- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
LLKobe #25067 üzenetére
Figyelem és a CPU 80-95%-on teker folyamatosan. Egyértelmű számomra, hogy jó volna még kis sebesség. Játéknál is, fordításnál is, tömörítésnél, stb. Csak feleslegesen sem akarok váltani, ha nem lesz sokkal jobb, mert kb. duplájába kerülne egy FX szériás cuccot megvenni, Intel pedig még ennél is több.
-
törölt tag
válasz
LLKobe #25059 üzenetére
Jaja, erdemes rendesen kitesztelni, mert erheti meglepetes. Mondjuk a prime-ot en mar hanyagolom, mert tobbszor volt olyan, hogy orakon at futott hiba nelkul, aztan egy fullHD konvertalas alatt megis elfekudt a cpu. Azota en a HD videokodolast es az IntelBurnTestet hasznalom. Persze gondolom mindenkinek mas, de erdemes sok fajta alkalmazassal megterhelni, ha mar jonak hisszuk. Igy jutottam el sajnos az 1.478V-hoz. Na ezzel mar jol megy a rendszer. Bar az en cpu-m antituningos.
-
GeronimoTama
tag
válasz
LLKobe #25051 üzenetére
Csak kicsit megijedtem, mert épp 3.8 ghz-n ment mikor megnéztem és írta 2 magra is hogy leállítva (idle-nél), és visszavettem default 3.4-re és ott is. Akkor mehet neki a 3.8 nyugodtan? (3.8 ghz load temp max 45 fok ugyh szerintem a hőfokok miatt nem kell aggódnom.)
És miért van az hogy cinebench-ben:
3.8 Ghz 3.49 pont
3.4 Ghz 3.89 pont?
Nagyobb órajelen nem többet kellene tudnia?(#25050) PeachMan:: videót csináltam róla, az barátibb
-
Ger_man
senior tag
válasz
LLKobe #23536 üzenetére
A Phenom II X3 720BE, az első Phenom II-esek egyike, tehát C2-es steppingű, nem sok ez neki. C2-es 965-ösök is kb, 1.425V-re vannak belőve alapból. A tiéd, meg a legújabb Deneb-ek egyike (960T), tehát attól nem csoda hogy kevés fesszel tudja a 4Ghz-et, de egy C2-es Phenom II-től kész csoda, ha megy annyit
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
LLKobe #22606 üzenetére
Nekem 1066 os Hyperx jeim voltak, amiknek gyárilag 2.2 voltot kellett adni.
Ráadásul 4 darab be volt egymás mellé szorítva, köztük a levegő nem mozgott kb semmit, plusz agyon hűtve se volt mert a víz már akkor is megvolt. És égettek a ramok ha megfogtad őket. Hónapokat ment így (előtte még a léghűtésű gépben meg évekig, ott se lehettek pár foknál többel hűvösebbek), miután eladtam következő gazdája se panaszkodott.. nem kellett azokat félteni annyira. -
Beretvás
veterán
válasz
LLKobe #22274 üzenetére
Köszi most már kb minden kérdésemre megkaptam a választ, már csak 1 maradt..Mégpedig , hogy a beállított cpu feszt hol nézzem, bosbol, vagy win alól, mert droppol a lapom és ha biosban 1.417 re teszem akkor is csak 1.358 at ír win alatt..Ha a feszt auton hagyom akkor meg túlfeszeli..
-
Omli85
őstag
válasz
LLKobe #21750 üzenetére
Nekem is 960T-m van.
Unlockolva 6 maggal 1.45v-vel ha a helyzet úgy kívánja használom 4.0GHz-n bár őszintén megmondom felesleges. Jelenleg én X6 3.6GHz 1.375v használom bőven elég mindenhez és amúgy sem nagyon vettem észre hogy értelme lenne 4.0GHz-n járatni 6 maggal. Teszteken lehet hogy nő a pontszám de gyakorlatban egyáltalán nem vettem észre különbséget.
4.3GHz-n futtattam pár tesztet 1.5v vel lement mind de Prime és egyéb cpu gyilkolós cuccot már nem eresztettem rá. Ellenben DIRT 3 benchmark simán lement így én stabilnak tekintettem a dolgot
viszont x6 4.3-on már elég szépen melegedett H60 nem igazán bírt vele. Igaz csak szorzóval szórakoztam pár teszt erejéig így szinte biztos hogy fsb+szorzó közös kombinációval kevesebb feszültséggel is el lehet érni a 4.3 GHz-t.
Viszont szerintem inkább x6 3.6GHz mint x4 4.3GHz szerintem a plusz 2 magból többet profitál az ember de mindenki maga döntse el
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
LLKobe #20027 üzenetére
Hm... akkor most megint ott vagyok, hogy nem tudom a gáz. Mert ezek szerint, ha többet raktam az nem baj. Marad akkor a rosszul való rögzítés, de szerintem az sem, mert ellenőriztem. Lehet képet kéne csinálom a pasztázott prociról, aztán megmondjátok jó e.
(Mielőtt amatőrnek néznétek, nem ez az első pasztázásom és hűtőszerelésem, de eddig sosem volt ilyen gondom. Még jó, hogy a 78 foktól nem halt be a proci).
Azóta idle-ben 34 fokos, de a terhelésnél ugrik fel pillanatok alatt az említett szintig és fölé is menne, ha hagynám...
-
SSJ2Vegeta1
csendes tag
válasz
LLKobe #19968 üzenetére
Igazából már csak egy reinstall segítene ezen a hely dolgon, mert már vagy 10gb cuccot elpakoltam az elmúlt hónapokban, de mindig megtelik "szeméttel", amit nem találok.
A lapozófájl másik partíción, winyón van, ahol 30Gb körüli hely van, ezzel a beállítással:
Min: 8190 Max: 12285Itt van a biosom:
http://www.youtube.com/watch?v=XaVWDYEbHYoMegtudod mondani, hogy melyiket emeljem 1.65-re?
Illetve melyik az NB, ami 1.200-re emelnék akkor.
A ramok 1333-on futnak eleve, a proci miatt, nem tudom milyen módon lehet emelni, de nem is terveztem. Időzítéseket hol tudom beállítani? -
SSJ2Vegeta1
csendes tag
válasz
LLKobe #19965 üzenetére
NB már 1.200-on van.
Melyiket kéne még?
OD programban ezek vannak: MemVDDQ, Mem VIT, NB CoreHa itt sikerülne jól beállítani, akkor állítanám a Biosban is.
Szerk.:
Prime tesztet futtattam az előbb, CPU VID 1.350-en volt, NB 1.200-on, de ugyanúgy a 2. körben újraindult a gép.CCleaner futtatása után lett komoly 1.2Gb helyem a C-n, de az újraindulás után ismét lecsökkent 384 Mb-ra... ahányszor indul újra a gép terhelés alatt, annyiszor csökken a hely, vagy nem tudom...
-
Z10N
veterán
válasz
LLKobe #19891 üzenetére
Igen ez megoldas lenne, de nem egy idoben lette vasarolva, ertsd a masodik 2x2GB kit upgrade volt. Szoval a jelenlegi helyeztet kellene orvosolni. Megprobalok majd az NB-nek feszt-t adni, hatha stabilabb lesz tole vagy a DRAM Drive Strenght-et allitani. Lenyeg, hogy most a cpu defaulton alulferszelve stabil legyen, de 1600MHz/1T a memoria. Esetleg a ramoknak adok egy kis fesz emelest. A modulok kozul az egyik kit 1866-os a masik pedig 1600 CL8, semmi extra, csak finomhangolas. Szerintem nem nagy elvaras az IMC-tol..mukodnie kellene.
-
Gabormester
csendes tag
válasz
LLKobe #19767 üzenetére
Szia, Mint irták intel konfig jobban teljesit szintetikus memóriatesztekben akár 2x akkora értékeket is produkálhat, viszont ez kevés helyen fog meglátszódni a mindennapi használat során játékoknál alig...ha nagyon zavar akkor tuningolhatod az NB/HT órajelet ami erősen elősegiti a memóriaműveletek sebességét.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
LLKobe #19772 üzenetére
Nem tudom, hogy segít-e, de lefuttattam én is.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
LLKobe #19769 üzenetére
Az a baj, hogy itt nem fogsz választ kapni a kérdésedre, mert rossz topikban vagy.
De az X6 tulajok biztosan tudnak neked segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest