- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Redneck #24769 üzenetére
A RE5 benchmark ingyenes, ahogy a felsorolt további néhány is. Mindössze a warez téma körül alakult ki közöttünk egy kisebb nézeteltérés Gabrikovics kollégával. Én ugyanis még elfogadhatónak tekintem egy szoftver nem legális forrásból történő letöltését arra a célra, hogy a bele épített, ám ingyenesen elérhető formában közzé nem tett benchmarkot futtathassam tesztelés céljából.
Azt viszont egy percig sem vitattam el tőle, hogy hasznos, ha futtatja a RE5 benchmarkot, és a kapott eredményeket közzéteszi mindenki okulására. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Gabrikovics #24762 üzenetére
Resident Evil 6 benchmark
Sniper Elite V2 benchmark
Nem kötekedésképpen egyáltalán - ezek is a játéktól abszolúte független tesztek, csak kicsit frissebbek, mit RE5 benchmark. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Gabrikovics #24756 üzenetére
Warez vagy nem warez, azért is leírom, hogy ha csak teszt kedvéért használnád ezeket a szoftvereket, és nem azért, hogy tucatszor oda-vissza kijátszd őket, akkor a torrent és a virágbolt lesz a jóbarátod
De aztán tényleg letörölni utána
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Gabrikovics #24752 üzenetére
Igen, van. Plusz javasolnék még egyet, ahol szintén van: Metro Last Light.
-
Taifa Díaz
őstag
Az SSD vs. HDD témához annyit fűznék hozzá, hogy a Windows élményindexem leggyengébb pontja - ugyebár ez határozza meg a rendszer értékét - egy terabájtos sata3-mas hdd
Még a 4 GByte memória is több pontot kap tőle.
Természetesen nem az élményindex-szel játszom, csak hát azért mégis ez ad egy átfogó képet a rendszert alkotó hardverelemek korszerűségéről, avagy éppen elavultságáról. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
KKK-007 #23961 üzenetére
Van az úgy, hogy az embernek már az agyára megy, annyira keresi valamire a megoldást...ilyenkor én - főleg a számítástechnikai dolgokban - el szoktam fogadni azt, ami van, és nem foglalkozok vele, hogy miért nem olyan, mint másnál. Főleg, ha egyébként meg hibátlanul teszi a dolgát így is.
Ezek a hőfokok sehol nem garantálhatók szabvány szerint. Örülni kell, ha alacsonyan maradnak, de ha nem, hát azért még nem dől össze a világ -
Taifa Díaz
őstag
válasz
KKK-007 #23954 üzenetére
Igen, egy rossz minőségű - vagy nem megfelelő mennyiségben felvitt, a kettő nem összekeverendő - paszta sajnos ronthat ennyit, még többet is a hőfokokon egy kóser pasztához képest. Próbáld ki az MX4-et, bajod nem lehet belőle. De: csak egy borsószemnyit vigyél föl a felületre szép egyenletesen elosztva.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
bluemirage #23858 üzenetére
A drop a feszültség ejtése, azaz csak lefelé hívják így. Ha a lap emelgeti a megadott feszültség fölé, az már nem drop, hanem lift.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
T.Peter #23829 üzenetére
Az tök jó, hogy egy ilyen processzor fogyasztását szeretnétek visszafogni, de nem hiszem, hogy belegondoltatok abba, hogy mire kitesztelitek a különböző state-eket atomstabilra (OCTT, Prime, Linx, különféle stress testek), több kraft rámegy pluszban, mint amennyit egy év alatt megspórolnátok a villanyszámlán
Nem azt mondom ezzel, hogy ne csinálja senki, csak amikor már napokig fut egy teszt a stabilitás érdekében, azt én már egy icipicit túlzásnak tartom - pláne, ha utána egy DiRT vagy Battlefield indításával már dobja is a masina a kéket... -
Taifa Díaz
őstag
válasz
stratova #23495 üzenetére
Elnézést, tényleg sok volt az ismeretlen, de jól tippeltél, 1080p, és Ultra beállítások. Az fps egyébként végig a játszhatóság határa fölött marad, átlagosan 35.
Persze hogy nyertél. 1080p-n mi más lehetne, mint gpu limit? Csakhogy ezt a számok nem támasztják alá: gpu load végig 99%, cpu magok terheltsége váltakozó, de maximum 57%. Ez a korábbi definíciótok alapján nem pont cpu limitre utal?
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Desmond74 #23276 üzenetére
Ember, nem kellenek példák, a tények megértésére lenne szükség részedről.
Azzal, hogy három pines csatlakozót dugsz egy négy pines aljzatba, megszűnik az impulzusszélesség-moduláción - közismertebben: PWM - alapuló fordulatszámszabályozás lehetősége. Ezért ilyenkor - ha van rá lehetőség - a biosban a feszültségváltozáson alapuló fordulatszámszabályozásra kell áttérni, ez Voltage néven szokott futni.
Ezen van valami vitatkoznivaló? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Alister71 #22477 üzenetére
Igen, a kis eltérések tuti amiatt vannak. Az elektromágneses interferencia csökkentésére találták ezt ki - SSCG: spread spectrum clock generation -, mivel az órajel periodikus természetű, elkerülhetetlen egy szűk szórás,amit teljesen megszüntetni még ezzel sem lehet. Tuningnál viszont kötelezően Disabled, mert csökkenti az elérhető legmagasabb sebességet.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
atesz1974 #6336 üzenetére
Mint arra miresz kolléga hasonlata találóan próbált rávezetni, quad cpu-ra ne akard mindenáron ráerőltetni az egymagos processzorra optimalizált operációs rendszert. Javaslatom: Windows 7 Professional 64 bites verziója. Hibátlan, hidd el
Én is ezt a cpu-t használom, és ezt a rendszert igényli
Minap FLAC-mp3 konvertálásra találtam egy jó kis szoftvert, ami használja egyszerre mind a 4 magot, de kizárólag Win7-en
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Levike880517 #4219 üzenetére
Szuper lesz az OCZ kit a tuninghoz
Nálam még Kingmax-szal is bírja az fsb húzogatását, inkább deszkára kényes ez a 940 BE
Nem mindegy, milyen lapot pakolsz alá. Sokféle am2+ lap van forgalomban, szóval nagy a választék, nagyot is bukhatsz, ha nem jársz el kellő körültekintéssel a vásárlásnál. Mint ahogy én is
1,4 volt fesz a cpu-n még stabilnak mondható. Szorzónak ajánlom a 18-astAz fsb nálam a lap miatt 215-től fentebb nem stabil
-
Taifa Díaz
őstag
Apropó, emberek, sos: AMD Overdrive self tuningtól lefagyasztja a gépet. Konfigom a regisztrációs adatlapomon
Operációs rendszerem Windows 7 x64 build 7100.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Levike880517 #4208 üzenetére
Én gyári hűtőjével 3650 MHz környékére vittem fel, 215-ös fsb-vel, és 50 mv plusz feszt adtam neki, ugyanennyit kapott a NorthBridge is. A hardverkonfigom az adatlapomon figyel
A stabilitásról nem tudok neked megbízható képet adni ezen az órajelen, csak addig járattam így, míg lefutott 3dmark06 és vantage. Amúgy alapon megy nálam - minek 3 GHz-től több
A másik, AMD Overdrive...hát, szinte azonnal föltettem win7 telepítés után, de nálam a "komolyabb" processeknél szinte azonnal teszi hűvösre a gépetMég nem jöttem rá, mi okozza.
-
Taifa Díaz
őstag
Apropó, hol lehet a legolcsóbban hozzájutni új Black Edition PhII X4-eshez
Webáruházra gondolok. Egyébként 54 E-ért készülök venni 920-ast egy Miskolc belvárosi szaküzletben, de ott a BE iszonyú drága
Ha kapnék Black E-t max 65 E-ért
akkor nem is lenne mit meggondolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest