- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniman
veterán
válasz
Johni5 #76463 üzenetére
Még a 6350 is urban legend számomra,de azt már több külföldi oldalon is láttam említve.Érdekes módon a cpu-upgrade oldalán is csak Vishera modellek vannak üzemképesként jelölve,valamiért a Bulldozer és a Zambezi nem játszik.
De itt még az FX8300-al is kompatibilisnek írják a lapomat.
-
-
DraXoN
addikt
válasz
Johni5 #76357 üzenetére
Thermalright macho rev.a hűtő esetén az említett módszer nem volt elegendő.
egyszerűen nem volt elég az a huzat amit úgy keltett... bár a hátsót leengedni ott konkrétan nem lehetett, a cpu hűtő maga majdnem a VRM felett van, ha hátra rakok egy ventit akkor ténylegesen felette van, az első leengedése meg nem segít(ett).
Konkrétan ezen jelenség miatt jobb eredményeim voltak hőfokban eleinte a Hyper 212+ hűtőmmel... ezzel a Thermalright hűtővel már alap órajelen is throtlingolt IBT alatt (annyira megállt a levegő a VRMnél tőle). -
peetyy
őstag
válasz
Johni5 #76308 üzenetére
Leszedtem próbaképpen ezt a UHD 4K 60fps filmecskét, de Zoom playerrel sajnos ez is szaggat.
Nem csak a youtube. -
-
-
BlindMind
tag
válasz
Johni5 #75646 üzenetére
Érdekes mert én anno az Extreme9 és a Formula Z között vacilláltam , mind2nek meg volt az ára, de valahogy az asrock-ról több volt a kritika negatív oldalon, illetve azért a még létező világrekordok többsége is Formula Z-ben dőlt! Köszönöm hogy megosztottad velünk tapasztalataidat, bár sztem az ilyen jellegű extrém tunning sokunktól távol áll!
-
DraXoN
addikt
válasz
Johni5 #74401 üzenetére
viszont, a phenom elvérzik ha valami avx utasítást használna.. egy-két újabb játék (motor) esetén emiatt pl. gyorsabb lehet az FX..
én egy phenomII x4 925 ről váltottam (@3500Mhz órajelre volt emelve, felette nem bírta), FX6200ra.. az a legtöbb esetben játékoknál még alapórajelen is gyorsabb.. hát még azt is meghúzva... pedig ugyan úgy első generációs bulldozer.. És olyan játékoknál is gyorsabb amikor csak 1-2 magot használ az adott játék.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Johni5 #74390 üzenetére
4 magos FX jól hangzik,6300-ast nem merem már belerakni,mert hosszútávon lenne használva és nemakarom hogy feleslegesen fűtve legyenek a vrm-ek. Netezés videónézés, meg office munkákra van igazából használva játék sehol sincs.Esetleg ha a vrm-ek fölé raknék bordákat? Vagy minőségileg sem felelnének meg nagyobb elvárásoknak?És akkor talán a 6300-is szóba jöhet?
Igazából az upgrade-et is én eröltetem, most hogy csúszik a Zen+ valamit mókolni kell addig is.És az FX nagyon jó ebben
jokeph , Beretvás: Csak és kizárólag használt hardverekben gondolkozok, anyukám álom gépe lap+proci+ram+HD 6570 megállt 13 ezer forintba -
Giii
senior tag
válasz
Johni5 #74343 üzenetére
CPU Pll-re adtam;de a dropp nem szünt meg.Cpu Vid-re adtam és pluszba ki lóttem a Q&Q-t.Ha elindítjuk a Bf1-et az alatt 1,41 V-on megy és nem esik vissza se a Vcore és a Cpu Vid.Ne m tnudom mi okozhatja.Annyit kipróbálok,hogy a Vid-re adok;hogy elérjem a 1,43V-ot hogy biztosan stabil maradjon.Az igazság az hogy holnap megy vissza és sok időm nincs.Ha viszont nem sikerül feljebb vinni a Vcore-t,akkor kiveszem az elemet.Nem létezik,hogy ilyrn gyerekes hiba jelentkezzen.
-
-
Giii
senior tag
válasz
Johni5 #74337 üzenetére
Az mindig alap hogy Ctrl+F1. Találtam az összefoglalóba angol leírást.
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/721713-Poor-Overclock-on-FX-8350
Itt 2 srác is a CPU Pll-re hivatkozik.Azt tudtam,hogy a CPU PLL-el lehet stbilabban Oc-ni de én úgy tudtam akkor kell igazából ezt használni ha FSB-n keresztül csapunk a lovaknak.Mindegy legalább okosabb lettem.Ezzel megpróbálom.
Még 1 buta kérdés.Fx-nek 21.5 a szorzójuk.Biosban én 22x szorzót löttem be és megy.(asztalon minden megy+youtube stb.csk ha nagyobb terhelést kap akkor kezd esni a Cpu Vid+Vcore)Nem akarok FSB-n keresztül tuningolni.Ha a gyári megadott szorzó értéket túllépem az gond lehet? Vagy tulajdonképpen ezt is lehet stabilizálni?
Amiket leírtaok mind működik és az alapján csináltam mindent.Ramok is szépen reagálnak a feszesebb időzítésre.Én úgy gondolom mivel nem melegszik a gép és sikerül fixálni a feszt akkor itt meglehet a 4,4-4,5 Ghz. -
-
pipo112
őstag
válasz
Johni5 #71218 üzenetére
én beterveztem ,hogy váltok megjelenés időpontjában ,de úgy nézem erről le kell mondanom mert itthon nem lehet kapni pff így most várok amíg nem lesz . mondjuk annyiból jó ez ,hogy mire majd itt is lehet kapni addigra lesznek tesztek meg júszer gájdok amiből majd lehet csemegézni meg okulni mit hogyan
-
lee56
őstag
válasz
Johni5 #66182 üzenetére
Asusnak van asszem olyan saber változata, ami a nevében is PCI-E 3-as. Csak kérdés mi értelme külön 3.0 magic csipes mókával ezt megoldani (jaa tudom marketing), amikor a natív 2.0-s port sávszélességét sem nagyon sikerült még elérni a VGA-knak.
(#66183) Tanisz : Win 8.1 volt az első amelyik fejlettebb támogatást ígért FX procikhoz. Azóta win10-el nem tudom mennyit javult a helyzet, de roszabb biztos nem lett.
DX12 meg elvileg nemhogy több teljesítményt kérne, de az ígéretek szerint pont hogy kevesebb CPU-használatnak kéne lennie már csak a driveres overheadek elhagyásai miatt is. Kérdés hogy a fejlesztők ezt mire fogják elkölteni, ha egyáltalán..
-
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #66018 üzenetére
+1
És még mennyit lehetne javítani ezen a régi designon...
Tápcsati minek ekkora? Vannak már beépített paneltápos lapok, amik csak 12-24 V kapnak, kész. Miért nem elég a molex? Vagy ha már ez a durung, miért nincs elfordítva? CPU tápcsati miért van minden lapon szar helyen? Miért nem hagynak cpu tápcsatinak helyet a házakon (a többségnél alaplap ki tápcserekor)?
Miért rakják beteg helyekre a sata csatikat sokszor?Miért nincs egy szabvány csati a power-reset-LED kombóra? Miért rakják sok lapon az elemet a VGA alá? Ram slotokat miért nem döntik meg kicsit oldalra, h a hűtő ráférjen lazán? 30k laphoz miért kell még ventivezérlő? VGA-t miért nem fordítva szerelik, h jobban el lehessen vezetni a hőt?
Hirtelen ennyi. De biztos találnék még...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Johni5 #65609 üzenetére
Tisztelt tettestársam!
Az általad bemutatott CPU-Z értékek számomra a misztikum határait súrolják. Egy FX 1.328V-on, 4.7GHz felett?
Kérlek, ha nem túl nagy gond, eressz rá egy óra Prime Blendet. Természetesen szükségtelen a screenshot, elhiszem, hogy lefutott. Ugyanakkor szerintem úgy lenne teljes a kép, ha leírnád, hogy Full Load-ban mekkora feszt kap a proci.
Maximális topictársi tisztelettel, előre is köszönöm! -
lee56
őstag
válasz
Johni5 #64975 üzenetére
Áhje igen, ismerős a szitu. Nekem is sikerült anti-tuningos FX-et (igen, van ilyen is) kifogni; 4.5GHz fölött sehogyan sem akart értelmes feszültségek alatt stabil maradni. Na meg duplaturbinás hűtést is szerválnom kellett volna ha mégis megkísérelném tovább nyúzni, mert ha teljesíteni nem is nagyon akar, de melegedni viszont nagyon.
Dee már megbarátkoztam vele, 4.4-en most 1.38V körül atomstabil viszont, és azt hiszem a zenig már ezzel fogom kihúzni valahogy.
Igen, Habugi-nak nem kis szerencséje volt vele. De ha már agya nincs, legalább szerencséje az legyen, nem?Hablaty : Asszem van a lapunkban LLC csak nem módosíthatóak a beállításai BIOS-ból sem, de attól még van, vagyis a te esetedben csak volt.
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #64975 üzenetére
Egy kalappal holnapra!
Azért a 8320asok a legkisebb jószágok, nem feltétlen sz@rok azok ha nem mennek 1.5V-al sem 4.9/5-öt csak nektek mint extrém OC-seknek azért némiképp magasabb az igényszintetek..
Annak a CPU-Z shotnak megvan a maga diszkrét bája ugye?
Nem elfelejtendő hogy LLC nélküli lapom volt, szóval ha emlékezetem nem csal ez tán 1.4V volt BIOS szinten csak Idleben idáig konszolidálta a feszt a lap..
Nem utolsó sorban eszembe sem jutott ráterhelni mondjuk egy IBT/Prime szintű középkori kínzóeszközzel, szerintem a "start" megnyomásának pillanatában ajándékozott volna meg egy BSOD-al.. -
-
arnoldito
senior tag
válasz
Johni5 #63178 üzenetére
Thermalright XWB-01 Waterblock és 10/8-s csővel van össze rakva, Laing DDC 1T PLUS pumpa, és 1x12cm radi, plusz 1x240cm radi. Nem hiszem, hogy levegős már annyit forgattam a gépet. Így néz ki a víz, az új Akasa ventik nincsenek még felrakva, de az ilyen radiátor hőmérsékletnél nem sokat befolyásol gondolom...
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Omli85
őstag
válasz
Johni5 #63098 üzenetére
Erre én is gondoltam de a rev1-es lapban az istenért nem akart sehogy se működni ha a 8320E volt a lapban.
Mindegy volt, hogy 1333, 1600 adok feszt nem adok feszt... visszaraktuk a 960T-t és simán ment hiba nélkül.
Természetesen proci cserénél bios reset újrakonfig stb minden alkalommal megvolt, szóval még félrekalibrált beállítás se lehetett a ludas.
Szóval én elkönyveltem az a deszka cpu support list ide bios frissítés oda nem eszi meg a 8320E-t sehogy se :S.. -
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61951 üzenetére
Na ez az.., kell néha egy kis gyógyszer elgurulás!
Egyébként ha megnézed Oliverdáék cikkének a végét, ott 1.43V mellett nyüstölték elég keményen 4.8Ghz-en a kis 8320E-t. Azért az elég tisztességes teljesítmény, bár ki tudja mennyire válogatott példányt kaptak az AMD-től.
Itt a topic 2/3-a fenekét a földhöz verné örömében egy ilyen stabil órajel/fesz (4.8/1.43V) párosra képes prociért..Külön poén hogy egy 9590es volt "mellé rakva" a tuningos méréshez, nem tudom azt hova tolja fel a Turbo 1.5V fölött de igazából szerintem jobb is amíg így van.
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61937 üzenetére
Sokáig magam is filóztam egy 8370E-n (egy teszt erejéig..) cirka egy évvel ezelőtt, végül nem lett belőle semmi. Gyakorlati tapasztalatom nincs az E-s modellekkel.
300Mhz-el alacsonyabb alapórajel, Turbo mértéke szerintem lényegtelen mert élből érdemes kikapcsolni.
HWboton egyébként van egy pár szép eredmény egy-két E-s modell részéről, érdemes lehet a szűrővel rájuk keresned. A nyers paraszti logika azt mondatja velem, hogy adott azonos órajelhez valószínűleg kevesebb fesszel is beérik, kvázi valamivel jobban hűthetőek, ugyanakkor viszont szerintem hamarabb végük is van órajel ügyileg de ez utóbbi erős találgatás.(#61938) Erdei88:
Lásd fentebb, némiképp mérsékelt TDP/fogyasztás, itt tudsz róla bővebben olvasni: [link]. 280X kihajtás.., nos játék függő is, kotvány szálkezelésű játékokban húzhatod bármeddig, ott marad a CPU limit a 280X mellett. Két éve használom a 8320 & 280X kombót, azt szoktam mondani/javasolni, hogy egy 4.5Ghz nem árt a Tahitik mellé, 1000-1100as alapórajel esetében. Tahiti OC esetén menni kell feljebb a Visherával is. Ezt a 4.5Ghz-et egyébként rendre az összes 8320as tudja, 10-15K-s hűtő kíséretében emberi fesszel, 4.7 fölött kezd elszabadulni a pokol de ezt is procija válogatja.
-
ikszKoMa
csendes tag
válasz
Johni5 #61937 üzenetére
Nekem egy FX-8300-ám van, ez is 95 wattos TDP-vel érkezett.
Igazából abszolút semmi gondom nem volt vele, minden mélyebb állítgatás nélkül, kényelmesen megy 4 ghz-re húzva. Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy elvileg belsőre nem térnek el a 95 wattos modellek a régebbi 125 wattos 8320/8350-től, csak az "érettebb" gyártás miatt, ki tudnak hozni olyan FX procikat, amelyek már képesek alacsonyabb feszültséggel és így kisebb hőkibocsájtással is elfutkosni. Amennyiben feloldod az alaplapon a korlátozásokat, szerintem nem lenne akadálya a rendes tuningnak sem.
Egy valamit vettem észre: a RAM írás-olvasás-másolás teljesítményem valamiért elmarad kissé a 8320-8350 szintjétől, de lehet csak azért, mert még nem álltam neki a rendes manuális tuningnak, habár a szilícium lottó ugye...
Az itt lévők közül valaki majd kijavít, ha marhaságot írtam. (Nem vagyok tapasztalt FX-es, csak olvasgattam vásárlás előtt)
-
Omli85
őstag
válasz
Johni5 #61913 üzenetére
Igazából semmi extra nincs állítva a deszkán, fixre vannak a fesz értékek gyárilag automatán van minden, 4 rammodullal használom. Biosban 1.488v-t kell állítanom ahhoz, hogy terhelésen 1.4v-n menjen a cpu ennyit droppol a lap.. :/. érdekes módon terhelés nélkül fel fel ugrik 1.47 környékére a vcore de terhelésen soha.
Lövök majd egy képet azért biztos ami tuti.
Tomko78: Nos igen konkrétan egy rossz vicc amit erre a deszkára "borda" címszóval felpakolt az asrock...
Madai95: keresgéltem de nem találtam erre a deszkára vizes blokkot :/. Most én is azon agyalok, hogy van itthon egy rakat régi hűtésből megmaradt borda azokból kéne valamit faragni mert ez így tuti nem jó
.
pipo112: van még feleslegbe Fujipoly extreme ha más nem lesz egyedi bordát azzal felaplikálom
Köszi mindenkinek a válaszokat
-
Madai95
tag
válasz
Johni5 #61863 üzenetére
Szerintem nem fogja túlélni a 960-as lap , nekem fx8320 at hajtott 1,35v 4500 on ,GTA V közben elolvadt egy fet , pedig csináltam rá hűtést is , régi s775 ös lapok northbridge hűtőjéből , plusz egy 12 centis venti teritette oda a levegőt, amugy jó kis alaplap csak még arra nem jöttem rá hogy mire
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61663 üzenetére
Ugye hogy a Realbench kellemesen odaterhel/pörköl?
Btw, részemről bármi mást is megnéznék de egyelőre szerintem ez nem fenyeget, bekapcsolt CnQ mellett minimál terhelésre is ~55fokos a socket/kupak.
Szóval az az 1.48V vcore egy Idle órajel melletti érték, kíváncsi vagyok mennyire van beállítva és/vagy mennyit vesz fel terhelésnél!
Annak értékéből persze mit sem von le hogy bootol vele.Remélem ivanyii kartárs csepegtet majd némi infót róla.
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61647 üzenetére
Benchelés..? Bármikor!
Szépet megy a 4300asod..
(#61648) rambustibi:
WTTJ előtti részek pedig total VGA limitesek.
Bizonyosodj meg róla hogy azonos driver hajtja a TitanX-ed, Win, stb.., viszont a vs témát zárom.TS-re jópár hete szinte csak pénteken este járok fel, akkor is csak azért mert jön az SMS hogy Arma3 party lesz, mosom kezeimet, igyekszem időt szakítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged