- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
seederking
őstag
válasz
BalaNce87 #23213 üzenetére
Megmondom őszintén az ekl 56-58fokig engedte játék alatt.Most a Matterhorn alig pár fok minusz-al tartja ezt.Talán 2D használat közben szembetűnőbb.
Így elgondolkodtam rajta,hogy tovább is adok a matterhorn-on mivel sokba fájt és ezen a pár fokon meg a kissebb szélzajon kívül (amit játék közben nem igazán vesz észre az ember) nem hoz többet.No meg Amd szerint 62-ig nincs gáz.
A szellőzés jónak mondható CM Centurion 534.
Esetleg próbálkozzak alacsonyabb fesz-el...? -
Gerisz
addikt
válasz
BalaNce87 #23202 üzenetére
Én 8350-re cserélem a 955-öt. (ha megérkezik végre)
Hiába van itthon 2500K-s rendszer is meg még üres 1155-ös lap is.
Nekem mindig! van itthon egy Intel meg egy AMD-s gép, amikor csak tehetem az AMD-t kapcsolom be nem az Intelt. Ezt lehet elfogultságnak is nevezni vagy ki minek akarja, hát nem látom meg a villanyszámlán mikor melyik megy. De ha nagyon lesz időm akkor rárakom ugyan arra a tápra mindkettőt meg a vidkari is egy lesz és lemérem mekkora a fogyasztásuk, alapon meg tuningolva. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
BalaNce87 #23202 üzenetére
Nem mondanám lutrinak. Mindegyik (értsd aki megfordult a topicban) fx viszi 1,25-1,3V között a 4ghz-et.
Nekem a 8120 1,244V-on ment annyit, a 8320 1,28V-on. 1,36V-al már 4,2-n megy.
Épp most ortam Oliverának hogy kéne ilyen teszt is, mert minden tesztben csak alapon, és zsarráfeszelve/húzva nézik meg. Pedig simán elképzelhetőnek tartom, hogy 4ghz-1,28V-on kevesebbet eszik, mint a gyári órajelen, a gyári marha magas fesszel. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
BalaNce87 #22579 üzenetére
megpróbálom a szorzót csökkenteni ,hátha jó lesz úgy ...nem használt ,ma vettem, zsír új bontatlan csomagolásba boltból...
közben kipróbáltam a mafia 2-vel ,,ami fura ment vele FHD-ba semmi szaggatás ,semmi újraindulás nem volt míg játszottam, aztán gondoltam kilépek és megpróbálom a többi játékot ,majd kilépésnél annyi lett :S semmire nem reagált!.csak reset gombde amúgy hőmérséklet rendben volt közben !
Laca .: windows 8 van a gépemen, ő volt ott egy olyan nekem hogy "Teljesítménycentrikus" beállítás azzal is próbáltam ,de a fentebb leírtakat csinálta azzal is -
seederking
őstag
válasz
BalaNce87 #22388 üzenetére
A beápített vezérlőn emelni az a cpu Nb fesz+órajelet érted igaz?
Valamit rosszul tudok "CPU NB feszültségét csak akkor növeld ha tuningolod és már nem stabil."
Kezdek belekavarodni
Ha a ram 1600mhz azaz oc akkor min kell,hogy emeljek kicsit?Nem a cpu nb-n?Ha nem gond lövök pár képet a bios-ból ram beállításokról nb-ről stb.
-
BRIKLY
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
BalaNce87 #21968 üzenetére
Hűtő talpát lehet megérné felpolírozni, nekem a TX2 talpa az gyötrelmesen gyenge megmunkálású volt.
Meg használni valami jó pasztát, MX4.
Ha meg nagyon belemerülsz a polírba, akkor a procit is.
Lehet nyernél jópár fokot.
100mv emelés pedig nagy hő emelkedéssel jár, ez általános, fizika.
NB-n húzol, az is rádob 2 fokot. -
Z10N
veterán
válasz
BalaNce87 #21909 üzenetére
De itt nem az a gond, hogy a feszultseg keves, mivel 1375mV adtam neki, nemhogy meg alulfeszeltem volna es ugy. A 20%-os tuningot nehogy mar ne vigye, mert az tenyleg alap. Ez az NB fesz is erdekes, mert a BIOS-ban 1100mV-t ir, mig AIDA alatt 1200mV-t es te is azt irod, hogy 1100-rol 1200-ra emelted. Amugy ez az alvo mod nalam alapbol nem mukodik (S1/S3-mal nem szorakoztam, de kifagy "ujraeledeskor"). Az elobb megint probalgattam.
0) alapeset: CPU: 240x15, NB 2400Mhz (10x), HT: 1920 (8x), DRAM: 1600
1) NB 1257mV, CPU 1365mV, minden mas autofesz (kifagy)
2) csak CPU 1365mV, minden mas alapon NB/HT: 2000 (kifagy)
3) kenyszerbol kiprobaltam az alaplapon van egy ilyen "EzOcSwitch" jumper tuning, fixen ad +20% "FSB" emelest, azt hinne az ember a fesz-t is utana allitja vhogy auto %-ban, de semmi, hasznalhatatlan
4) masik, BIOS "MaxFsbOc" 90mp alatt kitesztelne a rendszert, 20 percig futott mig megebedeltem, eredmeny cheksum error kenyszer ujrainditas utan, hasznalhatatlanKezdek kifogyni az otletekbol, nem hiszem el, hogy egy nyamvadt 20%-os emelest nem bir ki, amikor az alaplapi "jatekszer" tuning is azt celozza meg, szanalmasan rohejes es kezd is belole elegem lenni, lehet hagyom a f@szba es lecserelem egy Thuban-ra.
-
Teodor52
senior tag
válasz
BalaNce87 #21909 üzenetére
Csatlakozom!
Tényleg lutri mert az én 955-öm c3 steppingel alapfesszel nem viszi a 3,8-4GHz-et.
Pedig sokaknak igen.Nos nálam az a helyzet hogy a tx3 evo megy gariba és helyette feltettem a gyári hűtőt persze mondanom sem kell, hogy az alapórajellel lehet csak járatni a cpu-t.
Iszonyat milyen gagyi hűtő ez.Minden alapon,és 19 fokos szobában netezés mellett!
Látható 53 fokos értékek is azt azért kaptam mert 5 percre ráengedtem a prime95-öt.
Az evo-val 51 fokos volt 3,6GHz-en 2 óra prime után.Alig várom már, hogy visszajöjjön a kis evom!
-
Skiller
tag
válasz
BalaNce87 #15154 üzenetére
Tudom hogy az volt de annyira kellett már a gép hogy nem vártam hanem a kezembe eső első boltban lévő lapot megvettem. A Boltos meg azt mondta nem lesz gond. Mostmár tudom hogy várni kellett volna de a fő hogy működik meg igy kissebb feszzel nem melegszik úgy a proci
-
TeeBee73
veterán
válasz
BalaNce87 #13579 üzenetére
A Freezer 64/7 Pro v2. nem rossz, de akkor már inkább egy Freezer 13Pro, az kb. egy árkategória a CM-mel. Én egy Mugen 2 Rev. 2-t rendeltem már több mint egy hónapja, remélem, hétfőre ideér. (A nagykerekben is hiánycikk volt.) Remélem, azzal nem lesznek gondok.
MOD: Igaz, annak az árából majd' két CM Hyper 212+ is kijön. -
BalaNce87
addikt
válasz
BalaNce87 #11518 üzenetére
Amit látok egyelőre, hogy az AMD melegebb idleben ezzel az alaphűtővel...
45 fok körül tanyázik, amit soknak érzek és ahogy látom több feszt is kér, mint az inteles barátok.De amin eléggé meglepődtem az az, hogy csak a szorzó emelésével most 4 gigán megy a gép és elsőre bebootolt és játszom vele és semmi baja.
Nem gondoltam volna, hogy alapfeszen elviszi a 4 Ghz-et.Le a kalappal.
Mennyire lehet alulfeszelni őket, hogy csökkentesem a fogyasztást?
-
Gerisz
addikt
válasz
BalaNce87 #11514 üzenetére
Én is szenvedtem az Eco ramokkal míg nem jött egy Beta bios a lapomhoz amivel jó lett.
Az azóta megjelent "stabil" bios-al meg megint szar. Nem megy 7-8-7-24 1,35V mellett.
És benne van kezdetektől a támogatott ramok között.
Gigánál sajnos ezzel nem sokra megyünk. Véletlenül sikerül valamit eltalálni akkor örülni kell -
Cadal
őstag
válasz
BalaNce87 #11514 üzenetére
jah hogy giga a lap! Akkor próbálj meg adni a CPU/NB-nek 1,2 - 1,25V-ot az sokaknak segített, ha a memóriát akarták stabilizálni 1600Mhz-en.
Sőt akkor már növelheted az NB órajelét is, az is hoz némi gyorsulást.
Konkrétan amúgy milyen típusú a lap is? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
BalaNce87 #11509 üzenetére
az "fsb"t emelsz, akkor azzal nő minden más orajele is.
egyszerűbb a szorzo...ha bírja a proci és a ram.
11510) BalaNce87 unganged a jobb. legyen ennyi elég
a másik, h AMDnél az egymás melletti slotokban megy dualban...szal, ha 1-3ban van, akkor az nem lesz dual.
(#11511) BalaNce87 frissítsd.
-
BalaNce87
addikt
válasz
BalaNce87 #11509 üzenetére
Illetve mi a különbség a ganged és unganged memory között? Olvastam róla, de nem tiszta, hogy valójában melyik is a jobb.
Az normális, hogy a RAMok az 1. és a 3. slotban vannak de a cpu-z úgy mutatja mintha az 1, 2 slotban lennének.Illtve most vettem észre, hoyg az everest nem ismeri fel az alaplapot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest