Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Próbáld meg a 4,7-et 1,333V-al..Nálam az még hűthető. Hátha nálad is.......
Az a 4,5 Ghz-es eredményed simán jó 24/7-re!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem kell tartosan csak nezd meg hogy megvan az 5 GHz es milyen feszel.....nyomjad a szajat ne szajnald, ne kimeld ..taposd ki a beleit is. Mindent kibir az FX !
Nalam bootolt 5.3 GHz-en is.....1.56 V-al de meg 1.62-1.63 V-al sem volt stabil. Az enyem max 5.1 GHz-en ment 1.515 V-al. Sikerult az 5.2 is de oda mar kerte az 1.55 V-ot es a Silver Arrow mar nem bant el vele !
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Kis Sasss tanonc!
Szétolvasztjátok szerencsétlen procikat... 
Gratula amúgy!
Ha nem lennék ilyen lusta, akkor én is pöckölném feljebb, mert ez még a "kisvizes" M5A97 lapos frekim, csak a feszt vettem egyel lejjebb... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Azt hiszem, nálam is elszabadult a pokol!
4,8GHz... ezt már nem tudom hűteni, le kellett kapcsoljam a tesztet. Érdekes, hogy olyan gyorsan melegedett a mag, hogy lehagyta az alaplap által mért hőmérsékletet... bár kezdett kiegyenlítődni, de azt már nem vártam meg, hogy utolérje!
-
Pancsermeste
őstag
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Az enyém nagyon melegszik. 4Ghz-ig semmi gond, utána elszabadul a pokol. Ilyen beállításokkal mint a tied, az enyém bőven 75 felett van Mugen 4-el. Igaz 1db venti van rajta. De a mag is sokkal forróbb a tiednél.
55 fokos magig viheted, szerintem 4.7 meglenne nálad. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Na jóó, viszonylag alacsony fesz. mellett még elmegy tuninghoz is, na meg nem a gyári pörgentyű van rajta, hanem 2db Swif2.
-
válasz
Ferike001
üzenetére
Összefoglalóban a tuningos írásokban ez már ki van tárgyalva: C'n'Q enabled, C1E enabled, C6 enabled és akkor minden spórolós funkció műXik. PSCheck progival lehet az idle frekit csökkenteni. Valaki azt berakatta az összefoglalóba? Nem is néztem. Be kellene pakolni, ha még nem történt meg.

-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem semmi az a kis hűtő!

(#41489) Ferike001:Core Temp, Offsetbe adj feszt.
-
Ferike001
csendes tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Maghőmérsékletet mivel tudok mérni? Össze lehetne úgy hozni a tuningot, hogy ha idle-ben van a gép akkor ne 1.368V legyen a procin és ezáltal az órajel is lejjebb menjen?
-
Pancsermeste
őstag
Igen, sajnos a 4,6GHz sehogy se megy prime stabilan 1,3V alatt.
Így maradok a 4,5GHz-nél, ez akkor jó lesz 24/7 használatra?miklosss2012 + Nxn908xxx: Nem igazán merem próbálgatni az 5GHz-et a kis Alpi Matti hűtővel!

ViZion:

-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem rossz!
Milyen hűtőd van? -
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Gratula!

...ne hagyd magad, Don Sassss símán megküldené 5,5 GHz-n... akkor is, ha 230 V AC kell ehhez belevezetni a lábakra közvetlenül...

-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Az jo ! Kulonosen jol hangzik...probaltal mar 5 GHz-et ?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nos, akkor emeltem a tétet!

Sajnos 1,3V alatt nem megy neki, de próbálok még trükközni, hátha sikerül...
-
-
=HG=
addikt
válasz
Stylerr
üzenetére
Például core temp-el megnézed, hogy terhelve mennyi a procid vid-je (ez gyárilag beállított optimális fesz érték, minden procinál más) Ehhez képest adsz a procinak + /- feszt. Az, hogy mennyi kell a procidnak, neked kell kitapasztalni!
(Tehát ha a procid vid-je 1,315V terhelve, és offsetben adsz neki +0,085-öt, akkor 1,4V-ot fog kapni terhelve ) -
pd
tag
válasz
Stylerr
üzenetére
Offset módban ha állítod a feszültséget, a kis érték mellett (pl. 0,00625) ugyanúgy írja az éppen aktuális feszültség értékét. Ha állítasz rajta egyet, majd mented és újraindítod a gépet és újra belépsz a BIOS-ba, látni fogd, hogy más érték szerepel ott is.
Nekem ugyanaz a lapom van, mint neked, nálam Offset módban a CPU feszültségénél 1,382 V-ból vonja le illetve adja hozzá a +/- után beállított értéket.
Ugyanez az érték a CPU/NB feszültségénél 1,225 V.
-
Stylerr
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Offset mód -, de ezeket az értékeket nem vágom, hogy mennyivel vegyem lejebb. Auto-n 1.368-at ír, de ugye ott mikor állítom nem ezt a számot írja, hanem pl: 0.023141v. Mennyi értéket állítsak be ott? Mondjuk legjobban azzal lennék kisegítve, ha valaki feltöltene a BIOSáról egy képet, és beírná, hogy nekem a 3.5ghz+alulfeszhez milyen értéket állítsak be kb, abból már ki tudok indulni. Asrock lappal egyszerűbb volt a dolog.
-
Ferike001
csendes tag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Persze, ez világos, de az alaplapi szenzornak az a célja, hogy a mobo is képes legyen monitorozni a CPU hőmérsékletét. Tehát ezt a szenzort úgy helyezik el a foglalat közelében, és úgy kalibrálják, hogy nagyjából a valós CPU hőmérsékletet mutassa. Az egész csak megfelelő offszet kérdése, BIOS is tartalmaz erre kompenzációt.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Azt azért ne felejtsétek el, hogy ez a "kupakhő" egy félre fordítás. Eredetileg "socket temp" ami a foglalat hőt jelenti. Tehát a processzor alatti foglalat hőmérséklete. Ez lehet azért is eltérő, mert jobb hővezető anyagokból van kialakítva, stb. Nem sok köze van a valódi kupakhoz. Az csak egy fém lap, nincs benne szenzor.
És ezt a socket hőmésékletet az alaplapban lévő szenzor méri. Ez is számított érték, úgy mint a magok hőmérséklete, csak az részecskemozgást figyel... -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Igen, monitorozva van különbség, nem is kicsi! Hogy melyik lap mennyire valós értéket mutat, azt nehéz eldönteni, sajnos infrás hőmérővel sem lehet pontos mérést végezni, mivel a hűtőtől nem lát rá a proci kupak közepére, de külső szélére rá lehet mérni, viszonyítani azért lehet. Márpedig azonos mért infra hőmérséklet mellett kb.10 fok difi volt Asus vs Asrock monitorozott hőmérsékletek között, és az Asrock volt közelebb a mért értékhez.
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Arra kíváncsi vagyok, hallottam már olyat, hogy ASRock-nál magasabb hőmérsékletet mutat, mint más lapok.
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Jól látom, 11fok a Saber javára?
-
Pancsermeste
őstag
Nah srácok, beüzemeltem a Saber lapomat.
Ott folytattam a tesztet, ahol az Asrock 970Ext4-el befejeztem (vagyis, ahol a lap azt mondta, hogy elég neki
)
Tehát, akkor íme a Saber 4,4GHz, a szükséges minimum CPU fesszel (ez kicsit többet igényelt, mint az Asrock, bár lehet azért is, mert egy hangyányit magasabb az órajel (4,4+GHz) az alap CPU FSB különbség miatt)
Azt tapasztaltam, hogy nagyjából ugyan akkora CPU feszen stabil, valamint a CPU mag hőmérsékletek között sincs nagy különbség.
A kupak hőmérséklet nekem gyanús, hogy ugyan úgy lefelé csal, mint egy másik ASUS lap (M5A97 EVO), amiben már mértem a hőmérsékletet. Ezt most nincs módomban kimérni, de amint lesz rá lehetőségem, megnézem. Minden esetre, kézrátétellel is érzem, hogy valójában semmivel se hűvösebb, mint az Asrock-ban volt. -
-
marquuard
veterán
NB feszt érdemes csökkenteni? Jelenleg 1.150V. Mivel/hogyan lehet tesztelni, hogy stabil-e, ha egy fokkal lejjebb veszem a feszt?
-
válasz
Stylerr
üzenetére
Nem nagyon lehet, mert minden proci más... ofset mód mínuszba rak, alap frekit beállít, majd mittomén 1,15 V-vel teszt. Ha működik, akkor örül, restart, feszt lejjebb veszi, tesztel... kb. ennyi a metódus. Ha megvan a jó freki/ V páros, akkor lehet CPU/NB meg egyéb dolgokkal próbálkozni, onnan is elcsíphető esetleg valami. Logouton írt a kolléga a PSCheck progiról, azzal idle lehet fékezni kicsit.
-
Stylerr
addikt
Esetleg nekem egy Asus m5a97evo r2.0s 8320as fx alulfeszelt biost tudna linkelni valaki?
-
-
Ferike001
csendes tag
Sziasztok!
Ma bekerült a az Asus M5A97 EVO lap és az SSD. Annyit szeretnék kérdezni, hogy ennél a lapnál az UEFI-be melyik opciókat kapcsoljam ki a procinál? Turbo core az egyértelmű utána C1, C6????
Később jövök tuning értékekkel
-
-
-
lee56
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Tudtommal BF3 volt az első, ami nyolc magot is képes volt kihasználni, BF4-nél ezt látom is, 7 általában mindíg 50%-nál jobban leterhelődik, BF3-nál még phenomom volt, és már ott is jól jött volna sokszor plusz pár mag.

ÖöÖ, akkor nézzél valamit, ami csak egy magot használ, de azt nagyon

-
marquuard
veterán
válasz
Stylerr
üzenetére
Mozzila-val bezzeg tökéletes. Mi a franc van a Chrome-val? Eddig sose volt ez probléma. Ha mozgó kép van, állandóan beszaggat másodpercekre. Mozzila-val semmi gond. Érdekes. Akkor maradok Mozzilla-nal. Köszönöm.
Most nézem, ahol Flash van, Chrome ott is megakad. Mondjuk Google-n már meg se lepődök

-
-
marquuard
veterán
Üdv. Mit lehet kezdeni a Youtube videó laggokkal? Okozhatja esetleg túl alacsony feszültség? Mert amióta tuningoltam, azóta időközönként beszaggatnak a videók.
-
-
lee56
őstag
válasz
stratova
üzenetére
Én meg ilyenkor gondolom, hogy túl korán áldoztak be mindent az APU-sodás oltárán (Excavátor magos 8-magos FX-ek még elfértek volna szerintem a piacon). Inkább vették volna rá a fejlesztőket, hogy jobban kihasználják a többmagos rendszereket. Mondjuk mantléval erre felé is mennek valamennyire, de már sokkal korábban kellett volna megtenni az első lépéseket, lásd DX12.. A microsoftnak rohadtul ráérős ez a téma.

Nem nem, pont fordítva lesz, még erősebb IGP és tovább csiszolgatott vagy stagnáló CPU-teljesítmény marad az APU-knál, mivel a top TDP keret is csökkenni fog, asztaliban legalábbis..
-
lee56
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Elvileg a közepesen erős lapok (,amik már "csak" 40k körüliek
) közt is van ami megeszi, pl Saber R2, meg Giga UD5 rev3 frissített BIOS-okkal, és persze UD7-be is rakhatod, de az már közelebb van a formulhoz és az ex9-hez árban.
Jah és talán a gigának van egyedül 30k közeli lapja is, ami támogatja még -> UD3 rev4, és itt még BIOS-t sem kell frissíteni.: 
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4672
(#41421) Nxn908xxx : 8 magot kihasználni képes motorral könnyű. Próbáld a Skyrim-et pl 1.4GHz-en.

-
-
=HG=
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Nem sok lapba tették be az FX 9xxx támogatását, úgyhogy sok lehetőség nincs. Meg kéne próbálni egy Asus M5A97 EVO R2.0-be, mit szól hozzá....Lehet fel sem ismeri, de ki tudja.. Bios nem támogatja...
"55k-s alaplap elég izmos dolog egy 70ezres cpu alá"
Miért? Egy K-s ivy alá is beteszünk egy 30-40 ezres lapot...

Vagy egy 35-40 ezres FX alá is egy 25 ezres asust....Tuningnak ára van !

-
=HG=
addikt
-
djculture
félisten
FX-9590 -et melylik lap amelyik biztos viszi throttingolás nélkül? Szereztem egyet majd lapot kellene venni hozzá.
-
marquuard
veterán
Üdv.
Be lehet valahol állítani, hogy kisebb fordulaton pörögjön a Mugen 4 ventilátorja? Idle módban is 800-900RPM között teker, a processzor 35-37 fokos. 400RPM-ig le tud menni. Vagy ezzel ne foglalkozzak? Csak fura, hogy ha hozzá se nyúlok a géphez, 800RPM alá nem hajlandó menni.
-
-
Whysperer
addikt
Ma rendereltem egy jót. 3 óráig tartott CPU 100%-on mind a 8 szál! Egyszerűen ennél boldogabb majdnem ,hogy lehetek. sokszor kikívánkozik belőllem ,de nem bántam meg ,hogy FX-t vettem. Úgy látom van tartalék még benne ,ha nagyon akarom!
100% cpu melett 1200-1500 között pörgött a brocken és 3 óra után is 61 fok volt 4,2 Ghz-n a maximum!
-
stratova
veterán
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Szerintem érdekes kis teszt, köszi.

Ilyenkor gondolom, hogy nem lenne hülyeség kihozni AMD-nek pl. notiba finomhangolt 4/8-as vagy 3/6-os [a kettő között lenne valahol az arany középút max. 40-55 W-os fogyasztási kerettel] APU-t a jelenleginél kisebb IGP résszel (ami mondjuk éppen eléggé erős és fejlett HVEC támogatásra vagy és 4K videólejátszásra, ami elvileg ma már nem olyan nagy őrdöngősség), ügyesebb gyári turbóval. De úgy néz ki, nálam okosabbak ebben nem látnak rációt.

-
Nxn908xxx
őstag
Érdekesség:
Szórakoztam egy kicsit az energiatakarékossággal vindózban. Ugye ott lehet szabályozni hogy meddig engedje fel az órajelet. Na, mondom akkor kipróbálom már hogy alacsony órajeleken hogy muzsikál játék alatt.
A játék amit kipróbáltam rajta az a BF3 volt minden ultrán 1080p.1400Mhz - Gulf of Omanon igaz a megterhelő helyzetekben visszaesett 18 körülre az fps, de hozta átlagban a 20-25-öt, maximum 60 volt.
Noshahr-on viszont 30-35-öt(30 alá nem ment) hozott átlagba 64 playerrel, és azt mondom hogy játszható volt! Szerintem aki nincs hozzászokva a mindig 60 fölött az fps-hez, az teljes mértékben el tudna vele lenni, mert nem akad be, nem fagy, csak nem olyan folyékony a játék.2900Mhz - Omanon 35-55, abszolút játszható kategória. Igaz, nem az az érzés mint mikor 4Ghz-n megy, de bőven, bőven a játszható kategória.
Noshahr-on pedig, nem mondom azt hogy észre se lehet venni a különbséget, de maximálisan élvezhető a játék. Egyáltalán nem akad, 40-70fps-t kiprésel magából.Ezt a kettőt néztem, engem eléggé meglepett hogy mennyire folyamatosan fut. Azt hittem 1.4-en diavetítés lesz, de mégsem.
-
pd
tag
válasz
zovifapp111
üzenetére
-
zovifapp111
senior tag
Köszi Nektek!Én is alacsony profilosra gondoltam mert az AMD-nél nem nagyon lehet forgatni a hűtőt
Akkor szerintem kap egy pár 4gb-os 1600-as xmp-st vagy genesist!
Levegőhűtőt tudnátok ajánlani olyan 12-14e körül ami nem veszik össze a vga hűtésével? -
Nxn908xxx
őstag
válasz
zovifapp111
üzenetére
Pontosan ez: link
-
pd
tag
válasz
zovifapp111
üzenetére
Nem tudom, lényeges-e hogy milyen lapba rakod, mivel a CPU-ban van a memóriavezérlő. De vannak itt szakértők, majd kijavítanak, ha netán hülyeséget beszélek.
Egyébként nálam is 2 pár Kingston teljesít szolgálatot minden gond nélkül az FX-8320 mellett. Mindegyik pontos típusa KHX1600C9D3/4GX, ha ez neked érdekes lehet.De ha végignézegeted az itt hozzászólók adatlapját, elég sokunknál találhatsz Kingstont különböző kiszerelésben és méretben, szóval szerintem Kingstonnal rosszul nem járhatsz.
Arra figyelj, hogy ha bevásárolsz belőlük, számolj azzal is, hogy milyen CPU-hűtőt szeretnél használni. Low-profile RAM-mal mindenképp jobban jársz szerintem, mert úgy több hűtő között válogathatsz. -
marquuard
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Nincs vele gond, csak érdekel, de nem vagyok gépközelben. Kielégítő válasz volt az, hogy nem feltétlen pozitív a hatása, hogy szakszerűen fogalmazzak

Minimum 35FPS, de az is akkor, ha valami rohadtnagyot robban és minden tiszta füst. 64 slotos szerveren átlag 47-60 FPS -
válasz
marquuard
üzenetére
Neked van szükséged rá? Ha kevés az fps, akkor próbáld ki és eldöntöd. Mindenkinek más az "ingerküszöbe", nekem ha 50+ fps van, az már jó.
Szerk.: szerintem akkor nincspara, ha nem zavar. Nem tudom lehet-e "visszacsinálni", ha esetleg gondot okozna, mert ha igen, akkor mindenképpen próbáld ki.
-
marquuard
veterán
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Köszönöm. Azóta megtaláltam, de azt írták, hogy a Dice belerakta egy patch-be, aztán kiszedte, mert egyeseknél több kárt csinált, mint hasznot. Akkor az én konfigomnak (adatlap) nincs szüksége erre? 4GHz-n használom a CPU-t.
Amúgy azt vettem észre, hogy amióta Mugen 4 van, BF4 multiban több óra után 57 fokos a GPU, ami előtte alap AMD hűtővel 65 fok volt.

-
marquuard
veterán
Helló.
Mi is az a kód, amit BF4 profile settings-be kell bemásolni, hogy mind a 6 szál ki legyen használva? Valami Thread-os cucc

-
Nxn908xxx
őstag
válasz
zovifapp111
üzenetére
Nekem KingStonom van egy 8320 mellett és tökéletes.

-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!AMD vonalon nagyon új vagyok!
Abban kérném segitségetek,hogy mostanában szeretnék összerakni egy új gépet.A lap megvan Gigabyte 970A UD3P.Valszeg FX 6300-as prockó megy bele.Namost nem tudom milyen memókat szeret-nem szeret a lap és én meg nem szeretnék instabil gépet, viszont Kingston fan vagyok!Tehát a kérdés adott Kingston vagy esetleg valami más? Előre is Köszönöm!!! -
bandika0626
senior tag
Fx 8350-nel csinálna nekem valaki egy virtualdubos tesztet ha privátba leírom mit akarok?
-
-
lee56
őstag
válasz
snake888
üzenetére
Igaz, nem egy rosz darab az A30, de papíron levő hűtési teljesítménye csak elméletben szép. A gyakorlatban pedig egy kicsit túlárazott a maga 10k körüli árával, mert pl egy 6-8 ezeres jó öreg Brocken is jobban teljesít és használtan akár még ennél is olcsóbban hozzá lehet jutni.
A BF4-hez visszatérve meg igaz, alapon is jól mennek 6-8 magos FX-eken, azért persze tuninggal még ezen is lehet javítani. De minden bizonnyal számottevő javulás lenne főleg multiban (gondolom nem pont a singleplayer érdekel ennél a játéknál) négy maghoz viszonyítva. Előző procim phenom2 X4 volt szóval ezt kb garantálom neked. Nagy mapokon 64 emberes küzdelmekben, sem fog leesni az FPS, legalábbis a proci miatt biztosan nem.

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hardver Arc
üzenetére
Jo a 4300 is, de en 6300 -nal alabb nem adnam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ami vagy 
Szétolvasztjátok szerencsétlen procikat... 
Ha nem lennék ilyen lusta, akkor én is pöckölném feljebb, mert ez még a "kisvizes" M5A97 lapos frekim, csak a feszt vettem egyel lejjebb...

Mindég apró léptékkel haladsz !

Akkor szerintem kap egy pár 4gb-os 1600-as xmp-st vagy genesist!