- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skimaster
senior tag
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24871 üzenetére
Vagy használd az Aida64 progi ' Naplózás ' lehetőséget beállítod hogy mit és hova naplózzon utána lehet nézni a CPU,GPU,RAM kihasználtságnak hőfokoknak,feszültségeknek .
Például a Saint Row 3 nekem a 965-ön 4 GHz-en már VGA limitesre futott CPU használat max 66% GPU használat max 99% CPU hőfok max 47/40 C -
Ger_man
senior tag
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24836 üzenetére
Azt már megfigyeltem a régi Athlon II X4 645 procimmal amit TurboV Evo progival piszkáltam hogy az ott beállított fesz értékek köszönő viszonyban sincsennek a tényleges fesszel ! Azt a CPUz-vel Aida64 vagy HW Monitorral elenőrizheted .
A CPU/NB feszt csak akkor emeld ha az L3 frekvenciát is emelted az alap 2000 MHz-hez elég 1,1v az 1,25v már 2200-2400 MHz-en kell -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24839 üzenetére
Igazából mindenki azzal tuningol amivel akar és amivel tud
Lehet BIOS-ból ( úgy a leg stabilabb de bonyolúlt )
lehet spéci progikkal amikkel a proci energiagazdálkodásába is bele lehet nyúlni sokat spórolva a fogyasztáson és a hőn [Phenom MSR Tweaker] , [K10Stat] , vagy ezzel ami már FX procihoz is jó [AMD PSCheck] ( ezekkel nagyon jó hatásfokot lehet elérni de bonyolúltak és a procit egy félreütőtt fesz értékkel simán ki lehet nyírni )
És lehet az alaplap segédprogiával ASUS ALL SUITE és társai amik egyszerűek de nehéz stabilizálni a tuningot az AUTO tuning pedig vacak
A lényeg hogy akármivel csinálod jó szórakozás és a géped teljesítményét növeled de ÉSSZEL ! -
Redneck
nagyúr
válasz
Béka 3 #24822 üzenetére
Kevés a fesz. Tudom hogy sok arcnak itt rohadtjó procija van de nem mindenki fog ki mákos példányokat. Olvasd el az első hozzászólásban a K10 túlhajtási útmutatót és mindent meg tudsz majd csinálni.
Először mindent alapról kezdj. Először találd meg pl 3800-hoz mennyi fesz kell. Mondjuk 1,375-tel kezdj ha 1.35-ön kifagyott. Szépen nézd meg hogy bírja e. Utána emeld az NB-t ugyanezzel a módszerrel fokozatosan.
Az útmutatóban minden benne van. A többi már csak finomhangolás. Feszültséggel ésszel bánj! Fontos hogy nézd meg mennyi a magok maximális hőmérséklete teljes terhelésen. 58-60-nál ne legyen több, az már tényleg nagyon maximum. Egészségesebb az 50-55Nekem ez a meglátásom 1 év Phenom II X4 használat után.
Szerk:
Teljes terhelést nem árt 20-30 percig futni hagyni hogy kiderüljön a melegedés. Képzeld el azért azt is hogy a videókártya is fűtheti ezért jobb ha minél alacsonyabb a proci max hőmérséklete. -
Redneck
nagyúr
válasz
Béka 3 #24810 üzenetére
Milyen beállítások vannak pontosan? CPU és NB feszek? Az a helyzet amúgy hogy instabil OC-nál (ha épp a határán vagy az instabilitásnak) akár órák is eltelhetnek egy-egy játékban míg megmihálylik
Bosszantó mikor nyomod a játékot órák óta és kiderül, hogy még kellett volna neki 25 vagy 50 mV
Ezért kell csak kicsit stress tesztelni, és finomhangolni pár CPU igényes játékkal.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Béka 3 #24808 üzenetére
CS:GO simán fagyasztja a nem stabil OC-t, tapasztalatból mondom. Source motor szereti megtekerni a CPU-t
Képmegfagyás, hangbeakadás vagy kékhalál simán bejátszik. Ha kevés a fesz, akkor először tipikus összevissza hangokat hallasz (mint a 80-as évek akciófilmjeiben ha meghalt a rendszer) utána fagyás.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24764 üzenetére
Töltsd le ezt a progit [Fraps] elindítod ,megnézed melyik gombal tudsz screnshotot készíteni,elindítod a RE 5 Bench-et a settings-ben beállítod 1280*800 a többi értéket leveszed LOW-ra nyugodtan futtasd DX10-be a kártya könyeben csinálja. Lefutott a teszt ( ha nem akkor feszt feljebb ) nyomsz egy screnshot-ot és felrakod ide
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24761 üzenetére
Kiváncsiságból futtasd le ezt a tesztet [RE 5 Bench] alacsony felbontáson rendesen megdolgozza a procit ha kifagy akkor pöcintsél feljebb a proci feszen
-
Balrog
tag
válasz
Béka 3 #24757 üzenetére
Szia!
Ilyen hibát sok minden okozhat. Leggyakrabban a videokártya drivere vagy pedig a memóriák. Ha a processzornak kevés lenne a feszültség akkor kék képernyővel újraindulna a gép.Első körben én a te helyedben a processzor feszültségét beállítanám 1.35V-ra és egyúttal ellenőrizném, hogy a memóriák időzítése az SPD szerint legyen beállítva és annyi feszültséget kapjanak amennyit a gyártó előír nekik.
Másodszor AMD Catalyst Un-install Utility-vel leszedném a régi drivert (csak win7 alatt használd!) és feltelepíteném a legújabbat: Windows 7 vagy Windows 8.Ha a továbbra is fent áll a probléma akkor lehet még vírus/féreg. Ez esetben ajánlom az Anti-Malware-t. Az ingyenes is elég. Vagy pedig még lehet, hogy a tápegységed nem tartja stabilan a feszültséget és ingadozik. (iArena-nál ez könnyen megeshet)
-
-
seederking
őstag
válasz
Béka 3 #24675 üzenetére
"Phenom II x4 9 Series 125/140W -> 62'C" Ez a gyártó által ajánlott max hőfok ezen cpu szériánál.
Szóval ha ezt nem léped át akkor "mindent" szabad.Abból a feszből én próbálnék lefaragni.De így sem gáz egyáltalán.Nekem is 1.3V-3.8Ghz
A tx3-at nem ismerem/nincs vele tapasztalatom de ebben a melegben nem kell csodálkozni ha kicsit föntebb kúszik a megszokottnál.
Ja és még valami.Attól,hogy prime/linx 60-62fokot hoz ki belőle attól még játékok alatt ugyan ez a beállítás lehet 55-58 is.Szóval játék alatt monitorozd és úgy is nézd meg mivel nem prime és linx-el fogsz játszani.
Ha ezen 2 program futása alatt nem lépi át a 62fokot akkor szerintem nem kell levenni az órajelet.Nézd meg játék alatt és meglátod.tboy93 : 7850 (ajánlom,volt nekem) + ha kifogod brutál tuning van benne csak hynix ramos legyen.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Béka 3 #24661 üzenetére
Én már nem emlékszem mekkora GFops-ot kaptam 3,8-on valami 45,20-ra emlékszem de nem is az a lényeg hanem ha tovább csökkented a feszt és nem esik az érték akkor még stabil ha viszont 39,99 alá esik még ha nem is dob hibát akkor is instabil
A hőfok elmegy a Linx nagyon be tud fűteni a procinak nekem még a Primnél is magasabbat "csinált" -
Gabrikovics
aktív tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
Béka 3 #24617 üzenetére
Szia,
60°C fok fölé ne engedd tartósan. Nem tudom mivel tesztelted, de ha pl. prime95-el, akkor tudnod kell, hogy normál használat mellett soha nem lesz ekkora a hőfokod, maximum ha renderelsz
Egy TX3-al én is 3.4-3.6GHz körül járatnám, 1.325-1.400V között.
Próbáld meg lejjebb venni a feszt, ha elég a 3.4GHz, így tudsz karcsúsítani a hőfokon.
Itt egy jó kis tuning guide.
Üdv,
Ger_man
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- BestBuy ruhás topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest