- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
hali,
ti mivel szoktátok a pasztát ki szedni a processzor foglalatból? 1-2 lyukba van egy kicsi és kiszeretném szedni, de lövésem sincs hogy mivel kéne.
-
válasz
Newneed #42045 üzenetére
Egy ASRock 970 Extreme 4-es. 955 alá tökéletes, soha semmi baj nem volt, viszont az FX hamar megfektette. Egy picit játszottam a feszültséggel le vagy föl és dobta is el magát.
Alaplapot cseréltem és ez már nem problémázik. Most már csak a hűtést kell lecseréljem.Copy-nál valami pont megzavarta a tesztet, mert az is 20K körül megy.
-
válasz
Newneed #42031 üzenetére
Én 955 BE-ről váltottam FX-6300-ra.
A 955BE-m alapfeszen ment 4Ghz-et, 1.175V-on pedig 3,2Ghz-et. Fáj is érte a szívem...Csináltam Aida64-el GPGPU tesztet 4Ghz-re húzott 955BE-el és az alap FX-6300-al:
A memory Copy ezen a teszten valamiért fele annyi mint normál esetben de a többi eredményt jól mutatja.:
-
Newneed
tag
-
Newneed
tag
válasz
Nxn908xxx #42034 üzenetére
Tesztprogram amivel a 955-980-as "előrelépést" néztem az a valley benchmark volt. Nem mértem de olyan 20-25%-os lehetett az előrelépés. Az FX6300 és a 980 között már annyi sem volt az erőtöbblet, normál, otthoni felhasználás mellett mint amiket tapasztaltam előzőleg. Valószínű hogy mélyebben belevágva a tesztekbe, biztosan alaposabban kimutatható lenne az új technika (FX) előnye. Fogyasztásban biztosan.
Akkoriban (955-980) a dirt 3, Bf3 volt a tesztjáték, ezeknél folyamatosabb játékmenetet vettem észre, több fps-t. Az FX6300-980-nál már érezhetően semmit, láthatóan a valley-vel minimális volt az előrelépés. Nem programozok, kódolok, konvertálok, valószínű ezeknél lehetne a legjobb eredményeket megtudni. -
lee56
őstag
válasz
ViZion #42012 üzenetére
Neki inkább a szárnyát kellene eltörni, törött lábbal még vígan tudna röpködni, a vészmadár.
(#42021) : Nálam sem adott vészesen
sokat mikor még alapon használtam (1.2V körül kapott auton), persze TC meg APM végig off volt, már akkor is, LLC-t meg hírből sem ismeri a lapom, túl régi motoros.
-
ViZion
félisten
válasz
Newneed #42031 üzenetére
"Teszteket játékoknál, és teszt progikkal néztem."
...csak nem jókat
Az FX hatalmas ugrás a Phenom II-höz képest. Nálam Truecryptel titkosított a melós partícióm (nem, nincs filmem bangladesi meztelen kisfiúkról akik pajzs nélkül atombombát hegesztenek, viszont vannak céges mentések, adatbázisok, ügyfél- és céglisták, etc...), ezen meg marhára érződik a procicsere. Másik dolog, a sokak által lovagolt fogyasztás. Engem nem a spórolt áram, hanem kevesebb hő -> kevesebb zaj érdekel. Ebben is jobb az FX. Akinek ezek nem fontosak, az boldogan maradhat Phenom II procival, egy VGA-t azok is megdolgoztatnak, irodai, otthoni átlag feladatokra bőven jók, és azok is lesznek még.
-
Newneed
tag
Kicsit más... Gondoltam megosztom a tapasztalatomat az FX-re váltásra kapcsolatban.
Az FX6300 váltotta a régi deneb nevű Phenom X4 980BE-s procimat, viszont a deneb is elég erős volt. Különösebb erőnövekedést nem vettem észre a váltás után. Viszont mikor a phenom X4 955 procit cseréltem le a 980-ra, ott már érezhető volt az erőtöbblet. Teszteket játékoknál, és teszt progikkal néztem. Tehát jó választás az FX széria, viszont az erősebb "régi" phenom X4 procik is helyt állnak még mindig. Az X6-os phenom procikat nem állt módomban kipróbálni, de biztosan felvennék a versenyt 1-2 FX-el. -
marquuard
veterán
LinX írja, ha hibázik a proci? Teszt közben vagy teszt végén írja ki?
-
benikeee
tag
Nem ezt már én adtam neki, de majd kipróbálom kisebbel is.
-
-
benikeee
tag
Nem ezt már én állítottam neki. Alapból valami 1.38-at állít be magának az picit sok.
-
benikeee
tag
Hali!
Friss portalanítás után, gyári hűtővel sztem nem rossz hőmérséklet.
-
Nxn908xxx
őstag
Max fesz +prime95
-
ViZion
félisten
válasz
Picturemaker #42011 üzenetére
2 láb, 2 szárny, 1 csőr. A Sassra gondoltam
, de a procinak is betesz a lábtörés
-
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #42000 üzenetére
Nekem az 1600asom megy 2400mhzen es abszolut semmi kulonbseget nem latok 16 es 24 kozott...
Az idozitesek pedig a 11-13-13-30 -
válasz
MaxxDamage #42000 üzenetére
Köszönöm! Akkor marad 1600MHz CL8-8-8-24 1.5V!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest