9-9 1600-on, 1T-vel.
1.4V az alapfesz, C3 steppinges.
Azóta elkezdtem a külön tesztelést, 3.2Ghz-en és 1333-on is instabil volt 2600-as NB-vel. Visszavettem 2400-ra az NB-t és eddig megy mint a kisangyal.
-
Janby
tag
válasz
Redneck #27325 üzenetére
Eddig egy Athlon X2 4850e. Azzal ment "szépen"(ha attól eltekintünk,hogy a teljesítménye már kevés).Terheléstől függően változtatta a szorzót/órajelet.
A Biosban minden beállítás Auto-van, de volt már manuálison is minden(szorzó,FSb,feszültség).Mindegy volt.
A memória sem ment elsőre 1066-on, de manuális időzítés beállításokkal jó lett.
Az alaplapon egyébként az elérhető legfrissebb Bios van.
Idle-ben normális lenne a 800. Először nem is tűnt fel, mert még így is jobban megy a gép, mint a 4850e-vel
Aztán amikor meg akartan nézni, hogy megy-e magasabb órajelen, akkor tűnt fel, hogy még a gyárin sem...
Aida stabilitásteszt, meg cpu-z volt "ráengedve", de semmi változás az órajelen. Fix 800, 4-es szorzón.
Olyan mintha beragadt volna a legalsó energiaszinten.
cpu world ilyet ír:On socket AM2+/AM3 platforms in the minimum performance state the processor runs at 800 MHz / 0.875 - 1.15 Volt core voltage, and has TDP 47.6 Watt
Szóval nem tudom.
Ja.A BIOS-ban 2600 Mhz-et ír, bár ez nem tudom azt jelenti-e, hogy aktuálisan annyin megy?Jani
-
Enigma1945
őstag
válasz
Redneck #27316 üzenetére
Köszönöm a tipped, tanácsod
tervezek venni egy Haswell i5 procit ( hisz az egész konfigom megvan kivéve a procit mert megöltem ) és azután ez már felejtős marad, de addig ez is jóAzért megpróbálom a másik konfigból kivenni a tápot, és ráeresztem erre, hátha meglesz a bűvös 4.00 GHZ
Szerinted?
-
Enigma1945
őstag
válasz
Redneck #27312 üzenetére
Takarítás közben leejtettem a betonra, majd a sarka letört. Az a zöld nyák részéből. Nem sok, de épp elég hogy megölje. Én hibám volt. Amúgy ilyen az alaplap: ASROCK N68S3-UCC. Akkor a proci miatt melegszik ennyire?
Az miért van, ha 3 magra állítom, és fölhúzom 3.6GHZ-re 1.4V-on terhelés közben leáll a gép? A hőmérséklet miatt tuti nem, ez alatt meg kék halálozik a gép. Mármint a feszültségre értem. Táp miatt? Elég olcsó, HCK táp 400 W -
Enigma1945
őstag
válasz
Redneck #27309 üzenetére
nem is megy
sajna nem működik a 3. mag. ez biztos. mellesleg csak 95W TDP-s prockókat fogad. szóval így is- úgy is ez marad. mert ugye ha menne a 4 mag, akkor már 955-nek felelne meg.
picit van hangja a hűtőnek ,de lehűti.
mellesleg miért melegedik ennyire a chipset hűtő?!! baromira meleg!
az athlon x2-vel nem volt ilyen meleg..
a phenom miatt van? mi az ami még normális hőmérséklet? leállhat ez miatt a gép? ha túl meleg a chipset hűtő?ja igen, ilyen hűtőt használok
-
Enigma1945
őstag
válasz
Redneck #27301 üzenetére
szia!
meghalt az i3-as procim, elejtettem azért írtam oda .a phenomokkal kapcsolatban meg igen pontatlan voltam, igazad van!
én átlagban kérdeztem egy 955, 945, kb ezek egy fogyasztásban vannak, tuning nélkül?
azért kérdeztem mert 4 magosítottam a 2 magos phenom procimat, és nem tudom mennyi feszt adjak neki, mert alapból nem indul ki 4 magosan.. 1.45 V-ot adtam neki, ez sok? Tuning nélkül.. -
válasz
Redneck #27287 üzenetére
Az enyém is C3... szerintem ebből terítettek a legtöbbet.
Sosem játszottam géppel, így nem tudom, hogy mennyi fps-t hozna főleg egy mostani játéknál az a néhány száz Mhz, de egy videó kódolásánál óránként 5-10 percet lehetett ezzel hozni. Tehát egy másfél órás kódolásnál lehetett nyerni egy bő 10 percet... Hogy ez megérte-e...?Na ez egy jó kérdés...
Ennek ellenére én is nyomtam... még ha csak az óvatosabb módon is. -
Elcan
tag
válasz
Redneck #27282 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Azt tudom, hogy a Phenom csak 1333-ig támogat, ezért is akarnám lecserélni egy FX 6300-asra a procit. (Lehet nem sok értelme van már ryzen előtt, na mindegy)
Amúgy a biosban 1600 van beállítva alapból. Ahhoz például nem nyúltam. A feszültség pedig pont az, amit nem javasoltál, AUTO-n volt épp tegnap vettem visszább kicsit, de csak egy léptékkel lejjebb. Meddig mehetek le? Haladjak lefelé szépen lassan és bekapcs--->teszt--->minden ok-->majd újra eggyel alacsonyabb fesz? Így? Egészen addig míg nem látok rendellenességet? Mert akkor az a határ?
Egyébként nem is akarnék nagyon durva tuningot, max tényleg ilyen 3600 körülit.
És az mitől lehetett, hogy 3500-on akadt a játék, ugrált, mintha 15 fps lett volna, de nem az volt, hanem inkább mintha késve töltődött volna be vagy ilyesmi.
Ha számít valamit, egy ilyen hűtő van rajta kezdettől fogva. ARCTIC COOLING Freezer 13. -
jambiyya
őstag
válasz
Redneck #27282 üzenetére
Abszolút egyetértek, nálam is ez van. Tuninghoz sok feszkó kéne neki, és a hőtermelése is brutális. Sajna az én lapom sem elég (pedig van rajta borda), és az a hőtermelés...mint egy hajszárító, vagy kettő.
Én egyrészt inkább alulfeszelném, másrészt a 460-nak elég lesz szerintem alapon is az a proci. -
Dendytv
senior tag
válasz
Redneck #27264 üzenetére
Hát én nekem még teljesen elég a phenom x4
én is cpu váltáson gondolkodom de nem tudom, hogy mire (intel i-seria felejtős) az új bejelentést várom az amd-től az am4-fogalatos cpuk-at/apu-kat
nem tudom, hogy ha egy fx 8320-at vennék akkor meddig tudnám használni. Illetve ott van az A-seria is de nem tudom,hogy azokat meg használják-e játékra (hát gondolom, hogy használják csak az nem világos, hogy menyire felel meg rá !)
-
-
mcs
veterán
válasz
Redneck #27228 üzenetére
,,25 rongyot kéne költenem kb egy 95W TDP-s FX 8320E-re"
Ebbe belegondolni is szörnyű.
i5-ben biztosan nem csalódnál, és szerintem pár játékban okozna meglepetést a 750 Ti-vel is.szerk.: nálam 4460 alatt a filléres seggszikla lap vrm része csak akkor cicergett, amikor lynxet futtattam, de sose trottylingolt. Pont a fogyasztás miatt nem muszáj combosabb lapot rakni egy K nélküli i5 vagy akár i7 alá.
-
mcs
veterán
válasz
Redneck #27210 üzenetére
Seggsziklával szemben én is addig voltam előítéletes, amíg meg nem vettem a belépő szintű B85M Pro4et, ami jó ideig ki is szolgált a 4 fázisával. Minden téren stabilnak bizonyult, igényes felépítésű is volt, és az i5 4460 se ment lassabban benne, mint a mostani Giga Z97X-el. Utóbbit is csak azért vettem, hogy később K-s procit tegyek bele, de ez még asszem várhat jó ideig.
Amúgy csak erősebb FX procik alá vicc filléres lapot rakni, mert azoknak tényleg követelmény a 7-8 fázis ahhoz, hogy ne throttlingoljanak. -
djculture
félisten
válasz
Redneck #27210 üzenetére
Én vettem seggsziklát amit ajánlottam és gondom szál se azóta, előtte legalább 2 évet kínlódtam a phenom2-vel meg drága lappal de minek totál felesleges volt. Többet ér az ember ideje mint szaros pár tizezer forint és évekig azon nyüglődni ez meg most miért lassult be meg miért lett egy valaha aranyból lévő cuccból egy pöcegödör Elavult cucc lett ennyi köszönhetően a programozóknak mert annyival nem lett szebb egy játék se amennyivel gépigényesebb.
-
válasz
Redneck #27189 üzenetére
Bocsi h most reagálok
"Hencso:
A vízhűtő szép, mondjuk én a Phenom II-re egy forintot nem költenék pár éve. Ha X6 ha nem... Inkább beforgattam volna egy későbbi konfigba.
3,7Ghz-en azért nem nagy kunszt lehűteni egy X6-ost léggel sem."Tavaji történet mikor az FX em még alap lapra várt a 2 konfig ami levan írva nekem a profilon az az x6 os vadálat
.. teszt képen volt fent csak rajta az enermax ... de egy cooler master hyper tx 3 dolgozik rajta 50 fok környékén tartja az x6 ost igaz kicsi a revoltech házikó meg mehetne rá combosabb hütés de hát öcsémnek neki adtam mivel az FX et nyüstölöm ... a fentebb levő kép az csak hec kedvért tetem fel 1 számú konfig
UI manapság a felsö házas tápakat elkel adni xarér hugy ért és alsó házast kell venni .. meg egy ilyen dög cpu hütést mint én ... mielőtt meg kérdezi valaki hogy a deszka nem hajlik a súlya alatt a válaszom semmi baja az alaplapnak!
-
amdxp2
tag
válasz
Redneck #27189 üzenetére
Sajnos nem lehet másképp feltenni, vagy a kártya felé néz a venti, vagy a táp felé...:/ Ez a paszta amit kaptam a boltba egy fos, és akkor nagyon visszafogott voltam..
A neten találtam 285ft-ért, akkor ez miből lehet vajon? A lényeg hogy normalizálódott 60fok körül, de ha felteszem a ház oldalát és játszok akkor 64-et is láttam már...:/ lehet egy szellősebb ház is elkelne....
-
Alpi.
addikt
válasz
Redneck #27166 üzenetére
Nagyjabol 0.05-0.1v al tobbet szokott kerni 4.5 - 4.6 korul. Tetszik ez a lap - cpu paros ! Ram is nagyon jol megy, problemamentesen allithato barhova. Nb 1.19v-al (1.175 vid) tudta stabil 3g kornyeki frekit. Pll. meg 2.25-re vissza volt veve. Magasan a legjobb lap, amit ezzel a procival probaltam !
-
Alpi.
addikt
válasz
Redneck #27166 üzenetére
Leggel is jol megy, nyilvan nem ennyire, de ugy is sima 4.2 - 4.4. Mondjuk talan 1-2x volt leghuto alatt. Altalaban erosen hajtva van, Nyilvan maximalis odafigyeles mellett. Egyik kedvenc procim ! Rengeteg oromet okozott mar. Amennyire lehet, probalom formaban tartani. Szerencsere eddig egyaltalan nincs eszreveheto romlas sehol.
-
Ventur@
senior tag
válasz
Redneck #27149 üzenetére
Ne nevess ki, de én olajozó ecsettel, amit pl.: palacsinta sütéshez is használnak, hogy megkenjék a serpenyőt. Nekem ez vált be, mert ez nem esik szét olyan hamar a tisztogatástól (ki a fene enne olyan palacsintát, ami tele van szőrszálakkal. Ugye hogy ugye
).
Próbáltam régen jobb minőségű festő ecsettel (nem a vékony, hanem a nagy, pl ilyen 6-7 cm szélest), de az hamar szétment és este ki belőle folyamatosan a szálak, szóval takaríthattam kétszer
.
-
válasz
Redneck #27138 üzenetére
a phenom 2 x 6 1100T m egy Asus m4a79T Deluxe lapban ment 1.475 öt kért be 3.7ghz nél hogy stabil legyen atx3 simán birta hüteni 56 fokos volt plafonban igaz egy cooler master strom scou2 kecoban meg maga a lap is 8+2 power pashe desinges volt és hütve volt rendesena vrm ek de viszont a koléga lapján nincs hütve a vrm a gyári hütöröl ne is beszéljünk lecseréli nyer vele de a deszkán a vrm ek már biztos h forok ajánlatos egy am3+ deszkát be szerezni!
-
gyenesszabi
csendes tag
válasz
Redneck #27134 üzenetére
Természetesen vissza kapja majd az oldalát is, ha helyre áll a rend.
Vissza cseréltem az előbb X2 5200+-ra, szerencsére vele elindult. Visszaállította magát a BIOS is.
Valami tipp még az újra indulással kapcsolatban?
Rendszert nem raktam újra, segíthet valamit? (régi driverek törölve)Elvileg a lap támogat ettől jóval komolyabb X6-is procikat is.
-
lee56
őstag
válasz
Redneck #27131 üzenetére
"Az a baj hogy értem a koncepciót, csak megfelelő házhűtés és szellőzés nélkül ez egy sütő."
Hát ez az, hogy az egész hang gond a gyári hűtőjéből fakad, na meg nem beszélve a melegedésről. Amint normális hűtőt szerezne be, már nem is lenne szüksége ezekre a szivacskákra. Kisebb csoda amúgy hogy nem égett még le az a gépsárkánya eddig.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27106 üzenetére
Hát működik de pl egy gta V ami közutudottan cpu igényes játék simán felnyomja 60-65 fok körülire a magokat és a gyári hűtő hajszárítót megszégyenítő hangon kezd muzsikálni 5000rpm-el. Én annak idején 2500ft-os hőcsöves kis olcsó hűtőt vettem hozzá azzal már nem volt ez a móka.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27104 üzenetére
Gyári hűtő eleve nem óra hosszas folyamatos terhelésre készült, 47-50 fokos netezés filmnézés közben is a cucc ha teljesitménycentrikusra van állitva a winben és nem megy a cnq. AMD-nek mindig ez volt a rákfenéje a hűtés, annak a pár ezer forintos árát muszáj kifizetni.
-
törölt tag
válasz
Redneck #27101 üzenetére
A Tjmax azaz érték, amitől kezdve számolja az eltérést a hődióda. Vagyis azt tudja, hogy ettől az értéktől hány fokra van a pillanatnyi hőmérséklet. Ez a mérés maximuma.
djculture: Köszönöm, tehát 100 fok, mint sok más cpu-nál.
Éppen tegnap futottam bele, hogy egy Xeon 3050-nél brutálisan félremért minden, mert 100fok-ot vettek alapul és emiatt nagyon magas hőfokokat kaptam. Annak a cpu-nak ugyanis 85C a Tjmax értéke. Tehát amikor a program 55C-t mutatott, valójában csak 40C volt. Kalibrálni kellett a programot.
-
kislaszlo83
tag
válasz
Redneck #27085 üzenetére
Nem is ezzel volt a probléma, hanem azzal, hogy az általam nagyra becsült, és elméletileg informatikában nagyon jártas ismerősöm szerint ennek a kis cserének nem kellett volna gondot okoznia, azaz, minden továbi nélkül fel kellett volna álljon a rendszer az új alkatrészekkel is.
Nem így lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Acer notebook topic
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest