Új hozzászólás Aktív témák
-
dobost
senior tag
válasz
qqcqqc #15660 üzenetére
A maga frekvenciáján illetve fogyasztásában nagyon jó a Kabin, viszont egy kis tartalékot szeretnék arra az esetre, ha az asszony majd Sims4ezni szeretne.
Nagyjából árban megegyezne egy Kabini ill. Richland APU (nekem az erősítő miatt kell a digitális hangkimenet, így csak a 15e Ft-os AM1es lap jöhetne szóba), így ha fogyasztásban is jó lenne visszavéve a Richland, akkor inkább azt venném, mert van még benne tartalék... -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Kacérkodott már valaki azzal, hogy visszaveszi 1-2GHz közötti értékre a Trinity vagy Richland K-s prociját?
NAS-nak kéne alapból, ahol fontos a fogyasztás, viszont néha leülne hozzá az asszony játszani egy kicsit, így megtekernénk alap frekvenciára.
Először az új Kabini procikat nézegettem, de félek, hogy túl nagy a kompromisszum és sztem nem ehet túl sokkal többet egy Richland se alulfeszelve, 1.5GHz-re belőve.Vannak esetleg mérések erről? (A6-6400K-val szemezek jelenleg)
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki Linux alatt az APU-t?
Van valamilyen alkalmazás, amivel le lehet tekerni a processzor teljesítményét?
Az lenne az elgondolás, hogy Brazos ill. Kabini helyett inkább vennék egy A6-5400K-t, amit alulfeszelek és letiltok a modulokat, hogy csak 1 vagy 2 menjen, így alig fogyasztana, viszont a NAS funkciókat el tudná látni.
Ha meg LAN party lenne, akkor fel lehetne tekerni a teljesítményt és mégse a nagy dög gépemet kellene szállítani, hanem egy kicsi kompakt mini ITXest.Gondolkodtam a Kabini megvárásán is, viszont sztem abban nem lesz akkora tartalék, mint a Trinity-ben van.
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
válasz
HeavyToys #7266 üzenetére
Igazából én is ezen morfondírozok, hogy most egy FM2es rendszer alulfeszelve, visszavéve vagy várjam meg a Kabinit.
Tény, hogy NAS funkcióra Ubuntu lenne visszavett procival, viszont Ha néha játékra adnám a fejem, akkor Windows alól fel tudnám tekerni a procit és nem lenne gond egy Battlefield 3al sem.
1.4Ghz-en mire elég a proci? Gyors netezés garantált? -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Olyan ötletem támadt, hogy a jelenlegi Dlink NAS-omat szeretném helyettesíteni egy kicsit általánosabb megoldással, így összeépítenék egy FM2es konfigot, melyet netezésre és adattárolásra használnék.
Fontos lenne számomra nagyon a fogyasztás is.
A jelenlegi Brazos rendszerek elvannak 20W alatt (persze winyó nélkül), az lenne a kérdésem, hogy kacérkodott valaki alulfeszeléssel FM2 procikkal?
Az lenne az ötletem, hogy megvenném a legkisebb K jelzésű procit és BIOS-ból levenném a szorzót, hogy kb 1.5-2 Ghz körül menjen, így kevesebbet fogyasztana... az alulfeszelés persze így is bejátszana.Amiért jobb az FM2 megoldás a brazostól, hogy azért lényegesebben erősebb és nagyobb tartalék van benne, ha esetleg szükség lenne rá. (pl asszony BF3at akarna játszani rajta.
)
Alaphelyzetben pedig, amikor csak a NAS funkcióját használnánk, akkor pedig a szabályzás és alulfeszelés miatt keveset fogyasztana...Csinált már valaki ilyet? Hány W-ból lehet kijönni minimális esetben?
Köszi!
Üdv,
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged