- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
jeno852 #26129 üzenetére
Ehez sajnos hozzá kell szoknod, némelyik alaplap bekapcsolt unlockra felcseréli a hőfokot. Azt ne kérdezd melyik értékkel. Indítsd az Aida-t, majd kezd el terhelni a procit prime-ál, amelyik hőfok elkezd fölfelé kuszni, az lesz a cpu hőmérséklet. 785-ös giga lapomnál igy volt.
-
Lacpac
őstag
Igazából nem nézem az fps számot, ha folyamatos akkor jó.
Az nem érdekel hogy 30 vagy 60 fps-nél van ez.
Lehet valami tesztprogi ki tudná mutatni a gyorsulást de annyira nem izgat.
Használat közben nem venni észre.Akkor nem is kell gyorsabb ramot venni csak húzni,feltéve ha bírja.
Az a gond, hogy a tuning lutri.
Ha kell a gyors ram, akkor inkább vegyél olyat. Ha nem kell, akkor megteszi az 1333-as is, és ha bírja a tuningot, akkor örülsz a plusznak. -
Lacpac
őstag
válasz
csabika0001 #25883 üzenetére
1,65v 9-9-9-24.
-
Lacpac
őstag
válasz
Alister71 #23382 üzenetére
Nyugodtan be lehet kapcsolni a BIOS vezérlés mellé a szoftverest is.
Amíg nem áll fel a rendszer, vezérli a BIOS, majd átveszi a szoftver.
Nálam is így van. BIOS csak egy csatlakozón tud vezérelni, de a speedfan már kettőn (legalább is nálam).
Ráadásul a BIOS-ban nem is lehet egyéni beállítást eszközölni.CPU és ház venti, és a vga is a speedfanra van bízva. (Igen, tudja a vga-t is szabályozni)
-
Lacpac
őstag
Ne etesd a kötekedőt. (szándékosan nem írom, hogy troll-t. Elvégre magyar fórum.) Előbb - utóbb éhenhal. Legalább is távozik az igazával, és nem sérül az önbecsülése.
-
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #23288 üzenetére
Látom, már nem aktuális.
Szerkesztésről lemaradtam.(#23287) janika77
Vedd lejjebb a szorzót, (18 fölött már nem mindegyik lapon működik az energiagazdálkodás)
Az "fsb" -t tuningold egy kicsit.
PCI-e fix 100-ra, memória, HT és NB órajelre figyelni, ha szükséges visszaosztani. -
Lacpac
őstag
válasz
aProPeti87 #22817 üzenetére
Hibázik az a mag.
Nem stabil a tuning. -
Lacpac
őstag
-
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #21778 üzenetére
Ha nem indulna mégsem, itt egy másik lehetőség:
(ASUS K53TA topikindító hozzászólás)
A program beállítása (a részletes leírást darky@-nak köszönhetjük):
Nagyon fontos az hogy pár lépést másként kell csinálni mint ahogy azon a weboldalon fel van tüntetve mert úgy kb senkinek nem indult el a windowsal a k10stat! A teendő:
1: Feladat ütemező megnyit
2: Új feladat létrehozása
3: Névnek be kell írni K10STAT
4: Futtatás csak akkor ha a felhasználó be van jelentkezve rádiógombra kattintás
5: Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal rádiógombra katt
6 :Indítás fül új-ra katt. Feladat megkezdése: bejelentkezéskor. Adott felhasználó rádiógomb
legalul pipa az engedélyezve szó előtt
7: Művelet fül új: Művelet: Program indítása. Program\parancsfájl: Kikeresed hol a k10stat exe!
Argumentumok hozzáadásához másold be ezt: -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw
Indítás helye: Oda nem szabad írni semmit!
8: Feltételek fül: Ne legyen pipa sehol!
9: Beállítások fül: Igény szerinti futtatás engedélyezése leállítás kényszerítése ha a futó feladat a kérelemre nem reagál-hoz pipa a többinél ne legyen pipa!
Új példány indításának kihagyása kiválaszt! Kész vagy! Mindig indulni fog a K10STAT a windowsal együtt csak ezekkel a beállításokkal hajlandó máshogy esélytelen. Megjegyzi a beállításaidat lehet alulfeszelni most már és tuningolni rendesen! -
Lacpac
őstag
K10stat:
Indítópultba be kell rakni a parancsikonját, és ezzel a beállítással kell indítani:
"C:\Program Files\K10stat\K10STAT.exe" -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw -
Lacpac
őstag
-
Lacpac
őstag
válasz
Crossfit007 #18392 üzenetére
Megdöglött az X4-ed?
-
Lacpac
őstag
válasz
Crossfit007 #18380 üzenetére
Igen, ártani nem fog.
Előfordulhat hogy a flash-be hibásan íródik pár karakter, bootolni tud a lap, működik is, de mivel néha szoftveres hiba lép föl, ezért a vezérlés sem működik megfelelően.
Ennek a hibának a súlyosabb tünete az, hogy nem is indul a lap.
Akkor lehet küldeni a lapot gariba, vagy olyan emberkéhez, aki foglalkozik BIOS újraírással. -
Lacpac
őstag
válasz
Crossfit007 #18374 üzenetére
BOIS frissítés? Az sem baj, ha nincs frissebb, akkor reefresh.
-
Lacpac
őstag
válasz
- = Zk = - #17321 üzenetére
Amit a második képen látsz, ott is kell állítani + az automatic fan speedet be kell pipálni a program főablakában.
Nekem is macerás volt, nem volt kellemes rájönni a működésére. nekem egy jó másfél óra volt, 0 segítséggel. Persze az első fele csak ész nélküli kattintgatás, és anyázás, és nagyon csúnyákat mondás a progira, és a fejlesztőjére is.
-
Lacpac
őstag
válasz
- = Zk = - #17312 üzenetére
-
Lacpac
őstag
válasz
- = Zk = - #17308 üzenetére
Vagy a speedfan, sokkal jobban be lehet lőni vele a fordulatot, mint a bios-ban.
Hőmérséklet alapján lehet vele szabályozni. -
Lacpac
őstag
válasz
Crossfit007 #15636 üzenetére
Itt füst lesz, szerintem először olvasgass, nézegesd a BIOS-od, gondold végig mit szeretnél, és nézz utána mit kell állítani, módosítani a biztonságos tuninghoz.
Tudod milyen büdös van az elektronikai cuccok elfüstölése után?(#15639) illes14
Igen, érezhető lesz. Nem is kicsit. -
Lacpac
őstag
válasz
Skiller #15140 üzenetére
Lapnak mennie kellene azzal a cpu-val.
Nekem N68C-S UCC volt, B55 ment benne, 4GHz-en is felált, 1,475V-on.
Próbáld meg átvariálni a tápod ágaira eső terhelést. Lehet az egyik ág eléri a limitet, és lekapcsol a táp védelme. Valamelyik PH!-s táptesztben is jártak így.
Ott a vga volt a hunyó, betettek egy molex-PCI-e tápátalakítót (nem a tápon lévőt használták), és utána már ment hibátlanul a konfig. -
Lacpac
őstag
válasz
kucseranor #15021 üzenetére
Szerintem nézd meg, hogy jól tetted e föl a hűtőt, megfelelő mennyiségű e a paszta.
Ezt nézd meg első körben. -
Lacpac
őstag
És tegnap a 2d-ben való kikapcsolás utáni beindítás után x2 volt megint nem x4, szóval szerintem ez a lap lesz
Igen, ez tényleg a lap.
Hibás POST, vagy megmagyarázhatatlan rendszerleállás után nem nyitott magokkal indul. Annyi kell, hogy gép kikapcs (nem restart) várni kell egy pár másodpercet, és indítás után X4.Értelme ennek a jelenségnek:
Ha hibás lenne az egyik mag, akkor nem kell resetelgetni, csak kikapcs, bekapcs, és már lehet is a BIOS-ba menni, variálni a magokkal.
Nem olyan rossz dolog.Visszavettem 1.4V-ra tehát alapfeszre,
mehet az még egy kicsit le. Nálam 4 mag, 1,325V-on, alapórajelen megy. VID:1,425V
Szerintem a lap miatt kell "ilyen magas feszt adni az 3200-hoz. 2100 megvan 1,100V-on -
Lacpac
őstag
válasz
TeeBee73 #14133 üzenetére
Nem jól mutatja a progi szerintem. Bios 1,248 (azt hiszem ez a legalacsonyabb) 1.1-et még BIOS-ban sem lehet állítani. Ez talán még 90nm-en készült chipset
Ráadásul a K10stat csak az NB feszt engedi állítani(a chip nem melegebb) , nem lehet a cpu feszt. Az NB feszültsége viszi magával a CPU-ét, amire tuti hatással van, mert szépen hibázik a proci, ha alacsonyabbra állítom a kelleténél.MOD2: nVidia chipkészletes lapot AMD proci mellé venni, mazochizmus.
Az lehet, de az előző intel E6300 (45nm, alapfeszen 3900-ről) 1000Huf-ba került a váltás:-) (postával)
Így azért már nem olyan mazochizmus.
Lesz majd jobb lap. Mostanában vannak fontosabb költekezni valóim is.Cpu fesz sajna nem mehet vissza (ebben a lapban). 1,3000 a köv lépés, és ott már eldobja magát 15-20 percen belül.
(#14135) Speed(R
Sajna ennyi kell neki (ebben lapban)
NB fesz: BIOS legalacsonyabb beállítás, szvsz nem jól mutatja a progi.Minden kezdet nehéz.
Nem ez az első AMD-s rendszerem. MSI K8N neo2 Patinum lap, utánna Asus, (szintén NV, AGP--->PCI-e) után már csak ATI Chipset volt az AMD mellé. Most ismét NV
Ez van, erre volt keret. Inkább B55-lett ezzel a lappal, mint lett volna egy x2 vagy x3 (esetleg gyári cooler<---Ez lett volna a legutolsó variáció, kényes vagyok a pc hangjára 2d-ben)egy jobb lappal.
Sajna a BIOS-t elQrták... ha manualra állítom a cpu beállításait, onnantól már fix cpu feszem van, jelen esetben 1.325V, ami nagyon sok ahhoz képest, hogy a 90%-ban 600Mhz-n jár.
A CPU beállításainál van az NB órajele is, ezért nem tudom feljebb vinni. pedig alapfeszen az is menne 2200-at.Amúgy a magas 3200-as fesz miatt kérdeztem, mert szerintem is mennie kellene alacsonyabb fesszel is. Ez a lap azért csak 95W-ig támogat procit.
-
Lacpac
őstag
Ha már energiatakarékosság, akkor lenne egy kérdésem.
Ilyen feszültségekkel megy a B55-öm:Az hogy az NB órajele alacsony (ha emelném, akkor le kellene mondanom az energiatakarékosságról, Win alól tudnám csak, esetleg valami progi vagy trükk?), és hogy az NB Voltage megegyezik a CPU Voltage-vel (ezt nem tudom állítani a K10Stat-al, csak az NB-t, ami viszi magával a CPU-t
), az most mellékes.
Ami szemet szúrt, az a 2100 és a 3200 közötti feszkülönbség.
Elképzelhető, hogy a lap (ASRock N68C-S UCC) nem bírja tartani a feszültséget, és ezért kell magasabb feszültséget adnom a cpu-nak?
CPU VID: 1.4250V -
Lacpac
őstag
válasz
easy...rider #13879 üzenetére
Ctrl+F1?
Lehet ez miatt talált csak egy beállítási lehetősget.Lanchadan
BIOS-ba belépés után Ctrl+F1-et kell nyomni, hogy a M.I.T. menüben minden opció megjelenjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest