- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hotrodder #3981 üzenetére
Én úgy szoktam mondani, hogy kielégítő az 1866 is, mert az a hivatalos maximum, ami garantált. E felett pofon minden MHz az IMC-nek, mert az már nem biztos és túlhajtásnak is számít. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy 2133 MHz-cel az esetek döntő többségében az APU és az alaplap is megbirkózik. Itt egy memóriateszt. Elenyésző a különbség a 2400 javára. Viszont ha valaki megcsiklandozná az IGP-t, akkor szinte biztos lennék benne, hogy más képet festene az a grafikon.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3933 üzenetére
8 eurót szerintem megér az Aurum Gold, a Raider-hez képest.
Nehéz kérdés, szerintem mind kettő kiváló lap. MSI talán egy picivel jobb minőségű alkatrészeket használ ennél a lapnál, legalábbis egy összehasonlító tesztben ezt hozták ki különbségként. Viszont, ugyan ebben a tesztben az Asrock evett kevesebbet. Szóval a fene se tudja. Ha az MSI-t 3 év garival adják akkor azt. Ha egyforma a gari, amelyik olcsóbb.
sladka_pani:
Én ha elérhető M-ATX méretben Asrock A85 Extreme4-et venném. A nagyobb teljes ATX-es lapok előnye az, hogy több rajtuk a bővítőhely. Ha kihasználod jó, ha nem akkor nem. Nyilván egy MSI vagy Asrock A85-ös csúcs lap jobb VRM-et kap, de ennyi.
Egyébként memóriából megéri a 2133-as vagy akár 2400-as sebességú is. Geil Evo Laggera vagy Kingstone Predator-Beast széria. Most is van már előnye, de a Richland és a Kaveri jövetelével, ha fejlesztesz, még több előnye jön elő! Sőt a Richland esetében már a 2133-as érték sem számít tuningnak, alapból támogatott lesz.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3926 üzenetére
Szia!
Tápot felejtsd el, feleslegesen sok és feleslegesen drága. Ennyi pénzért, pl Ipon-ból, de máshol is van, FSP Aurum Gold 400W. Még ez is sok teljesítményben, de a hatékonysága magasabb(85 vs 90), minőségibb a belseje is. A Raider az Aurum butított változata úgymond. Ha pedig spórolni akarsz, akkor FSP Hexa 400(itt csak a kábelhosszra figyelj)
Alaplapok esetén bátran merem ajánlani az Asrock FM2 A85X Extreme6-ot is! Kiváló minőségű alkatrészekből építkezik szintén és tökéletesen stabil is, még OC-memória órajelek esetén is! Ha mindenképpen ragaszkodsz a felsorolt lapokhoz, akkor egyértelműen MSI (fogyasztás, kiváló minőségű alkatrészek). Spórolás esetén szóba jöhet az Asrock A85 Extreme4.
A10-5700-at vennék a helyedben, ha belefér a költségvetésbe, mivel mind az IGP, mind a CPU gyorsabb és ez is 65W-os TDP-vel rendelkezik. Láttam nem játszol, de az a kis plusz sosem árt ha megvan. 5500-sem rossz választás egyébként.
Kingston HyperX 16-gigás szettet nem tudom mennyiért vennéd. Ezek 1,65V-os üzemi feszültségen mennek, ennyi pénzért van Corsair Venegance, vagy Patriot Vipre-is. Ezek azonos időzítés mellett csak 1,5V-os feszt. igényelnek. Fogyasztásban, melegedésben és stabilitásban is jobbak ezáltal. Mivel a déli híd feszültségértékét szokták emelgetni a memória feszültségéhez közelebb, hogy OC esetén stabilabb legyen a rendszer. Alapon menne minden rendben, de ha annyiba kerül, mint a Kingston, inkább vedd a jobbat!
Winyóban pedig te tudod, mennyi a keret, általában az 1TB-osak már nincsenek messze árban az 500 gigástót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest