- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25652 üzenetére
Igen próbálgasd csak a feszeket. Hát nem muszáj primot, elég a játék.
Ha prime96 akkor Small FFT-t és 2-3óra (ha biztosra akarsz menni akkor több)
Ezt talán hasznos lehet:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató -
Ger_man
senior tag
Ezek a prime hőmérsékletekkel is vigyázni kell, mert ilyen magas sosem lesz pl játék alatt. 45-50fok nekem.
Persze ha renderrel az ember vagy videót konvertál akkor felugorhat a prime szintjére a hőmérséklet.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25647 üzenetére
Az ilyen push-pull ventillátor beállítások egy nagy becsapás... 2-3 fokot jelentenek... láttam már jó pár teszben.
Szerintem keress nagy 12cm-es ventillátorral felszerelt hűtőket. Hardverapron.
Nekem eddig OCZ Vendetta 2-m volt. Amivel a Phenom II X3 720BE @ X4 3500mhz (1.440V) 55-60fok volt prime95 alatt.
Most pedig egy CoolerMaster TPC800-as egy 12cm-es Aritc ventivel felszerelve, szintén ennyi.
Az OCT 4-5e ft-os, a TPC 12e
De mentségemre szóljon hogy egy mod-verseny miatt kellett vennem egy TPC-t.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gülredy #25640 üzenetére
Próbálj meg 1.325V ha akkor sem akkor +0.025V-ot emelj. Egyszer stabil lesz!
Azt azért nézd meg hogy mikor beállítasz feszültség értéket, mit ír ki a BIOS, a monitorizálásnál! Mert sokszor droppol a lap, ami annyit tesz hogy a beállított értékhez képet, plusz, vagy mínusz feszültség eltérés mutatkozik.
-
Ger_man
senior tag
Én nem rég épp azon gondolkodtam, hogy idén 3 évessé vált Phenom II X3 720-am X4-ként 3.4Ghz-el... még mindig jó szolgálatot tesz. Még mindig nem ő a szűk keresztmetszetem, lévén hogy HD6850-et hajtok vele.
A legtöbb játékot FullHD azért most is viszi High beállítással. Van amit persze nem, lásd BF3, BF4... de ezek nem az átlagot képviselik.
Szóval én még nyugodt szívvel veszek mellé egy HD7870-et vagy R9 270-et... az igényeimet kielégíti még szerintem 1-2 évig.
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #25007 üzenetére
HT nem kell bolygatni, legyen 1800-2000mhz között és kész... nagy tuningoknál leviszik 1000mhz-re...
-
Ger_man
senior tag
Hát sok sikert!
De figyelj a hőmérsékletekre, bár ahogy látom elég jó az alaplapi FET-NB hűtőd
Am, nekem 2 modullal sem mert, bár sokan a 720BE DDR2-es memóriavezérlőjére is gyanakodtak... nekem az 1.4V-os NB arra kellett hogy 4 modul menjen szépen stabilan 800mhz-en Cl4-es időzítéssel... kb egyező teljesítményt nyújt mint egy cl5-ös 1066.Üdv,
Ger_man -
Ger_man
senior tag
válasz
Taifa Díaz #24981 üzenetére
Ő volt az a lap:
790X-UD3P -
Ger_man
senior tag
Ezt a beállítást egy 790X AM2+ lapon használtam, 4db DDR2-es 800mhz-es Cl4-es modulokkal.
Eredetileg 1066-osak voltak, de az istenért nem menetek annyin, még 2db esetén sem, 4db-nál meg 800-on sem voltak stabilak (HyperX).
Olvasgattam angol fórumokon, nem pont Kingston volt, talán OCZ, vagy Corsair, mindegy is, ott is 1066-al volt gond, és négy modullal. A fórumban a gyártó supportja ajánlotta a maximális NB feszültséget. És be is vállt.
ugye 0.1V-al tudtam emelni, így lehetett, 1.2V, 1.3V vagy 1.4V... na már most kipróbáltam mindet, de csak az 1.4V vált be ahogy a support mondta.Azonban igen, nagyon meleg lett az amúgy is meleg északim, de tettem rá egy 4cmes ventit.
Mindenki döntse el hogy megéri-e.
-
Ger_man
senior tag
Négy modulos instabilitást, a sima NB (nem CPU-NB) feszültség növelése megoldhatja!
1.1V alapból, nekem 1.4V kellett 4 modul esetén!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24920 üzenetére
Hát az nagyon jó kis proci
Persze elmennek bennük, csak szerintem egy combos 790FX-es lappal jobb órajel érhető el, mint egy 970-esben... ne adj isten kevesebb fesszel.
Lehet nálam az AM2+-ról AM3-ra váltás adta azt a pluszt, hogy jobban teljesít a 790FX, mert mint az AMD is elmondta AM2+-ban mennek az AM3-as procik, de többet esznek 8-10W-tal ha jól emlékszem... és most hogy ennyivel kevesebbet eszik, jóval hűvösebb is, így talán jobb tuningot ennek köszönhetem. Kitudja
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24916 üzenetére
Hát nekem volt egy 790X-es AM2+ lapom, most meg 790FX-em van de már AM3.
+100mhz-el többet hoztam ki a prociból, húúúú de sok, tudom, de akkor is. 3400mhz volt maxon a régebbiben, most 3500-on használom, 3600mhz-el 3ó-5-órát fut a prime, de azért elhasal.
Az előzőben 3500-on sehogy nem idult el a lap, még 1.5V felett sem!Szóval számít. Nem sok ez tudom, de érdekes volt számomra, 990X-est akartam, de mivel messze még az FX-re váltás, és nem nagyon működik az unlock a 900-as chipsetben így maradtam a 790-nél, sajnos 890-es nem volt elérhető hardverapron.
-
Ger_man
senior tag
válasz
#68216320 #24912 üzenetére
Igen, sajnos én is ezért nem BIOSban tuningolok, nekem ugyan visszaveszi a szorzót (mert csak 17.5-ön van), de a beállított plusz feszt minden értékhez hozzáadja, értem itt az idle feszt.
AMD OverDrive-ban tuningolok. Ott a beállított fesz érték olyan mint biosban lenne. Próbáld meg. Te mit használsz?
-
Ger_man
senior tag
válasz
#68216320 #24906 üzenetére
Az AMD is 1.55V-ot ad maximumként. Egy ilyen beindítás még nem nagy kalap, tartósan félév, egy évig gondolom nem a legjobb neki.
Ha visszanézel pár külföldi oldalon, láthatod, hogy minden PII X4-et az oldalakon, az overclocking menüpont alatt, 1.55V-on járattak, és megnézték mennyit bírnak. 1órát futatták a primeot és kész. Szóval kipróbálhatod, már én is adtam 1.5V-ot a C2-es PII-nek. De tartósan soha nem adnék neki ennyit.
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gabrikovics #24750 üzenetére
Nem tudom, valami mostanit. Hitman Absolution
Tudom hogy a proci kihasználtság miatt tetted LOW-ra, de mi helyzet FULLon?
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gabrikovics #24748 üzenetére
Szia,
Erősebb játéknál meg tudod nézni? -
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24746 üzenetére
Tehát mindegyikben 1.4V (vagy több) volt, vagyis egyező értékek voltak?
Az más kérdés hogy kevesebbel is megelégszik.
Nekem Phenom II X3 720BE-m van, alapból ugye 2800mhz, alapfesz: 1.325V.
DE 2800mhzet 1.200V-al is elviszi...AMD természetesen többet ad, mivel nem hiszem hogy egyenként leellenőriznél, plusz így garantált az egyszerű felhasználói tuning... +200-400mhz, fesz emelés nélkül, plusz garantáltan atomstabil.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #24741 üzenetére
"nekem is adta volna ész nélkül a feszt"
De csak akkor, ha a szorzót változtattad?
Nekem két lapban ment eddig a Phenom II-em, mindkettőn autón, 1.325V, bár igaz a mostani lapom droppol, 1.325V-nál, 1.312V-ot ad neki, de minden beállításnál (1.450V=>1.440).
Szerintem lennie kell egy beállított értéknek, amit a lap kiolvas... nem hiszem hogy az alaplapokban lenne, meg az alapfesz, az összes beleillő procinak... de ebben nem vagyok biztos, csak így logikusabb számomra
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
Redneck #24710 üzenetére
Szerintem egy SSD nagyon in gyorsít a rendszeren. A memória nem nagyon... 1600mhzen, tök mindegy hogy cl7-en megy a memóm, vagy cl9-en... sőt azt mondom hogy a régi DDR2-es HyperX-eim 800mhzen cl4-ben voltak olyan gyorsak mint a mostani cl7-es 1600mhzes moduljaim...
A rendszeren a proci tud segíteni, meg egy SSD. Játéknál természetesen egy VGA.
-
Ger_man
senior tag
válasz
spywear #24700 üzenetére
Szia,
PII-nél elég nehéz 1600mhzen többre állítani a memót. Hivatalosan a PII-ekek csal 1333mhzig támogatják a memókat, hiába ír bármit is a lapod, a memóriavezérlő a procidban van.
Biosban a memória szorzóját keresd meg (most 6,66*200=1333mhz-re van állítva), és tedd X8-ra (8*200=1600).
Ezen felüli órajeleket, csak a Ref. HT-vel tudod állítani: pl. 8*250=2000mhz (de erre nagyon kevés esély van hogy menni fog, szinte semmi)
-
Ger_man
senior tag
válasz
seederking #24683 üzenetére
Milyen órajelen üzemelt az X4-es?
-
Ger_man
senior tag
válasz
seederking #24680 üzenetére
Miért ne lehetne? A GTA4 kifejezetten szereti a PII X4-eket.
Nekem is gond nélkül ment, sőt a HD6850-esem 1GB-os VRamja volt neki kevés.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Béka 3 #24617 üzenetére
Szia,
60°C fok fölé ne engedd tartósan. Nem tudom mivel tesztelted, de ha pl. prime95-el, akkor tudnod kell, hogy normál használat mellett soha nem lesz ekkora a hőfokod, maximum ha renderelsz
Egy TX3-al én is 3.4-3.6GHz körül járatnám, 1.325-1.400V között.
Próbáld meg lejjebb venni a feszt, ha elég a 3.4GHz, így tudsz karcsúsítani a hőfokon.
Itt egy jó kis tuning guide.
Üdv,
Ger_man -
Ger_man
senior tag
válasz
gregus021 #24609 üzenetére
Szia,
Szerintem ne menj feljebb, mert az alaplapodon nincs Fet hűtés, és azok nagy terhelés mellett iszony hűt tudnak termelni.
Az NB-VID feszültségét se érdemes 1.3V-nál feljebb tornászni.
A Phenom II-esek legnagyobb ellensége a hő, minél hűvösebb a proci annál jobb a tuningpotenciálja. Tehát elképzelhető, hogy egy jobb hűtővel, ezt a sebességet, kevesebb feszültséggel tudná, ami az alaplapodat is kímélné.
Ha tuningolsz, és mondjuk már egy 20perce fut valami tesztelő progi óvatosan nyúlj rá az északi chipset hűtésére, és a fetekhez, megérzed majd hogy miről beszélek.
Nekem egy ilyen lapom van: GA-790FXTA-UD5
Nekem prime95 alatt az északi és a fet hűtés jóval melegebb mint a proci maga.
Beállításaim:
Phenom II x3 720BE @ X4 B20 3500mhz/1.425V NB:2400mhz/1.275VEz hozzáteszem az első PII-esk egyike, tehát még C2-es revisionú. Ezért a kevés órajel, és nagy feszültség.
Hűtőm: OCZ Vendetta 2 (Láthatod hogy nem kicsi) -
Ger_man
senior tag
válasz
powermause #24603 üzenetére
1,45V 4GHz mellett az nagyon jónak mondható!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Destroyer91 #24500 üzenetére
Hát nekem sem fut 40FPS felett... de engem nem zavar... mármint tudok vele játszani, és már lassan kezdek is belejönni, de nekem a BC2, egy picivel jobb volt... ez már nagyon pörgős, COD-ra emlékeztet.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Destroyer91 #24491 üzenetére
A BF3 FHD-n High settingsnél is 1GB-t kér a Vramból... Szerintem nem a Proci a gond. Én is multizok, egy 3.5Ghzen ketyegő Phenom II X4 és egy 1GB-os HD6850-essel (OC: 1000/1150). Ultrán nekem is állandó microlag van. De Hign esetén egy jó szerveren nincs semmi gondom.
Ráadásul nekem csak 2×2GB-os 1600mhz-es ramjaim vannak.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Destroyer91 #24484 üzenetére
Milyen felbontáson és részletezettségen játszol? Nem lehet h a GPU-d 1GB-ja fogy el?
-
Ger_man
senior tag
válasz
Destroyer91 #24387 üzenetére
Primenál kell 24óra legalább... sajnos ez van... igen otthon én sem csinálnám, de koliban nem számít...
Lord: de ha az ember épp 3órája renderel akkor azért te sem örülnél, ha akkor jönne elő az instabilitás
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gabrikovics #24380 üzenetére
Szia,
Csak játszol vagy mást is csinálsz a 1100t-n? Én is gondolkodok egy X6 updaten, de nekem a játék mellett rendereléshez és 3Ds programokhoz is kellene.
Ilyesmiről van tapasztalatod? Ha leírnád megköszönnöm
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz
Redneck #24141 üzenetére
Egy kis érdekesség:
Nemrég váltottam AM2+-ról AM3-ar... sajnos meghalt a régi MA790X-UD3P-m.
Minden hardver maradt, természetesen az alaplap és memória nem, azokat cseréltem.
Az új lapban a megszokott proci OC-val akartam belőni a memóriát de a nem akarta az igazat.
Visszavettem alapórajelre a procit. Majd megtaláltam a memória baját, a gyárilag előírt 1.6V helyett, 1.620V (1.616V)-al tudta csak a 1600mhz @ 7-8-7-24-es időíztést (XMPs profil szerint).Aztán jött a proci. 1.408V-al nem tudta a 3500mhz-et! Mindjárt elhasalt, pedig ha a memót 1600@ cl9-en használtam, akkor meg bírta 3óráig smallFFT tesztet.
Na mondom akkor most mi van???
Megoldás mi lett, ezt még máig nem értem... 1.440V-al tudja csak a 3500mhz-et, cl7-es időzítéses memó mellett... 26 ( igen huszonhat, mert felhúzott h nem stabil) óráig futott a Blend... azóta nem volt fagyás.
Szóval érdekes dolgok ezek...
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #24015 üzenetére
Ez nem minden esetben igaz, nekem egy X3 720BE @ X4-em van, és 1.2V alapból a CPU NB VID, és 2200mhz felett elhasal... 2400mhz-hez 1.300V fölött kell adnom neki, de annyit meg már nem akarok...
-
Ger_man
senior tag
válasz
Joe Swanson #23725 üzenetére
Szia,
mennyit szánnál rá? Ha tuningolni akarsz akkor ajánlatos egy 12cm-es ventilátorral felszerelt hűtőt venni, aminek nagy a lamella felülete. Érdemes Hardverapron is szétnézni, mert jó pár ezret meglehet úszni. Nekem OCZ Vendetta 2-es van a PHII X4-esemen, és csendben hatékonyan teszi a dolgát!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Szilard7 #23553 üzenetére
Hát igen, előfordulhat, hogy nem fog menni, de ha jó procit fogsz ki, ami képes lesz alacsony feszültséggel, magas órajelet elérni, akkor lehet, hogy 125W alatt leszel, még 3800mhz-nél is. De szerintem egy 4+1 VRM-es lap, lehet nem fogja hosszútávon tolerálni a tuningot, plusz fesz esetén...
Am, mihez kell neked 3.8Ghz? Milyen VGA-d van/lesz?
-
Ger_man
senior tag
Én a kettő vegyítését ajánlanám:
Asrock 970 Extreme3
Phenom II 965
8gb Kingston HyperX
HD7870
Pioneer DVR-220BK
Samsung SSD 120GB
WD 3TBIgaz hogy az Athlon II 750K újabb, de nincs L3 Cache-e... ami elméletileg jót tesz játéknál ha van, a 965-nek van, és jó hűtéssel, menni fog 3.8-4.0Ghz körül, ami elkelhet, az erős 7870-en alá!
-
Ger_man
senior tag
válasz
LLKobe #23536 üzenetére
A Phenom II X3 720BE, az első Phenom II-esek egyike, tehát C2-es steppingű, nem sok ez neki. C2-es 965-ösök is kb, 1.425V-re vannak belőve alapból. A tiéd, meg a legújabb Deneb-ek egyike (960T), tehát attól nem csoda hogy kevés fesszel tudja a 4Ghz-et, de egy C2-es Phenom II-től kész csoda, ha megy annyit
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy ti mivel magyaráznátok a következőket:
AM2+-os lapról váltottam, AM3-ra. (Bővebben)
Lényeg hogy az új lapban, a régi procim, 100mhz-el többet tud, ráadásul kevesebb fesszel:
Még 3600mhz-en is elindult a teszt, bár 15percre rá, újra is indult, lényeg hogy a régi lapban még 3500mhz-et sem tudtam elérni.
Ami furcsa: hogy mégsem stabil a rendszer, mert az előzőek SmallFFT-vel készültek, addig a Blend teszt sorra elbukik (egy órán belül).
Gondoltam hogy a memória:
Így visszavettem a proci órajelét:Lám, így stabil... tehát a memória jól van beállítva
DE ha megemelem a proci órajelét (és a feszültségét), akkor 2órán belül tuti elhasal a Blenden... azokkal a beállításokkal dolgozva persze, mint amit a SmallFFT-vel stabilnak ítéltem (3órás teszt).
Minek kellene plusz feszt adni
Ma megpróbálom hogy több feszt adok a procinak... de lehet hogy az NB VID-et kellene feljebb tornászni? Vagy csak a sima NB-t? Nem jövök rá skacok... vélemény?
Üdv,
Ger_man
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest