Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
1 hete van meg az FX8320, Gigabyte 990xa ud3 lapot vettem hozzá.
Segítségeteket kérem abban, hogy a BIOS -ban a processzor feszültségének, mi lenne az ideális érték , ha 4500 MHz-en szeretném használni? Ezen és a szorzón kívül mit és milyen értékre/feszültségre kell még állítanom, a sikeres húzáshoz?
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm szépen előre is! -
miresz
veterán
Mondtam én hogy kell egy AMD kedvelők off topikot nyitani.

Malibutomi:

-
Malibutomi
nagyúr
...pöppet langyi lett a hely...
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Veszek má' egy Intelt, ott legalább mindig lehet ontopiknak lenni csak be kell köhinteni, hogy a záemdé egy fika, mer' a zintelazisten.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Úgy látom, többé sosem esik már szó FX procikról.

-
lee56
őstag
Na tessék, mennyi nagyranőtt gyerek van itten, gyiku-val az élen, IQ gyiku

Ha az emlékezetem nem csal, kb. ez volt az első beszólásod is felém még régen, kitalálhatnál már valami új sértést is, ez már lerágott csont, persze el tudom képzelni hogy egyesek elcsemegéznek rajta
, de azért köszörülhetnéd még egy kicsit azt a gyíkagyadat.. 
-
-
gyiku
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
levittem az arat -50k-val, nezd csak meg csak. jo cucc

-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Már tényleg együttérzünk, főleg mert értünk teszed. Esetleg van itt elfekvőben egy kisebb konfig, ha gondolod használd egészséggel. Sajnos nem valami tuningbarát, ha húzod akkor kell 4-5 MW a hűtéséhez, de amúgy jó kis gép.

-
MiklosSaS
nagyúr
Milyen rendesek vagytok hogy gondoltok ram ..... elfogadom a sempront is meg a k6-ot is. Esetleg ha volna valakinek egy FX-8350 es nincs mire hasznalja, na meg persze egy hasznalhato asus am3+ felsokategorias alaplapja (ROG vagy Sabertooth) szivesen segitek hogy megvaljatok tole. Hogy bebizonyitsam mennyire rendes vagyok, meg a posta felet is en fizetnem.
A jelszavam: mindent a TI erdeketekben ! -
válasz
Whysperer
üzenetére
"Sajnos maradok a "csoro"2600-al meg a Z77 sabertooth-al. ......... egy ideig"
Háát igen, itt én is elmorzsoltam egy könnycseppet. Ha ez segít, tudok küldeni egy Sempron 2,7 GHz procit, amíg nem lesz vmi jobb...
TSanya: amit írtak, h kábelek, stb. elsőnek. Utána tölts le egy memtest live CD-t, vagy valamelyik live linux disztróval bootolj és futtass ~1 óra memtestet. Esetleg külön modulokkal. Ez erősen ram hibára vall. Boot után CPU-z-vel ellenőrizd, hogy a lapod jól állította-e be a ram időzítéseket és a feszkót. Nálam az 1,65 V ramokat 1,5 V-on akarta tekerni, fagyott ugyan így (sőt, flash-tól omlott össze többnyire).
-
Gaberking
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi!
A proci feszültségén kívül, minden fesz. érték alapon van? -
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Windows újratelepítése után is prime azonnal fagy.
Reset után nem indul a gép, megáll és a CPU led világít.
Csak a táp le-és felkapcsolása után indítható a gép.
A CPU led világítása proci problémára utal ezek szerint?Üdv:
S -
Gaberking
senior tag
Szia!
[thermalright silver arrow sb-e extreme]. Gondolom, ezzel megpróbálhatom.

-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
1 hete van meg az FX8320, Gigabyte 990xa ud3 lapot vettem hozzá.
Segítségeteket kérem abban, hogy a BIOS -ban a processzor feszültségének, mi lenne az ideális érték , ha 4500 MHz-en szeretném használni? Ezen és a szorzón kívül mit és milyen értékre/feszültségre kell még állítanom, a sikeres húzáshoz?
Köszönöm szépen előre is! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
Ez nagyon jo
)) De az asszony hozza sem er a gepemhez. O inkabb laptop-on van. Neha veletlenul elinditja amikor port torol. Maximum ennyi.Csakhat en mindig veszek valamit a gepbe, szinte minden honapban (iroda-szek, uj iroasztal, bill+eger, hangfalak, videokartya, uj haz, uj tap, blu-ray rw, stb aztan meg uj telefon, tabla-gep, amelett meg par honapja raktam ossze a mediaPC-et) Megis ertem hogy pipa ram. Par napja vettem a kocsiba mp3 lejatszot meg poliroztattam.
Sajnos maradok a "csoro"2600-al meg a Z77 sabertooth-al. ......... egy ideig

-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Elég perverz dolog az asszonnyal megbeszélni, ráadásul árat is mondasz...

Figyelj: Nézd anyuci, képzeld ez a cégnek jött, de a főnök nem is ért hozzá, berakom az én gépembe, a régit meg a cégesbe, kész.
Így gyorsabb lesz a gépem, előbb végzek, és lehetek VELED! 
Vagy: Ez már haldoklott, látod neked is lassú volt a fészbúk. Elatam jó áron, és +5.000 Ft (nem ötvenezer!) Ft-ért vettem egy újat. Szeretlek!
Ilyesmik. Nálunk a szabály: ne kérdezzen és nem kell hazudnom
OK, a párom extra toleráns, mondjuk akvárium és a gép az össz hobbim, alig iszom és már szivart is ritkán veszek, szal. ennyi belefér. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Sajnos lehetseges. Vacsora melett ma felvetettem az asszonynak az otletet hogy milyen jo volna ha napi 1-2 oraval tobbet toltenek a gyerekkel, es hogy akkor eladnam az alaplapot + processzor, azt megtoldanam 300-350 fontal es vennek uj lapot meg processzort.
Hat aki hazas ember el tudja kepzelni milyen fejet vagott. A fo az hogy neki jobb otlete tamadt. Ne jatszak annyit csak a felet (vagyis napi 30-45 percet), ne menjek reggel kavet inni a sarki panzioban (ott dolgozik az egyik legjobb baratom, na meg olyan kavejuk van hogy hihetetlen) es aludhatok napi 30-45 percel kevesebbet, es mar ott a tobb mint napi 2 ora. (es nem penzt adok ki a hazbol hanem sporolok a kaven)Micsoda logika ??!! Fene egye meg....bezzeg amikor aglegeny voltam .....
-
- = Zk = -
félisten
igaz, köszi köszi

-
stratova
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Gumimacik. Tódi és a feneséges hencege

-
szabjan
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Gamimacik talán?

-
válasz
xatos3
üzenetére
No PARA!

OK, én 30k alatt kerestem lapot (inkább 1,5 éve már, az én lapom volt majdnem 27k), 990 eleve kiesett mindenből -mivel nem tervezek több VGA-t (OK: fizikre lehet veszek mellé egy nV-t
), és nem vagyok extrém tuningos, így nem is volt szempont. De ha látogatod a topikot, inkább ASRock és ASUS ajánlott folyamatosan. Korábban nekem is volt giga, sőt, rengeteg giga cuccom van (logout...), a support olyan-amilyen, de hiba nincs velük. SŐŐŐŐT! A régi AM2+ giga lap tudott ventiket PWM vagy V módban hajtani, ez meg csak PWM... gratula.RVR400: Persze otthon meg panaszkodik, h hiába renderel bármit, egész nap, a végén midig gombafelhő lesz...

-
MrM94
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Most latom az alairasodat!Gyere csereljunk te adod a Giga 990FXA-UD3 at en adom cserebe a Giga
990XA-UD3-at

-
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
(#20808) stratova :
Grat az új ranghoz - függő
Jah igazad van, akkor gyíkfej
Igaz is, fő az egészség, tartsd csak meg a veséid, még jól jöhetnek, és az el nem költött pénzből akár el is utazhatsz, Magyarország állítólag egy túrístaparadicsom, és sokkal kevesebb eső esik errefelé.

Amúgy mitől fél a gyerek az Opteronnal? Hogy ha rászabadítod a progit, akkor fellángol a gépe?

-
válasz
kungzi
üzenetére
Nálam ennek a kistesója (gyengébb tápellátás elvileg), ráadásul csak 4 pin tápcsatival (elfelejtettem, no... ) símán hoz 4,1 GHz-t, Prime és IBT stabil, Photoshop, Corel, Crysis 2, Metro 2033 stabil, meg pár kis játékot toltam tegnap így. Ha jó kockát fogsz ki, akkor _minimum_ ennyit tudnia kell.
VRM hűtéshez a burkolat tervet elküldtem vágásra, PWM ventit rendelek még 1 db-ot, elkészült a harisnyázás is tegnap az alaplapi 4+4 tápcsatira, csak be kell dobni és újabb próba.Tervben a stabil 4,2-4,3 GHz, ha nem kell sok feszt adni. Teszt szinten lehet próbálok feljebb is, de nem akarok kazánt.
fain. kitörölted, mire válaszoltam. OK, akkoris itt hagyom

-
kungzi
veterán

-
-
netguru10
aktív tag
válasz
simlisgumis
üzenetére
Pff...

Nem igazán! Mert próbáltam,hogy 1600 cl 6-7-6-18 1T és kvázi azonos teljesítményt nyújtott a 2000 cl 9-10-9-24 1T vel!...
Talán az írás volt egy "hangyafasznyival" jobb!
-
MrM94
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
Akkor azert adott ki a google olyan atombrutal alaplapokat mikor beirtam hogy DFI.
Igen oke,ez mind stimmel,koszi szepen.
@netguru10 nekem ment 2133mhz csak nemtudom milyen idozitesekkel 1.65V csak nemtudtam,hogy a tobbihez kell piszkalni azon a 4 en kivul amit ismerek meg az 1T/2T-n kivul -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
stratova
üzenetére
Fene egye meg, lebuktam. Mire kelett nyilvanosagra hozd ? Nem tudtuk volna PM-ben megbeszelni. Reszesedest is kaptal volna,......
Mar meguntam az egeszet. Vese marad, 2600K marad. Majd kitaposom a belet, ugyis van meg ra 2 ev garancia, aztan ha nem lesz jo semmire akkor kukazom es veszek masikat. Eleg volt, inkabb megyek valahova szorakozni abbol a penzbol.
-
DeadMeat
nagyúr
A kép alapján az első ram beállítás az 1T/2T na innen lefele ami neked lényeg lesz 2-5 ig. Ezek értékeit növeled, ha csak órajelet emelsz.9->10 ect.
DFI az egy kifejezetten tuning alaplap, tuningolók által tuningolóknak fejlesztve.Hogy finom legyek és nőies, összefostam magam a biosa láttán.Ebben a gigában sincs kevés állítási lehetőség, de a dfi-kben
-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ah, lebuktál. Te tervezel nekik új atomerőművet vagy/és a Mazda 3-hoz vagy MPV-hez Skyactiv bodyt

Akkor marad LGA2011 + 3930K + veseeladás (vagy ha mégis kellene mindkét veséd, akkor amíg összejön az LGA2011-re, húzott 2600K). 32 GB-t még az i7 is le tud kezelni, csak afelett kell Xeon.
-
MiklosSaS
nagyúr
Egy Japan CAD-CAM program amivel bizonyos gepeket lehet programozni, a fo dolog az hogy szimulalja is a programot. Es itt is van a gond hogy nagy eroforrasigenyu. Az erdeti szamitogepekben van 16-32 giga ram es 2 darab XEON csak az a baj hogy az aruk 10.000 euro-nal kezdodnek. Amit nem engedhetek meg magamnak.
Nem mindegy hogy 6 ora alatt szimulal vagy 1h15min. -
MiklosSaS
nagyúr
Ja, azok a regi szep idok.... mennyire ideges voltam a processzor miat. Most mar tudom hogy a lehetetlent kertem tole. Mind1.
Tudom hogy egy arra valo alaplap meg egy komoly processzor (2011) benne van 650-700 fontban (kb 240.000 HUF), ami egyaltalan nem keves. Nem tudom ha megerne vagy nem. De az biztos hogy kemeny penz ki kellene adni erte. Szo volt egy 3770K-rol is, de kb 4.6-4.7 ghz-en eleri a maximalis limitet amit meg huteni lehet nitrogen nelkul, a sandy-mat 5.1 ghz-en meg lehet huteni. Tehat nem aktualis az ivy, csak ha leveszem a kupakot majd ujrapasztazom. Tehat a plussz 10 % nem aktualis. Na meg nagyon jo peldany a 2600K amit kifogtam, most peldaul a game-profil az 4.5 ghz 1.272 V-al. Daily use pedig 4.1 ghz 1.20 V-al ami szerintem jo fajta.Opteronok sem olcsok, es nem tudom ha nem lepem majd tul a 2011-es platformot.
@stratova: meg nem sikerult teszteljem opteron-al, elegge felos a gyerek hogy bevalalja. Ha nem lesz mas megoldas, marad a sansy es kesz. Pedig jo volna egy ROG+8350

-
stratova
veterán
Ne sértegesd, nem tökfej hanem gyík

Wow azt eddig is tudtam, hogy függő vagyok, de mikor lettem PH! addikt?

(#20809) miklosss2012: Akkor így alakult sajnos?), de meg kell hagyni az a 4.8 nagyon szép volt a 2600K-tól, remélem 4.7-en sikerül stabilizálni te spec./prof. környezetedre is.
-
lee56
őstag
Nem partikhoz te tökfej, az egy fejlesztő és tanulni képes sakkprogram volt, ami igenis számításigényes, csak FX-ek felépítése nem igazán feküdt neki.
De ez más, ez a program azt mondta hogy 8 szálat is kihasznál, talán többet is, a munkájához kell, de már leírta korábban, olvass vissza vagy keress rá ha érdekel.

-
MrM94
addikt
Tul okos hozzam kepest ez a giga.Igy nez ki a RAM beallitas
elso 4 idozites oke es atobbivel mit csinaljak?Hagyjam ugy auton?es akkor jol fogja beallitani?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Elden Ring
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Spórolós topik
- Hobby rádiós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bittorrent topik
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de azért köszörülhetnéd még egy kicsit azt a gyíkagyadat..