- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
Szép estét csak egy kérdésem lenne az hogy be van állítva a cpu-nak 1.344-es fesz de terhelés alatt ez fel megy 1.356-ra ezt mért csinálja llc uhigh/ High
-
cunnir
tag
válasz
MaxxDamage #40178 üzenetére
Jól van benéztem
Tomééé itt kérdezd meg [link]
-
Tomééé
csendes tag
Köszi szépen a gyors válaszokat!
Nekem jelenleg egy Coolermaster Hyper 212 Plus van gépemben. Van rá esély h tudom majd használni az Asus alaplappal meg ezzel a procival? Nem igazán tudom h mitől függ h kompatibilis-e vagy sem...És cunnir: a sima M5A97 R2.0 és az EVO között nagy a különbség? amúgy nagyon király a géped
-
-
wukodlak
aktív tag
Akkor ebből Brocken lesz.Gondolom abból is inkább már a 2-est vegyem,mert a bolt ahol nézem árulja mindkét verziót.Felszerelés mennyire nehéz?Gondolom merevítőt amivel az alaplaphoz fogatom benn van a csomagolásban?Csak mert nem szeretném,ha a nagy súly meghúzná a deszkát.Pasztát adnak mellé vagy szerezzek be mx2-öt hozzá?
-
Crondore
tag
-
wukodlak
aktív tag
Na nézegettem ezt a z Alpehnföhn Brocken 2-öt.Tényleg durva mit tud és az a 800ft nem téma,de menetközben találtam egy ilyet:zalman cnps9900a.Ez durván 10eft-ból meglenne(ausztriába) és ahogy olvastam nagyot jót írnak róla.Vélemények?
-
Tomééé
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Még decemberben vettem egy HD 7870-es videókarit, de sajna nem tudom kihasználni, mert elég régi a konfigom:
Alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Proci: AMD Phenom II X4 20 (X3 720 négymagosítva) 3,4Ghz
Memória: 6GB ddr3-1333Mhz
Táp: Chieftec GPS-550AB-A 550W
Merevlemez: SAMSUNG HD501LJ 500 GB Sata-IIÚgyhogy most azt tervezem, hogy veszek egy új alaplapot és egy procit. Proci témakörben az FX-6300 mellett tettem le a voksomat, mert jó ár/érték arányban van, sok jót olvastam róla és azt írták h ki tud hajtani egy HD7870-est. Légyszi erősítsétek meg ha ez így van!
Alaplap terén viszont elakadtam... Ti mit tudnátok ajánlani 20k körül? Az ASUS M5A97 R2.0 szerintetek megfelelne? Tudnám rajta húzni a procit?
Előre is köszi a segítséget! -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Skimaster #40159 üzenetére
Igen
én is 1080p-be játszom, kártyára nem vagyok hajlandó többet költeni
nekem tökéletesen megfelel ami most van
Most egy Phneom x4 965-ös van a gépembe , nem tudom igazából de ahogy olvastam nem érnék el nagy változást ha FX6300-ra váltanék..Persze azért csak újabb meg jobban húzható is ...mivel eladom a lapot + procit talán nem sokkal kellene megpótolnom a 8320-as procihoz és akkor már azért csak jobb ez
De lehet 6300 lesz nem tudom
attól függ mennyi mani jön össze
de azért köszönöm
-
Whysperer
addikt
válasz
wukodlak #40164 üzenetére
nekem Zalman z11+ hazba van ALPENFOEHN Brocken ÉS BŐVEN van hely a oldal lemez és a borda között szóval nem nagy simán elfér benne és 12840 ftért [link] nagyon jó választás! Nekem a 8120-at simán hűti 4,2-re van húzva és prime alatt 64 fok fölé nem megy és akkor se pörög fullon a Brocken! Sima netezés és filmezé sközben meg nem is pörög a Brocken ventije szóval maga a ház hűtés generálta levegő mozgással hűti a húzott 8120-at a Brocken bordája. Oké 12 ezer a limit ,de +840 ft sz.tem nem nagy ár ezért a teljesítményért!
TESZT: [link] KIEMELTEN AJÁNLOTT a Brocken ebben a teszben!
-
wukodlak
aktív tag
A legnagyobb gondom az,hogy hamar eleri a 65c fokot es most,hogy van melette egy r9 290pcs+ tuning biztos lesz.Vagy ide mar tenyleg kellenek ezek a torony kiepitesu hutok?Zalman z11+ hazba menne.esetleg akkor igy most 12e ftig mit ajanlotok?
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Remelem segitetek.Fx6300-hoz milyen jobbfajta hutest ajanlotok max 12000-ig?En amiket nezegettem,mert olyan hu de magasat nemakarok:Scythe kabuto asszem a 2-es,ekl alpehfohn silvretta,noctua nh l9a,coolermaster gemini2 vagy esetleg meg mi lenne amit ajanlotok?
Ui:Zalman cpu hutobol esetleg meg melyik lenne jo? -
kos87
csendes tag
Sziasztok van egy alaplapos általános kérdésem vettem egy asus Crosshair V Formula alaplapot és egy AMD FX 8150 am3+-os procit vettem bele amire egy komolyabb hűtést tettem és húzni szeretném a procit egy kicsit. elvileg az alaplapon van egy olyan gomb hogy OC ami automatikusan elkezdi húzni a procit. Ez az oc gomb fehéren világít megy nyomtam de pirosra váltott de nem történ semmi, nem tudom mit kellene beállítanom még a biosban tud valaki segíteni? nem nagyon csináltam még ilyet:S
-
Skimaster
senior tag
válasz
z0l1ka #40137 üzenetére
Alapból az számít,milyen felbontáson játszol,fullHD és afölött erős vga kell,a proci ereje nem annyira fontos(persze nem bf4 multiról van szó),fullHD alatt fontosabb a proci.Nekem fullHD-ban mindent maxon visz a configom egy 95W-s 6300-al.Ha nagy a felbontás inkább költs a vga-ra többet.
-
gabor85
őstag
Sziasztok.
Mi történik akkor, ha egy FX 4130-as (125 Watt) procit egy olyan alaplapban használok, amelyik nem támogatja, csak a 95 Wattos procikat.
köszi -
Whysperer
addikt
válasz
Crondore #40146 üzenetére
De miért most mit tettem?
(#40145) xmaas v de én kiszoktam kapcsolni az AAA-t és az AMBIENT-t aztán akkor még 10-15 fps!
Azért ez az eredmény egy ATI 6850-es kártyával nem rossz..,de ez jócskán az FX eredménye is szóval Én kb. ezek után egy ember véleményét sem hallgatnám végig aki bármi rosszat mond erre!! 8) Persze Intel se rossz ,de Én egyszerűen nagyon szeretem ezt a configomat amim van. persze egy erősebb vga hiányzik ,de minden megy vele. Én imádom! 8) Nekem eddig vegyesen voltak INTEL AMD configjaim szóval! Bááár persze AMD a szívem csücske! 8) az első AMD p90-es gépem után!
-
z0l1ka
aktív tag
Rendben
Hát ez elég meggyőző volt, köszönöm szépen mindenkinek a válaszát
luimapeiz azt akartam én is , csak véletlen lemaradt a végéről -
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik lenne a jobb választás ?!
ASUS M5A99FX PRO R2.0 + FX 6300 vagy
ASUS M5A97 EVO + FX-8320 annyi , hogy az utóbbit még kicsit meg kell pótoljam.. amúgy egy 270X vga-t hajtana , csak nem tudok dönteni -
xmaas
őstag
válasz
honda130 #40132 üzenetére
Mindketto megbizhato Corsairnel annyi a kulombseg hogy ok nem gyartjak a cuccokat szemelyesen hanem megveszik mas gyartotol es atcimkezik ,de garancia stb szempontbol az is megfelelo
(#40133) Whysperer Ilyen mereseket inkabb akcio kozben kell csinalni mert akkor megy le legjobban a fps harc kozben mikor sokan vannak egy helyben es repul a golyozapor es a robbanasok
-
-
honda130
tag
Megkérdeztem a boltot a Corsail és a Kingstone ramok garanciájával kapcsolatban, gondolom majd válaszolnak valamikor. Addig is jár az agyam. Valószínű, hogy a Kingstone lesz garancia szempontjából a kedvezőbb. A Corsailnál esetleg nem megbízhatóbb a Kingstone? Mert akkor megfontolandó lenne a gyors ram helyett inkább az pénzt a márkára költeni. Mondjuk ezek milyenek lehetnek?
Kingstone
[Kingstone] -
xmaas
őstag
válasz
Valkűr #40128 üzenetére
Szedd le a megfelelo biost pendrivera es probald onnen frissiteni elmeletileg az alaplapod tudja frissiteni magat egyenesen ha minden igaz
(#40127) honda130Az alaplapod tipusatol fugg hogyan vannak elhelyezve a ram slotok cpu foglalathoz kepest ,de elmletileg az ilyen low profile tipusok elfernek barmilyen huto allatt
-
xmaas
őstag
válasz
MaxxDamage #40125 üzenetére
+1 lehetoleg low profilet vegyel mert az konnyen elfer barmilyen cpu huto alla altalaban ott vann a nevukbe a LP jelzes
-
válasz
honda130 #40122 üzenetére
Én a Corsair-t szoktam javasolni... megfelelő memók !
InterStore is egy megfelelő bolt (rendeltem már onnan mSata SSD -t A-Data 256GB és minden gyorsan és gördülékenyen ment) RAM-nál a Garanciára kérdezz rá és ha megfelelő nyugodtan rendeld meg ! (Corsair Vengeance LP - RED vagy Black mind1)(#40124) honda130: Bolttól függ a dolog , van bolt ami 5 vagy 10 évet ad, de van olyan is ami csak 3-at stb... (általába nevesebb gyártó élettartam garit ad a termékeire)
L
-
xmaas
őstag
válasz
honda130 #40122 üzenetére
Nem rossz az se csak az kerdeses mennyi gari van ra lehetoleg olyat keress amire 5 ev garit adnak vagy tobbet, ezt a boltot se nagyon ismerem szoval passz lehet jobban jarsz ha valamelyik ismerteb pc boltbol vasarolsz kiszalitas ugyan annyi nagyjabbol mindenhol ekkora meretnel
-
honda130
tag
Értem amit írtok. Köszönöm a válaszaitokat!
Itt van pár ötletem, a ram-ra. Szerintetek ezek milyenek?
Crucial]
Corsail
Corsail
Kingstone
Vagy csak simán ez és kész -
Valkűr
addikt
Wááá aki ért a bioshoz segitsen légyszi...Frissiteni akartam fileból a biost és véletlen a Z77 biosát tettem fel a 990FX helyett. Vissza akarom tenni a 990FX bios , de azt meg már most nem engedi. Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
DeadMeat #40078 üzenetére
Természetesen, sor kerül a hűtő cserére, megnézem neked!
Másfél órát toltam vele a BF3-at, de egyszer se fagyott. Plusz Egy kis Crysis 3, mert az ugye nayon jól kihasználja az FX-et. És BF alatt sokkal jobban hajtja így a vga-t.
Még most tesztelgetem, visszavettem 4.3Ghz-re ugyan ilyen fesszel, hogy kicsit hűvösebb legyen, most alig éri el a 70-et prime alatt. Később lehet benevezek egy vízre, ha kevés lesz az FX. Akkor adok neki 5Ghz-ig. -
xmaas
őstag
válasz
honda130 #40113 üzenetére
Gyakorlatban nem vennel eszre szinte semmit azzal ha gyorsabb ramot pakolsz a gepben csak akkor volna ertelme ha peldul APU-d van es akkor az kihasznalna jobban de amugy szinte csak benchmarkoknal lehet erezni a hasznat .Szoval folosleges belefektetni extra csomo penzt ha nemfogja kihasznali a rendszered ,FX melle eleg egy sima jofajta 1600 MHz kit legfeljebb 1866 MHz ha nagyon akarod kolteni a penzed
-
honda130
tag
Úgy gondoltam, talán nem tennék rosszat a gépemnek azzal, ha pont hozzá illeszkedő ramot tennék bele. Mondjuk paraméterekben. Ennek ellenére valószínűleg igaz, hogy nem veszem észre majd. Viszont néztem pár oldalat és van egy adatom konkrétan. Nem a rendszer bus-t kell nézni? Mert akkor több helyen is 2000-ret írnak.
[link] -
honda130
tag
Sziasztok srácok!
Egy kérdésem lenne: FX6300-hoz milyen memóriáig érdemes elmenni? 2*4Gb-ot akarok, de kérdés hogy érdemes-e 1600 MHz-esnél gyorsabbat venni, és CL9, vagy CL10, stb.
Egy helyi boltban kérdezősködtem és azt mondta a srác, hogy az alap az 1333, de nem tudja hogy az én AMD-m meddig támogatja, mert az proci FSB-jénél felesleges gyorsabbat venni, mert úgysem fog többet pörögni, stb. De hol lehet megnézni, hogy azaz FSB, vagy mi a túró mekkora? Tudom hogy egyszerűen fogalmazok, de csak most ismerkesem a témával.Válaszotokat előre is köszi!
-
DudeHUN
senior tag
-
ViZion
félisten
Jah hogy Prime alatt? Ehh. Azzal sokaknak volt gondja, egyrészt lehet túlmelegedés is, de inkább LinX-el tesztelj, na ott csak full load van.
DudeHUN: nálam mindíg 2 P state volt. Rákeresve a 8320-ra a default:
P0: 20.0x (4.0GHz) at 1.425V — Turbo
P1: 18.5x (3.7GHz) at 1.375V — Turbo
P2: 17.5x (3.5GHz) at 1.3V
P3: 14.5x (2.9GHz) at 1.2V
P4: 11.5x (2.3GHz) at 1.1V
P5: 8.5x (1.7GHz) at 0.9875V
P6: 7.0x (1.4GHz) at 0.875V
Nem tudom, de FX-6300-nál csak kettő volt aktív, nem is gondoltam többet beállítani. Ahogy figyelem, pl. progi indulásnál 1-2 mag felugrik, majd vissza. Néha mind fel és vissza... Pillanatok alatt.Még ezt találtam, levegővel fesz és freki értékek tuningra:
CPU Core clock 1.35 - 1.50 V / 4500 - 5000 MHz
CPU NB clock 1.35 - 1.45 V / 2500 - 2700 MHz
HT Link clock 1.20 - 1.35 V / 2600 - 3000 MHz
DDR3 Memory clock 1.60 - 1.80 V 1.65 – 1.85V DDR3-1866…2600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest