- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Correctus
újonc
Van már másik-jobb gépem,de lehetőségem van a munkában is használni saját gépet.Eddig laptop volt,de azt is el kellene már vinni nagy generálra.Ennek a helyére akarom berakni a régi asztali gépem.(alapjába véve már használom is bent,csak a pci-e csatija nem mükszik és az alaplapi vga elég lassú.
-
Redneck
nagyúr
Na mondjuk ilyen árakon egy nagy csokifütyit vennék hozzá lapot. Egy-két ezres még oké, de többet nem szánnék rá. Akkor inkább egy használt de újabb konfig, vagy bármilyen új, de olcsó helyette.
Szerk:
Iponon 1 perc alatt összedobtam a legolcsóbb 4 magos konfigot. Ryzen 1200 hűtővel, Giga A320M lap, Team Group 4GB RAM. 39,570 Ft. Még 4 rugó és 8GB a RAM is. Szerintem elgondolkodtató.
Persze lehet használtan is nézelődni, csak viszonyításként írtam. -
mitisz
tag
Muszáj gyári hűtőn maradnom, mert ha olyan hűtőt veszek ami oldalra néz (tehát nem az alaplapra fújja a levegőt) akkor a VRM-ek nem lesznek hűtve az alaplapon, és az nagyobb probléma. Kb. 5-6 éve stabilan megy ezen a hőfokon, nincs vele semmi probléma.
Amiket meg néztem hűtőket, és lefele néztek, azok mind rosszabbak tűntek a gyárinál (kisebb ventik, nem voltak rajtuk réz csövek, stb).
De ha tudtok ajánlani lefele néző hűtőt, amelyen van réz, és nem túl nagy, és nem túl drága, akkor megköszönöm. -
lotuska
tag
Sikerult, en nem hittem volna, hogy ennyire gyenge ez a proci, meg 3.7ghz-en is a GTA5 benchamrk alatt van olyan, hogy 100%on dolgozik a CPU, mig a GPU 50-60%, phenomhoz, tok felesleges szerintem erosebb GPU, mondjuk jateka valogatja, project cars-ba ugy latom kihajtja...
-
SirKero
őstag
Lefrissítettem a biost ( F12 ) most már ugyan az a kép az Over Drive alatt. Viszont sajnos a húzást úgyan úgy nem bírja. Alap feszen 3,6 Ghz a vége miközben a gyereké már 4,0 Ghz-en ketyeg
Annyit nem ér meg,hogy most szétszedjem mind a két gépet jövő hónapban úgy is proci-lap upgrade lesz ( remélem)
-
SirKero
őstag
Igen az hogy nem megy annyit
Komolyra fordítva hát örülnék neki ha nekem is menne legalább 3,9 Ghz-en addig míg az erősebb procira össze jön a kes. Bios alatti húzásnál is ugyan ez az eredményDe pölö azt sem értem,hogy nálam a HT ref Clock és a PCIe Speed állítási lehetőség miért inaktív
(#26956) Tzoltan21 Az én lapom amiben max 3,6 GA-MA770T-UD3P a gyereké ami alap feszen viszi a 3,9 Ghz-t GA-MA770T-UD3 . Csak a P vég a különbség.
-
3800+
őstag
A gondolat nekem is megvan
. De megfozni sem szeretnem. Az enyem is C2 steppinges, szoval ha 3.8Ghz korul van a vege amihez mar jelentos fesz emeles kell, akkor inkabb marad alapfeszen es 3.6Ghz-en. Majd ha veszek egy plusz ventit megprobalom a tuningot, az uj es a gyari venti ha egyszerre dolgozott, 3 fokkal huvosebb volt, mint csak a gyarival.
-
3800+
őstag
Sajna nem ferne be a hazba. Neztem mar en is valami komolyabb hutot, de szerintem nem fer be.
Egyebkent most dobtam egy far cry 4 tesztet is, jatszottam vagy 10-10 percet 3.2Ghz es 3.6Ghz-en sok kulonbseget nem vettem eszre, de homersekletre detto ugyanaz volt. 52-53 fok. Azert az barati. Vegulis nem prime95-tel jatszok
igy jatek alatt viszonylag csondes is maradt a gep, ugyhogy a heten beszerzek egy pkusz ventit hogy legalabb a stabilitast tudjam ellenorizni.
Szerk: ha egy kicsit az NB-t is feljebb tornaszom az mennyiben befolyasolja a melegedest?
-
Tzoltan21
tag
Sajnos nekem ugyanannyin pörög a venti. Ha eléri a 100%-os terhelést és felmegy 50 fok körüli értékre akkor 2000-ren megy, tovább nem...Talán egy másik beállítás ami még jó a 3,5 ghz 1,30 volton. Mondjuk nekem itt már 63-65 fokokat jelez, az alaplap biztos fölémér egy keveset, mx4 van felkenve a procira, rendesen a hűtés sem olyan rossz darab.
De amúgy tényleg, elég nagy a különbség 1,25-1,35 között legalábbis nálam biztos.
-
3800+
őstag
Tehát akkor a 955-nek 1.4V az alapfesz?
És ezen 3.7Ghz körül menni fog. Az nekem bőven elég.
Az NB-nél pedig egyel növelem a szorzót max.
De igazából melegedés függő lesz. Ha melegszik nagyon 1.4V-n a 955 akkor visszaveszem 1.3V-re.
Köszönöm a segítséget mégegyszer, holnap élesben is megnézzük mit tud.
-
Adebayor
aktív tag
na a másik ez. hogy ilyet is láttam, hogy nem a kijelöl kis méjedésbe tették azt a kis izét
, hanem a csövek közé, és igy lehet forhatni a dolgot, és igyi s be lehet tenni.. hát ez még egyszerübb is lenne, mert akkor nem akad benne a mélyedésben az a vacak, és nem kell szarakodni vele. igy aztán már tényleg egyszerü lenne beletenni
de inkább maradok a gyári megoldásnál
-
-
-
Redneck
nagyúr
7850/70 széria elég jó, az átnevezettekkel valami driveres szarozás van már megint. nV-n egyébként simábbnak érződik mert ők az egyenletes frametime-ra mentek, még az AMD a leggyorsabbra. Így az eltérő frametimeoknál stuttering jelentkezhet AMD kártyákon.
Én szoktam FullHD-n is játszani 750 Ti-vel és semmi gond nincs vele, de beállítás kérdése. Ha komoly teljesítményt akarsz akkor még feljebb kell nézelődni, kérdés mire elég a Phenom II 4Ghz-en. Ennél komolyabb kártyát ehhez a procihoz már nem nagyon vennék, maximum 960-at. Be kell látni hogy a Phenom II, nem Intel.
-
törölt tag
Nos, kiderült, hogy hiába futott 1 órát a SmallFFT hibátlanul, a Blend hamar elvérzett. ~1.44V kellett ennek a CPU-nak is, a teljesen stabil teszthez.
CPU 1.44V,
CPU-NB 1.147V
NB 1.1VEzek kellettek a stabil 250x16 ~ 4.0GHz órajelhez.
Mivel nem látom értelmét ennyire gyilkolni a CPU-t és túl sokat nem nyernék vele, most 238x16 ~ 3.8GHz a cél. Próbálom a lehető legalacsonyabbra venni a VCore értéket.
Ezután megpróbálok a Cache sebességen emelni valamit és ha kell a CPU-NB-nek adok pici kakaót.
Még tesztelés alatt van a dolog... -
Z10N
veterán
Azert tobbet adsz neki mint a tobbiek. Viszont a prime-nal vagy az elso ket percben bukik el, akkor total instabil. A masodik hatarvonal olyan 15 percnel szokott, ekkor instabil. Minimum 1 orat kell futtatni. Sokszor volt olyan, hogy 60-90 perc kozott indult ujra a gep. 2 orat mar megbizhatonak lehet mondani. Szoval a 30 perces teszt sem eleg. Tuningnal pedig 55°C fele nem szabad engedni.
-
Redneck
nagyúr
Nekem 60 volt a max mag és 55-57 a kupak Prime alatt. Az játékok alatt 48-52 fokos kupakot jelentett maximum. Évek óta így megy, 3900 Mhz és 2600 CPU NB.
Mondjuk én adok neki feszt rendesen 1,45V-ot. 965 ebben a deszkában kéri a feszt különben random BSOD. Antituning példány, pláne egy jó kis 955-höz képest.
RAM: 2x4GB 1600 Mhz HyperX CL9 -
Redneck
nagyúr
Nem azt mondtam hogy minden AMD kártyán. 270X volt eddig amin olvastam és láttam is bugot. Valami driveres marhaság.
955 azért más mint egy 925, ezért írtam hogy lehet nem tudja azt a kraftot adni a VGA-nak ami a kihajtásához kell. 2,8Ghz lehet karcos, főleg ha csak 4GB memória van mellette. -
Redneck
nagyúr
-
z0l1ka
aktív tag
nem egyszerre húztam mindent maxra
kipróbáltam, mem alapon szintén csinálta ..most ötletem sincs, de szerintem még mindig nem a kártya csinálja..
lefényképeztem a biost, sry képért csak telóval tudtam de szerintem látszik, akinek van valami ötlete azt kérem ne tartsa magábaköszönöm
egyébként már visszavettem 1,4V-ra a procit feszt , aki sokalná
-
Ger_man
senior tag
Hát sok sikert!
De figyelj a hőmérsékletekre, bár ahogy látom elég jó az alaplapi FET-NB hűtőd
Am, nekem 2 modullal sem mert, bár sokan a 720BE DDR2-es memóriavezérlőjére is gyanakodtak... nekem az 1.4V-os NB arra kellett hogy 4 modul menjen szépen stabilan 800mhz-en Cl4-es időzítéssel... kb egyező teljesítményt nyújt mint egy cl5-ös 1066.Üdv,
Ger_man -
Alister71
nagyúr
Kicsit tovább gondolkodva a dolgon, ha valaki procit ajánlott valakinek megvételre, a miért Intelt kérdésre belinkelt pár szintetikus tesztet, amikben javarészt az Aida is szerepelt, és volt mivel érvelni. Mert nézd meg, míg az I5 memória olvasása 19 ezer, addig az Phenomé csak 9800, kb a fele.......
-Hú neked milyen igazad van, tényleg mennyivel jobb az Intel.Ha benézel az FX topikba ott is elég meglepő 30 ezres memória olvasások mérődtek, az eddigi 14 ezer helyett, mikor a sandy i5 olvasott 23 ezret.
Kicsit mintha fordult volna a kocka, kicsit mintha szűnne az Intel agyonhájpolása.......
Baltoafarkas: 2x64 az unganged, az a gyorsabb. lapból 970-es, vagy 990-es. Nekem a 970-esbe megy 4.2-őt stabilan 2.8-as NB-vel.
-
-
törölt tag
Rosszul fogod fel. A kocsid minden nap 200-zal megy, de ahogy az óra fejlődik, első nap még csak 120-at tud mérni belőle, második nap 150-et, harmadik nap már 170-et. De 200-at sose fog tudni mérni.
Ezért kell összehasonlításoknál a programverziókra is figyelni. Csak ez igencsak megnehezíti a dolgot, ha az ember neten kutat infó után.
-
-
ankaz
tag
Sajnos az is megvolt, (kábelcser) de jó ötlet egyébként. Sőt már winyót is cseréltem... Az a legfurcsább az egészben, hogy amikor nem megy a tömörítés power off power on és minden megjavul. De a e legidegesítőbb ha a win nem akar elindulni, mert az tuti akkor csinálja amikor egy nagyon fontos emailt kellene megnézni. Cserélgettem már mindent de nem nagyon jutok vele előrébb. A gáz része meg az, hogy nem minden alkalommal csinálja, általában hetente csak egyszer jön elő.
-
pepusos
senior tag
Újra próbálom a tesztet AUTO beállításokkal, 800MHzs ramokkal, csak fura hogy a többi szál ment tovább, az meg leáll 50 perc után. Azért gondoltam, hogy biztos nem a ram miatt, mert akkor a többi is hibázott volna. De ezek szerint ez nem így működik... na nemsokára kiderül
-
goodboy007
senior tag
Mondjuk egyrészt nem nyúltam semmihez még a BIOS-ban, szóval az autómata feszvezérlés miatt is lehet, másrészt elfelejtettem pasztát venni, a helyi kiskerben meg csak valami gagyi volt, lehet, hogy ez is közrejátszik.
Most pl. 38 fokosak a core-ok, igaz AIDA szerint 1V-ot kap a proci.
-
Gyufaaa
veterán
Nosza Te fiú?
Black Ops? Azt én is szeressem. Bár egy ideje már nem játszottam vele. Most a BC2 tombol nálam.
FPS-t legegyszerűbben az MSI After Burnerrel tudod kiiratni és tájékoztat a vga-d kihasználtsága, teljesítménye, memória működési frekvenciája, hőmérséklete és egyéb nyalnánkságokról játék közben. Nem csak tuningra jó.
Hallottad Crossfit007?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ebbe a szerencsétlen lapban csak annyi beállítás van cpu feszre, hogy: auto, +50, +100, +150mv.
Legújabb biossal 1.375 voltot állít be az autoval. Régebbiekkel meg 1.425 re állítja be.
Jah meg C2 es nek ismeri fel a biosMondjuk az asus oldalán az van kiemelve, hogy C2 es 955 öst támogat.
Nah mindegy, kár már szaporítani erről a szót, alaplapot ki kell cserélnem aztán majd utána lehet próbálkozni.. -
Crossfit007
senior tag
Igen ment, ha nem is 24-et egyfolytában, de egy 16-ot igen!!
Játék, renderelések...3D Mark, semmi probléma nem volt érdekesmód eddig!!!
Ezen a beállításon: 4275ös proci, 2925-ös NB, 1800-as RAM!!!
Érdekes Prime Large meg befosatja mindig ettől jóval gyengébb beállításokon is, nem fura??? :S
Kezd kilenni a faszom már vele, kibaszom a RAM-okat a picsába... -
oz82
senior tag
Szia!
Nekem az Aida 64 nem jelzi ki a magok hőfokait külön csak a kupakét. Ez nem tom mennyire probléma, de gondolom az alaplap miatt van így (Asrock 770 Extreme3). Nekem a kupak hőfoka szokott 58-60 fok lenni ebben a melegben terhelés alatt (az egyes magokra 0 fokokat ír). Csak azért mert neked eléggé eltér a kupak és a magok hőfoka...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest