- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alpi.
addikt
válasz
HERR Z #26701 üzenetére
Így van. Szinte sohasem esik szó róla, pedig ez az egyik lényege a tuningnak.
Sajnos elég nehéz egy jó imc-s procit kifogni. Mostanában volt pár Deneb nálam, de katasztrófa volt mind.
1600 cl7 / cl8 1T-s rammal, 2600 - 2800 nb frekivel brutális javulás tapasztalható minden téren. -
Tzoltan21
tag
válasz
HERR Z #26695 üzenetére
Rendben, ha hazaérek megpróbálom, aztán mehet neki a prime95.
Azt akarom még kérdezni, hogy a sima NB-t azt hagyhatom alapfeszen, az nem lényeg itt. Meg még az a kérdésem, hogy ha 1,65V-ot adok neki a CPU-NB fesznek meg 1,2-őt nem lesz melegebb a cpu? Hosszútávon abszolút nem káros neki? Jelenleg még a 60 fokot sem éri el a proci terhelve. Mi a véleményed a CPU-NB-et próbáljam húzni, vagy örüljek, hogy 2 ghzen stabil az 1600-as ramokkal? (már ha stabil.
-
Redneck
nagyúr
válasz
HERR Z #26695 üzenetére
Szerintem első körben a CPU-t kell belőni. Könnyen lehet hogy az 1,35V az 1,3V-ot se éri el. A RAM pedig lehet 1,5 helyett csak 1,46 és ezért omlik össze.
Szerk:
Ha hazaértem megnézem mivel lehet a lap dropot minimalizálni, mert van ilyen beállítás.
1600-hoz pedig 1,65V kell (nem 1,642 ha droppolja), és ahogy a kolléga írta mondjuk 1,2V CPU NB. Azzal már 2200-2400Mhz között megy a vezérlő. Bár 2200 alapon is meg szokott lenni.
Egyszerre csak egy dolgot kezdj majd belőni.A helyedben először 1333Mhz RAM 1,5V és 1,35V CPU-val kezdenék alapon, valós feszültségekkel.
Aztán CPU, majd CPU NB tuning, és végül lehet a memóriákat. -
Methionyl
senior tag
válasz
HERR Z #26685 üzenetére
+1
Krike: Ugyan így 955BE volt de előszőr lap és memória csere volt, akkora hatalmas ugrást persze nem kaptam csak az hozott némi pluszt, hogy jobban tudtam tuningolni (3,7 helyett 4-et ment) illetve 4ről 8GB ramom lett
, a lapot ajánlom a ramot pedig nyugodtan veheted ha valóban később beszerzel egy 83xx-et.
-
törölt tag
válasz
HERR Z #26515 üzenetére
Kipróbáltam most 1.7V-on, de úgy sem indult. NB-SB 1.1V, CPU-NB 1.2V. Jelenleg FSB235 van beállítva. amúgy NB fesz. emelésnél a CPU vagy az alaplap NB-re gondolsz?
Ha jól értem, akkor arra gondolsz, hogy vegyem le a CPU szorzót és csak a RAM órajeleket pakolgassam FSB emeléssel, igaz?
-
válasz
HERR Z #26483 üzenetére
Hiába van sok mag ... Zabál az FX ... 6000ft egy hónapban kérdés hogy a DX12 beváltja e a hozzá fűzött reményeket meg amugy is 58.000 ft ba fog fájni a váltás . A phenom 2 esek jól sikerültek hozták a szintet az Fx pl write ( írási sebessége lassabb mint egy phenom 2 x6 1100T ...meg amugy is wot ozok többnyire de tényleg a kérdés mikor jön a dx12 meg szerintem ez szoftver fejlesztőkön is mulik mert ha nem jól van optimalizálva a játék akkor lehet nekem 8 magos FX em ami 4.7ghz ra van dobb va arol nem beszélve hogy a compakt vizes cucom 5.0ghz nál elfogyott... Mivel 4.7 ghz n 1.476vcore elég 5.0ghz hoz pedig 1.5250 vcore fesz vaild volt mind ibt mind gt5 allat igy nem is próbálkoztam tovább a feszekel mert 300mhz + jól jött volna de fogyasztás és a mag hő stabil 60fok alati tartása kicsit költséges lenne számomra mivel 60 fok felett az FX ennél mag lassúlás van igy ezáltal FP s drop lesz. Konzolon jok a sok magos amd k nem vitatom meg munkára is jó de októberben esélyes a váltás addig sok viz lefolyik a Dunán !
-
Redneck
nagyúr
válasz
HERR Z #26443 üzenetére
Nekem az antituningos (1,45V kell 3,9-hez + a CPU NB is kér rendesen) Phenom miatt jött jól az alacsony fogyasztás, előtte 140W-os GTX 460 volt.
Minden ár és garancia kérdése, egy jó árú 7870 nem lehet rossz vétel.Nem minden AMD szérián vannak gondok, de rengeteg a negatív komment, ismerősök is szívnak 1-1 szériával.
Mikor nekem volt AMD, pont szívós volt, de vettem később a második gépbe egy 4850 1GB-ot, azzal nem volt gondom, azóta is megy. Igaz baromi régi driver kell neki hogy jó legyen. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
HERR Z #26290 üzenetére
Értem. Adtam még neki egy kicsit biztos ami biztos. Maximum ha elértem a végleges CPU órajelet amin stabilnak tűnik elkezdem visszavenni.
Amúgy ha a CPU-nak beállítottam 1.375V-t de AIDA szerint "csak" 1.360V-t kap terhelés alatt, nem túl nagy különbség? Tudom hogy nem lehet pont annyi mert olyan pontosság szinte lehetetlen csak soknak tűnik.. -
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
HERR Z #26277 üzenetére
Hát köszi
Valószínűleg 10k felett jönne ki a csere ha ezt el is adnám.
De mielőtt ilyenre adnám a fejem nem értem ezt a 965BE procit.. (Bár kezdem azt érezni hogy az alaplap a ludas nem is a CPU)
Megint el kezdtem játszani a CPU órajel és fesz értékekkel. Most pl 3.7Ghz 1.350V és a Prime egy ideje már fut.. Ha meg adok neki 1.45V-t 3.8Ghz hoz néha elszáll a Prime.. Most vagy olyan a gép hogy most bal lábbal kelt fel és nem akar tuningolva futni másnap meg "jó kedve" van vagy tényleg az alaplap a szar.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
HERR Z #26180 üzenetére
Pont ettől tartottam. Asus M5A97 lapot nem fogok venni, főleg nem használtan, a többi meg alapból storno, annyit nem költenék rá a lapra, inkább vennék akkor erősebb vga-t annyi pénzen. Titkon reménykedtem h többért menne el az alaplapom.
Neked milyen hűtőd van ? Szerinted mi a legbrutálisabb hűtő, ami még bevarázsolható? A ram nem probléma, nem magasított kiszerelés. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
HERR Z #26180 üzenetére
Azért egy ASUS M5A97 lapot vehet használtan 15K-tól ( az enyém is eladó lessz mert cserélem Saber-re )
Én ebbe hajtottam egy 965-öt amit használtan vettem a gazdája állította hogy max 3,8-at tud régebbi 780-as lapban nállam vizezve 1,5v-al vitte a 4,0GHz-et !
+1 később fejleszthet FX-re -
Wikoo
aktív tag
válasz
HERR Z #26176 üzenetére
Azon gondolkozom h eladjam a lapot, és vegyek egy gigabyte GA-990XA-UD3at. Nagyon tetszik ez a lap, de röhejes h milyen magas a cpu hőfok. Csak nem tudom mennyiért mehetne el itt ph-n. ( minden alkatrész doboz cd megvan, tökéletes állapotban és nem szénné húzott )
(#26177) csabika0001:
Igen, én is azt nézem h biosba adtam 1,35 öt, és 4ghz-n megy, nagyon durva. VRM re hogy mérnél rá potméterrel? Engem is érdekelne h mennyire valós ez a fesz.
Nálam is mx 4 van, nem apróztam el. -
leviske
veterán
válasz
HERR Z #26110 üzenetére
"az hogy 7870-hez elég a phenom háááááát..."
Nagyon játékfüggő ám. Pl BF4 multi futtatása közben egy GTX780 mellett 55min fps-t tudott produkálni 3,4GHz-en és átlagban a minimum fps 60 fölött volt.
Nyilván nem azt akarom ezzel sugallni, hogy értelmetlen dolog FX-re váltani, de azt mindenképp érdemes megnézni előbb, hogy azok a játékok, amikkel játszunk, mennyire éhezik ezt az upgrade-et, mert azért ha csak a proci árát nézzük, akkor is 30-40ezer HUF, ami mehetne másra, ha nem CPU igényes a játék (vagy ha olyan különösen szerepelnek benne az FX-ek, mint a FC4-ben).
Ugyanezek a körök le lettek futva már a Kaveri topikban, mivel ott ugye a kezdetektől kérdés volt, hogy mégis mi mellé lehet berakni, hogy ne fogva vissza a kártyát.Szvsz a Pitcairn nem áll messzebb a leváltandó hardverelemektől egy "mai játékokra szánt" gépben, mint maga a Deneb. Pláne a Mantle és DX12 fényében.
-
rantotthusi
tag
válasz
HERR Z #26013 üzenetére
Sziasztok!
Mi lehet akkor a probléma hogy a phenom 2 es x4 965 procimat 4ghzen járatva a feszkót magának állitotta 1.5 volt netezés közben is van amikor bizonyos időnként jön egy kék halál tudjátok fehér betük kék háttérrel és alul valami psihycal memori is kiiir és számol ezt miért történhet? sok a fesz? ha vissszabb veném müködne? mit tudtok ajánlani??? nem gyári hütöt használok! az alaplapom Asrock 970 Extreme 3.
-
triklin
tag
válasz
HERR Z #26000 üzenetére
Az egész gép, mint ahogyan a hűtés is rám maradt /fel nem használt alkatrészekből van. (hazudok, a ház, a lefogató és a csövezés nem) Tehát nem ez volt az elsődleges cél.
Ramok bírnák a cl7et 1600 on is, 1,65v-al tehát azon a feszen még karcsúsítani fogok. Hagyom 2400 on és 1,2v on a cpu-nb-t. Egyébként nekem is ez a sejtésem, hogy nem teljesen egészséges, bár lekopogom még nem fagyott bele egyszer sem. Mindenképpen keresni fogok valami combosabb darabot. (ez az alaplappal együtt maradt rám egy beszámításból)
A régi biosával és a legújabbal is próbáltam. Hiába. -
triklin
tag
válasz
HERR Z #25998 üzenetére
köszönöm a válaszod.
ht feszhez nem nyúltam, nem is akartam. Nb -nek is biztos ami biztos, adtam 1,25V ot, de éreztem, hogy felesleges. Cpu-nb alapból 1,2V ot kap. Innen indultam, és jutottam el 1,35V ig, de semmi javulás.
A fesz tudom, hogy necces, eddig egy alpenföhn himalaya volt rajta, az is 60 alatt tartottam prime és linx alatt is. Most egy Alphacool nexxos xp3, ddc1t és egy 240es extreme radiátor kombó dolgozik rajta. Pont ezért akartam még sajtolni belőle valamit. Sajnos szegényke egy elég kaki darab. Se a magas órajel, se a ddr1600, se a 2600+ os nb nem fekszik neki.
(egyébként 1 mhz nincs már benne ekkora fesszel stabilan
)
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #25949 üzenetére
Nem száz, de azért 99 %
Ugyanis nekem is M2N-E volt a régi lapom, és ugyanezt produkálta mikor megvettem a 970-es phenomom. És megjegyezném akkor még benne volt az is a CPU support listába, ami kinn volt asus honlapján (különben meg se vettem volna..), valószínűleg miután írtam nekik pár levelet emiatt (próbáltuk megoldani hátha tudja vinni a procit normálisan, de ugyanúgy 800MHz volt a vége mindíg, bármit csináltam BIOS-ban), szépen ki is vették.
Azóta már csak a 955 vagy 45 a legmagasabb támogatott CPU, azt hiszem. asus...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
HERR Z #25838 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, amit nem igazán értek... Mástól hallottam...
Illető azt mondta nekem ha húzom a CPU órajelét és automatán hagyom a fenti képen látható PCIE Clock(Mhz) -t akkor elv a VGA-t is húzom... Szerintem ez marhaság én ilyenről még nem nagyon hallottam akármennyire is nem vagyok jártas az OC zésben. -
HopeckoR
aktív tag
-
errorcode06
őstag
válasz
HERR Z #25747 üzenetére
Nos, kipróbáltam. Rádobtam 1,2-re (x12) és már az elején hibázott, 1,220-vel meg bebootolt a rendszer, hibázott, aztán újraindítás közben meghalt a gép és csak a cmos reset segített. Úgyhogy maradt az alaplapi feszén (1,1V) és 11-es szorzón. HT-hoz nem nyúltam.
Köszönöm mindenkinek a segítségét és türelmét, ezen a hétvégén is sokat tanultam. (pl giga lapot többet nem veszek) -
lovas001
aktív tag
válasz
HERR Z #25663 üzenetére
Ebben teljes mértékben egyet értek + a vrm tápellátása is gyengusz ugyhogy csoda egyáltalán ugy stabilan ment vele nem is kevés ideig (4ghz-n megy már kb 2 éve ) és nem volt kékhalál sem random fagyás sem semmi . nem is igazán néztem hogy autómatán ennyit adott neki eddig. Viszont hogy mi az ami azt idézi elő hogy throttlingoljon azt nem tudom. Tápom szerencsére jól bírja egy lc 650w green power v2,3
-
urbi73
senior tag
-
urbi73
senior tag
válasz
HERR Z #25619 üzenetére
Akkor ez szívás . Most működik a négy mag . A négyes gombbal lehet aktiválni ennél a lapnál . Működés közben közben semmi gond nincsen vele , BF4 akár órákig megy gond nélkül . Aztán a következő indításnál megint nem akar indulni ,. Érdekes hogy két mag esetében is ezt csinálja . Jó volna egy másik táppal kipróbálni .
-
GgG91
tag
válasz
HERR Z #25605 üzenetére
Akkor ez nagyon gizda NB, 1,3-al meg most 2,4-en előtte kicsit túlfaszeltem inkább hogy biztos stabil legyen mert sok volt vele a gondom.
A procim meg csak szimplán meleg, amennyire hinni lehet egy kupak oldalához érintett lázmérőnek, (mivel a méréshatára 42.9, ezért 8-as szorzón terheltem meg, 1 fok volt a különbség a kupak oldalán mért, és a gépen mért hőmérséklet között, szerintem elhanyagolható) -
djculture
félisten
válasz
HERR Z #25514 üzenetére
Az fx az szörnyű egy termék szerintem.. A húzott athlonx4 átcseréltem egy fx6300-ra, gondoltam majd jobb lesz minden alapjáraton is már, de még húzva se volt valami erős a cpu.
Jó hát egy 4 modulos 8 szálas 125w fx az már biztos jobb de azok meg úgy fűtenek hogy télen radiátornak lehet használni a gépet. Ez az apuzás a fő irányvonal de az a vicc hogy még maguk az amd marketingesei is az apu+diszkrét vga (gcn) -ről beszélnek. Nem látom azt a nagy rendszer szintű összeborulást az apu-ban, meg hogy az apu elég lesz mindenre magában amit pár éve kommunikáltak -
b3Ro
senior tag
válasz
HERR Z #25471 üzenetére
A masik topikban Asus M5A97 Evo R2.0 van ajanlva szinte mindenkinek. Lehet az lesz, h lepasszolom majus kornyeken a mostanit, es beujitok egyre. VGA teren azt vettem eszre, h uj jatekoknal 100%on porog, es a memoria is fullon betelik. Szoval egy 2gb-os es kicsit erosebben gondolkodgatok.
-
b3Ro
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest