- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
apollo12 #23175 üzenetére
Beállítottam bios-ba a szorzót, hogy 4,2Ghz. Majd a voltot 1,458-ra tettem. Így miután elindult a Windows (Win8) kiírta pár perc után, hogy probléma történt és újraindítja a gépet. Szóval így nem jó.
(Amikor a voltot állítom PageUp-al tudom léptetni és 1,458 az első, a második 1,5v) -
lee56
őstag
válasz
apollo12 #23076 üzenetére
Akkor pontosítsunk; a sokkal helyett legyen valamivel gyorsabb a Phenom. Négy mag pedig mindegyikben van, FX esetében viszont osztoznak bizonyos erőforrásokon egymással (a modulok!), de az i3-al ellentétben ahol tényleg valós két mag a HT-s logikai szálak segítségével + 10-20%-ot hoznak, addig ez FX-nél jóval hatékonyabb 60-80%..
Nem ártana művelődni a témában mielőtt tovább terjesztenél ilyen féligazságokat, hogy finoman fogalmazzak, avagy ha nem vagy biztos benne miről beszélsz, inkább maradj csöndben. -
Z10N
veterán
válasz
apollo12 #21920 üzenetére
En is igy gondoltam, anno athlon64-nel sem kellett babralni 260-ig. A memoriak birjak 1900+ azzal nincs gond, de most csak "alap" 1600 mennek.
#21923: Igy van.
#21924: En is csak ezt akarnam, nem akarok vele pocsolni, de mar megtettem. Regen fel perc volt az egesz es utana teszteltem. De most csak a beallaitas annyi mint anno a teszteles. Roppant frusztralo. -
RMZ250
senior tag
-
lee56
őstag
válasz
apollo12 #21854 üzenetére
Akkor már miért nem "[Arctic Cooling Freezer A30]" nem sokkal drágább, viszont újabb és jobb a légkavarója is.
Amúgy rengetegen ajánlják az Alpenföhn Brockent is, csak nem ok nélkül
-
BalaNce87
addikt
válasz
apollo12 #21850 üzenetére
Régebi a lapom, 890GPA-UD3H. De szerencsére megoldottam FSB tuniggal a 3800-at. Igazad volt, elhasalt ennyi fesszel de adtam neki egy lépcsővel több kakaót és így gond nélkül letoltam az első 4-5 missiont. 1,264 ről 1,290 köré. Még mindig az alapfesz alatt vagyok amúgy.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
apollo12 #21589 üzenetére
250*16 4ghz
ram 1666
nb 2500
ht 2500
winfosban 8gb ból 2gb enged használni. winfos ezt írja: 8,00gb (6,00gb használható)240*16,5 3960ghz
ram: 1599
nb 2400
ht 2400
8gb ból 6gb enged használni. winfos ezt írja: 8,00gb (6,00gb használható)Nem értem mi a baja, ha a ramokat 1x val lejjebb veszem akkor látja mind a 8gb ot, de a lapnak meg a ramnak a gyári értéke a 1600 mhz.
-
ETOM
addikt
válasz
apollo12 #21432 üzenetére
Egyelőre CPU feszt adok inkább ha nem megy semmi képp akkor megprobálom FSB-vel ezt a verziót.
(#21433) Lord Vader :
HT-ra lapom oldalán az van írva: - FSB 2400 MHz (4.8 GT/s) leírásba meg 5.2 van aszem.
Érdemes eztis probálgatni majd? Régebben úgy volt nem számít semmit most?RAM az i7-s gépbe nem ment 1600 CL9-t csak 10-9-9-24 volt stabil 1.65vel se mondjuk ott már tulment a határon itt merek neki adni. Megprobálom talán itt szeretni fogja.
-
ETOM
addikt
válasz
apollo12 #21351 üzenetére
Elég lesz nekem KP-ba elvitték szerencsére már csak lap van nálam.
mivel anti tuning a kártya nem hiszem, hogy kap vagy ha kap is nem sokat.
BF3 alatt stutter volt eleinte elvileg javították, de ugyanúgy akadt fél éven keresztül nekem. Mindent kipróbáltam. Most majd kiderül továbbra is csinálja e erre is kíváncsi vagyok. -
Sabre
őstag
válasz
apollo12 #21343 üzenetére
az amit linkeltél az pont azért 25k, mert nem tudja a tulaj hogy működik-e a többi mind 35k felett van. Kicsivel 15k felett elmehet a procim box-osként, mert 4 magosítható és azért húzható is picit.
Meggondolom
használtan a lapo+proci intelből 1155 összejöhet 60-70k környékén, a 80k ha boltba veszek újat...
-
Sabre
őstag
-
supervisors
csendes tag
válasz
apollo12 #21279 üzenetére
az előbb témát akartam változtatni és dobott egy kékhalált.
További információk a problémáról:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000041284
BCP2: 000000000FC01001
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF70001080000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\072312-18501-01.dmp
C:\Users\super\AppData\Local\Temp\WER-31964-0.sysdata.xml -
OverKiller
tag
válasz
apollo12 #21266 üzenetére
Sajna.
De nembaj, ha már lecserélem a procit, akkor már úgyis a DDR3-as ram dukál mellé, és akkor kell új lap is, de legalább így már tudom, hogy mire kell figyelnem.
Gondolom a gyártó nem tűnteti fel, hogy van-e rajta UCC.bluemirage: Viszont ahogy néztem, a i3-asok azok 1556-osok (amit ki nem állhatok, szégyen az a foglalat..), és az 1555-ös i5-ös meg már 50.000Ft+. i7-re nincs szükségem, mert nem végzek videókonvertálást, meg ilyen dolgokat, tehát nekem nem ér +30.000Ft-ot a HT és a név.
-
OverKiller
tag
válasz
apollo12 #21264 üzenetére
6 magra unlockolni? Eredetileg nem 6 magos?
Szerk.: Most nézem, az az X4-es sorozat, így már megvan hogy értetted. :$
Viszont gondolom az unlock-hoz olyan lap is kell ami tudja azt.Illetve nekem most van egy ASUS M3N-H/HDMI lapom, és az ASUS oldalán a CPU Support listnél szerepel ez: Phenom IIX4 960T (HD96ZTWFK4DGR),3.0GHz,95W,rev.E0,SocketAM3,Quad-Core
Csak BIOS frissítés kell neki és kezeli. Viszont nem tudom, hogy ezzel lehet-e unlockolni? -
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #21242 üzenetére
A legfrissebb van rajta, 2010 -es.
Arra gondoltam én is, hogy a lap eddig bírta a + feszt.
Illetve eszembe jutott még egy valami.
Tegnap későn értem haza, így a gép 13 órán át volt áramtalanítva. Éjjel is áramtalanítva volt, meg ma délelőtt is, de hiba nincs.Ha az alaplapi elem szívat meg, én kib@szom az egész kócerájt
Amikor bementem a BIOS -ba minden beállítás jó volt, de sok eszelős dolgot láttam már az alaplapi elem merülése miatt, nem tartom kizártnak ezt sem. Majd megpróbálom reprodukálni. -
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #21228 üzenetére
Akkor memtest? A Win7 saját memtestje megfelelő? Még nem próbáltam...
Amikor instabil volt, a CPU-NB volt instabil, az lehet RAM. Pár hónapja bővítettem, de nem volt semmi gond. Most meg hirtelen előjött.
Már régebben is volt ez a hiba, de ritkán. A feszemeléskor megjavult. Az egész úgy néz ki, mintha a kezdetektől rossz lett volna valami, és most végképp elromlott
De ilyent még sosem csinált, hogy bejelentkezéskor fagyott volna meg. És ott is csak akkor, ha várok pár másodpercet. Ha azonnal rányomok, akkor nem. Na ezt ki érti
-
válasz
apollo12 #21128 üzenetére
"szeretném a procit full passzívan hűteni ha netezek."
A Net az elég tág fogalom. Az alatt is dolgozhat a proci szépen.
Fogalmam sincs, hogy mekkora (hány tenyérnyi) passzív bordában gondolkozol, de szerintem 65W TDP felett (ami a gyakorlatban ez alatt melegszik csak) komolyabb passzív megoldásban kell gondolkodni. Hiába a Biosban beállított energiatrükkök, az alulfeszelés stb... Még ha a 95W TDP-s osztályba is szorított le a procit az is még sok nekem a full passzív hűtéshez.
A korábban leírtakkal valóban lehet csökkenteni a proci hőmérsékletét, de a NET-es terhelés be tud durvulni... -
N_A_S
veterán
-
LiPi006
tag
válasz
apollo12 #20915 üzenetére
meg van a hiba... ssd nem volt rendesen beállítva+ami legfőbb hogy memorya suport szerint ramom nem támogatja szóval összes OC failed indul (f1 setup,f2 setup default) szóval meg kellet volna néznem mielőtt elhoztam volna a lapot...vagy vesszek bele meg felelőt hogy cpu oc működjön...
Az viszont kicsit vigasztal hogy alapon megy vele.... -
-
válasz
apollo12 #20815 üzenetére
Képzeld mikor megvettem, nem is működött rendesen, mert a gyári bios szar volt. Kaptam MSI-től egy privát beta biost, amivel már lehetett rá rendszert telepíteni. Azóta meg a honlapon megjelent legújabbat raktam fel. Bulldozert akartam bele, de megláttam a teszteket és egyből vettem egy B60-at
-
-
-
-
desert_camo
tag
válasz
apollo12 #20537 üzenetére
Ó, megvan. Az előbbiekben említett windows beállítás miatt nem azt láttam, ami az alapbeállítás lenne. Teljesítménycentrikusra állítva az energiagazdálkodást, már az alapfesz egyből feljebb ugrott. Szerintem nem a lap droppolt, hanem a win7 (csak így állandóan 100%osan pörgetné a cpu-t). És ha ezek után visszavettem 1.25-re, akkor úgy is maradt
-
Yeffy
veterán
válasz
apollo12 #20430 üzenetére
most lehet jhülyeség, de kajak eszembe jutott, h írjak-e valamelyik itteni főgurunak, hogy mit gondol erről a problémáról, orvosolható-e valahogy. pl Abu, vagy Oliverda... nem tudom. szerintetek?
marhára idegesít, hogy feleslegesen megy max feszültségen...elhiszem, hogy fárasztó nektek a picsogásom, és elnézést, de tényleg kéne rá megoldás, mert ez így rohadtul nem oké szerintem...
-
DasH_001
tag
válasz
apollo12 #20394 üzenetére
Köszönöm!
Inkább alul szeretném feszelni, a régi lapomban 3200-on ment 1.25V-on stabilan, Prime alatt droppolt 1.23-ra.
Valószínűleg váltani fogok DDR3-ra, mert a DDR2-t jó áron el lehet adni, és elvileg alacsonyabb a fogyasztása is.
A feszültségek szabályzásáért és az órajelek generálásáért melyik chipek felelősek?
-
Tomko78
őstag
válasz
apollo12 #20340 üzenetére
Most nem akarom bántani a GTX480- at , mert ugye a GTX570 is az
De szerintem ide már kell egy jó GTX680 vagy 7970 , pedig olyasmit olvastam hogy game alatt jobban szerepelt egy 4 magos phenom mint a 6 magos társa , de lehet tévedek , meg igaz attól függ milyen game alatt
-
Yeffy
veterán
válasz
apollo12 #20244 üzenetére
akkor 1,4től feljebb ne lőjem be az LLC-t? bár addig nem szándékozok felmenni, inkább maradnék alatta, ha bírja.
még annyit, hogy a lap ezt a droppolást miért csinálja? mire "jó" ez, mi az oka? ne mjól "optimalizálja"a feszkót esetleg?szerk.: még 2 dolog:
1,4 V-ot üzemszerű hétköznapi használatban rendes hűtővel fogja bírni? nem lesz sok neki?
illetve ez az unganged memória dolog mit takar? ez sem világos számomra...köszönöm a válaszokat
-
zeroo93
tag
válasz
apollo12 #20079 üzenetére
Azzal sem javult sokat a hőfok, ugyanúgy fagyott vele a rendszer.
A hűtő annyira jól volt felrakva, illetve a pasztázás is, hogy nem is én, hanem egy kedves szervízes tette fel, mert hozzá is ezzel a problémával mentem, csak mivel bezárt, ezért gondoltam, hátha itt valaki tud alternatív megoldást.
De mint mondtam, a probléma már ezerféle újraszerelés után is szintén fenn áll... Semmi. :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest