Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
takysoft
tag
Készül 2.3-as android is rá, ha valakit érdekel. Szerintem ígéretes.
[link] -
whYz
őstag
2.2-n hogy lehet beállítani, hogy ne rezegjen ha megnyomom a home, menu, és vissza gombokat?
-
tuccer
csendes tag
Hát feltettem az Asphalt 5-öt stock Rom-ra de hát ez nem játék hanem egy hatalmas Lagg !

Január 2.2 és majd utánna megint próba
-
syl5
őstag
Estrong File Explorer-t használ valaki?
Én igen, viszont baromira akad a görgetés 2.1 alatt.
Másnál is ilyen? 2.2-n is ilyen?Esetleg valami más használható file manager Astro-n kívül?
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam... de nem találtam választ, témák nem lassítják a gépet?
Egyébként sajnos van gondom. A hangszóróm megadta magát, illetve nem teljesen, de recseg, mintha szennyeződés lenne a membránon. Zavaró, mert alig értem a hívó(tt) felet.
BT headset-ezek inkább, de azért ez gáz. T helyett ugye már V, de sztem ez egyértelmű hardware gari, legalábbis nagyon remélem. -
Tomate
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Van, backupom, de már tele a pöcsöm, hogy napi 3x backupolok...

-
MartOOn
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
az a baj hogy nekem vmiért forse close-ol a launcher pro... miért lehet?
-
Tomate
veterán
Letöltöttem ezt az újfajta Marketet. Elkezdi telepíteni de kiírja a végén, hogy nem rakta fel. Mondom letörlöm az eredeti marketet akkor biztos menni fog. Na így sem megy + már az eredeti sem megy vissza...
Mit csináljak? 
-
atillaahun
veterán
Tegnap megjött az én Bladem is, úgyhogy eltöltöttem vele egy 10 órás tesztnapot.
GPS
Kb. 10 mp alatt talált vagy 6 műholdat, ahogy a belső teszt mutatta. Helyzetmeghatározó 2-3 háznyi pontossággal helyesen belőtte a címem. Ablaktól távol is jól megy (mármint bent a házban). Alap Google Maps is szépen gurul (bár mint rájöttem az wifi nélkül mit sem ér), a Navigációt viszont nem tudtam működésre bírni, folyton hibát írt ki (ezen a helyen nem működik a valami...), úgyhogy felraktam az IGO-t, azóta hibátlan. Bár vezetni még nem merészkedtem ki a hó miatt, de gondolom a követéssel nem lesz gondja.WIFI
Az itthoni wifit is gyorsan megtalálta (szembe szomszédét is érzékeli), egyből csatlakozott is, azóta se dobta el. Alap böngésző nem valami nagy szám, de Operával jól elvagyok, bár Flash tartalmakat az se jeleníti meg, de gondolom kell hozzá a 2.2.
Tettem még fel egy msn-t is, és nagy örömmel tapasztaltam, hogy futhat az is a háttérben, és szépen jelzi a felső sávban ha ír valaki, mint sms-nél.SZINKRONIZÁCIÓ
Miden fennakadás nélkül leszinkronizáltam a leveleimet, naptáramat, dokumentumokat, meg Operával még a kedvenceket meg speeddialokat is. Viszont ez a telefonos Gmail kliens elég gyatra, csomó mindent nem lehet benne állítani, vagy ha mégis akkor baromi körülményesen. Megnyitottam még egy ppt-met is a szinkronizált googledocs-ból, szinte kezelhetetlen, sok gomb szimplán nem is működik a felületen, nagyon remélem hogy erre is van valami csodaprogram.KAMERA
Ideális fényviszonyok mellett szerintem szép képet csinál, szöveg is jól olvasható volt. Viszont ha nincs lámpa vagy erős napsütés, akkor valóban felejtős a fényképezés, nagyon rondák lesznek a képek. Bár ez nem meglepő, ugyanis a hátlapot levéve jól látható az alig látható porszemnyi méretű optika. E mellé egy vaku bizony még elfért volna.KIJELZŐ
A gyári RGB-s LCD teszten pixelhiba nem látható. Gradiens hibát még most sem teljesen értem mit jelent, de kék vagy rózsaszín csíkok eddig nem tűntek fel sehol, bár nem is igazán kerestem őket. A feketéből fehérbe változó tesztképeknél nem tökéletes az átmenet, van egy minimális csíkozódás. Nekem nagyon tetszik a kijelző, bár egy SE k800i után gondolom ez nem csoda.HANG
Hangminőség valóban nem a legjobb, bár valószínűleg a gyári fülesnek tudható be, ránézni is rossz, de majd lecserélem. Hangerővel viszont nem tudom mi baja volt itt pár embernek, a hangszórót max. hangerőn a ház másik végébe is jól hallani, ráadásul szerintem szépen is szól, bár kétségtelen legerősebb fokozaton már torzít egy picit. Fülessel hallgatva maxon szintén baromi hangos, én simán halláskárosodást kapnék tőle ha rendszeresen így használnám, nekem a minimum érték pont megfelelt.VIDEÓ
Youtube-os videók gurultak szépen, viszont amit gépről raktam fel rá, már eléggé szaggatott, gondolom 2.2 ezt is megoldja.USB, SD, BLUETOOTH
Számomra meglepően gyorsan ment fel egy 350 megás sorozat a gépről a telóra, kicsit lehetett csak több mint fél perc. Ahogy bedugtam a kábelt, a laptop egyből észrevette az SD kártyát, máris lehetett rá másolni, nem kellett semmit telepíteni. Bár felajánlotta ugyan, de kilőttem és ment anélkül is. Mondjuk az szerintem egy kicsit felesleges, hogy miután leválasztottam a gépen az USB-t, még a telefonon is le kell, mert egyébként nem lehet hozzáférni a kártyához.
Kipróbáltam még a Bluetooth-ot is, azzal sem volt komolyabb gond, bár baromi lassú azon másolgatni bármit is, meg ahogy észrevettem könyvtárat nem is lehet csak fájlt.HÍVÁS, SMS
Sms-sel nem volt gond, hívás- indítás/fogadás is működött, bár ez a húzogatós felvétel meg elutasítás baromira idegesítő, de majd keresek valamit ez ellen is. Kipróbáltam még a konferenciahívást is, de a partnerek között nem tudtam váltani bármit nyomkodtam. Ötlet rá esetleg hogyan kell?EGYÉB
Játszani nem fogok vele, bár kíváncsiságból egy bugyuta kis játékot feltettem rá. Eleinte meglepően jól elvoltam vele (alakzatokat kellett egyenlő méretű darabokra szeletelni), de a 20. pálya körül már majd idegbajt kaptam tőle mire kijelöltem a vonalakat, úgyhogy le is töröltem.
Akkut egyébként tegnap kétszer kellett tölteni, bár eleve kb. 30%-on kaptam meg (pedig bontatlan volt a csomag, legalábbis annak látszott), meg hát nyúztam is alaposan. -
adsnew
tag
Ronam PÜ ment
-
veector
senior tag
Valaki próbálta már: Ubuntu on Android ?
Elvileg ha támogatja a loop device-ot vagymifenét akkor nincs akadálya bármilyen androidos telón megcsinálni -
djozsi
senior tag
válasz
sto1911
üzenetére
Én teljes merítést teszteltem, mert kell a vonatozásra.
400*240-es-re tömörítettem én is. Fényerőre pontosan nem emlékszem, de nem max volt, hanem olyan, amin élvezhető a film. Fülhallgatót használtam és kikapcsoltam wifit, felesleges porgramokat, de nem tettem repülő módba, szóval a telefonhálózaton azért fent volt a cucc.
5 óra és tizenegynéhány perc után kapcsolt ki. -
sto1911
veterán
Egy szoban: max fenyerovel filmlejatszasnal 1:05 perc alatt kb. 30% akkuhasznalat. Film adatok: 400x240 mp4, bitrate 510 (data 447 + audio 63), gyari lejatszoval.
(#7676) elithun: annyit kell feltolteni a kartyara vasarlaskor.
-
elithun
őstag
Üdv!
Épp egy ilyen telefon vétele előtt állok, viszont nem a ZTE Blade-t venném, hanem a külföldi Orange San Francisco-t. Már láttam is egy weboldalon meghirdetve ~100fontért, viszont van ott alatt egy bizonyos 10fontos "topup" is amiről nem tudom, hogy mit takar, és semmilyen havidíjat vagy ilyesmit nem szeretnék kapni, csupán a készüléket megvenni (függetlenül vagy sem, az mind egy). Valaki meg tudná mondani, hogy mi az a "topup"?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Nohab61
aktív tag
Hátha valakit érdekel: Skynet blogjának fórumán is lesz holnaptól egy zte blade topik.
-
MartOOn
addikt
milyen home-ot használtok?

-
bbandi
tag
válasz
DAVE_CH
üzenetére
Esetleg egy workaround, töröld le a telefonszámokat a simről.
Csengőhangnak saját zenét beállítani annyi, hogy az sd kártyán létrehozol egy ringtones könyvtárat, majd abba rakod, amit be akarsz állítani. Ezután az adott helyen meg fog jelenni a szám (tag-et állítsd be rendesen, mert azt jeleníti meg)
Ugyanígy, lehet alarms és notifications könyvtárba is rakni zenéket.
Lehet van rá egyszerűbb mód, pl poweramp-ban láttam valami ringtone gombot. -
DAVE_CH
csendes tag
Hogyan lehet kikapcsolni hogy a SIM kártya ne olvassa be! Contactba ok hogy megadom only Gmail Contact. megy is. De mikor sms-t akarok írni akkor minden névből 2 van címzettnél, mivel sim-en is ott van meg google accon is. Csak google contactot hol tudom beállítatni???? Már kiidegel...

-
Ronam
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
előbb írtam hogy kezdő vagyok.lesz ez még jobb is

-
Tomate
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A szándék a fontos nah.

-
bbandi
tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban játszadoztam különböző romokkal, és egy fontos dolgot észrevettem, ami miatt később más is szívhat:
asturel rom-ját (és az agressor12 féle módosítását) csak 2.5.0.9-ces clockworkmod recoveryvel lehet felrakni, az újabbal nem!
Egyébként most épp egy online kitchennel készített paul féle alpha4-et használok. -
Ronam
addikt
elég kezdő vagyok még webszerkesztésben de szépen lassan fejlődök
,majd az oldalon is látható lesz -
Saccco
nagyúr
válasz
DAVE_CH
üzenetére
Nem magyar, csak a programok lesznek azok, ha magyarra állítod, már ha támogatják.
A logót úgy tudod eltávolítani, hogy
- indítasz pl egy Root explorert
- megkeresed a system/media mappát
- bootanimation.zip-et átnevezed, vagy kitörlöd
Az eredmény egy szürke Android felirat.Tomate:
Mert randa. Gagyi hatást kelt a telefon tőle.
-
Tomate
veterán
Ezt a parancsot belököd a parancssorba és mindent áttehetsz.

Más: Letöltöttem ezt az újfajta Marketet. Elkezdi telepíteni de kiírja a végén, hogy nem rakta fel. Mondom letörlöm az eredeti marketet akkor biztos menni fog. Na így sem megy + már az eredeti sem megy vissza...
Mit csináljak? 
-
BagyeszNo1
csendes tag
válasz
GoldMonGold
üzenetére
Megoldódott a dolog? Mi lett a fejlemény? Mert nekem megint porosodik...
-
Saccco
nagyúr
Ránéztem marketen. Elég érdekes...
* android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE
* android.permission.BLUETOOTH
* android.permission.BLUETOOTH_ADMIN
* android.permission.INTERNET
* android.permission.READ_CONTACTS
* android.permission.READ_SMS
* android.permission.RECEIVE_SMS - ez minek ?!
* android.permission.SEND_SMS - meg ez ?!Megvan, magyarázat:
"Additional SMS Agent app - send or receive SMS"szerk: Vagy csak kendőzik a turpisságot...

-
llaszlo
veterán
Egyszer írtam egy saját scriptet ami USB-n keresztül adb-vel működik oda-visza. Egy gondom volt csak vele az egyik ROM frissítésnél nem működött. De én mindig frissen telepítettem az appokat is. És jóval gyorsabb volt, mint a különféle backup cuccok.
A backup az működik simán a telón is terminallal, nagyon egyszerű használni, viszont az app telepítés csak adb-vel és USB-n. -
tjandy15
csendes tag
Hogyan tudhatnám meg a zte blade mobilom ip címét?
-
TOZ
addikt
Ertem. Koszonom.
G1-en anno alap volt, hogy fat32/ext2/swap formaztam az sd kartyat. Paul alphaja viszont egy ilyen format utana siman bootloopba ment nalam, csak akkor javult meg mikor teljes kartya fat-ra lett formazva. (A romba bele volt fozve az app2sd+, de nem akarta az igazsagot, igy hagytam a francba).OSF memoriaja talan elbirja igy is.
-
dodo76
tag
Siasztok!nekem a rádió kicsit gyenge,meg a meló helyen nem olyan jó a vétel(elöző telómon sokkal jobb volt)
.valaki tudja hogy lehet esetleg mást rátenni(nem netesset) vagy tuningolni esetleg? -
Tomate
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére

TOZ: Én csak ezt csináltam meg és nagyon jó lett. Azóta bármit át tudok mozgatni SD-re simán a programkezelőben.
-
Saccco
nagyúr
válasz
DAVE_CH
üzenetére
Tedd fel a 2.5.0.9et úgy ahogy a 2.5.1.3at feltetted.
Majd inkább ezek valamelyikét próbáld feltenni: 2.2 alpha4 lite , 2.2 alpha4 full
Ha a kártyád particiónált, fat32 az eleje ext2 a vége, akkor az ap2sd is megy majd ezekkel.
philoxenia:
fúú ezzel a hszel pont 300 
-
DAVE_CH
csendes tag
Felraktam recovery-clockwork-2.5.1.3, majd csináltam egy mentést.
Majd új ROM felrakása előtt csináltam egy wipe data/factory reset. a leírás szerint.
Majd feltöltöttem volna a romot ha nem írt volna kazal hibát!Ezeket próbáltam:
http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-install-android-2-2-froyo-on-zte-blade-orange-san-francisco/majd ezt:
http://prohardver.hu/tema/zte_blade/hsz_4166-4166.htmlMind a kettőnél különböző hibárt írt file copy közben...
Mi lehet a baj? 2.5.1.3 lenne bugos?
Ha igen, hogy tudom 2.5.0.9 -esre átrakni? Működik a 2.5.1.3-on készített mentés a 0.9-esen? -
Saccco
nagyúr
válasz
mukika009
üzenetére
A recovery mindent lement. Ha lemented a rendszert és később visszaállítod bitre pontosan azt kapod amit lementettél, smsek, beállítások, appok stb...
Az appokat inkább Titanium Backuppal vagy valami hasonlóval kellene átvinni.
szerk: Már ha lehet új rendszerre is feltenni, mondjuk szerintem lehet csak az apk-kat kell lementeni abból nem lehet baj, ha azt állítod vissza. Anno próbáltam az adat részt is, de le se bírta menteni, nem hogy visszaállítani.
Tomate:
Class2öt verd ki szerintem a fejedből, ha nem akarsz sokat káromkodni, főleg 16os méretben...
A class a minimális írási sebességet garantálja, cl2 - 2mega, cl4 - 4 mega stbmás:
Hogyan lehet a saját hozzászólásokat megnézni, csak azokat listázni? A múltkor egyszer megnéztem, de nem tudom hogy.
-
Tomate
veterán
8-as vagy 16-os micro SD-t tervezek bele. Mileyn class-os kártyát érdemes venni?
Van annyi különbség class 2 és class 6 között mint amennyi az árkülönbség? 
norbesz74: Hamár itt trollkodsz az amoledes SF-nél is jobb?

-
Saccco
nagyúr
válasz
mukika009
üzenetére
A full zipjéből, a system/app mappából kiveszed a 3 apk-t (LiveWallpapers.apk, LiveWallpaperPicker.apk, MagicSmokeWallpapers.apk). Majd feldobod a memóriakártyára. Fogsz egy root explorert és bemásolod őket a system/app mappába a telefonon. Restart és elvileg megy. Nem próbáltam!
norbesz74:
jujj nekünk meg 2.2 van a Bladen

-
dome24
csendes tag
Hali!
Ha bekapcsoltama 3D gyorsitast... eszre kene vennem valami kulonbseget? Mert nem nagyon latom hogy barmi valtozott volna. (1-2 akadas ugyanugy megvan ami eddig volt.)
Meg tudom valahol nezni, hogy mukodott-e? -
Saccco
nagyúr
Jobb a 2.5.0.9, mivel a 2.5.1.3 egy-két embernek bugos.
mukika009:
A fullból át kell rakni a livewallpaperhez tartozó 3 apk és már megy is.
szerk:
vadászcsiga leírta egy régebbi hszben:
"Ted be a zipbe (system/app) a LiveWallpapers.apk, LiveWallpaperPicker.apk, MagicSmokeWallpapers.apk fájlokat és úgy tedd rá a romot a telóra." -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kentucky
üzenetére
Végül is valóban kékesebb, hidegebb a blade kijelzője, mint az átlag kijelzők, ha Őt ez zavarja.....
Engem a használatában ez nem zavar, de lehet másra használjuk....
Nekem ez elsősorban ismerkedőfon, androidra a legolcsóbb de ezen belül jó ár-értékarányú készülék....
Nem öt évre vettem és nem is minden más eszközt kiváltani, arra nyilván nem alkalmas....
Nekem a Galaxy S aránytalanul drága lett volna bármilyen konstrukcióban, de egy ismerősöm a meglévő Telenoros előfizetését változtatta meg, nagyjából ugyanannyit fizet mint eddig, neki nyilván jó vétel volt az SGS...
Az sem mindegy, mit cserélsz, mi lesz a meglévő készülékkel...
Ugyanabban a konstrukcióban /pl. Domino/ annyival szvsz. nem ér annyival többet, mint amennyivel többet kérnek érte, bár, ha mondjuk a 0Ft.-vs. 30k Ft konstrukcióban tudtam volna venni, akkor inkább azt veszek.... Persze akinek most éppen csak 0 Ft-ja van telefonra, annak például nincs választása....
Leginkább a két év hűség tart vissza, egy-másfél év múlva ki tudja milyen telefont vehetnék helyette... -
syl5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor sorry! Én értettem félre! Így már értem, hogy viccnek volt szánva!
Többieknek:
Bluegene meg másképp számolt, az ő számolása nem igazán reális! Az én számolásom is csak rám (meg azokra akik többet költenek egy havi számlára) vonatkozik, mivel én így is úgy is előfizetéses vagyok/leszek. -
adsnew
tag
válasz
toxicdog21
üzenetére
Készítettem egy igen egyszerű leírást a ROM frissítésről, még a parancssorba se kell írkálni hozzá:
http://blade.toxicdog.hu/viewtopic.php?f=10&t=14
Egy észrevétel:
Van már ClockworkMod Recovery 2.5.1.3 for ZTE Blade a 2.5.0.9 helyett ami a te csomagodban van -
Cimi86
tag
Meg szeretném venni a Gamloft Gangstar c. játékot,de mivel nem tudom kiválasztani a Bladet,valamelyik telefonhoz kellene hasonlítani az oldalukon. Talán Milestone? Valaki játszik már ezekkel a játékokkal?
-
mukika009
tag
A 2.2-es Lite romban ami az első hszban van miért nincs mozgó háttér ?:S
-
vadászcsiga
félisten
válasz
toxicdog21
üzenetére
Tesztelted, működik? Csak azért kérdem nehogy jöjjenek az anyázások.
-
MartOOn
addikt
válasz
zsombi915
üzenetére
inkább elég bután számol és hogy egy samsung a piac egyik legjobb készüléke??? nahgyjukmáPiroskát!

kiváncsi lennék azt hogy számolja ki hogy én pl 1980 ft-ért vettem...

mellesleg volt mát HTC G1-em, Motorola Milestone-om, Samsung Spicam (soha többet samsungot) SE X10 minim és HTC Herom is.
ezek után van most Blade-em. 1980 ft-ért!

ennyiért??? hahahahahaaaa még a hülyének is megéri!
-
toxicdog21
csendes tag
Készítettem egy igen egyszerű leírást a ROM frissítésről, még a parancssorba se kell írkálni hozzá:
http://blade.toxicdog.hu/viewtopic.php?f=10&t=14
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus - 256 GB - kék (338) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)