- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyMRooD
őstag
Az aláírásomban látható gépem van (ami kimaradt az egy FSP 600W-os táp + Thermaltake Urban s31-es ház és 3 db sata merevlemez: 500GB, 1.5TB és 2TB), tegnap érkezett meg és lett összeszerelve, de valami hiba lehet a szerkezetben, mert amikor indítom és megjelenik az alaplap logója, valamiért megáll és csak restartra jön fel windows. Az UEFI-ben nyomtam egy default ott, csak a memória órajelét állítottam automatikusról 1866-ra. Emellett a cpu órajele is felszaladt 40 perc játék után 62 fokra (Naruto shippuden ultimate ninja storm). Légyszi ha tudtok segítsetek, köszi előre is.
szerk. windows 8.1 Update-t használok.
-
gaben88
őstag
válasz
dergander #43193 üzenetére
Vágom és olvasom is a mantle cikkeket, teszteket és ezért nézek furcsán... Azokból számomra az derül ki, hogy a mai játékok egy Kaverivel és akár egy 7970-el is simán hozza a kötelezőt. Az, hogy, ki mit hajt ki, meg mind1, ha fps-ben kb ugyan úgy fut a játék (hála a mantle-nek és később a dx12-nek), nem?
@MrM94: Megy a PÜ, tényleg érdekel, minden trollkodás és vita nélkül!
-
dergander
addikt
válasz
gaben88 #43183 üzenetére
Egy kicsit olvasd el amit irtam,mert nem értetted meg,az AMD a gyenge magocskáját kompenzálja a mantle álatal,ugyanis ha olvasnál PHs mantle teszteket látnád hogy egy kaveri 290xel összedobva mantle alatt már-már képes hozni a normát.
De nem ezen van a hangsúly,hanem ezen a várom a jövőben hogy legyen 8mag kihasználásra reagáltam,mire ez beérik valamikor 5 év múlva neked már bőven nem FXed lesz,ahogy nekem se hanem az a 14nm-es FinFet AMD -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43189 üzenetére
Nem szeretnelek megserteni de a 8350 NEM hajtja ki a 290X-et..sajnos
. Lehet van ahol 100 %-on jar a VGA de ugy altalaban nem. Mint fentebb irtam nalam 4.8 GHz-en mar a 780-as is kemeny dio volt neki...pedig az 290-el van pariban.
De hogy bebizonyitsam hogy igazam van, gyere atal az OFF-olosban es kerd meg @malibutomi-t hogy azonos orejelu kartyaval teszteljen neked...mondjuk az o CPU-ja legyen 4 GHz-en a tied pedig 4.5-on.
-
Yllgrim
őstag
válasz
MaxxDamage #43167 üzenetére
jo a cucc, ma nagy sebbel lobbal szetdobtam a gepet, kibeleztem, bontom a ventiket, raknam be es... elkezdtem anyazni... ph140hp- ket vettem, cpu ventik... uh irtam levelet refundra, nem varom ki, rendeltem 6 ujjat xp-set
nem banom mert ismerkedem a szerelessel, tanulok ebbol is aztan csutortokon uj kor. FX baby marad, a 8350, meg akarom nezni hol a vege
es fx kihajtja a 290x-et is, csak kell neki 4.4-4.5ghz meg feszko. ha 100% a gpu akkor jo
-
MrM94
addikt
válasz
marquuard #43181 üzenetére
Persze,de azert vagyunk itt h egymast segitsuk,s velemenyeket vitassuk
@Dergander:Hagyjuk mar az ilyen stoh dumat...Mindig csak a szoveget toljak,hogy ez lesz meg az lesz meg amaz lessz...S mi lessz?Xopas nekunk mert nem kaptunk semmit,nekemis ~ FX megjelenese utan par honapra lett meg az FX..Mind vartam,hogy na majd na majd.Na majd kaptam egy budos nagy semmit..@gaben88:Volt mar elotted inteles es amd-s konfig? ugyanavval a kartyaval?Elottem volt.Teszteknel,nemhittem h nagy elorelepes lessz,viszont amikor elkezdtem jatszani azthittem hogy kicsereltek a VGAmat .. pedig akkor egy szerencsetlen 580as volt...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gaben88 #43183 üzenetére
A lenyeg az hogy az AMD a tobb gyengecske magos megoldasban latja a jovot es nem az intel fele brutal eroben a jatekok szempontjabol. Erre jo pelda a mantle es a DX 12...es valahogy igy lesz helyes.
Szerintem az FX -et sohasem tervezett hosszu tavra, inkabb egy olyan ideiglenes megoldasra terveztek...szerintem. Ha nem igy volna akkor mar reg a piacon volna a 8550...es jovore mar tesztelhetnenk 8750-et is. -
ViZion
félisten
válasz
dergander #43182 üzenetére
És ismét visszakanyarodnék a DDR4-hez... Mivel abban kihegesztik a DDR3 több hiányosságát, az APU-k fognak igazán profitálni belőle. Persze ezek is korai találgatások, de az APUk már most szorongatják az FX-et, majd lesznek ott is 8 magosak, jönnek hozzá gyors ramok, meg rászabott driverek és játékok, hogy biztosan cseréljünk...
-
-
dergander
addikt
válasz
marquuard #43173 üzenetére
Mondjuk ez a dolog hogy majd a jövőben lesznek olyan játékok amik 8 szálra jobban optimalizáltabb ezt már lassan 2 éve vesézzük az FX topicba én 2012be vettem az első FXem. most 2 év eltelt és nemtörtént semmi,a 9590 meg nevetséges fogyasztással viccnek jött ki.
Én ahogy látom meg a Kaveri is hogy mire szeretné kérni a fejlesztőket az egyenlőre nem a 8core,inkább egy 2 modulos APU mantle alatt szépen remekeljen,és felhozza a játékok alatt az FPS szintet az intelek nyers erejére. FX után bele is választottam egy A10-7850Kba ahol meglepően szépen futott a játék egy 7950es kártyával párosítva. Én inkább ebbe látnám a jövőt. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gaben88 #43174 üzenetére
Ha AMD parti vagy vegyel egy tesztelt 8350-et az apron...told fel 4.8 GHz-re es nagyjabol rendben lesz.
Sajnos sajat tapasztalatbol kiindulva az en 8350-esem 4.8 GHz-en nem tudta rendesen meghuzni a 780-at ...ami kb 290-es szint. De ezzen segithet a mantle....en is olyan 7970/280x/680/770 kartyakhoz ajanlom az FX-et...azt tudom 100 %-ban hogy kihajtja... -
MrM94
addikt
-
-
ViZion
félisten
válasz
gaben88 #43171 üzenetére
AMD oldalon FX 8320/50, de APUban is vannak jók, de ilyen áron még sztem játékra pont nem jók, hiszen oda azért kell még a dedikált VGA (OK, kazuárokhoz nem kell, de "JÁTÉK" a PH!-n nem is arról szól...). Hogy meddig lesz elég? Azért VGA-ból hamar jönnek az újak, proci "kihajcsa" még az újakat is pár évig, utána meg DDR4 és szép új világ. (Igen, várom a DDR4-et és a végtelen ramdiszkeket... csak pénz legyen rá
)
-
gaben88
őstag
válasz
ViZion #43170 üzenetére
Akkor szerinted mi lenne a tuti, ami eleg lenne a jovobeni jatekokhoz is (WD, W3, Project Cars, stb)? AMD parti vagyok, ezert elso korben itt nezek szet. Mondjuk a WD miatt a VGA lehet most Nvidia lesz (Fx5700 Ultra ota nem volt Nvidia karim) ezert az APU lassan ki is esik a kepbol...
-
gaben88
őstag
Sziasztok!
FX9370 mennyit fogyaszt a gyakorlatban pl F1 2013 vagy Crysis 3 alatt? Erdemes ma meg ilyen procit venni gamer konfighoz? Ha igen, milyen lappal?
Koszonom!
-
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #43165 üzenetére
öööö....nem. Azért vannak olcsóbbak is, mondjuk hogy esetleges bő 5+ GHz-t táplálni meddig tudják, azt nem tudom...
EnterR: szintén NEM. Ha úgy tetszik, azok válogatottak, még valamennyi tuning potenciállal. Viszont a 8320-nál nincs garancia az 5 GHz-ra sem... Ettől még best buy.
-
-
marquuard
veterán
Üdv. Dirt3 alkalmas a CPU OC tesztelésére?
-
Whysperer
addikt
phanteks PH-TC12DX hűtés?
-
=HG=
addikt
-
-
pipo112
őstag
-
Whysperer
addikt
Lényeg,hogy most jött ki Angliába... Van egy xar laptopja,de ugye nincs mg annyi pénze és most megvennénk a gépet neki és kellene a 8320 mellé egy valamilyen xar VGA amivel WOW FULL HD megy. az mindegy,hogy medium high vagy ultra csak menjen mert a monitor az meg FULL HD. vesz majd VGA-t csak most menjen mert a Laptop olyan gáz,hogy RAIDelni nem tud és 25-s Raiden kellene ,hogy menjen. ez a Sztori! r7 240-n gondoltam neki talán az elég lenne. Mja degy 270x-280x lesz mellé 2-3 hónap múlva kb.
Ez a hűtés jó ebben az árban? [link] Brockent akartam csak az nincs
-
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #43143 üzenetére
WOW gépigény... Szóval bármin elmegy.... Mennyi pénzt akar költeni rá ?
-
válasz
Whysperer #43143 üzenetére
mikor megvettem / összeraktam a gépet, próbáltam a WoW -ot én is FHD / max. beáll. alatt és legtöbb helyen 100+fps -em volt
/de nem gamelek már a wow-al, meg BS -ről is átment a guildem Ragnára.. (Renesis) meg csak pénzkidobás az na
(elégvolt 2004-től 2012/13 elejéig...)
760 egy jó választás, de a HD szériákkal jobban járnál, mert olcsóbb... pl.L
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage #43141 üzenetére
Hja ajánlhatod ,de olyan okosok vannak ,hogy leírtam mi a szitu erre beajánlanak egy GTX 760-t..
-
válasz
Whysperer #43139 üzenetére
ajánlom figyelmedbe a Milyen videókártyát? topikot
(ha csak 2-3 hónapra akkor a használt a legcélszerűbb... szerintem)
L
-
Whysperer
addikt
Nem tudjátok,hogy egy FX 8320 mellé emg akkro egy iylen EVO mellé 2-3 hónapra mindegy mennyire melyik az a legkisebb VGA ami FULL HD-n vinné a WOW-t. a legolcsóbb? R7 240?
-
-
Dollface
tag
válasz
Habugi #43127 üzenetére
Akárhogy is van (illetve nincs
) megfelelő szellőzés a gépemben, maximális proci és VGA együttes terhelésével egyenlőre még nem tudtam 55 fok fölé vinni a maghőt, úgyhogy annyira nagy probléma mégsem lehet, ha 60-62 fokig megengedett. Amíg nem megy 60 fok fölé terheléssel illetve játékkal sem, addig nem tudom hogy van-e értelme egyáltalán házat cserélnem vagy plusz hűtőket vásárolnom 10-20 ezer forintokért.
Nem tudom hogy majd a nyári hőmérséklet mennyire fogja megdobni a hőfokot (amikor lesz 40 fok mint tavaly nyáron...) de gondolom azért nem egyenesen arányos a gépben lévő hőmérséklet a szobai hőmérséklettel...?
-
Whysperer
addikt
meg ez a Hűtő? Phanteks PH-TC12X-RD U-Type? [link]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok Tudom ez nem FX ,de játékra milyen? athlon x4 760k
-
Habugi
addikt
válasz
MaxxDamage #43123 üzenetére
Hallod, nekem csak egy FX matrica van elöl (szintén középen!
), megláttam a tiédet és most kb így érzem magam:
-
Habugi
addikt
válasz
Dollface #43112 üzenetére
Igazán nem akarok belekotyogni (najó ezért ez nem teljesen igaz..
), de nekem is egy lassan 11éves antik kuckóm van, méretre sztem megegyezik a tiéddel, annyi a különbség hogy már gyárilag is gazdagon megpakolták ventikkel, szám szerint 4el, igaz csak 92mm-esek. [link]
Szűk (ezért a félmegoldás hűtő..), nincs kábel management, de azért az a 4db venti (amik nem mellesleg kb 25-30k üzemóránál járhatnak) olyan huzatot csinálnak még mindig hogy levett oldallappal jobban melegszik a cpu/vga mint amikor fentvan. Érdemes lenne innen-onnan előszedett kincstári ventiket beraknod és megnézned mennyit javítanak a helyzeten mielőtt vásárlásba kezdesz sztem.
-
válasz
Dollface #43124 üzenetére
Igen, de legalább belátod !
a ház az alapja mindennek (abba pakolod a hardvereket)
én ezt a HAF-ot csak ajánalni tudom, ha jól emlékszem 19k-ér jutottam hozzá és 3év gari van rá...(bár a házra a garinak sok értelme nincs, max. a gyári ventikre jó a gari...)
/Használtba is megvehető, ha fellelhető itt aprón vagy máshol/L
-
Dollface
tag
válasz
MaxxDamage #43123 üzenetére
Hát igen, ez komoly...
Igazából hülye voltam a gépvásárlásnál, mert a házra nem fordítottam kellő figyelmet, mondván minek abból drága, a belső a lényeg. Csak hát elég erős gép lett végül ( nem terveztem ilyenre az elején) és a házat nem vittem utána, marad az eredeti elképzelés, miközben a procival meg VGA kártyával elszálltam teljesítményben.
Mindenképpen fogok házat cserélni, de most egyenlőre játéknál leveszem az oldalát.
Most futtattam egy Aida tesztet, VGA-t és procit hajtva, 40 percig oldallap nélkül. A maximális maghő 48 fokra ment fel, a kupakhő 57 fokra. Ez oldallappal 55 ill. 63 volt.
-
válasz
Dollface #43118 üzenetére
Most kb. így néz ki (nincs friss képem róla, de sokat dolgoztam rajt és ventiket cseréltem +a ventivezérlőt.. - mind Blue LED CM -re , +1db Noctua 14cm -es
)
Itt a teszt / bemutató a házról (PH-s) [link]
a ház tetején elfér 2db 12cm -es venti vagy 1db 20cm -es , oldalán 1db 12cm-es vagy 1db 14cm -es , elől 1db 20cm -es , hátsó részen 1db 12cm -es (első és hátsó gyári tartozék)
,
(#43120) Yllgrim: első 20-as RED -et lecseréltem 20-as CM Blue-ra , felső helyre raktam egy Blue 20-ast CM , hátsó helyre egy Blue 12-est CM , oldalsó helyre egy 14-es Noctuát (mondom oda nem kell LED -es, mert nem is látszik... faltól 5-6cm -re van kb.) - mind 20dB(A) alatti zajszinten van max. így szép és kellemes is ha pl. maxon megy amit egy AeroCool Modern-V szabályoz...-
L
-
jeni
félisten
válasz
Dollface #43116 üzenetére
az aprón vannak jó CM házak. Használtan is jók,a házak örök, nem avulnak el,mint a többi PC komponensek.
pl.:
CM HAF 912,CM HAF 922,HAF 932,Storm Scout 2,Cooler Master: Elite 430 (ezek közt ez a legolcsóbb a boltokban újként az adott márkán belül-USB 3.0),stb..
ezek viszonylag masszív házak vastag lemezből legyártva.
Természetesen vannak más márkás házak is. -
Yllgrim
őstag
válasz
MaxxDamage #43117 üzenetére
Milyen hutoket toltal meg bele?
Ha mar a procihutot megbeszeltuk h az a Phanteks jol adja
meg alszok arra egyet, lehet hetfon szerelek par ventivel egyutt
-
Dollface
tag
válasz
MaxxDamage #43117 üzenetére
Ha lesz lehetőséged, szívesen vennék egy képet róla!
-
válasz
Dollface #43109 üzenetére
Vannak jó topikok ahol láthatsz pár jó képet házakról / kinézetről + CPU hűtőröl...
ha nem telefonról volnék akkor megmutatnám a házam és látnád mi a különbsség a te és én házam közöttt !
/Peddig nekem sincs batárnagy házam.... de jól felszerelt!/Én is a CM HAF-912 Plus házat azért vettem, mert teccik és elég olcsón ozzájutottam és itt PH!-n van róla tesz/bemutató is és perfect , jól szellőzik gyárilag is /ajánlott termék és minősítés/ (pl. SSD és HDD idle 28c fok , terhelésen átlagba 32c fok körül van max.) CPU kupak 40-42c fok max. Game alatt FHD/Ultra beáll. alatt.. (alaplap 28c fok max. 30..) pl.... A VGA se viszi túlzásba
L
-
Dollface
tag
válasz
marquuard #43114 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Mondjuk most nem szándékozok 20+ ezret költeni még a gépre, egyenlőre oldallap nélkül lesz, aztán majd meglátjuk. Mindenesetre a BIOS-ban be van állítva, hogy szóljon 60 fokos proci hőmérsékletnél, még eddig nem szólt egyszer sem
Amíg 60 fok alatt marad, akkora gond nem lehet. És 55-ről 60-ra szerintem már nehezen döcög fel a hőmérséklet...
-
ViZion
félisten
válasz
Dollface #43107 üzenetére
Oldalról fújni a legsz@rabb, akkor is, ha sok gázon van rá ventihely. Elől+lent befelé, fent + hátul kifelé. Ennél jobbat még nem tudtak nagyon, illetve igen, a Dell brand gépekben, de az otthon nincs. Háznak? Ehhh... van erre topik, meg lista, etc. Kerettől függően lehet nagyon válogatni, olyan 20k körül már jók vannak.
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #43108 üzenetére
Így van! A vga totál lezárja az alulról érkező hideg levegő útját! Felül megreked a meleg... Keress valami jobb házikót! Ez nem gamer konfignak való!
(#43110) EnterR : Teljesen el van zárva a levegő útja. Bármit tehet alulra, nem lesz jobb !
-
Dollface
tag
válasz
MaxxDamage #43108 üzenetére
Tényleg? Mi a gond vele? Kicsi a ház?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged