- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam432
tag
Furcsa, nekem a 770-es giga lapom 0.82V-ra veszi vissza a feszkót idle (3.2GHz@1.2V), amivel elégedett vagyok... Viszont ha autorol elállítom a szorzót, akkor még minimális tuning esetén is kikapcsol a cnq. Sokan azt mondják lapfüggő, bár állitólag az én lapomban 3.6GHz-ig mennie kéne... megpróbálom a cpu frequencyt (bus speed) 200-ról növelni, 225-re, úgy, h a szorzóhoz nem nyúlok, hátha úgy működni fog (ergó a 3.6-ot ugy érem el, hogy 16x225, nem pedig 18x200)
-
Tom5
addikt
Semmilyen úton módon nem tudom a CnQ értékét 1,136V alá vinni. Kstat-al sem!!!!
Visszaraktam az 1.1-es biost. Ugyanez a jelenség. Szerintem ez vmi bios bug. Nem elég jó az angolom ahhoz, hogy írjak az Asrock support-nak ez ügyben. Annyit vettem még észre, hogy az előző lapomhoz képest. (giga UD4P) ha minden defaultra állítok akkor alapból 1,288V-ot ad a procinak, míg a giga 1,35-öt adott. Beleuntam a mókolásba. Belőttem a procit 3Ghz-re 1,136V-al. Így terhelve és CnQ alatt is ugyanannyi feszt kap a proci. -
///Krisz\\\
senior tag
Gondolom új a proci... ha esetleg a beszerelése óta nem volt frissítve a BIOS akkor egy CMOS reset-et megpróbálnék a helyedben.
Ha ez sem segít akkor én már csak arra tudok gondolni, hogy nem "szereti még" a lapod a procit és várnék egy BIOS frissítésre. Másra nem tudok gondolni. -
///Krisz\\\
senior tag
A Windows-ban az energiagazdálkodás gondolom neked is kiegyensúlyozottan van, nézd meg a speciális beállításoknál, hogy ilyenkor a processzor energiagazdálkodás alatt a minimálishoz hány % van beállítva (5% kell, hogy legyen).
Egyszer nekem ez okozott egy kis gubancot, elég furcsa órajel-feszültség párosokat kaptam, más ötlet hirtelen nem jut az eszembe. -
Motaba78
addikt
ha sikerül találni x4 960t procit elméletileg abban lehet unlockolni a másik kéttő magot, aztán hogy stabil-e, az mindig lutri, ilyen ez
mint anno az x3 720@ x4 b50 ha jól emlékszem, nekem is van egy ilyen x3-am ami négy magosítható, de kettő maggal és 2Ghz-es downgradeet kapott mert htpcben van -
Beri
addikt
Hyper 212, 50 fok kupakhőnél már max fordulaton van (2000rpm). A szobaventi a MB hőmérsékletet lett volna hivatott lejjebb tuszkolni, mivel az is kb. lángol. A ház pedig ő: [link], elöl, oldalt és hátul ventivel... Próbáltuk nyitott és zárt ház mellett is, no difference. Az igazi probléma a brutális különbség a kupakhő és a maghő között (néhol ~20fok).
-
Nordic
Közösségépítő
Nekem egy aerocool venti van rajta, de max 1000et fordul, jó halk is(följebb nem tudom szabályozni és nem értem miért). De lehet hogy vissza feldobom a Scythe hűtőt, azt 1400ig tudom pörgetni csak úgy már az nagyon hangos.
Sajna ilyen hőfokok mellett nem merek nekiállni húzni....
-
Gabor970
addikt
nekem a házban semmi extra, elöl és hátul egy-egy 9cm-es ócsóventi alaplapi fordulatszám szabályozással. A TX3-am viszont 2800-at pörög a képen láthatóan, ami a plafon fordulatszáma. A pasztázás meglepően sokat számít, nem tudom Neked mit jelent a jól van pasztázva, én is azt hittem, hogy jól van, aztán megismételtem a pasztázást egy PH-n megjelent blogban leírtak szerint, és kb 5C°-ot csökkent a hőfokom. Most nincs időm próbálgatni, hogy meddig lehetne lefele menni a fesszel, az 1,5V-ot kimondottan azárt állítottam, mert korábban valaki ezt az értéket írta, hogy ehhez kevés a TX2. Amúgy nem így használom a gépem, csak a teszt kedvéért futtattam. Négy mag, 3,4GHz, alap fesz és hűvös-halk-nem terheli a lapot sem túl. A képen látható beállításnál bizony 148-161W közti értékeket mutatott a Gigabyte saját proci teljesítményfelvétel jelzője, a 770T-UD3P lapot meg nagyon nem ehhez találták ki. Nem lett volna kedvem megsímogatni a MOSFETeket.
AMD X2 és ZK társaknak köszönöm az elismerést!
ZK: ha bírtad a keresőbe, hogy PhenomMsrTweaker, akkor már talán le is töltötted :-)
Itt ajánlották nekem is, (talán épp AMD X2, bocsánat, már nem emlékszem pontosan ki) gigabyte lapoknál szorzóemelés mellett ugye nincs C&Q, de ez a progi helyettesíti, ráadásul a BIOS maradhat alapon, és ha szükség van a plusz teljesítményre, csak akkor indítom el a progit. Jól lehet vele lefele is szabályozni a feszt, és nekem bevállt az 1,6GHz 0,9V alapnak, netezés, videózás közben sosem ugrik fel a másik szintre, ami általában 3,4GHz-1,325V-ra van állítva.
-
Konfigos
őstag
TX2 szerintem épp hogy elég lesz hozzá alapon vagy minimális fesszel.De nyáron biztos kevésnek fog bizonyulni.
Mugen2-t személyesen is ajánlom.Régebbi 940Be procimon az volt és még 1.6Vig is bírta a strapát.1.55V mellet még primeolni is mertem vele.Több hűtőm is volt de eddig az volt a legjobb víz után.Alig pár fokkal marad el a víztől. -
AMD X2
senior tag
-
AMD X2
senior tag
Ha van rá zsé akkor nem igen tudsz szerintem venni ma jobb hűtőt ebben a kategóriában !
Nekem is ilyen van a B50 procimon , alapon 36-38 fok , load 100% on is max 51 fokos a kicsike!! Ezzel az eredménnyel nem vagyok azért teljesen megelégedve , de elég macerás levenni majd újra pasztázva vissza tenni a hűtőt.
Persze a venti max 800-on forog ,hogy teljesen hangtalan legyen. -
Oliverda
titán
A no comment kategórai a tag szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest