Hirdetés
Aktív témák
-
kiru
csendes tag
Azt tapasztaltam, hogy a képernyő felélesztése a bekapcsoló gombon kívül néha más gombokkal is lehetséges. Rendszert még nem találtam, hogy mikor melyik működik. (az on/off persze mindíg) Kérdezem, hogy ki hogy tudja ezt.
A másik, hogy a gyorstárcsázást, mint a hagyományos bilentyűs mobilokon egy szám hosszabb nyomvatartásával hívható számok, hogyan lehet rávarázsolni.
Köszi!
-
veector
senior tag
Hmmm
KINGMAX 8GB MicroSDHC Class 10 + adapter
5-6k HUF körül. Elég jó ár, nem? -
Addel
senior tag
válasz
don-ciccio
üzenetére
-
dino 13
csendes tag
adott a Call meter progi. ezzel az a bajom hogy csak az időben tudom beállitani pl.:13-17-ig a nem fizetős hivást.
Mivel vannak olyanok akiket minden időszakban "ingyen"hivok,ezért ez a progi nem jó.
esetleg tud e valaki olyan progit amelyen ilyen opciót is lehet állitani. -
marcitp
őstag
Hahó! Előre szólok, nem kérek lehurrogást!!

Szóval:
Tegnap volt a kezemben egy illusztris gyártó egyik vezérhajója, 2.1-el, nem HTC. (2.2-őt meg elég macerás rárakni)
Nem rossz, biztos vannak funkciók, amikkel jobb, pl kamera. DE!
Sebességben, kijelzőben, nem vagyunk elmaradva a Blade-el, az tutkó! (nem rossz ez a TFT, személy szerint inkább TFT a nappali fényben való olvashatóság miatt, bár még megtapasztalni nem volt szerencsém, mi a különbség, csak olvastam.)
Az volt az első szava a srácnak, hogy "jól néz ki".
Vannak hibáink, ugye mindenki tudja, de aki venni szeretne ilyen készüléket, annak csak hajrá, nagyon jó kis gép! (szerintem) (még mielőtt vki belekötne
) -
sydon
csendes tag
Azért feltenném újra a kérdést, hogy tud e valaki olyan gyári visszaállításról, amihez nem kell belépni - tehát nem működő érintőképernyő esetén is lehetséges. Köszi.
-
wlf
tag
Ez kicsit hosszadalmas lesz, de érdemes elolvasni (az örök task killer témakör).
Task killert nem érdemes használni, maximum beragadt alkalmazások kilövésére. Az Android memóriakezelése teljesen más, mint amit számítógépes oprendszerek esetében megszokhatott az ember.
Az Android általában nem zárja be a programokat, ha kilépsz belőle, és ennek nagyjából két oka van: a gyakrabban használt alkalmazások gyorsabban indulnak, hiszen csak az inaktív állapotából kell felébreszteni, a másik meg, hogy az egyes rendszerszolgáltatások és alkalmazások függhetnek egymástól, ezért a memóriában érdemes tartani őket. Ha egy alkalmazás valamilyen (mert több szintje van ennek is) inaktív státuszban van, akkor csak a memóriát foglalja, processzoridőt és akksit nem eszik. Ha a rendszernek memóriára van szüksége, akkor a legfelső szinten inaktív és legrégebben futott alkalmazásokat egyszerűen force kill-lel bezárja, de előtte azért elmenti az állapotát. Végső soron ez a módszer jobb, mintha állandóan x (nagy) mennyiségű memória lenne szabadon: amit gyakran használsz, az azonnal indul, amit meg nem, azt amúgy is be kell töltenie a rendszernek, és betöltés közben van ideje felszabadítani a memóriát. Egyébként van olyan intelligens a rendszer, hogy folyamatosan statisztikát vezet az alkalmazások futási idejéről, memória és erőforrás-felhasználásáról, és ez alapján rangsorolja őket, hogy a legoptimálisabb módon szabadíthassa fel a memóriát. Ezt oom értéknek hívják, minél magasabb, annál nagyobb az esélye a programnak a bezárásra. A legfontosabb rendszerszolgáltatások kilőhetetlenek, ezeknek mínusz értékű az oom, az aktuálisan képernyőn lévő programnak nulla, és így tovább felfele.
Eme kis bevezető után rátérek arra, hogy az automatikus task killerek (pl. képernyő lezárására becsuk mindent) miért is nem jók: ezek válogatás nélkül bezárnak mindent (nem csak az általad telepített és elindított, hanem rendszerprogramokat is - már amit megenged neki az android), amit nem tettél ignore listára. Igen ám, de a fentiek szerint bizonyos szolgáltatásokra, programokra szüksége van az Androidnak, ezért a háttérben szépen újra elindítja őket, te meg csodálkozva nézel, hogy mi a pék valagáért fut megint. Ez az állandó huzavona bizony sokáig nem engedi alvó állapotba menni a telefont, és jobban meríti az akksit, mintha hagynád magától eldönteni, mi kell neki és mi nem.
Ezek után felmerül a kérdés, mi lenne, ha nem a programokat lövöldöznénk ki, hanem megmondanánk az Androidnak, hogy mikor kezdjen el felszabadítani memóriát. Erre való a rendkívül szerencsétlen nevű AutoKiller. Root kell hozzá. Ezzel a programmal meg lehet mondani az Androidnak, hogy az egyes inaktív szinteken lévő programokat milyen mennyiségű szabad memória alatt kezdje kilövöldözgetni.
Dióhéjban az egyes szintek:
FOREGROUND_APP: az éppen a képernyőn látható alkalmazás
VISIBLE_APP: olyan program vagy olyan programokat szolgál ki, amik az előtérben futnak
SECONDARY_SERVER: másodlagos programokat szolgál ki
HIDDEN_APP: olyan program, vagy olyan programokat szolgál ki, amik nem futnak az előtérben
CONTENT_PROVIDER: bizonyos erőforrásokat, tartalmakat tart fenn magának vagy más programoknak, de sem saját maga nem fut, sem más programokat nem szolgál ki éppen
EMPTY_APP: ez a program nem csinál semmit és nem szolgál ki más programokatAz átlag felhasználót az utolsó három szint érdekelheti, ezek gyári beállítása sorban: 20, 22, 24 megabájt. Tehát, ha a szabad memória mérete 24 megabájt alá csökken, akkor elkezdi kilőni az EMPTY_APP-okat. 22 alatt a CONTENT_PROVIDER-eket, és így tovább.
Az első három szintet nem érdemes piszkálni, mivel az már a rendszer stabilitását veszélyeztetheti. A többivel lehet kísérletezgetni, nekem bevált a 24, 28, 32 modaco froyo alpha 4 alatt. Mivel a heap size 32-re van állítva, nem láttam értelmét ennél nagyobb szabad memóriamennyiségnek.
Ész nélkül senki ne állítgasson semmit, próbálkozni először a beépített profilokkal érdemes, valamint azért racionálisnak kell lenni. A Blade 162 mega saját memóriájából ne akarjunk 100-at szabadon tartani...

Akit mélyebben érdekel a téma, itt részletesen le van írva, de megfelelő angol tudás nem árt hozzá.
Hangsúlyozom, task killert azért érdemes tartani (bár az AutoKiller-nek is van ilyen funkciója), de csak a beragadt programok kilövésére.
-
gyga
senior tag
hali.
Van erre olyan progi ami felveszi az összes beszélgetést automatán?
-
sydon
csendes tag
Sziasztok,
most merült fel a dolog kb 1 napja, hogy a blade érintőképernyője valahogy nem működik. Bekapcsolom, kéri a PINt, de már azt sem tudom begépelni. 5-6 napig minden rendben volt, majd az eset előtt tapasztaltam némi sebességcsökkenést és most ez van.
A kérdés az lenne, hogy létezik e valami gyári visszaállítás amihez nem kell belépni a telefonba?
Köszi a választ, még próbálkozok, aztán irány a szervíz ha nem megy.
( -
V.Stryker
nagyúr
válasz
don-ciccio
üzenetére
Hát akkor felejtős a myphoneexplorer. Az csak úgy mükszik. Ez a lényege.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
don-ciccio
üzenetére
Te milyen usb driverről beszélsz?
A telón bekapcsolod a wifit. majd elindítod a myexplorer progit a telón és hagyod úgy magában. Nem kell semmi usb kábel vagy egyéb.Majd a gépen elindítod a myexplorer alkalmazást,tök mindegy,hogy a gép hogy csatlakozik a hálóra és ott teló hozzáadása, kiválasztod,hogy androidos aztán ennyi.
-
don-ciccio
csendes tag
segítséget kérnék. a my phone explorer nem ismeri fel a blédem. leszedtem a marketből a telcsire az alkalmazást,a gépen is fent van a progija. tettem föl usb drivert is,de nem tudom jó e. tök gyári a teló,nem piszkáltam bele. mit kell beállítani,hogy jó legyen. esetleg az usb driver nem jó? előre is köszi.
-
koncz-314
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 2 hete nyúzok egy Blade-t. Mindennel meg vagyok elégedve (gradiens hiba elhanyagolható), kivétel az akksit. Romhoz még nem nyúltam, launcherpro-t használok, az alap bekapcsolgatós widgeten kívül nincs semmi más, egyszerű háttérképem van. A felesleges taskokat is mindig kilövöm ha épp nem használom. Azt vettem észre,hogy minimális használattal is 24 óra alatt majdnem teljesen lemerül. A
Elkezdtem hát ezt az akksiformázást, eddig 2x volt meg a 16 óra de még nem tapasztaltam változást. Viszont most észrevettem egy dolgot: pár napjra felraktam a Reckless Racinget de kb 5 percet játszottam vele. Erre pár perce megnéztem az akksi használatot, mit látok? Reckless Racing 92% Android rendszer 8%... Azon nyomban letöröltem a progit.
Kíváncsi leszek megoldódik-e a gondom. Ha esetleg valaki más is használta a nevezett játékot, akkor megnézné, hogy történt-e ilyen anomália? -
G@CSI
tag
válasz
Hohohohóóó..
üzenetére
Hasznos infó!
Nekem bevált. Eddig egy napos akksi időtartam.
Tegnap megcsináltam, ma intenzív telefonálás és szinte alig merült.
Volt egy kis zombi kacsavadászat is.
Köszönet érte.
Eddig nem hagytam lemerülni teljesen mert ugye az nem tesz jót neki.
Aztán kiderül hogy mégis. -
Simba86
senior tag
szia!
jómagam a Ronam által linkelt alpha4-es ROM-ot használom launcher Pro-val, nem használok mozgó hátteret, csak egy analóg órát, widget nincs a főképernyőn,csak a "melléken"(azaz, ha arrébb görgetem a főmenüt, odaraktam őket...) így a menü folyamatosan gyors, szaggatásmentes

sajnos csak egy nagyon rossz minőségű videót tudtam csinálni, nincs rendes kamerám, de talán látod ezen a lényeget... elküldtem neked a kb félperces videót az itt megadott gmail-es címedre

tényleg nagyon rossz minőségű, inkább kicsiben nézd, akkor többet láthatsz belőle
-
Land
veterán
Froyohoz mit használtok, hogy tartósan 50 MB körül legyen a Free RAM és tökéletesen pörögjön a telefon?
-
jagr68
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem teljesen meghót a 3g valamitől!

-
tildy
nagyúr
Egyszeru: odahaza csak tfts volt.
Masreszt igy hogy lattam mar mindket felet, nagyon egyszeru eszrevennia tft-st:
-csunyabb a kepe,
-kevesbe elenkek a szinek
-a feketeje szurke inkabb
-ha elforgatod, tftnel latod a hattervilagitast , amolednel ahol sotet ikon van, ott sotet felette is, ugye mert nem hattervillagitasos.Mint irtam a ZTE ezt elbaltaltazta, szvsz a TFT-s valtozattal soka hiba, en eddig 3 OSF-t fogtam, ebbol egy volt tft , ketto oled, a ket oledes tokeletes volt, a TFT-s meg gradiens hibas, raadasul egyik -mail-widgeten 3 mm szelesesen kek , hat na .
Ettol fuggetlenul osf-t az ajandek ora miatt, meg a cumok miatt is, meg az 512es belso mem miatt szerintem erdemes venni
De azt hiszem a tftre atallasra nagyon hamar ra fognak baszcsizni, egyertelmuen elbaszas ezt a telot tftvel adni. Oleddel amugy bestbuy. -
Saccco
nagyúr
Gyerekek ne warezoljatok.

-
kovi82
tag
Fent van amúgy is az iGo is de az vicc kategória az Aurához képest ami hozza a mai elvárható szintet.. NDrive-ról valakinek tapasztalat ?
De hogy negatív dolgot is mondjak az hogy van hogy nincs benne az Aréna plaza (AURA-ban) ??
-
Lawboy
tag
Sziasztok
Tudtok mondani 1 olyan gps progit ami 1általán nem fizetős és nem kell regisztrálni sehova.
Én most feltettem egy Sygic Mobile maps 10 et
de nincs térkép és 1xűen nem tudok semmit kezdeni vele.
Segítenétek kicsit?
És még 1 hogy lehet feltenni netkapcsolat nélkül az Asphalt 5öt?
Cardio trainerhez meg kell net? -
kovi82
tag
Sziasztok,
tudja valaki hogy a Sygic AURA programban milyen eredményre vezet ha a beállításokban a 2D-t vagy 3D-t beállítom ? Mert a kinézete nem változik számottevően..

-
Land
veterán
Wifi routerem okozhatja ezt? T-s gyári ROM-mal se jött be semmi vele.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Pontosítanék. Az accountomat wifivel is elfogadta de nem volt hajlandó letölteni. Utána nyomtam egy restore-t és ekkor már 3G-vel próbálkoztam de ha jól emlékszem ezzel is nyüglődött de végül is ment a market úgyhogy lehet hogy nem voltam elég kitartó wifivel.
-
sonique
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nekem nem kellett 3g mindent wifi-n csinalt és nem akart 3g re menni miutan megadtam az adatokat ..
-
Saccco
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem simán ment wifiről. A másik amit anno asturel tett elérhetővé, az csak 3g-n ment.
-
Land
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Akkor megszoptam ennyi...Miért kell ilyet beletenni egy ROM-ba:/
-
Land
veterán
Ennek az alpha4-nek kellene mennie wifi-vel ugye? Nem lép be a google fiókomba:S
-
TomDeer
csendes tag
Én egy Uk-ból behozott SF-ót akarok rövidesen vásárolni...Androidos telefonnal teljesen tapasztalatlan vagyok, de olvastam, hogy könnyen fel ehet rá rakni magyar menüt, csak erről semmi további infót nem adott senki, hogy hogyan- és honnan! Másik kérdésem: ha függetlenítem és valami garanciális problémája lesz, akkor vissza lehet-e úgy alakítani, hogy ne vesszen el a garancia?
választ előre is kösz! -
Land
veterán
Sikerült, semmi

-
Fooler89
őstag
T-mobilos lettem ECO (előfizus díjcsomagban)
Kaptam smst, hogy 30 napig 500mb mobilnet ingyenesen jár.Na mármost, ha belépek a T-mobilos oldalon akkor a
"Aktuális havi egyenleg (kedvezmények levonása nélkül): 10 438 Ft "
ezt az üzenetet kapom.Aki hasonló cipőben járt neki is így írta a weboldalon és nem kellett ezt az összeget kifizetnie?
-
Tomate
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

) tájékozódtam, meg kb. két hét saját tapasztalat van mögötte.

)
Hasznos volt.
most hogy mondtad én kipróbáltam és tényleg 

(