- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gt4r4
tag
válasz
Alister71 #24583 üzenetére
Hát amúgy csak azt nem tom h az alaplapom bírni foga e (AsRock 970 Extreme 3) mert azt írták h droppol a lap ha felhúzák ilyen 3.8 ghz, bár ez azért van mert szar a vrm hűtése sima borda, meg talán nem 4+2 fázisu de ugye a nocuta úgy van kialakítva h hűtse az alaplapot!
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Alister71 #24557 üzenetére
Hát igen furcsa volt hogy CSAK 955 pedig ilyen procikból válogaták ki a Phenom II 980BE CPU-kat és adták arany áron
A BIOS-ba beállított értéknél nekem softveresen kb 0,015v-tal töbet írt a CPUz meg egy picivel ( 0,005 ) kevesebeta HWMonitor meg még kevesebet szóval nehéz megmondani menyi az annyi !
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24555 üzenetére
Neked valami nagyon tuningos peldanyod lehet, hogy ennyire keves fesz eleg neki.
Kozben kiderult h az egyik ramom hibas. Mar viszem is vissza. Nem tudom hogyan, de win alol huzva nem jott elo, de bios alol igen. Ne kerdezd hogy lehet :-) Ugyhogy valoszinuleg mindegy lesz hol allitom, menni fog. -
törölt tag
válasz
Alister71 #24553 üzenetére
Gabrikovics, Lord Vader: Köszönöm a segítséget. Így már menni fog a finomhangolás.
Érdekes anomáliába futottam bele. BIOS beállítással 1.425V kell most valamiért a 3.7GHz-hez. Viszont szoftverből állítva 1.365V elég. Nem értem mi okozhatja ezt. Lehet valami vdrop növekszik meg, ha biosból állítom? Majd megnézem a cpu-z által jelzett feszültség értéket és összehasonlítom.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24550 üzenetére
Próbából csináltam szoftveres hangolással egy 4GHz-es profilt. Azért azzal, mert így visszaveszi 800MHz-re, ha nincs terhelés. Az alábbi értékek mennyire lehetnek problémásak? Gondolok itt főleg a VCore értékre, amit nagyon meg kellett emelnem a stabil futáshoz. Prime elment vele, de a Burn test hamar elvérzett alacsonyabb értéken.
L3 emelést a CPU/NB alatt tudok csinálni a BIOS-ban, ha jól gondolom, igaz? Fesz. értéket is emelhetek, ha kell? Mennyit feszt szabad beállítanom kb. 2.6GHz-es L3-hoz? Mert úgy látom a normális értéket nem jelöli nálam semmi. Illetve nem tudom Aida64 BIOS beállításánál mennyire lehet hinni az ott jelzett 1.1V-nak.
-
Gabrikovics
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24540 üzenetére
A Phenom Msr Tweaker-el próbálkoztam, de nem nagy sikerrel. Valahogy mindig csak a P0-t használja. Valamit elszúrhatok a használatánál.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24538 üzenetére
Asus m4a79xtd evo lapom van. Nem tudom ez alapján van-e ötleted. Az a fura, hogy ha a bios-ban hagyok alapon mindent és csak az asus saját programjával állítok szorzót, akkor visszaveszi. CnQ természetesen be van kapcsolva.
Amúgy nem kell valami driver ehhez a procihoz/chipkészlethez a win64-nek?
-
-
Dzsolo
senior tag
válasz
Alister71 #24455 üzenetére
köszönöm a válaszokat, a lényeg akkor, hogy a jelenlegi procim kihozza a maximumot a gépből. Akkor első körben hűtőt cserélek vagy csak ventit ha kapok 7cm-eset.
Videokártyát nem nagyon akarok venni újat mert nem használom ki úgysem, de ezen is simán megy minden játék, jó ok biztos van ami beakadna rajta
-
törölt tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24441 üzenetére
Boxot nem vennék, tróger mikrofost nem támogatom.XboX classic és 360 még oké volt de az újból nem kérek. PS4, sok jó exklúzív címmel, komolyabb vassal és májkroszoft mentesen
Tablettel egyet értek, és elnézést kérek mindenkitől a szabadszájú és ocsmány stílus miatt. Eszembe jutottak a feleslegesen költött pénzek
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Alister71 #24412 üzenetére
Na most értem haza itt vannak a 3D Vantage pontok,érdekesség képpen felteszem a régi Phenom II X4 965BE proci eredményét is bár csak 3,8GHz-en mértem
Ez pedig az X6 1100T eredmény 3,8GHz-en
Végül az X6 1100T 4,0GHz-en
A 3D Mark a játékokhoz hasonlóan terheli a rendszert sajnos be kell látnom hogy az FX jobb az X6-nál
-
-
Destroyer91
tag
válasz
Alister71 #24376 üzenetére
Köszi a helpet, viszont mennyi idő után vagy milyen teszt után mondhatom stabilnak a rendszert?
Ha csak gémelek néhány órát, az elég, vagy Prime95-ben torture test?
Most 1 órát csapattam BF 3-at 1,4 V-n, 3,6-on , 51 fok fölé nem ment a proci és az említett procilimites gond is már nyomokban jelenik csak meg, kifejezetten játszható lett. -
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24376 üzenetére
Nézd meg azért ezt a nem tudja lehűteni dolgot. Nem túl acélos ez tény, de ha jó a házszellőzésed jól használható módon be lehet lőni! Ha játékok alatt 55 alatt marad az tök jó egy ilyen kaliberű hűtővel, full terhelésen se menjen 60 fölé ha hosszú életű technikát szeretnél. Persze minél hűvösebb annál jobb
-
bozont
veterán
válasz
Alister71 #24354 üzenetére
Na majd nyomok tesztet én is a saját és öcsém gépével, a lényegi különbség hogy neki egy Phenom 2 van, meg nincs SSD-je, de ennél a játéknál nem hiszem hogy ez számítana.
A másik meg, pontosan milyen beállításokkal ment a teszt? Mert én csak 102 fps-t kaptam. De én bekapcsoltam a motion blurt és 4x AA-t is. Na meg win8-on futott, nem tudom van e különbség win7-hez képest.Jah low-on, látom.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24357 üzenetére
A driverek miatt sajnos, még régi játékokban is tud erősebb lenni. Én is ezt a 128 bites memóriavezérlő ellenességet vallom, és magas felbontáson szűrőkkel ki is jön a bibi viszont 1680 alatt elég a kraft simán. Sőt sokszor még fölötte is, de ez nagyon program és beállítás-függő.
Az AMD-s jövő miatt CPU fronton én is várakozó állásban vagyok, én PS4-et akarok játékra, gép meg marad online PC gamekre és munkára. Többek között ezért sem váltottam GTX 660-ra. Inkább azt a pénzt PS4-be ölöm.
A kérésem célt ért amúgy? Visszajársz még Phenom fórumozni azért? Ha nem is folyamatosan, de néha
Szerk:
FSB-t is érdemes buzerálni mert nyerhet az ember pár százalékot ha talál stabil beállítást. -
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24354 üzenetére
Van, az i5 amúgy még jó hogy keni a Phenomot. Nem is egy árkategória
Ha tehetném i5-ös gépem lenne még FX helyett is. Mondjuk ebben igazad van, de a droppolás szerintem akkor is jobban jelentkezik a 6xxx szériánál mint a 7-esnél. A tapasztalatok és a hozzászólások számomra ezt mutatták eddig. i5 egyébként egyenletesebb erőt ad mint a Phenom én valahogy mindig így érzem mikor odaülök az i5-3570k elé
Mondjuk árban is ég és föld.
Baltoafarkas:
Ez szép mondat volt a végén, fel is írom magamnak.
Én is a Steamrollert várom, remélem jön még valami fasza cucc az AM3+ foglalatba. -
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24351 üzenetére
Még egy dolog. Számomra az jön le ebből a tesztből hogy a 6850 droppolgat
Szerintem egy 4Ghz-en járó Phenomnak ki kell hajtania a kártyát simán.
Más:
Megkérhetlek/kérhetünk hogy néha azért vissza járj a topikba kicsit segíteni a jónépnek? Szerintem sok hasznos tudás van már a birtokodban a Phenomokról -
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #24351 üzenetére
Szerintem jól írtad. Ez az összehasonlítás nem releváns. Ha a VGA ugyanaz lenne akkor oké de így semmiképp. Az 7xxx-es AMD szériának jobb a drivere mint a 6****-es szériáé. Ez az egyik gond. A másik, hogy az OS azóta átesett számos frissítésen ami szintén számíthat +/- pár százalékot.
Resi 5 benchmark szerintem alapból nem a legjobb mérőprogram de amúgy jó hogy megnézted.
Mindenképp erősebb az FX, pláne minimum fps-ek tekintetében, de erősebb a 7770 is. Az újabb technek a régiekben is lehet előnye, driver miatt.
Ha hülyén gondolkozom szóljatok!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Alister71 #24319 üzenetére
Mi a méreg? azon h 15e.és CSAK 64gb...nekem a brutál tárhely ahogy az adatlapomon is látszik..többet jelent..ezért írtam h inkább maradok a 20ért 2terrát táborba bután..és lassabb bootal, na pont itt vagyunk megint
gyorsabban betölt a rendszer
NA ezért nem kell SSD
Mert másfél nap alatt annyi változott SSD fronton h a fórumon kb 4embertöl megkaptam h azt jobb mer gyors
Ezér váltsak? Számomra egyébként drága...inkább bringára vagy egyéb kinti motyóra költöm. Gép is hobby..de ssdnélkül is jól elvagyok vele
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24275 üzenetére
Én a 775-nél megfogadtam, hogy majd évekig kihúz. Fél év után kuka. Nem bírok tovább elviselni egy konfigot, ha gyengébbre váltok az se érdekel, csak más legyen. Az X4 se fog másképp járni fél év vagy max 1 és megy mindenestől a levesbe és állok neki egy másik konfignak. Innentől kezdve a jövőbeni fejleszthetőséggel kitörölhetem a valagam. Majd ha eljön a 8350 ideje akkor úgy is cserélni fogom.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24269 üzenetére
Az órajele igen, de a fesz is? Ja de ha a fesz leugrik emelt órajel mellett akkor kapásból hibázni fog. Ahha. Ciki.
És ez az ökölszabály, hogy a CPUNB ne kapjon több feszt a procinál hogy érvényes CnQ alatt? A proci visszaesik 1.2-re a NB meg mondjuk 1.4-et kap ugyanúgy nem? -
törölt tag
válasz
Alister71 #24263 üzenetére
Nekem 3000-hez kért 1V-ot a Wolf. A visszavett 2000-hez mennyit kérne már akkor. 800-hoz meg te jó ég. Ott már termelné.
Csak sajnos nem lehet addig lehajtani, mert az FSB-t alulhajtani kicsit necces, érzékenyek rá a lapok.
X6-nak nálam azért nincs értelme, mert a legtöbb programom a mai napig 1 vagy két szálas. Pár játék ami örülni fog a plusz két magnak. De azok meg 4-nél többet nem tudnak. Mai játékokkal nem nagyon tolom. Ezért nem akartam FX-et se, mert az a modulos cucc még nem elég kiforrott a pár szálas kiszolgáláshoz.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24260 üzenetére
Ja, hogy úgy. Az fos, olyan kaki lapot meg se veszek természetesen. Akkor itt nincs Loadline Calibration? Vagy ezeknél a kaki lapoknál bekapcsolva se ér semmit? Drága lapoknál meg nem kell, mert annyira stabil?
Amúgy nem akarok X6-ot, mert ahhoz meg 7870 dukál és annyi pénzem meg már tényleg nincs.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24257 üzenetére
Mert más leveszi? Mi van?
NB fesz és NB órajel is visszaáll?
Engem az érdekel, hogy agyontéphessem de ne zabáljon akkor ha nem kell. A wolfi az ugyanúgy 520-as FSB-n pörög 1.51V mellett, ha netezek és eléggé szánalmas, hogy ennyit felszippant a semmiért. Nem is használtam úgy sokáig, mert értelmetlen.Fújj kaki X6. Én is azt akartam, de hát a pénz az pénz. Bár mire elkészül a konfig az a +10 pénz lesz a legkisebb különbség az egész gépbe, érdemes lenne becserélnem az X4-et.
Még ha nincs is olyan programom ami kihasználná.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24253 üzenetére
És a 970-es felér egy 890FX-szel? Mert a 770-nél jobb azt sejtem. Meg akkor később 8350 is mehetne bele akár? looool. Úgy se fog, mert mindig full konfigot cserélek, nekem nem szokásom az utólag bővítgetősdi.
Szóval akkor csak azért legyen 970, mert normálisabb tápellátása van, meg mert fejlettebb lap? Mert az AM3+ előnyeit nagyon nem fogom élvezni.Ez is olyan, mint a Wolfi, hogy ha húzok akkor nem veszi le a feszeket? Vagy akkor is megy a CnQ? És procifeszt meg NB feszt is visszavesz? És valami Win alól futtatható progi? Mintha láttam volna valami fasza programot erre. Wolfihoz nincs ilyen.
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24251 üzenetére
Az a szánalmas, hogy nekem a fos FSB kilométeres vezetékeken keresztül tud 9000-ret olvasni az E8400-am 520-as FSB-n, tehát eleve egy integrált memvezérlős, gyorsDDR3-as cucctól meglepő ez az eredmény. Persze aki nem ért hozzá simán átbasszák.
970, 990? Az nem AM3+? Nekem elég az AM3, ahol tudok ott spórolok. Vagy ezek is olcsók? Nagyon nem költenék 15-nél többet lapra, használtan. A 770 meg 10 alatt megyeget ráadásul.
Akkor vízzel, komoly vízzel megfutja a 4.5-öt 3 GHz-es NB mellett?
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24248 üzenetére
Amúgy a 2x64 vagy az 1x128 a jobb? Szerintem a 2x64, elvégre a ramok is úgy vannak.
És amúgy milyen chipsetes lapot ajánlatok? Persze 890FX-et akarnék, csak elég horror árba vannak, látom a 770 az ami nagyon elterjedt és baromi olcsó. Nagyon kaki lapok azok? Szeretnék ám kegyetlenül tuningolni. Minimum 4 GHz, de a 4.3GHz se ártana.
-
nanus
senior tag
-
törölt tag
válasz
Alister71 #24233 üzenetére
Az eddig is ilyen gyors volt, csak az Aida nem tudta kimérni. Most meg már ki tudja. Pont mint a WinRAR a 4.20 óta, jobban optimalizálták és a procim majdnem egy ezressel többet mutat.
Amúgy 25600 az elméleti maximum, szóval nem mér az félre, majd ha ennél többet mutat.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #24233 üzenetére
Szóval mi ez most? Mitől lett az AMD hirtelen ilyen gyors? Eddig a felét kapta.
Baltoafarkas: ja, vagy eddig az Intel tolta bele a pénzt, hogy úgy csinálják a progit, hogy az AMD-t a béka segge alá húzza?
most meg megszűnt a támogatás. Intel eredményt jó lenne látni. A másik gépembe a C2D és a DDR2 értéke nem változott.
-
válasz
Alister71 #23786 üzenetére
Újra köztünk
Egy saját kiegészítés.
A CM Hyper 212+-hoz nekem szintén a Giga-s ET6-ban.
40C-hez 12% van beállítva utána 60C-re a 100%.
Azaz 40C-ig, kvázi üresjárat és némi alapterhelés... a venti a legkisebb fordulaton megy... ami, ha jól emlékszem 600-700 rpm.
De ez már izlés dolga. Screenshotot nem tudok most rakni, mert nem otthonról írok.
Fontos mellékzönge, hogy az ET-t csak lecsukni' szabad, nem bezárni. -
Redneck
nagyúr
válasz
Alister71 #23784 üzenetére
Én első emeleti panelban lakom de egy frontos a lakás jóformán déltől estig ide tűz a nap. Elvileg 1-2 hónap múlva szeretnénk máshova költözni mert gyökerek a szomszédok(ordítva kefélnek, bunkók, 2 hetente házibuliznak), és a meleg miatt is muszáj. Arra emlékszem hogy meg lehetett rohadni itt tavaly és a gép is ontotta a hőt. TX3 előtt és mögött is van venti szóval van ami keringesse de tényleg nem akarom megsütni. Nekem Gigabyte alaplapom van de csak PWM és Voltage control választási lehetőségem van. Hogy tudom beállítani a ventillátor sebességét?
CPU 34 és 55 között ingadozik így, a VGA pedig 33 és 70 között kb. Mondjuk azt szeretném nagyobbra cserélni.
-
-
powermause
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest