Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hotrodder #3981 üzenetére

Én úgy szoktam mondani, hogy kielégítő az 1866 is, mert az a hivatalos maximum, ami garantált. E felett pofon minden MHz az IMC-nek, mert az már nem biztos és túlhajtásnak is számít. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy 2133 MHz-cel az esetek döntő többségében az APU és az alaplap is megbirkózik. Itt egy memóriateszt. Elenyésző a különbség a 2400 javára. Viszont ha valaki megcsiklandozná az IGP-t, akkor szinte biztos lennék benne, hogy más képet festene az a grafikon.

• HeavyToys

senior tag

válasz hotrodder #3933 üzenetére

8 eurót szerintem megér az Aurum Gold, a Raider-hez képest.

Nehéz kérdés, szerintem mind kettő kiváló lap. MSI talán egy picivel jobb minőségű alkatrészeket használ ennél a lapnál, legalábbis egy összehasonlító tesztben ezt hozták ki különbségként. Viszont, ugyan ebben a tesztben az Asrock evett kevesebbet. Szóval a fene se tudja. Ha az MSI-t 3 év garival adják akkor azt. Ha egyforma a gari, amelyik olcsóbb.

sladka_pani:

Én ha elérhető M-ATX méretben Asrock A85 Extreme4-et venném. A nagyobb teljes ATX-es lapok előnye az, hogy több rajtuk a bővítőhely. Ha kihasználod jó, ha nem akkor nem. Nyilván egy MSI vagy Asrock A85-ös csúcs lap jobb VRM-et kap, de ennyi.

Egyébként memóriából megéri a 2133-as vagy akár 2400-as sebességú is. Geil Evo Laggera vagy Kingstone Predator-Beast széria. Most is van már előnye, de a Richland és a Kaveri jövetelével, ha fejlesztesz, még több előnye jön elő! Sőt a Richland esetében már a 2133-as érték sem számít tuningnak, alapból támogatott lesz.

• Vartanus

őstag

válasz hotrodder #3933 üzenetére

En inkabb az MSI-t mondanam arra kapsz +1ev garit a Xtreme6-hoz kepest:) Procibol 5800k inkabb:)

• HeavyToys

senior tag

válasz hotrodder #3926 üzenetére

Szia!

Tápot felejtsd el, feleslegesen sok és feleslegesen drága. Ennyi pénzért, pl Ipon-ból, de máshol is van, FSP Aurum Gold 400W. Még ez is sok teljesítményben, de a hatékonysága magasabb(85 vs 90), minőségibb a belseje is. A Raider az Aurum butított változata úgymond. Ha pedig spórolni akarsz, akkor FSP Hexa 400(itt csak a kábelhosszra figyelj)

Alaplapok esetén bátran merem ajánlani az Asrock FM2 A85X Extreme6-ot is! Kiváló minőségű alkatrészekből építkezik szintén és tökéletesen stabil is, még OC-memória órajelek esetén is! Ha mindenképpen ragaszkodsz a felsorolt lapokhoz, akkor egyértelműen MSI (fogyasztás, kiváló minőségű alkatrészek). Spórolás esetén szóba jöhet az Asrock A85 Extreme4.

A10-5700-at vennék a helyedben, ha belefér a költségvetésbe, mivel mind az IGP, mind a CPU gyorsabb és ez is 65W-os TDP-vel rendelkezik. Láttam nem játszol, de az a kis plusz sosem árt ha megvan. 5500-sem rossz választás egyébként.

Kingston HyperX 16-gigás szettet nem tudom mennyiért vennéd. Ezek 1,65V-os üzemi feszültségen mennek, ennyi pénzért van Corsair Venegance, vagy Patriot Vipre-is. Ezek azonos időzítés mellett csak 1,5V-os feszt. igényelnek. Fogyasztásban, melegedésben és stabilitásban is jobbak ezáltal. Mivel a déli híd feszültségértékét szokták emelgetni a memória feszültségéhez közelebb, hogy OC esetén stabilabb legyen a rendszer. Alapon menne minden rendben, de ha annyiba kerül, mint a Kingston, inkább vedd a jobbat!

Winyóban pedig te tudod, mennyi a keret, általában az 1TB-osak már nincsenek messze árban az 500 gigástót.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés