- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
nemide
-
attiati
veterán
kicsit lemaradtam a témában:
Asrock FM2A85X Extreme4 fogja fogadni a Kaveri APU-kat?
csak mert látom, hogy megjelent egy új foglalat FM2+ néven.... ugye ez nem azt jelenti, hogy FM2 alaplapok kuka az új Kaveri apuk szempontjából?
-
attiati
veterán
válasz
Taragas #5249 üzenetére
ramból ő lett volna a te embered (KHX1600C9D3LK2/8GX low voltage), de most látom, hogy szépen elszállt az ára
Állítólag simán viszi magasabb feszültséggel a 2133-at. Gondolom erre rájöttek az árazásában is, azért szállt el
15e ft-os árnál még volt megmaradt készleten 11-ért edigitalban
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #5097 üzenetére
egyszerű, csak a samu honlapján marha nehéz megtalálni a firmware-t és a bootolható kütyüvel is nem keveset szenvedtem
De ezzel az egyszerű megoldással végül sikerült.
hegegabi80: a fenti linkben leírt módon csinálsz egy bootolható usb-t. Rámásolod a firmware-t is. Újraindítod a gépet, uefi-ben / bios-ban beállítod a boot sorrendnél, hogy pendrive-ról bootoljon. Újraindítás után kapsz egy dos parancssort, és bepötyögöd a futtatható firmware exe file nevét. Pár másodpercig tartott. Úgy tudom, hogy a sata3-as csatlakozókkal gyűlik meg a régebbi samu vinyók baja.
-
attiati
veterán
Ha valakinek problémája van samsung f3 vinyó + fm2 kombóval, akkor próbáljon firmware-t frissíteni a vinyón.
Nálam is megoldotta a rejtélyes felpörgési problémákat, és hogy sokszor nem látta az alaplap. -
attiati
veterán
válasz
#40731136 #4856 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Gondolom a sata és tápkábelt is rá kell csatlakoztatni frissítés közben. Jumper-t nem volt a vinyóhoz és a jumper állások sincsenek ráírva. Gondolom jumperelés nélkül alapból masteren van?Az a vicc, hogy anno 3 éve mikor megvettem a vinyót, még olvastam is róla, hogy driver gondok vannak a samu f3-akkal, de mivel nem volt gondom a régi gépen, így nem is foglalkoztam vele. Most meg erre nem is gondoltam volna. Egyébként nekem is elkezdett egyszer kattogni.
Milyen érdekes, hogy egy szoftveres gond képes olyan tüneteket produkálni, mintha rossz lenne hardveresen és aztán a hdd sentinel is hardveres problémának érzékeli. És innentől félrevezet mindenkit és jön a gyanakvás a tápra, alaplapra, minden másra...
-
attiati
veterán
válasz
#40731136 #4853 üzenetére
Hú bocs, nem. Erre gondolsz?
végigcsináltad? egyszerű volt?
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #4797 üzenetére
leírom röviden a hibát: (konfig az adatlapon)
FM2-es konfig 10-ből 5ször nem érzékeli a sata vinyót, uefi-ben sem látja, és nem bootol be. De az is lehet, hogy csak lassan pörög fel a vinyó, mert egy idő után észreveszi. Régi gépből a vinyót és a tápot hoztam át. Kb 4-5 napig hibátlanul működött a vinyó. A táp 3,5 éves lehet, a vinyó 3 éves. Kutya bajuk nem volt a gépcseréig.
Próbáltam majdnem az összes sata portról, 3 különböző sata kábellel, és 3 különböző tápcsatlakozóról.
Hdd sentinelt megnéztem tegnap és "spin up time" hibát jelzett.A vicces, hogy ma elsőre indult és hdd sentinel sem jelez.
Agemate-nak dettó ugyanez a gondja ugyanilyen kombólval (asrock fm2 lap + samu f3 vinyó) Furcsa, hogy ugyanazt a hibát produkálja mindkettőnk konfigja a költözés után.
Sata driver, bios, windows oldalról miket próbálgassak szoftveresen? (mivel elég biztos vagyok benne, hogy nem hardveres jellegű a probléma)
Elsőre meg kéne izzasztani valami tesztprogrammal a vinyót?
Bios frissítés?
Sata driver csere?
AHCI nem kavarhat be? (mondjuk azt se tudom mi az) -
attiati
veterán
volt még valakinek asrock fm2 + samsung hdd kombinációval problémája?
-
attiati
veterán
hogy kihajtja e, az a gyakorlatban azt jelenti ugye, hogy hiába raksz alá erősebb cpu-t, akkor sem fog gyorsulni?
hát nem tudom, a lengyel tesztben elvileg pont 7850-et használtak tesztelésre, bár a tesztkonfig leírásánál feltüntettek egy 7970-et is, szóval nem tudom melyikkel tesztelték.
-
attiati
veterán
Cpu fan level 1-re van állítva, target hőmérsékel 45 fok.
cpu stresszteszben 46-47 fok körül elkezd jobban pörögni a venti, ahogy kell, és 44 fokra hűti, de ott nem kapcsol lejjebb a fordulatból. Ha eleve a felpörgetés miatt éri el az alacsonyabb hőmérsékletet, akkor nem kapcsol lejjebb?
az a beállítás jó, hogy cpu fan level 1-en maradjon mondjuk 50 fokig?
-
attiati
veterán
Ebben teljesen igazad van, csak ha az a75 pro4 stabilitásától félsz, akkor talán egy fokkal jobb egy felsőbb kategóriás lapot venni +2e-ért. Még így is bőven a versenytársak alatt vannak az áraik.
-
attiati
veterán
ez a ciripelés nálatok hogy jelentkezik? milyen hangot ad?
ha lejjebb veszem a cpu fan sebességét, akkor halk sípoló hang jön a gépből, de nem tudom eldönteni, hogy valamelyik chip, kondi adja ki ezt a hangot, vagy a cpu hűtő ilyen alacsony sebességen?
Abban majdnem biztos vagyok, hogy magasabb cpuventi sebességen nem azért nem hallatszik, mert elnyomná a zajosabb cpu venti.
-
attiati
veterán
1. Ráköttötem a házventiket a 3pines chasisfan csatlakozókra.
Így most be tudom állítani level 1-10-ig az asrock extrem tuning utility-vel is. De célhőmérsékletet nem lehet megadni. Ilyenkor mindig fixen a beállított szinten (pl level 3) fog működni a venti akkor is, ha jobban kéne neki hűteni? Vagy pedig level 3-on megy és ha kell, akkor automatikusan magasabb fordulatra szabályozza magát?
Minden gépbekapcsoláskor újra be kell állítanom, mert elfelejti. Ezzel mit lehet tenni?2. Intelligent energy saver-t használja valaki asrock lapoknál?
"Az ASRock Intelligent Energy Saver (intelligens energiatakarékosság) energiagazálkodási funkció, mely kikapcsolja a plusz fázisokat, amikor a processzorterhelés alacsony."3. Asrock instant boot használható valahogy úgy is, ha jelszóval védett fiók van a win7-en?
"Ez funkció csak olyan rendszerek esetében használható, ahol egy felhasználó van és nincs megadva felhasználónév és jelszó." -
attiati
veterán
válasz
kopidoo #4422 üzenetére
hm, most nézem, hogy a 3 pines házventi szabályozóra tettem az egyik házventit. Akkor elvileg azt szabályozni kéne az asrock extreme tuner-nek is, nem? (mondjuk elvileg van a házhoz venti szabályozó, be kéne szerelnem)
lehet hülye kérdés, de a táp ventijét is lehet szabályozni?
-
-
attiati
veterán
venti-sebesség szabályozásra mit használtok?
Asrock extreme tuner-ben tudom szabályozni a cpu ventit (gyári), de a ház ventijeit nem.
Valamit rosszul szereltem össze, vagy próbáljam meg a Speedfan programmal? -
attiati
veterán
Az normális, hogy úgy 25-30 másodperc alatt töltődik be a win7 a jelszóbeírós bejelentkező képernyőig? (fast boot beállítva bios-ban, ultra fast bootal még nem próbáltam) És úgy 90 mp alatt a teljes win7 (igaz, hogy abból a Kaspersky 2013 visz el több, mint fél percet)
egyébként érdekes, hogy az athlon 750k-t 100W max TDP-nek írják hivatalosan (amin csodálkoztam is), de a cpu-z max 65W-nak jelöli
-
attiati
veterán
válasz
HeavyToys #4370 üzenetére
meg is van a gond: Xfast lan pingre optimalizálta magát a sebesség helyett.
jobb klikk \ forgalomalakítás\ átviteli sebesség előnyben részesítése
Gondolom más is felrakta ezt az utility-t az alaplapi cd-ről, és ugyanilyen alapbeállításra került. Senkinél sem jelentkezett ez a probléma?
Vartanus: hőfokkezelés, terhelés (nem tunning), ventiszabályzás, bármilyen garanciális hiba kiderítése, csatlakozók működése. De lehet meg is válaszoltam a kérdésemet
a kérdés, hogy milyen programokkal?
prime? aida? cpu-z? és még mivel? -
attiati
veterán
miket érdemes a 3 napos garancián belül alaposan megvizsgálni? (elsősorban a cpu és a lap érdekelne, a többiből már elment a 3 nap)
-
attiati
veterán
válasz
HeavyToys #4368 üzenetére
a lényeget nem írtam: a gépváltás óta jelentkezik ez a gond + klónoznom kellett a MAC címet (mert a régi gép hálókártyájához van hozzárendelve a net)
ha átdugom a netkábelt a laptopra (ami ugyanúgy win7 és ugyanúgy klónozott mac cím), akkor azon vígan megy a net. Úgyhogy mindenképpen az új géppel, félig szűz windows-sal, hálókártya vezérlővel, vagy az xfast lan programmal függ össze a gond szerintem.
-
attiati
veterán
merrefelé nézelődjek (beállításoknál, windows, driverek...), ha a netsebességem kb 1/10-ére esett vissza?
nem tudom, hogy a win7 a ludas, az alaplapi hálózati vezérlő, drivergond, vagy az asrock féle xfast lan?
másnál nem volt ilyen? -
attiati
veterán
de gondolom attól még bekapcsolna a gép, hogy nem jól kötöttem rá a front panel csatikat, ha máshogy nem, akkor az alaplapon levő gyors power gomb megnyomására?!
teljes tanácstalanság:
Új gép összerakva, bekapcs. gomb megnyom, gép kussol, meg se mozdul
Bármilyen bagatell ötletet szívesen fogadok. (konfig legalul)Amit tudok:
1. tápon nincs lekapcsológomb, az nem lehet (chicony hipro 430W, régi, jó beles)
2. atx 12V 8 pines csatlakozóra a táp 6 pines csatija rádugva
3. atx 24 pines csatlakozóra a táp 20 pines csatija rágdugva
4. ram, cpu, gpu, hdd elvileg jól csatlakoziklap: ASRock FM2A85X Extreme4
cpu: athlon II x4 750k
gpu: sapphire vapor-x 7770
ram: Kingston HyperX LoVo kit CL9 XMP (2x4GB) KHX1600C9D3LK2/8GX 8 GB DDR3 1600 MHz
hdd: samsung T3 1GB
táp: chicony hipro 430W (régi, jó beles) -
attiati
veterán
-
attiati
veterán
válasz
attiati #4297 üzenetére
Találtam előlapi panel bekötéshez ábrát, az online kézikönyvben ki lehetett nagyítani
De még mindig nem egyértelmű, hogy pl a 2 pines hdled csatlakozónak melyik lába kerül balra, melyik jobbra. Mindkétféleképpen rámegyAkárcsak a többi csatlakozó. Színezés sincs a csatlakozón.
A PLED meg 2 db 1 pines csatlakozóból áll. Egy + és egy -
Ott melyik melyikre kerül? -
attiati
veterán
lenne pár kérdésem alaplap beszerelésével, csatlakoztatásával (Asrock FM2A85X Extreme4):
1. Előlapi panel csatlakoztatásáról (power sw, reset sw, hdd led, power led) nem ír semmi konkrétat a kézikönyv. Van a 9 tűs csatlakozó, amire rá kéne csatlakoztatni 3db 2 tűs csatit és 2db 1 tűset, de tök nem egyértelmű, hogy milyen sorrendben. Melyiket hova?
2. A cpu hűtőt mikor felrakom, mindegy, hogy a ház teteje vagy alja felé nézeget a lehajtó / beszorító fogantyú?
(szerintem mindkét módon rámegy. Most nekem felfelé néz)3. Távtartót csak az alaplapon levő lyukak alá szabad szerelni ugye?
4. Alaplap csatlakozóihoz adott hátlapon voltak kiálló fogantyúk befelé az alaplap irányába. Azok mi célt szolgálnak? Lehajtottam őket teljesen a hátlappal párhuzamosra, mert csak úgy tudtam betenni az alaplapot a helyére (különben elnyomta az alaplapot oldalra 1-2mm-t)
-
attiati
veterán
Asrock Extreme 4-en ugye jól látom, hogy csak 1 PS/2-es csatlakozó van?
és arra ugye rámegy egér és bill közül bármelyik?
-
attiati
veterán
válasz
kenyervagyok #4120 üzenetére
ez megint ár kérdése lesz
asrock fm2 extreme 4 lucid virtu-val, 4 ram foglalattal, hdmi csatlakozóval, 4+2 VRM-el, több PCI foglalattal, (ha kell, akkor mATX méretben is)
atx 22,5e
matx 20,5e
ezt nehéz lesz megverni -
attiati
veterán
-
attiati
veterán
válasz
Intelligencs #3663 üzenetére
hm, akkor ez már nem tudom hányadik asus lap ciripelés...
-
attiati
veterán
válasz
BlueAthlon #3626 üzenetére
meguntad?
-
attiati
veterán
válasz
attiati #3495 üzenetére
"msi-ből meg annyira megnéznék már egy bővebb kínálatot"
Csak szólni kell
:
Újabb belépő szintű Socket FM2-es MSI alaplap -
attiati
veterán
asus nekem túlárazott, msi-ből meg annyira megnéznék már egy bővebb kínálatot (kijönnek 5db alaplappal, itx-estől, mindenestől...)
Most az etron chip riasztott el az asrocktól? Az alap 2db usb3-as port az ugyanaz az asrock-on, mint az msi-n vagy asus-on, csak a plusz 4db az etron, nem?
-
attiati
veterán
jajó, közben keresgettem
nem lehet, hogy az Etron EJ188-nál már javítottak valamit?
mondjuk a gigán is etron-t használnak, úgyhogy ilyen szempontból ez is egyformaannak lehet valami alapja egyébként, vagy csak mendemonda, hogy a giga és asrock lapokon gyengébb a hangminőség? hisz elvileg ugyanazt a realtek hangchip-et használják, mint msi és asus lapokon
-
-
attiati
veterán
Gigabyte F2A85X-D3H vs. Asrock FM2A85X Extreme4?
Alsóbb kategóriás asrockokat lehet nem merném bevállalni, de ezt igen.
Árban majdnem tök ugyanaz, asrock többet tud valamivel (talán a lucid virtu a legnagyobb különbség), talán biosban is több és gyakoribb support várható. Ellenvetés? (konkrétan ez ellen a lap ellen, nem asrock ellen)ez a giga is 4+2 Power Phase?
a gigánál hogy értendő ez? Lesz mit rácsatlakoztatni usb3-at a ház előlapi usb3 portjára?: "Up to 4 USB 3.0/2.0 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB header)"
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #3420 üzenetére
erre gondolsz, vagy melyikre?
be tudnád linkelni légy szíves?
rákerestem külföldi, fórum, írják, füstöl szavakra, de nem nagyon látok külföldi fórum linket itt a topikban, leszámítva a fentit
-
attiati
veterán
válasz
El Kebir #3417 üzenetére
legalább háromszor felhoztam a témát, hogy konkrétan kinek hol melyik asrock lapja, mivel támasztható alá és hol vannak azok a külföldi problémás fórumok...
és mindig az a válasz, hogy jó, akkor vállald be, te tudod, de ne sírj majd... és most is ez lesz a válasz
Elfüstöltek az itx-es lapok, és írjátok, hogy egyik-másik low-end fm2 lapnál aggasztó a kialakítás és felhasznált megoldás. Nem értek hozzá, csak nem értem, hogy miért kell kerülni úgy általánosan az összes fm2 asrock lapot.
-
attiati
veterán
válasz
Mahrenburg #3403 üzenetére
Senki nem tudja, csak elterjedt, hogy az asrock fm2 szar...
Állítólag tele vannak a külföldi fórumok a panaszokkal, de én még egyet sem láttam belinkelve közülük.itx elfüstölt pár embernek, az kerülendő és a Müszi által itt írt lapok is
-
attiati
veterán
alsó-középkategóriás FM2 lapokról nem láttatok valahol tesztet?
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #2718 üzenetére
Azért ugyanannyiért nem kapsz. És jóval bővebb termékskálával is kijöhettek volna.
Illetve egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy en bloc minden asrock fm2 rossz. Elfüstölt 3 itx lap. És 2 ugyanolyan matx-el volt képmegjelenítési gond. (legalábbis amíg napi szinten követtem a topikot) -
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #2716 üzenetére
Nem tudom, hogy rosszak e (vagy jók). Ezért is érdeklődtem éppen ma délután.
Korábban még napi szinten követtem a topikot és nekem úgy rémlik, hogy itx-el volt gond és A75 pro4m-el.
Tele vannak a külföldi fórumok az asrock lapok meghibásodásaival? -
attiati
veterán
eddig hány ember panaszkodott itt, hogy elfüstölt az asrock lapja?
és hány olyan volt, ami normál atx méret volt? (nem mATX és nem ITX) -
attiati
veterán
-
attiati
veterán
válasz
FireKeeper #2307 üzenetére
igen, de akkor pl. a BF3 miért nem profitál az Athlon több magból? Mindenki azt mondja, hogy ott multiban a több mag számít. Ott el kéne páholnia a pentiumot.
-
attiati
veterán
válasz
solfilo #2294 üzenetére
Minimum fps jogos, de azt nem tudhatjuk.
Szerintem nem egyértelmű, hogy melyik a jobb vétel. Ha most jönne ki az 1155-ös foglalat is, akkor egyértelműen jobb választás lenne a pentium. Alap órajelen minden általam használt alkalmazási területen elveri, vagy szinten van az athlonnal. Húzva is partiban van vele (amire én használom) és még kevesebbet is eszik mindenhol, mindenhogy.
De végül is mindegy, hogy nem új foglalat a 1155, nekem időtállónak tűnik. Ha processzorcsere lesz pár év múlva, ugyanúgy kapnék bele az fm2-es processzorral azonos szinten és árban levő intelt.
Indulóáron nem lett volna kérdés, hogy 23e-ért megéri e a 750k az aprón 16-17e körül beszerezhető pentiummal szemben. Így, hogy 19-re lejött, így már jobb az ár érték arány.
Igazából nem agyalok sokat, mert idén nem már veszem meg, alig leszek bp-en. Addig meg elméleti síkon érdekelnek ezek a tesztek.
Az igaz, hogy napi 4 óra használat mellet tegyük fel átlag 30W-al eszik többet óránként. Ez havi 150-200 ft
-
attiati
veterán
találtam egy másik lengyel tesztet Athlon 750k-ról és úgy tűnik, hogy a korábban linkelt lengyelt tesztben az Athlon 760k nem elírás volt, mert azt 3800 mhz-esnek írják, és a tesztekben is jobb eredményeket ért el, mint a 750k. De nem tudom honnan szedték a 760k-t, mert olyan nem is létezik
Van a tesztben minden finomság: Athlon 740, 750k, Pentium G860 és G870
tuning és fogyasztás (alap és OC is)Ami az egyik meglepetés nekem, hogy a 740 majdnem annyira jól húzható, mint a 750k. Alig marad el tőle minden területen alap órajelen és húzva is (igaz árban sem sok különbség van).
A másik meglepetés, de ezt már korábban is írtam, hogy _játékokban_ alapórajelen a 750k kikap a G870-től.
Túlhúzva is kikap a játékok felébenIgaz a másik felében behozza a hátrányát, vagy el is húz a g870-től.
Cserébe az Athlon sokkal jobban teljesít videókódolásban, tömörítésben, böngészésben.
Fogyasztásban alapórajelen és túlhúzva is kikap (idlet leszámítva)
Túlhúzva már 35-40%-kal többet eszik játékban és flash alatt böngészésben.
A teszt két részre van osztva. Alap és húzott órajel. Teljesen szimmetrikus a felépítés, egy-egy oldalt lépegetve az alap (3. oldaltól) és húzott tesztben (13. oldaltól) jól összehasonlítható, hogy mennyit sikerül az Athlon-nak fejlődnie a túlhúzással a Pentiumhoz képest.
Nem annyira egyértelmű a helyzet a választásnál
Én például játékra és általános dolgokra használom a gépet (alig tömörítek, vagy kódolok videót, ahol mondjuk az Athlon lenne a jobb).
Az Athlon tuning potenciálja sokkal jobb, de nyilván nem irodai alkalmazások miatt húznám, hanem játékok miatt. És nyilván nem tömörítés és videókódolás miatt cserélek gépet (hiába jobb ott az Athlon)
Húzva sokkal többet zabál a 750k és még húzva sem tudja megverni egyértelműen a pentiumot játékokban. Bár ahol megveri, ott jócskán. Remélem i*on-osok is letesztelik hamarosan a 750k-t. -
attiati
veterán
látott már bárki, bárhol, bármilyen angol nyelvű tesztet Athlon II X4 750k-ról?
hogy lehet úgy szűrni google-ban, hogy a legfrissebb cikkeket dobja fel?
-
attiati
veterán
asrock kínálatában megjelent egy új lap
FM2A85X Prode szerintem akkor már inkább az a75 pro4
-
attiati
veterán
válasz
solfilo #1655 üzenetére
Igen. Szerintem az fm2 és a trinity még nem teljesen érett a játékra.
Addig ki lehet húzni a kis athlonnal és egy 7770-el - alaplap csere nélkül - amíg az fm2 teljesen célba ér (az meg a ráadás lenne, ha pont a 7770-el menne a dual graphics az fm2 következő jövevényénél)Ez utóbbi kérdés egyébként mikor fog eldőlni?
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #1653 üzenetére
Gigán is gondolkodom, illetve asrock-on továbbra is, mivel csak az a75 itx-nél és matx-nél jöttek elő gondok.
A normál atx méretnél nem.Igazából csak az tart vissza asrocktól, hogy ipo*-nál venném valószínűleg, és nem a garanciáztatás rugalmasságáról híresek.
most ők versenyeznek:
Gigabyte GA-F2A75-D3H ~20e
Gigabyte GA-F2A85X-D3H ~22e
Asrock FM2A85X Extreme4 ~22,5eLehet várok még pár hetet, mire lesz több tapasztalat és kijön pár bios frissítés.
-
attiati
veterán
Úgy látszik csak rá kellett szólni az i*on-os srácokra, hogy ugyan már az egyik legnagyobb számtech viszonteladóként mikor óhajtanak Athlon II x4 750k-t hozatni?!
És meg is jelent a kínálatukban jóárasítva: 20 db Mátyás királyért vihető
Így már nem maradt kérdés, hogy i3 vagy pentium vagy athlon, már csak egy stabil deszkát kéne választani.hehe, és milyen érdekes, hogy blue is árat csökkentett egyből (2500 ft-tal)
-
attiati
veterán
Lucidvirtu-ra googlizz rá, pár játék, szoftver használja (szerintem humbug)
A caps meg a kondenzátor, gondolom tartósabb bevonat van a dura caps-en, mint a solid caps-en. (de nem értek hozzá).Igazából egy fillért se fizetnék ezekre pluszban, de +3e ft-ot megérne, ha ezek a lapok stabilabbak, mint az a75 pro4.
-
attiati
veterán
Nem tudom volt e már, de elérhetőek itthon az asrock FM2A85X Extreme4 (23.000), Extreme4-M (22.000), Extreme 6 (31.000) lapok.
Ezekről bárkinek bármi tapasztalata? Főleg extreme 4 érdekelne, hogy jobb e stabilitás szempontjából. Úgy nézem, hogy A75-Pro4-hez képest kapott lucidvirtu-t, +2 sata3 csatlakozót és duracaps van solid caps helyett
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #1512 üzenetére
Valóban 860-at írtam elsőre. De ha tuning is szóba jön, akkor had versenyezzen egy tuningolható 870-el (ami egyelőre 5e ft-al még olcsóbb is nála). IGP-t nem hiszem, hogy a civilization 5-nél fogyasztási tesztnél fogják használni
(mivel meg se mozdulna a g870 igp-jével)
Úgyhogy az dVGA-s fogyasztási tesztnek tűnik és sajnos alapórajelen és hajtva is megveri a g870 fogyasztásban (és ebben a játékban fps-ben is és árban is). Egyáltalán nem olyan lószar az a pentium.
Ami furcsa, hogy a 95W TDP-s Athlon X4 640-el van egy szinten fogyasztásban.
Lehet, hogy mégis komolyan kell venni azt a 100W-os TDP-t az Athlon 750k-nál és nem csak a K szorzó miatt tüntették fel? -
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #1470 üzenetére
I3 2120-tól kap 15-25%-ot a 750k shogun2, starcraft 2, flight simulator x, elder scrolls skyrim... majdnem minden játékban. Nem értek hozzá, de valahogy sikerült húzniuk az i3 2120-at is (és a g870-et is), és ott sem veri őket egyértelműen a tuningolt 750k.
Alul lehet lapozni a teszteknél, végignézted mind a 25 oldalnyi grafikont?
A játékokon kívüli alkalmazásokban (tömörítés, videókódolás) jól szerepelt a 750k.Igazából az a furcsa, hogy alapórajelen nem veri a 16.000 ft-os g860-at.
Tuningnál pedig a 18.000 ft-os G870-et nem sikerül egyértelműen megvernie.
És fogyasztásban is lemarad i3-tól, g860-tól, g870-től alapórajelen és húzva is.Láthatóan túlárazott 23500 ft-ért
Persze ebben közrejátszik nagyban, hogy itthon csak egy helyen kapható és még újdonság, a pentium g sorozat meg egy kifutó platform. -
attiati
veterán
szerintetek mennyire megbízható ez a teszt?
az athlon II x4 760k elírás? valóban megveri egy G860?
és eleve az, hogy 1080p ultra beállítás mellett ekkora fps különbségek vannak és i3 ennyire elhúz? -
attiati
veterán
válasz
El Kebir #1452 üzenetére
A patriot-oknál egyébként elírták az árlistában az időzítést az ip*n-osok. Azok valójában CL10-esek.
De ha árban ugyanannyi az 1866-os CL9-es predator, mint a Te 1600-os cl9-es Low voltage Kingston-od, akkor miért jobb az?
Ha jól értelek, akkor spórolósra vett figuránál vigyem a cl9-es 1600-os corsairt.
Ha belefér a keretbe, akkor meg vigyem az 1866-os cl9-es predatort? -
attiati
veterán
Asrock FMA75 Pro4-el melyik stabil ezek közül? (mind 8gb ddr3)
Athlon II X4 740 vagy 750k jön mellé (később APU is jöhet, így ha kompatibilis az adott márka ezzel a lappal, akkor inkább az 1866-os ramok közül vinném valamelyiket)
CORSAIR 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~10,900
KINGSTON HyperX Predator 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/8X ~12,500
PATRIOT Intel Extreme 1866MHz CL11 KIT PVI38G186C9K ~13,100
PATRIOT Viper 3 1866MHz CL11 KIT PV38G186C9K ~12,400
CORSAIR Vengeance 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9 ~13,200A két patriot között mi a különbség? Mi az az Intel extreme jelölés?
Egyedül a legelső corsair low profile-os. Az utolsó corsairnek nagyon magas a hűtője. Ez hol lehet hátrány?
A patriot-ok és kingston sem low profile, de nem annyira magas a hűtő, mint az utolsó corsairnek. Ezek jók lehetnek? -
attiati
veterán
Asus F2A85-M LE vs. Asrock FM2A75 Pro4?
milyen lényegi különbség van?
azt látom, hogy asus-on kevesebb a memóriafoglalat, pci és usb csatlakozó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged