- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
Ezt a beállítást egy 790X AM2+ lapon használtam, 4db DDR2-es 800mhz-es Cl4-es modulokkal.
Eredetileg 1066-osak voltak, de az istenért nem menetek annyin, még 2db esetén sem, 4db-nál meg 800-on sem voltak stabilak (HyperX).
Olvasgattam angol fórumokon, nem pont Kingston volt, talán OCZ, vagy Corsair, mindegy is, ott is 1066-al volt gond, és négy modullal. A fórumban a gyártó supportja ajánlotta a maximális NB feszültséget. És be is vállt.
ugye 0.1V-al tudtam emelni, így lehetett, 1.2V, 1.3V vagy 1.4V... na már most kipróbáltam mindet, de csak az 1.4V vált be ahogy a support mondta.Azonban igen, nagyon meleg lett az amúgy is meleg északim, de tettem rá egy 4cmes ventit.
Mindenki döntse el hogy megéri-e.
-
Alister71
nagyúr
Nekem a vram a 6850-essel először a Medal of Honor-ban fogyott el, illetve nem jól kezelte a túlcsordulást. A GPU végig 99%-on ment, de idönként, elég sűrűn csodás nagy laggokba futott bele. Ilyenkor leesett az fps olyan 15-20-ra, majd pár másodperc elteltével megint ment rendesen 50-60 fps-el a játék. Ezt csinálta folyamatosan. Gyors egérmozdulatoknál is fura darabossá vállt a mozgás.
Ezek tipikus jelei a vram hiánynak. Az a fura, hogy a 7770-es is csak 1 gigás, de nem produkálta ezt a jelenséget. -
Tomko78
őstag
Jó értem , csak furcsa hogy ekkora szakadék legyen két azonos cpu közt , hogy pl nekem alapfeszen 3.9 - 4 ghz bírja igaz mikor milyen kedve van
De valakinek meg a 3.4 ghz se bírja csak elég magas feszen , az más mikor a 4 ghz csak tegyük fel 1.4-1.45 V közt tudja , akkor sajna tényleg kifogott egy elég rossz darabot , igaz egyszer adtam neki 1.5 V 4.4 ghznél de csak bekapcsolt igaz annak is örültem
-
apollo12
veterán
hát ez még kevés
de majd bf3 eldől hogy ott stabil-evolt mikor én is így teszteltem csak én 10 ig csináltam, mondom magamban stabil, de amikor be raktam még egy 480 ast, bf3 ban sli miatt a cpu kihasználtság egyszerre fel ugrott 60% helyett 90-100% és ott már instabil volt
-
Alister71
nagyúr
A 970-es alpok bull alá készülnek, ott pedig 5200 az alapórajel. A lap biztos, hogy tudja.
Valamit számítania kell, mert a physix pontom valamiért több lett. Ráadásul az a teszt 4.2-őn ment, alapórajeles HT-val, most pedig 4.0-án, 2.6-os HT-val, és bőven vagy 400 ponttal többet kaptam, ami már nem mérés hiba. -
Alister71
nagyúr
Ki kell ezt tesztelni, nincs mese. +1 lépcső a cpu fesznek.
Én most kíváncsiság képpen megnéztem a HT-t. A régi 785-ös lapomba, ha felraktam 5200-re, már be se kapcsolt a gép. Ebben a 970-esben alapfeszen megy a HT 13-as szorzóval 2600 - 5200-ön. 3D mark 11-ben a physix score megnőtt.
Ramot tessék 1600-ra rakni. 9-9-9-24 1T, 1.65 volt max mehet neki.
-
Alister71
nagyúr
Mennyit adtál neki biosban? 1.375 volton megy nekem a 4.0GHz, de 1x, 2x hibázott egy aprót, mert Linx alatt ledroppolt 1.36 voltig, ezért inkább felraktam normal, azaz 1.40 voltra. A giga lap szerint ez a VID-je.
Az LLC-t csak akkor piszkáld, a ha a biosban beállított értékhez képest winben sokat droppol.
-
Alister71
nagyúr
Alapórajelen tuti, hogy erősen limites. I7 után 4.0GHz minimum kell, hogy ne érezz nagy különbséget.
Én is 4.0-án használom, ha nincs terhelve a CnQ úgyis leveszi 200x4-re, szóval mehet a menet.A Linx-et ajánlom. Én nem szoktam túlzásba vinni a tesztet. Futtatok 5 kört, ha az stabil, akkor a mindennapi használatban majd kiderül, ezért feleslegesen nem baszom a villanyt. Max terhelést én olyan 65 fokig engedtem, ilyenkor a legerősebb játék alatt is megáll 60 fokon. HW monitorral mértem játékok alatt.
Nekem az említett 4.0GHz van belőve, 200x20, 1.4 volton, és a CPUNB pedig 1.2 volton 13-as szorzóval megy 2.6-on. -
-
-
-
Alister71
nagyúr
Fasza lesz az,
Látom ott feszít a friss win, még a böngésző választó ikonja is ott van.
Az X4-et ne fogd be szintetikus tesztekre, mert abban csalódni fogsz az I7 után. Valós játékokat nézz, főleg olyanokat, amik jól skálázódnak. 1.45 volt felé ne menj hosszú távon.Nekem ezek csücsülnek a házban: klikk
-
Alister71
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest