Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kb. semmi, mivel 1600 és 1866 közt észrevehető különbség nulla
(mindennapi használat esetén)
/én azért vettem 1866-ost, hogy max. támogatott RAM legyen az FX-hez.../ (1.5v -on simán húzható 2133MHz -ig)
Meg ha eladásra kerülne DDR4 kijövetelét követően akkor talán jobban eladható lesz
L
-
SP!T
addikt
Mennyire van értelme 1866MHz-es RAM-ot választani az FX-ekhez? Most egy 1600 CL8-asom van. Szóval mi a jobb 1600 CL8 vagy 1866 CL9, esetleg CL10? Szinte mindegy?
-
-
marquuard
veterán
Üdv.
Ma még buzeráltam kicsit a feszültségen, és ez lett belőle:

Már 10 kör IBT lement, csak elfelejtettem róla képet csinálni.
Farmerama, flash játékok, BF4 64 slotos multi, stb. minden stabil így is.
Holnap megpróbálom még egy fokkal lejjebb vinni, de szerintem ott már vége. -
pipo112
őstag
válasz
pEtii94
üzenetére
Igen + 2-300mhz-ért nem éri meg váltani de amúgy asus m5a97 Evo r2 ,giga97a ud3p vagy ezen típusú 990es Lapok Evo ,pro válfajai de én meg maradnék azon a jó kis kobfiggal 4,1-en azt inkább vennék egy erősebb vga-t pl 760 -70 vagy egy 280x et ezekkel még elfog boldogulni a procid és látványos lesz az előrelépés gamékban

-
Jogos! Minden csere bukó, használtat eladni, újat megvenni...
Amennyire én tervezem, esetleg 8 magosat veszek majd, utána csak DDR4 -re váltok. Jelenleg játékra sincs időm, szal. VGA cserét is napolom, mert ha nincs kihasználva, akkor az csak feleslegesen kidobott pénz szerintem. Persze van, akibetegez fanatikusSSSaSSS
, vagy más miatt benne van és cserélget... -
pd
tag
válasz
pEtii94
üzenetére
Mielőtt még belecsapsz a vásárlásba , gondold végig, megéri-e az alaplapcsere ára azt a plusz max. 200 MHz-et! Egy jóval erősebb hűtővel (ugye akkor a hűtőcsere ára is még pluszba) max. 400 MHz-et, és akkor már azt feltételezzük, hogy egy nagyon-nagyon tuningbarát CPU-d van (az eddigiek alapján nem úgy tűnik).
Nem lebeszélni akarlak róla, nem vagyok én semmi jónak az elrontója, csak mondom. Ha jól emlékszem, elsősorban játékhoz kell a plusz teljesítmény, ott pedig hogy 4,1 vagy 4,3 GHz, egy 270X mellett totál mindegy.
-
pipo112
őstag
válasz
pEtii94
üzenetére
Sajnos a lapod csak 4+1 fázisú ami nem éppen tunning barát , ami jó benne hogy a wrm-ek kaptak hűtést szal nem melegszik viszont tápellátása gyenge ezért ebben a lapban maradj meg azon a 4,1ghz-en az is jó 15%os tunning ami nem rossz meg gaméra bőven elég vagy csréld le a lapot egy 6+2es fázisú lapra azt lehet 4,2-4,3 normális coolerrel
-
pd
tag
válasz
marquuard
üzenetére
A RAM-okat egyszer már próbálta, és ment neki ilyen beállítással. 1600-as RAM-ot ennyire húzni tényleg nagyon lutri, nekem az 1600-asok a gyár által megadott időzítéssel nem mentek alapfeszen 1600 MHz-en.
(#41980) pEtii94: Ahogy pipo112 is említette, nincs értelme a RAM-okkal szórakozni. Esetleg 2-3 nap után ki tudsz hozni belőlük némi pluszt, de gyakorlatban semmit nem fog hozni, főleg játékok alatt. Ott a RAM a legutolsó, ami visszafogja a teljesítményt.
HT/NB tuningnak pedig neki se állj, itt elolvashatod, én mire mentem vele.
-
pipo112
őstag
válasz
pEtii94
üzenetére
A ramokat nem érdemes piszkálni az egy lottó hogy milyen időzítésekkel megy magasabb órajelen + lehet a ramoknak is kell fesz .
a 4,1 nem rossz abba a giga lapban főleg hogy nem egy tunning lap ráadásul 6300-as procival , de próbáld meg a 4,2 pl egy 1.344-es feszültséggel -
marquuard
veterán
-
pEtii94
tag
Sziasztok. A napokban sokat írtam ide, a proci tuninggal kapcsolatban, és végül ott maradt abba, hogy a CPU-m 4100 Mhz-en,1.324 V-al stabil ( a 4200 Mhz végül nem állta meg a helyét Prime 95-be FFT large tesztbe). Azt szeretném kérdezni hogy még lehet valamivel többet kicsalni belőle ? Illetve hogy a ramokkal, vagy egyéb dolgokkal ?
-
pipo112
őstag
Ha minden jó és nem lesz fagy vagy valami gebasz akkor idén lesz jó kis sárgabarack , tele van virággal méhek is jöttek most már csak imádkozok legyen rajta vagy 70-80kg azt ősszel lehet főzni az isteni nedüt

-
pipo112
őstag
a 2400-at az én lapom se szereti ott már fagyogat meg hibázik én 2200-2400-on használom és atom stabil még 4,6-on is
-
válasz
Ferike001
üzenetére
Van valahol részletes ram beállítás is biosban. Vagy egyelőre rakd 1600-ra, vagy lejjebb, hogy ott is fagyogat-e.
EnterR: egy próbát megér. Akármit állítgattam, feszt adtam már a ledekre is, de akkor is nyűglődött 2400-on nálam, a 970 Asus lap. Nem biztos, h Nektek is ez a baj.
-
válasz
Ferike001
üzenetére
Ramot biosban rakd 1800-ra és az SPD utolsó oszlop értékeit állítsd be manuálisan, ha auto-n az értékek kevesebbek. CPU/NB és HT link sebességet is vedd le 2200-ra, nálam a 970-es nem volt stanil 2400-on. Sebességben semmit nem fogsz érezni, de lehet csak ennyi kell Nálad is.
-
válasz
HANDO88
üzenetére
Akkor csakazértis Trainspotting... Temptation, és hát ugye a Lust For Life... Rammstein Keine Lust már nem is linkelném. Remélem felszáradtál, gépet nem abáltad le

pEtii94: uhhh... ajj-jajjj. Leginkább a frekvenciáról volt szó, persze megpróbálhatod 800 V-al is megküldeni a mikroProfesszort, majd veszel egy jó kis konzolt, és nincs több para...
Ha ütemezett feladat is nagy feladat, akkor winDOS topikba kellene benézni, esetleg neten olvasni kicsit, vagy jobban figyelni info órán. Nem bántásból, de így beleugorva valamit elállítasz és zsupsz...Ferike001: "Egy momória időzítést mondana nekem vki?" erre több frappáns válaszom is van: "a lottószámokat megmondaná valaki?"
Nem, azt Neked a gyártó mondja meg, kikeresed a típust és ott megtalálod. Illetve CPU-Z is írja, bios is az SPD fülön. Biosról képeket rakhatnál fel, illetve milyenek a mostani beállítasok, CPU amúgy stabil-e?Jah, közben raktál fel. A memory fülről is kellene, a 2T command rate-t lehet nem állítják be a deszkák, többit is megnézzük, dobj képet.
-
đe$|re
senior tag
Gép kitakarítva, új alaplap és táp beköltöztetve.
Igyekszem hangolni még rajta:
CPU-Z -
Ferike001
csendes tag
Még mindig bajlódok ezzel a tuninggal. Amint olyan honlapra megyek ahol vannak bannerek pl ncore, szinte egyből fagyok. Már a memória órajeleket is lentebb vettem de pár nap után ugyanúgy instabillá válik. Egy momória időzítést mondana nekem vki? Még soha nem piszkálgattam... Amúgy persze ahogy már írtam, prime, játék mindig stabil a gép.
-
vakond5
őstag
válasz
pEtii94
üzenetére
Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Feladat-ütemező.
1000-et írj be, annyival épp megnyílik, betölti a profilt, és már zárja is be.
Tesztelni értelemszerűen úgy tudod, hogy újraindítás után megjelenik-e az ablak. Ha netán nem látnád, akkor nyisd meg az Aidát, vagy valamit, ami képes az órajel kijelzésére. -
marquuard
veterán
Nem tudom, hogy ismeritek-e az L.A. Noire (Rockstar) játékot, de lehet vele valamit kezdeni? 30FPS fölé nem megy, rengetegszer FPS droppol minimum grafikán is. VGA 30%-on, CPU 1. mag 100%, többi 20-25%-on teker.
-
pEtii94
tag
válasz
vakond5
üzenetére
Még lenne egy kérdésem. Az ütemezett feladatokat honnan tudom elérni ? Illetve ez a rész hogy : Műveletekhez betallózzuk a "PSCheck.exe"-t, majd a feltételeknél megadjuk, hogy honnan töltse be a profilt "-load <elérési út>", mennyi ideig fusson "-run <millisecundumos érték>", majd, hogy automatikusan kilépjen "-quit". Egymás mellé írhatóak a parancsok. Itt nem tudom hogy mekkora időt állítsak be neki, illetve hogy mikor lépjen ki. Illetve hogy az ütemezett feladatot hogyan tudom tesztelni ?
-
Lendova
őstag
Nekem eddig megy az FX6300. Asus M5A97 LE 2.0+TT Contac 21 van mellé.
[link] -
pipo112
őstag
Ez jó volt így Vasárnap Estére jót röhögtem

-
Nxn908xxx
őstag
Mi volt itt gyerekek úristen.

-
HANDO88
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

A művésznő hasizmainál csak a hegedűből kicsalt hangok a szebbek. Gyermek korom kedvence , és felnőttként\48\ örömmel éltem át újra eme kalandot ami szerintem a mai fiatalságnak nem mond semmit.
Az elmúlt és az eljövendő 100 év legjobb film zenéje. Még a sötét amcsik is képesek voltak űberelni egy általuk kiirtott nép történetét a magyar\Franco Nero\ honfoglalással szemben.Kötelező szint.\szerintem\ -
válasz
HANDO88
üzenetére
Magyar népnek magyar ír zenét!

"Lassan idd a vizet komám!"ööö... ramot 1600-on használd, hamár annyi a gyári neki. magasabb Ghz sem lehetetlen, csak tudjad hűteni. Ált. 1,4 V felett szaladnak meg a hőfokok, kísérletezz bátran, csak nehogy hirtelen morcosan belelöttyintsd a páleszt!

Amúgy a kedvencem: Circa Paleo

-
válasz
HANDO88
üzenetére
Am. kár, hogy 8350-em van

Aszittem saját termés képét raktál be ide
/mobilról vagyok/
A 8350 legkisebb fesz-e mennyi lehet amin stabil ? /Ami nagyon jónak számít/ (még nem nézegettem, de pár tized sokat nem jelent szerintem, mármint különbséget)Anno megittam fél liter (elég erős) házi páleszt húzóra... kellemes volt !

(elötte bor / sör és pezsgő és egyéb is beontésre került, és a pálesz legurításás követően is.... detoxba am. sose voltam, de volt már, hogy másnaposan is úgy mentem "józanul" mintha részeg lennék... magyarul dülöngélve)
közel lehettem az alkoholmérgezés szintjéhez...
L
-
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hááááát tapasztalatok alapján 1 literig bírom ,de akkor nem szabad inni hozzá semmit. Már egy pohár sör is megzavar. Jól szellőző helyiségben percekkel később alkalmazok csak fizikai erőszakot. Ilyenkor 185 cm -es magasságom 185,000001 -re nő és súlyom is gyarapszik 115kg-ról 115,0000000001 -re. Ilyenkor képes vagyok a 8 napon túl gyógyuló sebeket 888 napra növelni, és mindenkit megfélemlíteni. Ilyen állapotban feszt még nem mértem de vérnyomásom eléri a 240\120-at vércukrom pedig a 19,5 -et. Ezeket a határokat nem nagyon merem feszegetni.

-
-
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
4,3 ghz-en 1,212 v a max felvétel. Sztem jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
Pálesz felvétel nem arányos a teljesítménnyel.

-
-
HANDO88
senior tag
No, józanon elég volt a 4 GHZ. A pálinka meghozta a bátorságot,4,3 G
De a ram 1333 mhz-n rosszabbul teljesített mint 1600-on. Persze csak szám szerint. Lehet nem venném észre a gyorsulást. Mindegy. Iszok még páleszt és hallgatok RUMJACKS-t. Mind a kettőt ajánlom mindenkinek. -
válasz
pEtii94
üzenetére
uhh... ehh... Akkor szövegértéssel gondok vannak

Arra jó ez a progi, hogy
1. beállítasz egy feszültség-freki értéket, leteszteled. Nem kell biosban kotorni, ezzel is gyorsabb lehet az eljárás. Tuningolni vioszont biosból kell, mert ezt az OS tölti be, sleep után is be kell tölteni, stb...
2. több P state-t lehet beállítani
3. Idle -azaz amikor nem kell pörögnie- lehet csökkenteni a feszültséget és az órajelet. Ezt használjuk többen is, mert ezt nem lehet biosban megoldani sajnos. Nálam pl. 1400 helyett 800-ra veszi idle a procit. -
pEtii94
tag
válasz
vakond5
üzenetére
Elolvastam a cikkedet. És összegezném mit értettem meg belőle, ha rosszul értelmeztem kérlek javíts ki
. Ez a cikk azoknak szól akik már tuningolták a procijukat, illetve akarják is ( mert láttam órajelet is lehet állítani ) illetve akik csökkenteni akarják a fogyasztást, illetve a hőfokokat a feszültségek állítgatásával. Ha én nekem tökéletes a jelenlegi cpu és feszültség beállításom a BIOS-ban akkor itt elegendő csak a CpuVid fület állítanom igaz ? És hogy azokat mindegyiknél külön-külön állítani kell ? -
-
marquuard
veterán
Üdv.
Mai nap próbálgattam megakasztani a CPU-t, hátha. De nem sikerült.

Nekem gyanúsan alacsony a feszültség, és ennek ellenére is stabil
Crysis 3-at, IBT-t, Prime95-öt, Farmeramát, ROG tesztet, 3DMark-ot is túlélte, atom stabil ezen a feszültségen ezzel az órajellel. Vagy teljesen normális, hogy ilyen alacsony feszültséggel is tökéletes? -
válasz
pEtii94
üzenetére
Ennyi. Illetve lehet még ramot, CPU/NB-t, HT linket húzni, de mint többen kimérték, sokat nem hoz sebességben, viszont macera beállítani, instabil lehet (RAM OC értékeket ritkán ad meg gyártó). Lehet idle csökkenteni a fogyasztást, logouton írt róla a kolléga, itt keress rá PSCheck -re. Lehet létrehozni biosban profilokat, van, aki csinál extrém OC, gamer és netezős beállítást is, attól függően váltja, mikor mit csinál... Lehet a hűtődre 2. ventit is rakni és kezdeni újra...
-
pr1mzejEE
addikt
Okés, köszi.
-
-
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok!!
Gondoltam elkezdek kicsit tuningolgatni, mert jön majd az új vga és muszáj lesz. De még mielőtt teljesen tönkretenném a gépet a saját szakállamra való próbálkozások miatt szeretnék segítséget kérni.
Elolvastam ezt a hsz-t és beállítottam a biosomban ezeket az értékeket, amik a képen vannak.
Ezek után újra indítottam a gépet és elindítottam az IBT-t (maximumon).kb 15 mp alatt 65 fokig felment a proci, azonnal ki is nyomtam, és jelenleg is igen magas (idle) értékeket mutat: 46 fokot.
Arra lennék kíváncsi mit kúrtam el.(van egy olyan érzésem, hogy a feszültséggel vannak itt a problémák)
Minden egyéb az adatlapomon! (Elnézést, ha nagyon idegesítően kezdő kérdéseket tettem fel, vagy hibákat vétettem.) -
pEtii94
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ha csökkentem a frekit, akkor teszt során újraindul a gép . =/ Illetve ha meg emelem, azzal már kipróbáltam 1.394 V-on 57 fokig ment teszt alatt, a 4200 Mhz, azért is csökkentettem 0,025 V-al mert úgy meg még stabil. Szerinted akkor maradjon, a 1.369 V, hogy ha azzal volt jó ?
Vagy frekin, te most a processzor frequency-jét értetted ? A szorzót ?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
MS szerintem azon próbál meg faragni a kék halál elszürkítésével, hogy az elmúlt - lassan 2 évtized - során szinte a Windows védjegyévé vált, mindenki tudja, mit jelent, aki már használt számítógépet és Windows operációs rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(mindennapi használat esetén)

, vagy más miatt benne van és cserélget...
Tudom hogy nem dobna akkora teljesítményváltozást, meg gazdaságosság szempontjából se lenne a legjobb ötlet.

Ha ütemezett feladat is nagy feladat, akkor winDOS topikba kellene benézni, esetleg neten olvasni kicsit, vagy jobban figyelni info órán. Nem bántásból, de így beleugorva valamit elállítasz és zsupsz...