- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
senior tag
válasz
Zeratul #25457 üzenetére
Igazatok volt, a cool n quiet-et kikapcsolva, meseszépen futnak a játékok. A gépemnek viszont olyan hangja van mint egy turbinának - ami játékok közben nem baj, de azért hogy netezés közben így zúgjon, az azért egy kicsit durva
.
Az lehet hogy az a baj, hogy nagyon kevés paszta van a cpu és a venti hűtőbordája között?
Ez ellen mit lehet tenni? Köszi, T.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zeratul #23302 üzenetére
Visszavettem, loadnál OCCT 1,38V-ot írt. Biosban 1,325-öt állítottam be. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL randomra terheléstől függetlenül.
Ugyanaz mintha 3,9-et állítanék be 1,375-höz.Megpróbálom most 1,35V-on hagyni a Biost, így 1,4-et ír rá OCCT, de nem vagyok benne biztos hogy ez valós. Egyébként a rossz beállítással is lefutnak általában a tesztprogik, randomra fagy ki a windows vagy egy játék.
Külföldi tesztoldalakon simán kapot 1.5-öt is 4Ghz-hez a 965BE. Nem azt mondom hogy annyi kell de nálam 1,475V az alap amit szeretne.
Beállítok 1,375-öt így 3825 Mhz-en megy a procim stabilan minden további nélkül, de a monitorprogram 1,42-nek látja. Ha nem megy 1,35-ön akkor leszarom és marad a régi
-
wody21
tag
válasz
Zeratul #22466 üzenetére
Semmi javulás. Ram feszültség 1.71ig, command 2T, 10-10-10-30 mellett is a szokásos; elkezd betölteni a Windows, de nem történik semmi, úgy marad "örökre". Kivettem a 2x1Gb-ot, és üresen a 2x2Gb kingston-nal se változott a helyzet, most is csak 3 mag megy, 4 maggal nem képes betölteni.
Azért köszi a segítséget, Zeratul (protoss mester')!
-
wody21
tag
válasz
Zeratul #22461 üzenetére
Az a helyzet, hogy 1.3 körül még kifagyott, 1.55 (max kb.) mellett pedig a szokásos - Win7 úgy tűnik, mintha töltene, de hdd nem olvas, gép elején piros led nem villog. Nem tudom mi a tök lehet, próbáltam NB HT freq arányon állítgatni, néha rögtön behalt, néha úgy maradt "mintha" töltene, de 4 maggal + a Kingston rammal nem hajlandó menni. Gondolom így nem lesz megoldás.
-
seederking
őstag
válasz
Zeratul #22385 üzenetére
Nem találkoztam ilyennel (kékhalálozás) a tuning beállításaim során.Csak gondoltam ha a cpu nb-t húzom és kékhalálozik akkor az nb beállításokra kell gyanakodni.(de ramra,mint írtad)
Olyan előfordulhat,hogy pl a cpu-nak "eltalálom" a megfelelő fesz és órajel kombót.De mégis rendellenesség jelentkezik?Magyarán szükség lehet-e ilyenkor az nb átállítására vagy csak akkor "ha egy kis plusz kakaót akarunk"?BalaNce87 : Akkor tuning előtt a ramok adatait és nézzem meg?Auton van minden a rammal kapcsolatban.
Kingston hyperx blue 1600mhz 9-9-9 -
seederking
őstag
válasz
Zeratul #22352 üzenetére
NB voltage:Volt aki azt írta ha húzom az NB-t amihez gondolom/kell fesz is.Akkor "nőhet" játékok alatt az fps-em.
Most 2400-on van 1.250V-al(általam beállított). De ott tartok,hogy a medal szuperül működik stabil fps stb.
De a sleeping dogs nagyon gáz fps ugrál - vga kihasználtság szintén-Akkor most nem megfelelő a cpu-vga kommunikáció?Akkor a "CPU NB"-t ne piszkáljam mert nincs jelentősége a húzásának?
955-re mennyi kp-t érdemes dobni egy fx8150-ért?
-
zetecR
addikt
válasz
Zeratul #18430 üzenetére
Szia,
Llano-t overclockolok, és ha jól tudom, K10 architecturára épül, így gondoltam tudtok pár tanácsot adni a problémáimra.
Szóval adott egy A6 3650, ami gyárilag 2.6GHz-en megy.
1. Alapfeszen, CnQ nélkül sabil perpillanat 3550MHz-en.
Az alapfeszes, CnQ nélküli tuning egyetlen problémája az, hogy ha Sleep módba küldöm, akkor amikor feléled, mindek BSOD-t produkál... Amúgy soha.2. A CnQ-t K10Stat-tal próbálom belőni, a kérdés az lenne, hogy hogyan érdemes az egyes p-state-kehez (van belőle 8...) rendelendő feszültségeket belőni?
Szimla próbálgatással?
Vagy valahogy be lehet izzítani a Lock P-State-et és azokon a frekvencia/fesz. párosokon stress-testeleni? -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Zeratul #18455 üzenetére
4GHz-et reméltem 1.475-1.5V közötti feszültségen, följebb nem megyek.
Igaz brutális hűtés van rajta (most pl. az ötödik kör IBT után is csak 51 fokosak a magok 1.488V/3.7GHz-en), de jobb a békesség, pár száz MHz nem számít annyit, hogy amiatt degradálódjon.
De ahogy látom 3.7 fölé nem fogok vele jutni. -
D.Orion
veterán
válasz
Zeratul #18250 üzenetére
Tudom
ezt korábban is hangsúlyoztam már itt. Csak most ezzel be is lehet bizonyítani a kétkedőknek. Akkor lehet elérni azt a TDP értéket, hogy ha az ember tényleg nekiugrik a tuningnak. Azzal, hogy most 1.4V-on 3.2GHz helyett 4GHz-en jár a proci, sok plusz W-ot nem eszik. Igazából akkor lódulna meg, ha felnyomnám a feszt itt is és az NB/L3-ban is. Akkor meglenne csak a procitól a 120W-130W tisztán lazán.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Zeratul #18108 üzenetére
Az lényegtelen, már a Prime95 is annyira felfűti, amennyire sohasem fogja egyetlen játék/program sem, az IBT meg főleg. Ha nem tesztprogramokkal fog egész nap játszani akkor még jó az az 57°C.
(#18105) D.Orion: Szerintem ez ne legyen akadály az AMD is hivatalosan 62°C-ot enged meg, szerintem nyugodt szívvel elmehetsz még 60°C-ig (Prime95 alatt).
-
szergely86
csendes tag
válasz
Zeratul #14799 üzenetére
igazából ennyire nem vagyok hozzáértő h tudjam miről beszélsz pontosan
találtam a windows mappán belül egy ilyen általad említett nevű mappát, abból kitöröltem mindent... reméljük majd segít
egyébként zsír új win7nél is produkálja a hibát 64bit-es és Sp1-es ahogy elkezdek vmi nagyobb játékot telepíteni mint a dirt3 vagy a shift2 már el is fogyott a ram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest