Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
Lesliegold #19245 üzenetére
Platform váltást javaslok. Remek ajánlat az am4 foglalat ryzen 2200G apuval. Hozzá 2x4 vagy 2x8Gb ddr4 ram.
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
Dendytv #18987 üzenetére
Jól tudod, fx szériás am3+ os cpu már nem lesz több. Az A8-10 szériás apuk, fm2+ lapokba mennek. De ezekben nincs 8 mag. Csak 4.
Ha jót akarsz magadnak, akkor már várj pár hónapot. Ugyan is jövő év elején jön az AM4 foglalat az Amd-nél. Abba tehetsz aput, és cput is, ami szimpibb. Ha nem akarsz várni, akkor intelre válts. 1150-1151 doglalat valamelyikére. Ide elég egy 4 magos i5 is. -
varmi2
nagyúr
válasz
Mayweather #18930 üzenetére
Az fx de nem az amit írtál,hanem a fx6300
-
varmi2
nagyúr
válasz
Askformore #18827 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen vga-t teszel bele. Itt egy táblázat, keresd ki a te apudat belőle.
De csak bizonyos játékoknál működik. De több vele a szívás, mint a töblet teljesítmny, ezért nincs értelme ezzel foglalkozni. -
varmi2
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #18722 üzenetére
Természetesen meg tud hajtani 2 monitort egyszerre.
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
A gyári adatok szerint 74C a max, ameddig fel lehet engedni. Nem jól van rajta a cpu hűtő 100%, vagy sok rajta a paszta. Csak borsó méretú mennyiség kell, nem több.. Plusz a táp is ipari hulladék. Elég ennek a konfognak egy jobb minőségű 350W táp. Ami használtan 5-6 k, újannon kb a duplája.
-
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17722 üzenetére
Megértem az álláspontod, én nem vitatom, hogy az fm1 erősebb, mert erősebb ez tény. Én am3-t(amd AthlonII x2 250 cpu) váltottam am1-re. Semmilyen negatívumot nem tapasztalok. Semmivel nem lassabb, annyi változott, hogy teljesen elcsendesült a gép, szinte hangtalan, már csak tápot kell cserélni, és teljesen csendben lesz. Mivel 24/7ben megy , így mind megtakarított watt -nak van jelentősége, és a csendnek.
-
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17719 üzenetére
Azért, mert azt írta, hogy csak film meg torrent. Így ahhoz sok az fm1, nincs értelme feljebb lépni. Nekem van am1, és am3 gépem is. Netezés közben nincs különbség. Meglepődnél, hogy 25W-ból, milyen kis méregzsákot rakott össze az amd. Persze, mint írtam nem játékra. Net, meg zene, torrent, ilyesmi, ilyen általános célra, kiváló, közben hüvös, így halk is a gyári ventivel. Ha azt mondaná, hogy néha játszana is, akkor természetesen nem ajánlanám, az am1-t. Ja és még valami, igen baráti az ára is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17715 üzenetére
Azt írja, hogy csak filmnézésre, és torrentre használja. Arra tökéletes, de még nezetni is, sőt játékon kívül és nagy telesítményt nem igénylő prigon kívül,mindennel elbírkózik. 25W TDP-vel rendelkezik. De ebben tényleg minden benne van, cpu, vga, sata, és usb vezérlő.
-
varmi2
nagyúr
válasz
satee76 #17424 üzenetére
Mit vársz egy két magos 13000ft-s procitól? Amiben még igp is van. Ráadásul abban a kategóriában nem is rossz. Minél kisebb a felbontás, annál erősebb proci kell hozzá. Tekerdfel a felbontást nagyobbra. Akkor jobban fog dolgozni a kártya. Cseréld ki a procit egy 4 magosra. Mivel van vgád, egy igp nélküli athlonra, és meg fog táltosodni a géped.
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
tzimash #16283 üzenetére
Igazából két hasonló lapról van szó, de én az asrock-ot venném, azért mert van rajta hdmi csatlakozó, és 8 sata port, bár feleslegesen sok az a 8. Inkább a hdmi jelenléte miatt venném az ashrockot. Van jelenleg gigabyt alaplapom, és ashrock is, mindketővvel elégedett vagyok.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Audison #15210 üzenetére
Ajánlott az a memória sebesség, de a felett már nem. A 5800k-hoz az a max ami működik stabilan, a 6800K-nál már megy tuningal a 2400MHz is. Illetve akkor ajánlott, ha nem lesz dedikált vga a gépben, és játszani is akarsz vele. Ha van külön vga, akkor az 1600MHz-s memók is tökéletesek.
-
varmi2
nagyúr
Ezt olvastátok már az új carrizo apukról?
-
varmi2
nagyúr
Lehet, hogy nem fekszik fel jól a borda az apu-ra, ezért sűvít ennyire a cooler, de még is hűvös a borda. A biosba azért olyan forró fejű, mert még nem kapcsolnak be az energiatakarékos funkciók, és a bios maxon pörgeti az aput. A többi lassulás, meg ilyesminek a 2GB rendszermemória az oka. Amiből, ugye az igp is lecsíp magának.
-
varmi2
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15017 üzenetére
HA tényleg fontos a fogyasztás, akkor nem az fm2-t ajánlanám, hanem az am1 platformot, hamarosan megjelennek a procik, és az alaplapok hozzá. ÍME
-
varmi2
nagyúr
válasz
Razermazer #14678 üzenetére
El kellene felejteni, a chipsettet, az apus gépeknél, hiszen az észak híd teljes egésszében a prociba van integrálva. Csak a déli híd maradt(egyenlőre), ami meg a merevlemezekért, és usbkért fele.Elég a kaverinek is egy a55-s "déli" hídas alaplap is. Csak a feltétel az fm2+-os tokozás megléte.
-
varmi2
nagyúr
válasz
correctman #13212 üzenetére
Kezdjük ott, hogy milyen felbontású a monitorod? Az behatárol mindent. Ha full hd-s, akkor ajánlottabb a 7770 vagy akár 7850 is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
tom570 #12571 üzenetére
Igazából, hogy egy termék, asus, asrock, gigabyte, vagy msi, annyira mindegy. Hiszen az összes gyártó, ugyan azokat a szabványok alapján gyárt, ugyan úgy mind a másodosztályba tartozik, amikre úgyan azok a kritériumok tartoznak. Úgyan úgy kínában, vagy hasonló országokban gyártanak, sőt valószínü, hogy bérgyártásban megy a termelés. Teljesen mindegy, hogy milyen márkát veszel. Hanem márkán belül vannak belépőszintü, közép, és csúcs hardverek.
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
KingBradley #11151 üzenetére
Így van, ahoz nem kell semmit húzni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
KingBradley #11149 üzenetére
Egy 5800k-hoz miért veszel fapados lapot? még +3-4k, és vettél volna normálisat. Ebben ne nagyon húzogasd se a cput, se a grafikus magot. Az alaplapi fetken nincs hűtőborda sem, először azok pukkanánnak el.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Gabesz84 #11028 üzenetére
Az AMD hivatalosan 1.475V -ban határozta meg a maxot. Úgyhogy nem.
-
varmi2
nagyúr
válasz
KingBradley #10893 üzenetére
KB 30% javulás.
Ha húzod a ramot feljebb, akkor még több. -
varmi2
nagyúr
válasz
Stonerice #10310 üzenetére
Ez off lesz, de nem bírom magamban tartani
Az aláírásomban lévő első gépről van szó: a FIFA13-t full hdban, vagy 4 vagy 8 szoros élsimítással (ez most hírtelen nem tudom), az én hd6870-m, ami azért nem mai csirke már, 60FPs-t ad (vsync on) 30-40 % kihsználással. Ehez képest mi az hogy jobban viszi?????? (20% kihasználssal viszi az nv ?, ennyire, kit érdekel, teljesen haszontalan infó)
-
varmi2
nagyúr
Az iponba már megjelent pár richland apu. Bár elég magas a nyitó ára.
-
varmi2
nagyúr
Még valamit nagyon elfelejtettek. Mégpedig, hogy az most jelen állásszerinti csúcs intel (3770K) közzel 90k,(tehát ez a 4770K ez ki tudja mennyibe fog kerülni) míg amivel össze van hasonlítva 5800K az kb a harmada az árban! Ez hatalmas különbség ám. Ha egy 30k-s intel igp-jét hasonlítjuk össze, egy ugyan olyan árfekvésű AMD-vel, pl: 5800K, akkor a különbség hatalmas, az AMD oldalán.
-
varmi2
nagyúr
Kicsit off, de nekem úgy rémlik, hogy a gDDR5-ös memóriának nem csak a memóriát kell forrasztani, hanem a kaverit is így kellene rögzíteni. Mint, ahogy a vga-kon is forrasztva van a gpu, és a memória is. Így viszont a kaverinél az asztali vonalon felejtős a gDDR5. Notebookba adja magát a forrasztás. Javítsatok ki, ha tévedek, de előírás a forrasztott kötés a két alkatrész között. mivel a apu-ba van a memória vezérlő is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #7673 üzenetére
Vegyél valami A4-es aput, és feszeld alá. Bár az A4 is 65 tdp-s, de ha alulfeszeled, akkor jóval kevesebbet fog fogyasztani, de viszont a brazostól még mindig jóval erősebb.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #7668 üzenetére
A miniITX-es lapban is mehet a sima trinity, mert azok az alaplapok is FM2-s tokozást alkalmaznak.
pl ez ajánlott is -
varmi2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6606 üzenetére
Igen, bőven!!!!!!!!!! Bár jobb lenne egy 4GB-os memória kit.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Smithy87 #6205 üzenetére
Üdv!
Ha lesz dvga, akkor nem kell 1866 vagy a fölötti ram, elég 1600MHz-s is.A magas ram frekvencia az igp miatt kell, mert annak az a szűk keresztmetszete. Ha nincs haszálatban akkor elég az említett is.
Én is tervezek egy igazi gamer gépet, de én AM3+ ban gondolkodom egyenlőre, de őszre fog összeállni, addig még van időm. -
varmi2
nagyúr
válasz
atti_2010 #6151 üzenetére
De az a baj, hogy a gddr5-s memóriák max noteszekben lehetnek jelen, asztali vonalon marad a ddr3. Ugyan is a gddr5 memória megköveteli a forrasztott kapcsolatot (lásd bármelyik vga kártya). Így az aput is és a memóriákat is forrasztva kell alkalmazni. Ami asztali vonalon nem reális alternatíva. Notebook már más kérdés, ott reális lehet a forrasztott kötés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest