Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Sok helyen olvasom, hogy a romok, meg más kiegészítők telepítésének is a sorrendje wipe > flash > wipe. Az még csak tiszta, hogy új rendszer felrakása előtt le kell formázni a telót, de utána mi értelme van?
Ja és mi a különbség az alpha4 lite és full romok között?
Ha kb. 3-5 száz forinttal lehúz a telefon mikor belerakom a feltöltés kártyámat (eddig kétszer játszotta el) akkor milyen beállításokat nézzek át?
-
sto1911
veterán
válasz
koncz-314
üzenetére
2.2 alatt mar nem kell particionalni a kartyat, mehet minden fat32-re. A leirt modszer 2.1 ala felhekkelt modszerhez szukseges.
Ellenorizni az alkalmazasok kezelesenel tudod. Fontos, hogy a programnak tamogatnia kell. A Marketbol szedd le az apps2sd proramot, megkonnyiti a dolgodat.
-
sto1911
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Egyes romok valamiert nem nezik a fuggoseget, ez az oka annak a jelensegnek, amit leirtal. Tudomasunk szerint nem lehet relockolni.
-
RatSon
aktív tag
hagyd el, én köszönöm hogy írtál, és tényleg kétértelmű lett a név, de már így marad
ha van kedved szállj be a beta tesztelésbe vagy a fordításba, nagy segítség lenne 
-
Nom
csendes tag
Sziasztok,
Nem rég feltettem a 2.2 alpha 4 lite ROM-ot a telómra, de most látom, hogy ebből hiányzik a live wallpaper. Azt olvastam, hogy a zip-be kellene beletenni a LiveWallpapersPicker.apk -t és úgy felrakni a rom-ot, de ez az amit el szeretnék kerülni...nincs kedvem újra configolni/telepíteni mindent... Nincs valami megoldás, hogy úgy tudjam telepíteni live wallpapert, hogy megmaradjin minden programom, beállításom?
Előre is köszi a segítséget! -
asturel
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az enyem is ilyen, pedig nem is nagyon hasznaltam.. (mondjuk eleg jol el kell talalni a pontos helyet, hogy hangot adjon ki)
-
Kese01
csendes tag
A widget nekem is behal, ha be akarom állítani. Sajnos több progi is behal, de nem nyavajgok, mert alpha állapotú rom-ot raktam fel. Nem tökéletes...
Nekem a youtube videók lejátszásánál pl. rácsos a kép, és a kamera használata közben is..A2SD sztem megy a 2.2-n! Én nem formáztam az sd kártyát, de át tudok takni programokat az sd-re. Titanium backup azt az infót mondja, hogy A2SD 217MB eből szabad 97,5MB.
Application, manage application, download, ott lévő progikat át lehet rakni, csak move to sd card. Felső sorban az utolsó menüje On SD card!
-
atillaahun
veterán
Lehet (újra) kártyafüggővé tenni a Bladet (remélem az nem törvénybe ütköző). Tudom, hogy volt már róla szó korábban, de arról nem olvastam, hogy valaki konkrétan ki is próbálta volna. Én meg most igen, gondoltam megemlítem.
Sajnos különösebb bizonyítékkal nem szolgálhatok, mivel ahogy nézegettem az Android System Info programot, nem igazán van benne releváns rész. Annyit kiír milyen kártya van éppen a telefonban, de az magában nem mondd semmit.
Szóval annyi történt, hogy miután Clockwork Recoveryvel csináltam egy backup-ot az érintetlen állapotú telefonomról (az 1. hsz. szerint), feltettem rá egy alpha4-et, mert nagyon tetszett benne az új háttér. Aztán véletlenül beletettem a telefonba egy Djuices kártyát, amivel véletlenül betöltött a rendszer. Rémületemben gyorsan ki is kapcsoltam, mielőtt valaki meglátja, és a Clockwork backup részéből visszaraktam rá az eredeti rendszert. Újraindítás után csak valami kis kódbekérő mező jött be, ekkor vettem észre hogy még mindig a Djuices kártya van benne. Azon nyomban ki is cseréltem a kedvenc T-s kártyámra, és már gurult is.Ígyhát új hátterem az nem lett, de legalább a garancia megmaradt. Kivéve persze ha a szervizeseknek van valami szuper kütyüjük, ami még ezt is kimutatja. - Míg ezt valami bennfentes meg nem erősíti remélem a legjobbakat.
(#9082) rjg & vadászcsiga (#9073)
Nekem is 3 napja nyikorog már az a tetves hangerőszabályzó gomb (én is akkor tájt kezdtem el moddolgatni, de nem esküdnék meg rá). Először azt hittem én kentem bele valami retket, de most már nyugodt vagyok, hogy ez is a ZTE hibája. Vajon erre is vonatkozik a garancia?(#9085) plgr
Igen, a weather widget nekem is egyből behalt, ahogy rányomtam. -
plgr
tag
a weather widget nálatok is meghal a város beállításakor?
-
Rizel7
csendes tag
üdv.
Ma én is vettem egyet ebből a remek kis telefonból
egyelőre tökéletesen elégedett vagyok vele, 1 darab pixelhibát tapasztaltam (fekete háttéren halványan világít) de szerintem egyáltalán nem zavaró, én is csak a teszt közben vettem észre, és ennyi pénzért szerintem elfogadható ennyi hiba.Lenne is egy kérdésem. Lehet triviális és már meg lett válaszolva de nézzétek el nekem még nem sikerült végigolvasni több mint 8ezer hozzászólást:
Bluetoothon vagy USB-n keresztül használható valahogy a PC internet kapcsolata vagy erre csak a Wifi alkalmas?
-
rjg
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Most olvastam és ebben a percben kezdte el nekem is, ahogy recovery mode-ban egymás után nyomogattam sokat a hangerő fel gombját.
A le gomb még nem csinálja... -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem végigolvasni az összes hsz-t!
1100körül sok panasz van pixelhibás telcsikre, van aki 5db-al is találkozott.
A mostani új szállítmányról van valamien infó? Jó minőségűek a TFT-k? -
Peat;)
veterán
Anno már leírtam a topikban, hogy a ZTE esetén ez az igazi előnye az oledes változatnak: nem a ZTE gyártja, hanem vásárolja egy igen fejlett gyártótól. (csak kevesen tudnak oledet gyártani) Így kevesebb a hiba.
A többi azonban egyéni igény kérdése. Az samoled-re azt mondanám jobb, tényként állítanám. De egy sima amoledre ezt már a tapasztalataim alapján nem tudom elmondani. Nyáron szabályosan szenvedek az amoleddel, zenelejátszóban az apró betűs részeknél pl. küzdök szó szerint. Pedig esélyes hogy a desire és az én cowon készülékembe ugyanonnan származhat a kijelző...
Azonban félhomályban, sötétben öröm nézni, a betekintési szögek is eszméletlenek ez tény. Gondolom jóval olcsóbb is mint egy ips kijelző, remélhetőleg nem állnak le a fejlesztésekkel, pl. a pixelqi cég jó lenne ha egy fejlett oledes technológia irányába menne el. [link] -
tigermilk
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy
A kamera nálatok is prüszkölés szerű hangot ad exponálásnál? Nem az optika, hanem az alap kamerahang ilyen... És egyáltalán hol lehet átállítani, esetleg kikapcsolni?
Nem akarok idiótának kinézni ha esetleg egy mobilos fotóra kerülne a sor.
Különben jó a Blade, csak a nyomkodós gombsor helyett lehetett volna érintős is, mint a Commtiván.
-
xdx@
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem még nem recseg.
-
vadászcsiga
félisten
Elkezdett recsegni a hangerőgomb. Olyan hangja van mint egy nyikorgó cipőnek.
-
koncz-314
csendes tag
Sziasztok!
A következő a kérdésem (majd minden hozzászólást elolvastam).
Felpartícionáltam az SD kártyát 2 részre(fat32, ext2). Felraktam az alpha4 lite rom-ot. Azt nem tudom, hogy most működik-e az a2sd. 512 mbyte-ra formáztam az ext2-es részt, quick system info pedig ezt írja: a2sd storage: 23.33 mb, free 4.15 mb. Eddig még csak pár programot tettem fel. Terminal emulatorban is próbáltam kiadni a su a2sd check parancsot, de azt kaptam, hogy permission denied.Szerintetek működik akkor most az a2sd vagy nem? A belső tárolóból is fogyott hely.
-
Murderer69
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nekem a wifi fix simán tartja a jelet nem értem mert ismerősömé is jó vele zár felold és utánna kis üzik h csatlakozik meg minden és áll is a wifi

-
vadászcsiga
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
A wifi eldobálás tényleg nagyon idegesítő. Kipróbáltam már majdnem az összes erre való appot a marketről de egyik sem fixálja le a wifit.
Ja a teló mac címét is rögzítettem a routerben. És mégsem.
-
ovecs
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Koszonom, sto1911 forumtarsal mar elinteztuk priviben

-
atillaahun
veterán
Nekem ezek éppen működnek, viszont újabban a wifi-t kezdi eldobálni, tényleg eszetlenül idegesítő, meg már vagy a 3. programmal járok úgy, hogy feltelepítem, elindítom és automatikusan be is zárja, pl. appbrain. Máskor meg simán eltűnt az appok listájából az indítóikon, vagy marketen az installra kattintva egyszerűen semmi sem történik

Viszont a videólejátszás tényleg hibátlan lett.
Hát nem tudom, hogy most én toltam-e el valami a telepítésbe, vagy mindenkinek más romlik el. -
plgr
tag
feltettem a 2.2 alpha 4 lite ROMot, amit eddig tapasztaltam:
SD kártyát nem ismeri fel, notification area-ban írja, hogy preparing SD card, rányomok de semmi.
Ezen kívül a kamera nem működik, hibaüzenettel bezár.
-
atillaahun
veterán
(#9028) ovecs és (#9012) 4ltGr
Nem tudom kaptatok-e privátot, de a logout.hu-n lévő backupos leírásban a 2.5.0.9.-es recovery linkje javítva lett.
-
djozsi
senior tag
-
marcitp
őstag
Ja. Napi élmények.
kb két méterről leesett----> betonra. Mint a vajaskenyér. Pofára. Nem lett baja, nem lett karc.
Hátlapot vissza kellett rakni.
Ma én estem rá, csúszott
, zsebben volt, rá. Nem lett baja. Igazából azt hiszem, törésteszt megvolt 
-
marcitp
őstag
Vmit nem értek.
Annyian kérdezik a csengőhangot, stb-t... ezzel kapcsolatban.
Nálam alapból felkínájla, hogy Android system, vagy Select music.
De a select music-nál a handcent logója jelenik meg. Azzal került volna bele ez az opció? -
marcitp
őstag
GYORSTÁRCSÁZÁSRA:
Szia!
Dialer One, az eddígi legjobb tárcsázó, amit próbáltam.
Van benne Gyorshívás opció, nyomva tartod az adott szám.bill.-t, tárcsázza, amit hozzárendeltél.
Ami még nagyon tetszik, tényleg úgy van, ahogy fórumtárs javasolta, keres ékezettel is, és megfelelően gyors is. Jól kezeli a 3000+ kontaktot is.
Vagy van más megoldás, Launcher Pro alsó csúsztatható rászre rakni kontaktot, onnan SMS-t is tudzs, az is jól használható. -
vadászcsiga
félisten
Valaki kérdezte hogy mi a helyzet az ezen a linken: http://www.linux-mobile.com/2010/11/zte-blade-custom-froyo-2-2/ lévő rommal, csak annyi hogy nem bootol be. Marad az aranyos kis zöld robot.
-
sto1911
veterán
Nem rosszul, de a jo nem ilyen. Ha mas ROM-ot akarsz felrakni, akkor a superbootos megoldas kihagyhato, ha rootolni akarsz, akkor is, mert a) van ra a marketben is program (z4root, universal androot) b) szetcseszi a kijelzot. A custom ROM-ok meg ugyis rootolva vannak, szoval a superbootos lepes tok felesleges. Kovesd az itteni utasitasokat, nem lesz baj.
Tildy: miota is vagy kinn Angliaban, fel eve?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
Kicsit koltozz ki ide, es tapasztald meg, hogy mi a valos helyzet. Kicsit mar unom, hogy mindenki azt hiszi itt mindig esik , azt kozben nem is,nagyon nem.
Eltem otthon 30 evet, itt most kezdtem a masodikat, tudod en nem a foldrajz oraknak , meg a konyveknek hiszek, hanem annak, amit a boromon tapasztalok, sajat szememmel latok. az pedig azt mutatja, hogy Londonban semmivel sem esik tobbet , tovabb , vagy tobbszor, mint odahaza.
Kijelzovel kapcsolataban meg mit szeretnel meg tudni? Jelen esetben - 2 eve fosuliban meg ezt tanultuk, ebbol vizsgaztunk - az egyik legmodernebb kijelzotipus az oled . igen, mint megannyi masnak van hatranya . De van elonye is. Egyik ilyen elony az elenkebb szinvilag.
sto :lassan mar masfel lesz az.
-
kovi82
tag
Ez szerintetek mennyire jó cucc ?

USB Car Charger with USB Data Cable /92cm-Length/
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.40378
[link] -
Kese01
csendes tag
válasz
mukika009
üzenetére
Halo
AZ sms hangokat, csengőhangokat és a figyelmeztető hangokat is ki lehet bővíteni egyszerűen!!!
Létrehozol egy könyvtárat az SD kártyán media néven, majd abban is olyat hogy audio, azon belül, notification, Ringtones, alarms..Ezekbe bemásolod a csengőhangokat a megfelelő könyvtárba! Újraindítod a telefont és már ki is tudod választani melyik csengőhang legyen!
Egyetlen hátulütője a dolognak, ha le van választva az SD kártya, akkor csak az alap hangok maradnak!
Felesleges mindenféle programot telepíteni!Üdv
Kese

-
mukika009
tag
És mit kell alkotnom ahoz hogy minden a memória kártyára pakoljon és ne fogyjon el a telepítésre való memória pár cucc után? mert nem enged már mást memkarira rakni csak párat... vagy hogy tudok törölni pár gyári alkalmazást ?:d
-
kovi82
tag
Kicsit olvass utána , vagy figyelj földrajz órán máskor.. de Magyarországon 1,5 - 2x több a napsütéses órák száma.. Ha ennyire képben vagy azt is tudod hogy egy OLED kijelző pl. fehér felületeknél többet fogyaszt mint egy TFT.. de nem akarom megmagyarázni tényleg jó lenne egy Super AMOLED-es Galaxy S
Desire nem kellne.. -
sto1911
veterán
Erre frissitettem a blogomban levo linkeket is.
-
plgr
tag
sziasztok, támadt némi problémám: új rom telepítésére adtam a fejem, de váratlan problémák jelentkeztek. Eddig a rootoláson vagyok túl, de nem akartam folytatni a recoveryvel, mert erősen le van merülve a telefon, először feltöltöm. Bekapcsoltam hát, megjelent a kis zöld droid, csakhogy nem maradt zöld, bekékült. Sebaj, gondoltam a root miatt lehet. De a PIN beírása után láttam, hogy "belül" is némelyik szín megváltozott, főleg barnás lett. Ez még nem is érdemelne posztot, csakhogy ahogy kikapcsolnám a kijelzőt (vagy magától kialszik) elfeketül ugyan, de marad halványan a háttérvilágítás, és be sem lehet újra kapcsolni, nem reagál. Csak akksi kivétele segít.
Ezt használtam: boot.blade.superboot.mcri.r3.img, illetve az itt fellelhető leírást.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi -
ovecs
senior tag
Sziasztok, megakadtam a recovery nél
[link]
Csak nekem nem működnek a linkek ? -
wlf
tag
Nahát, tényleg, elsiklottam afelett, hogy hazánkfia írta, pedig még a dev honlapon is kinn van.
Egyébként gratulálok és egyben köszönöm a munkádat (szerintem mondhatom, hogy a fórumlakók nevében is), egy rendkívül hasznos programot tettél le az asztalra.
A névválasztás ekézéséért ne haragudj, nem bántásból írtam, csak így kissé beleolvad a tucat taskkillerek közé. Persze igazad van, most már nem érdemes megváltoztatni ilyen ismertséggel. -
embe
nagyúr
Valami jó kis progit nem tudtok gyors hívásra? Valahol láttam egy olyat, hogy egy oldalon voltak a névjegyek, több is, és amelyikre kattintottál azt hívta. Vagy valami hasonlót? Jót? Tudtok javasolni? Köszi!

-
mukika009
tag
Mi a fenét rinyál a telóm h kevés a memória a készülékben? van rajta pár progi mocskosul közel sincsa a 160megához... :S jah és hogy tudok rádiót varázsolni rá mert nem találom az alpha 4ben fullon sem.. :S
-
dodo76
tag
Sziasztok!!Nem tudja valaki hogyan lehetne az Fm Rádiót turbozni,javíttani,vagy hogy jobb legyen a vétele,esetleg letölteni valahonnan rádiót(nem netes rádiót)mert elég gázos a vétel minösége.még eredeti rajt minden rom stb...segitséget elöre is köszönöm!! A fülesen sok múlik hogy milyen a vétel???vagy az nem befojásolja,csak a hangzást???
-
Exini
csendes tag
Blade-re hol tudok venni fehér elő-és hátlapot?
-
sto1911
veterán
Nem tudja valaki a Zen Bound letezik-e androidra?
-
bprubin
tag
Szisztok!
Valaki tudna segíteni, hogy mit állítsak be a telefonon T-mobil esetén, hogy bejövő híváskor 30mp után ne kapcsolja a hangpostát.
A 1777-es számon már lemondtam a hangposta szolgáltatást, a készülékből töröltem a hangposta számát.
Előre is köszönöm -
tildy
nagyúr
válasz
Nekemnyoc8
üzenetére
Errol beszelek.

-
mukika009
tag
Sms-hangot hogy tudok egyénire állítani mer ezek a gyáriak elég gyatrák...
-
4ltGr
csendes tag
Driver ügyben valaki tudna segíteni? Felismeri a telefont, szerettem volna cserélni a ROMot, de így nem mertem nekiállni . Kép Eszközkezelőből telepítettem a drivereket.
Adb devicesra ezt hozza ki. Olvastam egy leírást, és az szerint kellene még lennie két sornak.
Valamint az asturel és agressor12 által módosított flb g2 froyo ROMot fel lehet tenni, ha clockworkmod 2.5.1.3-at használok? Modacon sok embernek problémázott, de a 2.5.0.9-est meg már nem lehet letölteni.
-
RatSon
aktív tag
Hali, en irtam az AutoKillert,koszi az osszefoglalot, maximalisan egyetertek a leirtakkal. Ha valakinek kerdese lenne irjon nyugodtan.
A nevvalasztas tenyleg szerencsetlen, de igy, tobb mint 350k felhasznaloval mar nem biztos hogy sok ertelme lenne. Viszont ha van valami jo javaslatotok.... -
veector
senior tag
xxlgsm-nél 49 900 Ft a független Blade...
-
DAVE_CH
csendes tag
[http://mobilarena.hu/tema/zte_blade/hsz_8208-8208.html]
[http://mobilarena.hu/tema/zte_blade/hsz_8632-8632.html]
Nagy nehezen sikerült bejutnom a shell-be a leírások helytelenek a következő címen lehet babrálni: C:\android-sdk-windows\platform-tools !!!
Pontos leírás: [http://nookdevs.com/NookColor_USB_ADB]
Átírtam /system/usr/keylayout/blade_keypad.kl "key 158 BACK WAKE_DROPPED" "key 158 BACK WAKE" -ra és NEM működik!

Marad a kérdésem: Hogy tudom a vissza gombra állítani a képernyőzárat, ne mindig a felső "power" gombbal kelljen nyitogatni???

Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Assetto Corsa EVO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FÜLhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha van kedved szállj be a 
A le gomb még nem csinálja...
Azonban félhomályban, sötétben öröm nézni, a betekintési szögek is eszméletlenek ez tény. Gondolom jóval olcsóbb is mint egy ips kijelző, remélhetőleg nem állnak le a fejlesztésekkel, pl. a pixelqi cég jó lenne ha egy fejlett oledes technológia irányába menne el.

, zsebben volt, rá. Nem lett baja. Igazából azt hiszem, törésteszt megvolt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)