- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
válasz
asvald #62623 üzenetére
Titan X-et használtam az FX9370 és FX9590 mellé, nem volt túlzás. Az intel vs amd procival való hozzászólásod viszont, "picit" túlzás.
Habugi nagyon jól leírta a két proci közt a valóságot. Én megbántam az fx9590-ről "gyíkhét" 4790k-ra váltást. Nem érte meg a többlet pénzt az intel. Ez lett az első és egyben utolsó intel procim
Béke!Már megvan a 4K kijelző és ha most FX procim lenne, olyan in-game videót durrantanék vele, hogy eszem és f@xom megállna
Ismét sokan utálnának ezért, vagy megint jönne hogy "fake" a videó
-
Omli85
őstag
válasz
asvald #62665 üzenetére
Nem feltétlen kell DX 12 csak egy normálisan megírt motor ami használja normálisan az FX-et.
Az a szomorú, hogy ennyi időbe telt mire jött egy olyan motor ami normálisan megdolgoztat egy 3 éves cpu szériát ami így ár teljesítményben igencsak meccsben van az újabb modellekkel is. OC esetén meg aztán végkép nincs miért szégyenkezni.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
asvald #62641 üzenetére
Nalam ssd van, lehet h szamit valamit, de nem hinnem h sokmindenbe bezavar a hdd/ssd 16 gb ram mellett. Töltes gyorsabb, de jatek alatt mar memoriabol taplalkozik szerintem, de javitsatok mi ha nem igy van. Na mindegy... nalam crysis 3 fullhd ultran 760 phantommal /valjuk be nem mai gyerek/ 40 50 fps-t hoz. Es nem igazan tapasztaltam mikrolaggot sem... a legkevesebb fps amit valaha lattam az 31 volt, erdekes h az is a jatek elejen a kikötőben. Az ember azt hinne, h abban a szem alltal latott szegenyes környezetben lenne epphogy magas, de nem mikor kikerülök a 'termeszetbe' hirtelen javulast mutat az fps, ahol azert szalankent mozognak a fűszalak,fak, es mindenfele emberkek mozognak, es jo messzire ellatni...
-
Dark KillerX
addikt
válasz
asvald #62653 üzenetére
A második videó egy vicc, mert ott vmi hardverhiba, vagy túlhúzás, vagy vmi driverhiba van, mert ilyen szarul nem futhat egy 8320-al, és 290-el, hogy 30-50FPS lássak egy játékban
Én mértem egyet BF4 multi alatt, egy 64 fős szerveren, minden high-on volt, AA off
2015-11-14 20:59:10 - bf4_x86
Frames: 47134 - Time: 364360ms - Avg: 129.361 - Min: 93 - Max: 168majd egy régebbi mérésem Staw Wars BF béta alatt, itt minden high-on, FXAA on
2015-10-08 21:28:50 - starwarsbattlefront
Frames: 19819 - Time: 277906ms - Avg: 71.315 - Min: 69 - Max: 101majd pedig ugyanez medium-on.
2015-10-12 03:18:29 - starwarsbattlefront
Frames: 13874 - Time: 131891ms - Avg: 105.193 - Min: 81 - Max: 133Szóval bőven lehet multizni FX-el akár is
Ja és annyit, ha már youtube-os videók, akkor itt egy Fx6300+ GTX 960 vs Fx6300 + 970, ahol az erősebb vgatól nem jön zavarba.
Fx+ 960 [link] vs Fx+ 970 [link]
pipo112 +1
-
Habugi
addikt
válasz
asvald #62633 üzenetére
Nézd el nekem & no offense és a topic is legyen szíves amiért a szokásos nem kívánt témát most továbbviszem, tudjátok nem szokásom, de..
Ez a cirka dupla FPS növekedés amit említesz, ráadásul pont BF3 esetében ez kérlek nettó baromság. Nem mondom hogy valótlanságot állítasz csak annyit hogy meglehetősen inkompetens lehettél az FX-ed bellítását illetően vagy egyéb komponensek, pl lap vagy táp, softveres gubanc okozták nálad a gyér teljesítményt.
Miért mondom ezt? Kíváncsiságból nemrég beneveztem egy 6600K-ra, ami szépen meg is van tépve, DDR4 + kutyafüle. Nekem ugye egy elég bitang kockám volt, ami most hackeeeeenél teljesít szolgálatot.
Elmondom majdnem 2év 5Ghz-es 8320as után mi a valóság. Olyan játékokban amiket vagy egy szálra írtak vagy hanyagság miatt optimalizálatlanok valóban sokkal jobb, zongorázni lehet a különbségen.
Ugyanakkor az ilyen játékok és a már hellyel közzel normális szálkezeléssel rendelkezők aránya kb 85-15% és nem az erős egy szálat igénylők javára..Viszont!
Ott ahol legalább 4-8szál ki van használva, lásd BF3-4, Crysis3, GTA V csak hogy egy párat említsek.., hááááát...
A frametimeok csökkentek nagyjából azonos FPS mellett, ami tekintve hogy a kettő marhára nem független egymástól egy elég érdekes jelenség, viszont az FPS vagy csak minimálisan lett több ilyen játékokban vagy pontosan ugyan annyi. Hupszi.., mindezt egy szintén rendesen húzott 280X mellett, ami azért simán 290 party képes jószág volt.
Szóval ezt kérlek ne és legfőképpen ne itt. Értem és megértem hidd el, nekem többe volt a kíváncsiság miatta váltás ezt elhiheted, ha saccolnom kéne a duplájába mint esetedben viszont tudtam mit vállalok és nem akarom utólag mindenféle zöldséggel igazolni a saját döntésem/vásárlásom (amennyiben esetleg ez állna a háttérben, nem tudhatom..).
Ha több (4-8) szálat kihasználó játékokról beszélünk, szerintem bátran állíthatom hogy ennyi pénzt még az életben nem adtam ki ennyire kevés /a gyakorlatban kézzel fogható/ teljesítmény többletért, soha.Oké, 24/7-re 5Ghz-es hűthető 8320/Vishera nem ül minden bokorban, az olyan maki is kevés aki megjelenése után pár héttel kifizeti az Intel felár felét kétszer (pusztán mert újdonság), de ezt a kétszeres FPS b@romságot ezt nagyon kérlek ne erőltessük!
Nyilván nem látok bele az apropóidba, nem láttam hogy vagy hogy-nem finomhangoltad az egykori Visherádat de őszintén szólva megint csak elnézésed kérem de nem is nagyon érdekel!Csak annyit szeretnék kérni hogy ezt az erősen túlzás agyrémet FPS ügyileg, bármi okán is történik lehetőleg ne erőltesd pls vagy legalábbis ne itt!
Tudom te min. FPS-t említettél én pedig általánosságban beszélek róla, semmin nem változtat, a tapasztalható különbség a kanyarban nincs ahhoz képest mint amire a postod alapján következtetni lehet.
Béke
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
asvald #62633 üzenetére
na kezdődik... hozok popcorn-t meg kólát... intel vs amd... az fx topicban... már megint... mindenki másképp látja a világot, de ezzel a microlaggal már tele van a puttony.. én még egyet sem láttam pedig amd-t használok. ejhh.. ez az fps hajhászat ez valami szörnyeteg egy dolog...
-
Habugi
addikt
válasz
asvald #48913 üzenetére
Bevállalós vagy kedves topictárs!
Gyári bohózattal 1.4V fölé vinni.., veszel rá egy normális hűtőt és rajtad biztos nem fog múlni az 5Ghz achievement unockolása, kellően bolod vagy hozzá te is ahogy látom.
Stabilra beállítani az megint egy egész más történet persze, azért nagyon ne siesd el. Egyrészt jó mulatság a "hegymászás", másrészt ha gyorsan éred el a sikert, hamar megéhezel újra és idejekorán úgy jársz mint amit pár hsz-el korábban leírtam.
-
ViZion
félisten
válasz
asvald #48531 üzenetére
Nitrogén lesz az
Régóta követem a topikot, ASRock, Asus, Giga lapok vannak, MSI-t nem nagyon emlékszem, h vki használt volna. Tesztoldal az egy dolog, kevés a független teszt. Keress rá angol és német oldalakon, fórumokban... Ha tesztet találtál, akkor nézd meg, h mennyire "igaziak" a tesztek ott. Egy gyenge tuning eredmény nem csak a proci hibája.
-
TrollUr
újonc
-
=HG=
addikt
válasz
asvald #37435 üzenetére
Samu vinyót nézd meg Sentinellel! Ha rendben, akkor tegyél fel egy szűz rendszert! Bios reset legyen előtte ! Esetleg próbáld meg valami másik memó modullal, mert lehet nem csípik egymást a lapoddal.. Ha ezek után is xarakodik, ne szenvedj tovább azzal a lappal, mert valószínű azzal lesz a gebasz...
-
=HG=
addikt
válasz
asvald #37424 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy nálad nem hardver hiba van, hanem "user error" !
Az eseménynapló arra enged következtetni, hogy tele van minden szeméttel a géped !Például leállási lassulást okoz : kies exe, norton, avg, firefox, torrent, origin, valamint van ilyen is :
Szóval ne csodálkozz ! Teendők:
Bios reset! win install, megfelelő driverek feltelepít, örül !
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
asvald #37417 üzenetére
Nem biztos, hogy szervízben FX-6300-as procival tesztelték ezt a lapot.
Egyébként erre a lapra igaz az, hogy olcsó, csumpi, fostalicska szar lap, gyenge tápellátással, elavult 760G csipszettel, amit már legyártani is kár volt, megvenni pedig hiba.
-----------------
GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0)
other version : rev. 4.1
AMD 760G + SB710 ChipsetTo enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboards download section.
----------------------Ilyen fosadékokat nem csak a GigaByte, hanem az Asus és az Asrock hatalmas mennyiségben dönt a piacra, aztán a tájékozatlan, kis pénzű, önfejű júzer meg csodálkozik, hogy sz0pik vele, mint a torkos borz.
---------------------
Tápod milyen?
BIOS verziód milyen?Szervízbe vidd vissza FX-6300-al együtt, teszteljék azzal és kérj frissítést a legújabb BIOS verzióra, vagy vidd vissza és fizess rá egy GA-970A-UD3(p) rev 3.0-s lapra, vagy Asus M5A97 EVO R2.0-ra, de minimum M5A97 EVO-ra.
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #37416 üzenetére
egyébként full alap bios beállítással is ezt csinálja / kikapcsoltam már a turbót ilyen, olyan energiagazdálkodást ,c1 ,c6 lefixáltam a NB frekit + feszt is adtam / elvettem , procinál is ugyan ez , van mikor segített ,van amikor nem . vga-t is kivettem , és alaplapira kötöttem a monitort , ramot is cserélgettem már , hol ide, hol oda rakosgattam egyiket másikat / autó beállításokat is manualizáltam ,X / - fesz itt is megtörtént .............. roppant idegesítő egy új lap / proci párosnál ez már
És azt mondták gariba , hogy náluk nem jelentkezett ez a hiba
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #37415 üzenetére
még annyival kiegészíteném : amikor feláll hibásan a rendszer várok kicsit ilyenkor , hogy csillapodjon a terhelés azaz a processzor kihasználtság 17-30% közé essen és megpróbálok egy tömörített 2gb-os fájlt kibontani a szokásosnál jóval lassabban csinálja, mintha p3-p4 gép lenne ilyenkor pár %-ot ugrik a kihasználtság ..
ja és a böngészésnél is fel megy néha 70-80% os kihasználtságra a processzor, pedig csak 1 böngésző van nyitva max 2-3oldallalamúgy csak azért írok ide mert előzőleg ebbe a totyikba irányítottak
Pancsermeste nem sok a tapasztalatom vele , mert amint megvettem kb 1 hétre rá el is adtam , ez idő alatt jól szolgált egy q6600
-
Pancsermeste
őstag
válasz
asvald #37375 üzenetére
Ezzel a zalmannal van valami tapasztalatod?
Így elsőre jónak néz ki, viszont miért írod, hogy "...ha befér a házadba"? - a 159,3mm magasság az nem számít túl nagynak (ha jól tudom). Nekem éppen az a gondom, hogy a Hyper 212 helyett keresek olyan hűtőt, ami jobb teljesítményt nyújt, viszont egy kicsivel se lehet magasabb nála, mert különben nem fér be a házba. (nem tudom felhelyezni az oldallapot). HR 02-őt nézegettem, de az már tuti nem jó nekem.
Az a baj, hogy a hyper-nél nem egyértelmű nekem a magasság specifikáció (a magassága nem tudom, hogy lehet kisebb a hűtőborda magasságánál)
Tehát ami a lényeg, hogy olyan hűtő kellene nekem, ami hatékony, de a CM Hyper 212-nél nem nagyobb. -
Bali27
addikt
válasz
asvald #36686 üzenetére
Igen annak már utána néztem.. De tényleg mióta kikapcsoltam nem volt restart / fagyás...
"Ha ez engedélyezve van, akkor az UEFI rendszer csak akkor enged egy illesztőprogramot betölteni, ha az digitális aláírással rendelkezi"
No akkor melyik windows 8-as alap (eredeti) driver nem volt aláírva saját maguk által? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
asvald #34750 üzenetére
Inkább akkor már valami asus vagy giga 970, elég a sima fajta is, nem kell a sok fázisos lap. De ha csak az asrock, akkor inkább egy extreme 3, azon legalább van vrm borda.Jól fog jönni, hiába nem akarsz tuningolni.
De mint mondtam inkább asus, vagy giga alsóbb kategóriás 970esei körül nézelődj. Stabilabb lapok, mint az asrock 970-ek. -
asvald
senior tag
válasz
asvald #34657 üzenetére
Ugy néz ki kicserélik nekem a jövőhéten ,de mondtam az eladónak hogy nem tartok igényt ugyan ilyen giga lapra elsőre nagyot csalódtam benne. A kérdés az lenne mennyire megbízhatóak ezek az ASRock 970 PRO3 R2.0, ASRock 970 PRO3 lapok ?Egyáltalán nem akarok tuningoni. Nekem jó formán csak asrockom volt de még nem csalódtam bennük
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
asvald #34660 üzenetére
Csak rohadtul nem való egy FX-6300 alá. Nem bírja szuflával ellátni.
Egyébként meg rohadt kevés infót adtál meg, milyen rendszer, mi fut, milyen bios beállítások, van-e tuning - mivel, hogyan - stb...
--------------
Tápegységre még rá sem kérdeztem: Ugye nem LC-Power? Vagy Codegen? Esetleg M-Tech? Hmmm... ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged