Hirdetés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bayarena
aktív tag
Szerintetek ahhoz, hogy egy 290X-et teljesen kihajtson egy 8350es proci, mennyi frekvenciáig kell felhúzni?
Kell egyálalán? -
Yllgrim
őstag
FX8350 1.272V-al 4300Mhz-en 56C core es 62C CPU Prime teszt alatt 10perc+, a kerdes ez jonak e szamit illetve van-e meg valami amivel erdemes stabilitast neznem? Most par jateknak esek neki, h azokon mit bir.
-
lee56
őstag
válasz
Nxn908xxx
üzenetére
Persze
-> http://prohardver.hu/teszt/amd_bulldozer_fx_8150_teszt/egy_ujabb_gorongyos_ut.html
Jó olvasgatást.
-
Nxn908xxx
őstag
Hali!!
Erre tudna nekem valaki itt válaszolni!
Köszönöm!
-
vakond5
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Akkor fogalmazok úgy, hogy "amióta foglalkozok a témával, MX-4-et használok".

-
marquuard
veterán
Nekem Spire szilikonos van fent, másra nem volt pénzem

-
vakond5
őstag
Bacsis-féle háztartási paszták, na az kemény blog volt

Egyébként én világ életemben MX-4-et kentem, nagyon szeretem.
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Igen, és ez a tesztek legnagyobb hiányossága...
Pl. a nagy és híres MX-4. Csak legyen ember, aki lekalapálja mondjuk 8-10 hónap múlva. OK, melegíteni kell kicsit, meg mittomén, de MX-2 -beáldozva azt a pár fokot- símán szétjön. Nekem az a kedvencem, meg a spire szilikonos. -
Johni5
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Az kemény lehet,de a majonéz is,amikor a tojás el kezd rohadni

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
meg még pár, pl. a kedvencem az MX-2 és a fehér Spire (számát nem tudom, nem kerestem meg most)
Parancsoljatok (a VGA ne zavarjon senkit, paszta szempontjából lényegtelen mire kenték):
-
-
Johni5
őstag
Hővezető paszta ügyben kicsit
körülnéztem.
A majonéz nem is olyan rossz!!! -
Nxn908xxx
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Azért lenne jó hogy ha IBT alatt stabil lenne, mert akkor más alatt nem kéne félned hogy be fog hányni. Lehet hogy nem rögtön, hanem 1-2 hét alatt, de IBT instabil proci szvsz biztos hogy egyszer megfagy. Tapasztalat. Nálam a stabilnak hitt tuning egyszerűen böngészés közbe fagyott, pedig előtte 2 hétig hibátlanul játszottam, IBT is lefutott simán. Ha csak p95 alatt instabil akkor az még oké, de ilyen kifejezetten stabilitástesztek alatt illene neki működnie. Nem hiába teszteli az Intel ezzel a progival a cuccait.
-
-
marquuard
veterán
1.216V - @4,5GHz - IBT:

Hihetetlen... A réz csövek melegek (de egyáltalán nem forróak, mint 72 fok), és a hűtő tetején lévő pöckök meg langyosak, és alig meleg a levegő, amit a hátsó gépházventi kifúj. Már kétszer újra lett pasztázva. Most tényleg 72 fokos, vagy ennyire szar az alaplapi dióda?

-
-
MrM94
addikt
válasz
KKompi
üzenetére
Ez egy ilyen nap,mas a processzor felepitese,instabilitast is okozhat.
Ezt pont ugy kell elkepzelni hogy vagytok 4en atlag fizikai alkatu ember mindegyik visz egy 5 kilos zsakot.
Es hirtelen kicserelnek titeket,4 gyengebb emberre akik ketten tudnak vinni 10 kilos zsakokat ,viszont ok gyorsabban haladnak.Viszont ha egynek odaadsz egy 10 kilos zsakot akkor nem birja el. -
-
KKompi
csendes tag
A következőben kérnék segítséget: Vettem egy FX-6300-as procit. Egy 965BE-et váltott le. Kicseréltem a procit, minden okés egy apróságot kivéve. A csere óta bekapcsoláskor mindig telepíteni kezdi a 'PCI HOST híd' eszközillesztőt, ami sikertelenséggel zárul. Ha manuálisan akarok frissíteni (eszközkezelő), talál drivert de azonnal le is áll 'hozzáférés megtagadva' címmel. Ettől függetlenül a pc müködik, bár a BF4 multi azóta mintha akadna egy kicsit. Valaki találkozott ilyesmivel? A WIN reinstallt nagyon nem akarnám, hátha valaki tud segíteni. Előre is köszönöm!
-
Johni5
őstag
TX3-mal lehűtöd az FX 4100-at 1.45V-on 4700 mellett is.Silent Knight II-vel használtam a 4100-ast ennyin.
-
-
marquuard
veterán
Amúgy a 8350-nek tényleg kisebb a működési feszültsége, mint a 8320-é? (átlagosan)
-
vakond5
őstag
Mila Kunis majd állatkertet nyit, aztán le lesz rendezve a téma. Haha.

-
lee56
őstag
Kész állatkert ami itt folyik néha, elég megnézni csak az utolsó pár hozzászólót.

Jöhetne már egy modi, rendet rakni utánatok.
-
-
MrM94
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
milyen hutod van?Huzd mar meg azt a procit ne sajnald.
LLC-t ne rakd extremre.
Legeloszoros rakj mindent alapra nezd meg mennyi az alapfeszed CPU-z vel.Idle es LOAD.
Ezekutan vidd feljebb az orajelet,a feszultseget fixald be az alapfeszedre.
kezdhetsz pl 4.0 ghz el. lefuttatsz 5 kor intel burn testet.Vagy egy cinebenchet + ibt es mehetsz feljebb.
Ha kekhalalt kapsz akkor viheted feljebb a feszt.
Az llct ugy allitsd be hogy minnel kozelebb kapjon LOADban ahhoz az ertekhez amit beallitottal a biosban.
Probald elerni hogy minimalisan ingadozzon a fesz.
Jo munkat! Ja,gyari coolerrel neki se allj, bar 4.2 belehet vele huteni 1.425 volttal. ez az alap 4170 es FX
Jo szorakozast!Varjuk az eredmenyeket! -
lovas001
aktív tag
Sziasztok, Ma lettem tulajdonosa egy Fx 8320 asnak. Alapjáraton 3,8 on járatja magát a biosban minden beállítás default. Egy artic freezer 30a val hűtőm így terheletlenül 38-40 fok prime 95 mellett viszont elmegy simán akár 62-64 fokig is (attól függ hogy mivel monitorozom) feszt 1,34 körül ad neki gyárilag. Kérdésem az lenne hogy ezek a hőfokok hosszútávon tarthatóak vagy inkább pakoljak a házba még extra hűtést mert ahogy olvastam max 62 fok a jó neki de inkább kevesebb .
-
marquuard
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Uh, szerintem ez nagyon magas feszültség. TurboCore-t ne használj, mert magas feszültséget ad gyárilag a procinak. Azt kapcsold ki, és +100MHz-ként tedd feljebb az órajelet, és teszteld IBT-vel. Ha hibázik, akkor azt a program jelzi, és állíthatsz a feszültségen. Bár az alaplapodon nincs VRM borda, tehát elég meleg lesz a feszültségszabályzó modul.
Ezeket állítsd be:
-C&Q, C6, stb. energiagazdálkodási séma legyen bekapcsolva
-LLC legyen magas szinten (Load-Line Calibration)
-Spread Spectrum legyen kikapcsolva
-CPU/NB frekvenciához, feszültséghez ne nyúljDe ha lehajtod az összefoglalót, ott vannak hasznos leírások, sokat segíthet.
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Van egy alap 4 magos AMD procim: AMD FX 4100 Black Edition . Jelenleg 3.6ghz en megy, CPB vel 3,75ghz. Egy Radeon R9 270 est kéne meghajtania ha megbirná de sztem nem tudja. Mekkorára kéne tuningolni hogy jó legyen? Alaplap egy Gigabyte 970A-D3 as a hűtés pedig egy CM Hyper 212 es.
-
=HG=
addikt
Cinebench-nél nagyon nem mind1, hogy memória milyen frekin megy....Azonos CPU beállítás mellett 20 pont körüli különbséget hoz mondjuk 1600-ról 1866-ra növelve..
-
Habugi
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
Mert szokatlan, hogy alacsony fesszel is mennyire "hajtható" a procid.
Eddig abban a hitben éltem hogy az alapfeszen (1.3V) @4.5ön betonstabil 8320asom kivételes darab, többek közt erre is rácáfoltál! Szerintem semmi probléma nincs azzal, hogy képeket/eredményeket/teszteket postolsz ezzel kapcsolatban, én legalábbis szívesen olvasom arról nem beszélve h teljesen érthető hogy lelkesít a dolog. Jó cpu/mb párost fogtál ki!

-
vakond5
őstag
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Alapvetően te vagy az aki ezt a kérdést meg tudja válaszolni, mivel minden chip más, és az alaplaptól, valamint a táptól is függ, hogy mennyit fog menni a proci. Tesztelgess, és eléred majd a végét.

-
válasz
Johni5
üzenetére
HyperX 4x2GB, 1600, 10-10-10-30, 1.5V.
Átállítottam 1600, 9-9-9-26 1.65V de semmi nem változott.A Linpack egyébként teljesen CPU-ra támaszkodik, ha jól tudom.
A Cinebench amúgy nálam 8 processzre volt belőve, levettem 6-ra és így még többet hoz.
Majd ha haza mentem nyomok egy bios reset és megnézem akkor. -
Johni5
őstag
Nyomjátok a benchmarkokat,de egyiknél sem midegy,hogy mekkora a mem freki és milyenek a beállítások.
-
marquuard
veterán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Mekkora az alapfesz?
-
-
marquuard
veterán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Az oké, hogy felhúztad feszemelés nélkül, de bírja is a proci? IBT-vel érdemes 10 kört lefuttatni, aztán játszani. De ameddig nem instabil, és nem hibázik, addig mehet az órajelnövelés feszemelés nélkül.
Legjobban az alaplap akadályozna az OC-ban, mert nincs hűtve a feszültségszabályzó, ami amúgy is elég forrófejű.
-
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Nem ismerem a hűtőd, de azzal a mobo-val is szvsz 3,8-4 GHz körülre biztos lehetne húzni. Meg kell próbálni, tesztelni, etc. Cserélni csak 83xx-re érné meg, 6350 drága is, nem sokkal lennél előrébb vele.
-
Sziasztok!
FX6100-as procit használok, melyet jelenleg 3600Mhz-re húztam feszemelés nélkül szorzóból.
Szerintetek meddig mehetek el feszemelés nélkül tuningban? Érdemes megpróbálni 3800-3900Mhz-et, vagy már célszerübb lenne egy FX6350-esre cserélnem, ami gyárilag 3900Mhz-es turbóval 4200)? -
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Arra is érdemes lenne odafigyelni hogy ugyanazzal a verzióval. (talán nem elég a verziószám hasonlósága sem, lehet más forrásból származnak a példányaik, és ebből jön a difi)
Legjobb példa ott a BF4, volt olyan verzó belőle ami el se indult, volt ami kresselt egyfolytában, manapság meg egyéb problémák gyötrik szegényt, lényeg az hogy kb patchenként más eredményt produkál, mert szoftver, amit emberek írnak valahol.

EnterR : A HyperTransport elvileg nem szólhat bele, hacsak nem a CPU-NB-je is húzva van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és tényleg 
-> 

Mi nem is voltunk 4-en

húzzzávisszaofftopikba, amígkinemmoderálnak!