- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gyufaaa #25976 üzenetére
Benne van a profilomban, hogy milyen RAM-ok vannak (Kingston NANO DDR3 1600MHz és 4GB Geil Value Plus-1333) meg lap (Asrock M3N78D). A RAM-ok 667MHzen mennek. Egyenként mennek többet is de így együtt csak ennyit. Az NB x10-es szorzón van és 1.1V-on.
A proci meg elég régi, még 140W-os. A feszt ha lejjebb veszem picit is már a bejelentkezésnél szétfagy a gép. Ha az NB-t emelem attól stabilabb lesz a CPU órajel is alacsonyabb feszen?
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Gyufaaa #25822 üzenetére
Nah úgy néz ki, hogy 3.8Ghz 1.425V és beton stabil! Bár pár napig tesztelni kell azért... Ezek szerint nem a legjobb példányt fogtam ki.
Már csak 1 dolog az érdekes. Mintha így sosem menne vissza energiatakarékos üzemmódba. Ha terhelem ha nem akkor is 3817Mhz és 1.408V-t kap. Vagy az AIDA és a CPUID és szarul írja vagy nemtom mitől lehet ez.
Ötlet? -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Gyufaaa #25819 üzenetére
Nah hát igen..
Most éppen a határokat feszegetem... 4Ghz-t tesztelem,de ahoz már kell az 1.475V neki.
Lehet, hogy a CM TX3 EVO kevés lesz hozzá
IntelBurnTest-el tolom neki úgy a kupak 59-60fok körül mozog a magok pedig, 60fok+-30 fok. Ezt még bírja?
Gondolom azért játékok annyira nem fűtenek be nekiSzerk:
Hát az 1.475V-ra is azt mondta, hogy Nononononon... a teszt ki errorozott. -
Dohren
tag
válasz
Gyufaaa #25225 üzenetére
üdv
proc hűtő illetve az értékek rendben. 2db 4Gb modul van, de azok ok, mert tesztelve voltak másik lapban és ebben is mem tesztel külön-külön és együtt is.
annyi fejlemény van, hogy egy 160GB samsung sata-s hdd-vel semmi baja nincs. most fut az eredeti HDD tesztje.
annyi furcsaság volt rajta, hogy a partíciók RAW módban voltak és szerintem ezzel nem boldogult a win7, de ez csak este fog kiderülni.
-
NielsX
tag
válasz
Gyufaaa #25223 üzenetére
Arra gondoltam hogy a lapozófájl elérése plusz memóriaszükséglet esetén elég gyors elérésű ssd-vel, bár nem tudom mennyire használja a rendszer játék alatt, és jobban nem is néztem utána a témának: Azért is tartom feleslegesnek a plusz ramot esetemben, mert jelenleg 70-130 fps között vagyok medium beállításokkal bf4-ben 1920*1200 felbontáson, vajsimán fut a 16-32 slotos multi. Ezen kívül mással nem nagyon tudom megtölteni a ramot, netezek és filmet nézek+munka. 8gb ram mellett ua ez volt a rendszer teljesítménye, napi használatban/game alatt nem veszek észre változást. Amikor hdd-n volt a rendszer régen, akkor nagyon észre lehetett venni a 8gb ramot, de mióta ssd van, és kikerült a 4gb ram azóta semennyire.
-
CsonkaImo
addikt
-
lee56
őstag
válasz
Gyufaaa #21682 üzenetére
Akkor se nem biztos hogy azért mert 5%-al jobban teljesít mint egy hasonló kaliberű új proci ezért egy 5éves architektúrás procit vennék ma egy ez, másik meg hogy már legalább annyi pozitív véleményt hallottam FX-ekről mint ahány negatívat, szóval egyáltalán nem olyan rosszak mint sokan megjelenéskor hitték.. Szóval ha most kellene új procit vennem, biztosan nem Phenomra esne a választás, és nem is ajánlanék senkinek, esetleg talán használtan
Tényleg nem kell majd valakinek majd egy 970-es? Ez itt a reklám helye
-
-
Redneck
nagyúr
-
kovi831
aktív tag
válasz
Gyufaaa #21567 üzenetére
Szóval ha a ref CLK-t tolom feljebb akkor a memóriáknak a sebessége is emelkedik?(ha igen akkor van korlát, vagy a ramot kell vissazosztani)
Elnézést kérek, az ismereteim már hiányosak vagy megkopottak - lehet ezért kérdezek furákat.(mostanában nem figyeltem annyira a számítástechnikát, de szorgosan olvasom a ph-s cikkeket
)
-
kovi831
aktív tag
válasz
Gyufaaa #21562 üzenetére
Használtan, de éppen postázzák majd.Szóval lehet vissza tudnám mondani, de nem illik.
Itthonra amúgy is elkelne egy 3. gép, a hozzáférhetetlenségek miatt.(igaz nem vagyunk 10-en mint vajdáék)
Kb. 7-8 körül adja a tulaj, de már nem bírok várni mert megőrülök ezzel az egymagossal.Ha meg alaplapot vennék akkor legalább az egy 20-as, ezen nem érdemes spórolni.
De, ha másik gép/lap akkor meg bullon gondolkoznék.
Egyébként ha phenom ha nem, minimum 3Gz-es kéne, az alatt nem kell cpu.Szerk.
Tudom nehéz rajtam eligazodni.Végülis most ez a legolcsóbb megoldás ha marad a x2-es cpu és kivárok.Esetleg húzok rajta egy kicsit, hátha elég lesz.Az m2ne-vel nem tudtam sokat húzni rajta, lehet lap nem bírta.Pedig most meg már beszereztem 8E körül egy jó kis hűtőt pont ezért.
-
kovi831
aktív tag
válasz
Gyufaaa #21556 üzenetére
Most van jelenleg 4giga ddr2-es kingmaxom ami elégnek tűnik jelenleg.
Csak most ha meg azt mondjátok ddr3-al lenne értelmesebb a cucc akkor meg amit most veszek meg(rendelés alatt) alaplapot, akkor azt meg adhatom el.Vagy megtartom második pc-nekSzerk.
Elvileg jó az asrock, de valahogy asus párti vagyok.Meg halottam valami usb-s vezérlőnek a hibájáról az Asrocknál.Lehet az az inteles lapoknál volt/van?
-
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Gyufaaa #21322 üzenetére
Először is köszi a linket, elolvastam a cikket, nagyon hasznos volt! Összegezve ha jól értem, akkor a CPU szorzóját és a HT link sebességét kell növelni az esetemben, (alapfeszen szeretnék 3,8Ghz-t kihúzni a prociból). Szerintem a kékhalált egyébként a belakott rendszer okozta, úgyis esedékes egy Windows újratelepítés, akkor majd megpróbálom mégegyszer az OC-t teljesen tiszta lappal.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gyufaaa #21322 üzenetére
Nem hinném hogy a 4 giga ne lenne elég a BF3-nak. Hiszen annyi szerepel az ajánlott konfignál is (a minimum 2GB). De igazából tök mindegy mert úgysincs most keret több memóriára. Btw van még két slot a lapomon még 4GB vagy akár több RAM-nak is, készültem a jövőre a kiválasztásánál
.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gyufaaa #21317 üzenetére
Igen-igen lehet hogy majd lesz rá hűtő véve meg húzva is lesz. Többek között ezért is vettem 1600MHz-es memóriát. De egyenlőre kiköltekeztem magamat, szóval ez még a jövő zenéje. Meg egyébként eddig úgy tűnik mindenre elég amire kell szóval szükségét sem érzem.
Memória különben majdnem ugyan ennyi volt (3GB vs 4 GB) csak mondjuk jóval lassabb, 533 MHz-es.lacam71: Azokat a linkeket nekem szántad? Nem jó az alaplapom az OC-hez vagy mire célzol?
-
seederking
őstag
válasz
Gyufaaa #20868 üzenetére
Mit befolyásol a cpu stepping?délután megnézem a progival.igazából feszt félek emelgetni nehogy tönkre tegyem a cpu-t.Meg azért a hűtőm sem egy bika cucc.
Akkor most elsősorban ha a szorzóval játszak akkor a feszt ne is emeljem?Vagy a 2-t együtt kell?A Biosban milyen menüpont alatt van a szorzó állítás?Alapon mennyinek kell lennie? -
sToOrm01umbb
csendes tag
válasz
Gyufaaa #20707 üzenetére
A steppinget a gyártási évből nem lehet megtudni? mert akkor lett véve a proci amikor kiadták kb rá 1-2hónapra, ha kell szétszedem persze, csak nem akarom fölöslegesen.
Viszont most megfordítottam a hűtő ventijét, a radiátorjának a másik oldalára tettem és most nagyon jól tartja a hőmérsékletet. -
sToOrm01umbb
csendes tag
-
Tomko78
őstag
válasz
Gyufaaa #20391 üzenetére
Na ja csak arra a pár emberre gondoltam aki netezik
De viccet félre téve , nem értem mi a francért dolgozik a cpu a mw3 alatt ,főleg az egyik mag szinte állandóan 100% megy , mikor 1080 p meg max beállitáson van a game akkor nem inkább a vga kéne dolgoznia? És ez engem annyira zavar , de ha meg nem kapcsolok mindent be a gameben akkor meg alig megy a cpu
Kicsit vicces hogy akkor fogy el a cpu mikor pont hogy a vga dolgozik keményen
-
LYRI
tag
válasz
Gyufaaa #20332 üzenetére
úgy lesz
Sajna a 3d mark eredmenyemen nem dobott nagyot a huzas. Marmint physic scoreba 500-at dobott 4590 helyett 5080 de ez csak 20ponttal befojasolta a teljes scoret. Sajna ennyire meghatarozo a gpu. Viszont 54fok fölé nem ment a teszt alatt a CPU, azt is csak ritkan erte el. Most a gpu-t huzom meg kicsit afterburnerrel
-
LYRI
tag
válasz
Gyufaaa #20321 üzenetére
Értem. Köszi a segítséged és Tomko78-nak is nagyon, most a gépen vagyok a következő beállításokkal: 3.9ghz cpu frek, 1.375v cpu fesz, 1.2v NB fesz 2.6ghz NB frek. Csinálok egy 3dmarkot meg nézem core temppel a dolgot remélem jó lesz. A VGA-t meg vagy veszek még 1-et vagy cserélem jobbra a mostanit.
-
-
LYRI
tag
válasz
Gyufaaa #20299 üzenetére
Csináltam pár képet:
Az elsőn alaphelyzetben látszik az OC Tweaker menüpont jelenleg.
A másodikon átállítottam az OC modet Manualról, CPU OC Modera.
A harmadikon a második oldal további tartalma látható.
A negyediken pedig az optimális OC beállítások.Azt vettem észre, hogy mindenhol csak a 200-assal játszik és nálam nincs olyan hogy CPU Frequency Multiplier csak az a NB Frequency Multiplier ami látható milyen értéken van. Használjam a beállított optimális tuningot és tegyem fel a 10%-os plussz amivel 3960 lesz? Mert ekkor gondolom 220-ra irja at az FSB-t.
-
LYRI
tag
válasz
Gyufaaa #20288 üzenetére
Nem találtam pl, szorzó és feszültségmódosítást. A CPU overclockon belul volt ilyen hogy CPU frekvencia az alapbol 200-on volt, gondolom mert 200x18, meg volt alatta pci frekvencia az meg 100-on alapbol. Atirtam 200-rol 220-ra a cpu frekvenciat és alul atallt azthiszem 2200mhz-ra valami, gondolom fsb és a DDR3-nal 1600-rol atirodott 1760-ra vagy valami hasonlo ertekre. Ez igy akkor most jo is lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest