Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
tpeti78
senior tag
Simán felraksz egy widgetet,és egy tapintásra tiltod az adatforgalmat.Én a ToggleData Widget-et használom.[link]
A gps is,a hárombetűs is megy net nélkül.Igazából ezeknél az adatforgalom csak a gyorsabb helymeghatározásra szolgál indításkor.De ha a widgettel ki van lőve az adat,akkor ez sem generál forgalmat.
De be lehet csak 2G-re is állítani,Mobilhálózati beállítások----GSM-UMTS beállítások-----Csak 2G
Más:Tegnap mikor levettem töltőről a telefont,észrevettem hogy megint nincs hálózat.
(R-11HUN ) Elég sűrűn előfordul,hogy a telefon felébresztve nem mutat térerőt,de tegnap többször ki is írta,hogy nincs hálózat.Más tapasztalt ilyet? -
TRob1
veterán
válasz
mira72
üzenetére
Én is így gondolom. ÜFSZ-el még nem beszéltem, kiváncsi voltam mit mondotok.
(#31988) Artika : Nekem is így van beállítva (soha). Akkor ha ez megvan, meg ApnDroiddal is kilőve a dolog, akkor csak nem generál nekem plusz költségeket?!?
Az a baj, hogy csak tegnap óta használom a pengét, és nagyon nem vagyok tisztában ezekkel az adat küldés/fogadás dolgokkal vele kapcsolatban. (hiába olvastam rengeteg hsz-t, keresést is használva, meg persze az 1. hsz-t is elolvasva)
Az lenne a fontos, hogy Wifi-t tudjon használni, de telefonköltséget ne generáljon pluszba.
Pl: 1.Mi a helyzet a gps-el kapcsolatban? Használ netet vagy nem? (És ha Igo van rajta?)
A Hely és Bizt. nál: Helymegh.: be lehet kapcsolva?
2.Mobilhálózat beállításoknál ki kell lőni mindent? (Data enabled,Adat roaming, ill. hálózati mód csak GSM vagy ez mind1? És a Csak 2G hálót be kell-e kapcsolni?)Bocsi ha hosszú lett, aki segít annak előre is köszönöm.
(Kelzsoca R11 Hun fut a gépen) -
m_peti01
csendes tag
az megoldható vhogy, hogy pl a Generation X green theme-ben a battery ikont kicseréljem circle battery ikonra? qrva jó az a téma, de az akku jelző nem tetszik rajta...

szerk
valaki meg tudná mondani h ehhez a témához tartozó alap hátteret /lime karikák/ honnan lehetne külön leszedni?
-
laci.k
csendes tag
Sziasztok! Van most vmi működő Win XP driver? Tegnap felraktam Kelzsoca R11-es romját - ezer köszönet érte Mindenkinek, aki közreműködött - és látja ugyan rendszer a telefont, de nem tudom mass storage módba használni. Innen is és modaco-ról is több ajánlott drivert leszedtem, de semmi. Tényleg marad az Ubuntu Live cd "megoldás"?
-
sto1911
veterán
válasz
Jamesch
üzenetére
2.1-et nem pakolunk 2.2-re, mert alatalaban kompatibilitas miatt elszall.
A Copying assets uzenetet az apktool irja, nem tudom a megakadt mit jelent nalad, de az eltarthat nehany masodpercig. Mivel I:-al kezdodik, ezert hanyagolhato, mert csak informacios uzenet. Ha a script elejerol kiveszed a @echo off sort, akkor minden uzenetet megkapsz a kepernyore, esetleg az segithet.
APK telepitesi lehetosegek:
- marketbol
- felmasolod az apk-t a kartyara, ott egy fajlkezelovel megkeresed, katt ra, es mar telepul is
- root explorerrel/adb push-al bemasolod az apk-t a /data/app vagy system/app ala, es vagy mukodik, vagy nem
- adb-vel: adb pm install valami.apk
- scriptemmel (tobb alkalmazashoz) -
sch_a
addikt
válasz
hjanos1
üzenetére
Nekem pl. jól jönne ez a netstart, mert utazgatás közben néha felnéznék facebookra, de hát egyrészt ezzel a telefonnal egyből átirányít a touch.facebook.com-ra, más részt nem hiszem hiszem hogy meg lehetne oldani hogy más addig ne használhassa a netet. Mobilnetért meg nem fogok fizetni, mikor otthon, fősulin, mindenhol van wifi. Úgyhogy szerintem Blade-el eszébe ne jusson senkinek bekapcsolni a netstartot.
Jut eszembe: Létezik hogy csodazip+2.2-vel jelentősen javult az akkumulátor?
-
hjanos1
senior tag
válasz
üzenetére
Mobilnet teljes tiltása T-Mobilenál:
A 1430-ra elküldöd a -NETSTART szót smsben (díjmentes)
Elvileg válasz smsben értesítenek, ha megszünt.
FIGYELEM: ilyenkor semmilyen net nincs a telefonon, tehát a 0.facebook.com sem megy.
Újraaktiválás: ugyanez, csak a +NETSTART szót küldöd el.
Egy nap csak egyszer módosulhat a szolgáltatás állapota. -
anglergab
addikt
válasz
Glatius
üzenetére
A csatornanév megjelenítése és az RDS szinonimaként használható (jó közelítéssel ekvivalensek).
RDS támogatás nélkül nincs csatornanév megjelenítés. A csatornanév+egyéb információk kijelzéséhez (dekódolásához) az RDS-t hardveresen támogató FM chip szükséges."Ha a hardver tudja, akkor már csak egy saját rádió .apk kell hozzá."
Ez most nem teljesen igaz, ugyanis szükséges még patchelt kernel (~boot.img) is (a firmware miatt). -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Glatius
üzenetére
Oké, értem én. Én pl tojok rá, hogy hogy valósítja meg, digitális elektronikával vagy RDS_el.
Ilyen jellegű digitális elektronika nincs benne, RDS viszont van, akkor így kell megoldani oszt csókolom. 
Persze értem a problémádat. De csak gondolj bele, hogy nem mindenki jár autóval, sokan buszoznak, vonatoznak. Olyankor jól jön. Én is hamarosan megyek hosszabb vonatozásra, hát bosszankodnék, ha 50 kilométerenként elkezdene sercegni.
-
-
Glatius
őstag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Ez nem sajtolás, hanem szoftver írás. Az RDS lényege nem az, hogy kiírja az adó nevét (ehhez nem kellene semmi extra), hanem hogy két vevő van a készülékben, egy amit hallgatsz, és egy másik ami folyamatosan szkenneli a sávot, és ha a hallgatott műsort nagyobb nyereséggel tudja venni, akkor átkapcsolja a fő vevőt arra a frekvenciára. Így lehetséges, hogy elmehetsz Záhonyból Sopronba, úgy hogy végig a Süssfelnap rádiót hallgatod, és hozzá se kell nyúlnod az állomáskeresőhöz. Ha a hardver tudja, akkor már csak egy saját rádió .apk kell hozzá.
Na de könyörgöm!!! Mi szükség van erre egy telefonon???
-
andorko
csendes tag
-
bunnyhu
senior tag
CSak benéztem. RDS? Wazze, ezek a fiúk tényleg kisajtolnak minden morzsát a pengéből, még azt is amit a gyártó letagad

-
.DLL
veterán
Létezik olyan program / lehetőség, hogy lehessen szerkeszteni a kijelző tulajdonságait?
Gondolok itt például a világosságra (nem háttérvilágítás! :Đ ), kontraszt, gamma, R,G,B, ilyesmi.
-
vampire17
addikt
válasz
anglergab
üzenetére
Jaja közben olvastam a radios oldalon, hogy folyik az RDS-es "vonal" fejelsztése is. Állítólag elég lassú. Aki eddig próbálta tudna errol nyilatkozni?
Huzott ROM nekem sem kell. Majd a kelzsocas magyarral valahogy osszehozom (vagy varok meg egyket verziot, ha bugos meg az RDS)
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha az APNDroidban a 3G/EDGE/GPRS gomb ki van kapcsolva, az 100%-os megoldás arra, hogy a rendszer még véletlenül se tudjon nekem a netre kapcsolódni, és "kellemes számlát" gyártani?
Nincs valamelyik rendszerszintű tiltás, ami mondjuk már azonnal ROM-csere után megoldást nyújt? A T-Mobile-os esetleg van olyan lehetőség, hogy abszolút le legyen tiltva a mobilnet?
Eddig dominóm volt, most váltottam előfizura a Blade miatt, ezért görcsölöm egy kicsit túl a dolgot!

Köszi!
-
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kelzsoca: A framework-res.apk-t rar-ral megnyitom, és kicserélem a default_wallpaper.jpg-t, amire szeretném. Ez működni fog? Vagy alá kell írni?
Esetleg kicserélhetem a framework-res.apk-t az emulátoréra (adb-vel ki tudom szedni, illetve be tudom másolni)?vampire17: Úgy tűnik, FLB-R8 alatt, megfelelő kernel kiegészítéssel (patch) működik az RDS!.
Itt a fórumon többen linkeltek is olyat, csak azokban defaultból volt Over Clock is, azért nem telepítettem.Dashes: köszönjük az új lite rom-ot! Egy kérdés: miért van aktiválva defaultból az OC?
(szerintem az FLB-R8 600 MHz-en is gyors rendszer, nem értem, mi az oka az OC-nek)
-
vampire17
addikt
Latom jonnek a romok szepen sorban

En azert megvarom az FLB R8 magyart

Aztan valahogy ra kene heggeszteni az RDS-es radiot...
Azert durva hogy mit ki nem lehet hozni ebbol a blade-bol nem?:

-
Dashes
őstag
Röviden:
-root
-apps2sd
-vga videófelvétel
-alap android launcher, dialer, boot animáció
-gingerbread billentyűzet
-facebook szinkronizáció
-hwuiMódosítások:
-fényképező hang kikapcsolva
-pár alkalmazás eltávolítva/hozzáadva
-teszt kernel: ppp, rds,swap, ext4, cif, tun, oc támogatás
-672Mhz max. órajel alapból -
kelzsoca
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
Az a kép amit első indításkor látsz a framework-res.apk alapértelmezett háttere, tehát első induláskor az jön be, ha viszont ez a kép nincs berakva a launcher2.apk-ba a megfelelő helyre a megfelelő méretekkel, akkor soha nem fogod tudni azt kiválasztani háttérképnek.
(#31958) Austin F.
Gmail-t letörlöd a telefonról, majd marketről leszeded.
-
Austin F.
tag
syl5: "Engem is az 1-es pont idegesít, de nagyon...
Megoldást nem találtam rá. Akármit csinálok, csakis a boot-olás utáni első wifi-re csatlakozás után végzi normálisan a dolgát a szinkronizáció. Ha másodszorra lépek fel wifire, akkor már akkor se jelzi az e-maileket, ha közben wifin vagyok, és nem is alszik a telefon. Természetesen wifire csatlakozás után sem frissíti a mail-eket, olyan mintha nem is lenne net elérése a telefonnak.
Tököm ki van már vele, hogy állandóan mókolni kell ezzel a ...-al, mert ugye a T-s szoft meg...
Más valaki hasonló probléma? Paul r11.
Esetleg Austin F. leírhatnád, hogy milyen programokat használsz! Lehet valami program okozza a galibát. Bár nem hiszem, mert akkor boot utáni első wifire csatlakozás után/során sem végezné jól a dolgát a szinkronizáció..."Köszönöm a válaszodat!
Érdekes, hogy úgy tűnik, a naptár és a kontaktlista is elég jól szinkronizál (nehogy elkiabáljam), csak a Gmail szarakodik. (Vagy csak annál feltűnő.)
Nekem az eredeti ROM van rajta, és ezek az appok:
- APN on/off Widget
- Fancy Widget
- Lookout
- mVideoPlayer
- Opera Mini
- Photoshop Express
- Sleep
- Tricorder -
anglergab
addikt
Ha nincs fent a Gallery3D.apk, akkor hogyan tudok saját wallpapert beállítani?
Konkrétan 2.2-es Android emulatorból kiszedtem egy default_wallpaper.jpg-et (kék tó, hegyekkel a háttérben). Viszont az emulátornál sem lehet kiválasztani azt háttérnek, csupán első indításnál az a háttér. -
törölt tag
-
Jamesch
tag
válasz
sto1911
üzenetére
A scripteddel próbáltam feltenni r11hunra egy XT9 keyboardot stock 2.1ből és elvileg rá is pakolta viszont kifagy a process ha kiválasztom. Mit csinálok rosszul, elvileg végigfutott rebootolta a telot. Viszont amikor Gallery3D.apk-t tettem akkor megakadt ott hogy "Copying assets and libs" bár végülis felkerült a progi úgy tűnik.
Hogy lehet még másképp apk-t betelepíteni ha nem így?
Kérdés: R11HUNban teljes verziós a titaniumbackup, és csak nekem nem mert véletlen megfrissítettem marketről?
-
ux1
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
-
kelzsoca
félisten
válasz
csaresz002
üzenetére
Abban a romban csak factory resettel, de itt a kép: [link]
A következő romban már a hátterek közé is beteszem a nyitóképet, így az bármikor visszaállítható.
-
anglergab
addikt
válasz
ranatonta
üzenetére
Biztos, hogy a kijelzőn van?
A kijelző felett (a hangszórótól balra) ugyanis bizonyos szögű, kellően erős megvilágítás esetén (pl. kültéren nappal) látszódnak a közelség- és fényerősség-érzékelő (fotodióda/fotocella) ablakai (2 db), kékes-lilás színben (legalább az egyik szenzor ezek közül valószínűleg az infravörös tartományban működik). -
Wolfeee
tag
szívás..........
http://ztebladeportal.co.cc/zte-blade-fuggetlenites/#comment-305
-
anglergab
addikt
ux1: és a 652 MHz-en érezni gyorsulást a 600 MHz-hez képest, vagy csak a benchmark eredményeken látszik?

Az OC-t nem támogatom, mivel nem látom sok értelmét: nyilván magasabb órajel, nagyobb hődisszipáció, az energia megmarad (
), tehát az akkumulátor gyorsabban lemerül, plusz a CPU élettartam is potenciálisan rövidülhet.
Az RDS-re kíváncsi vagyok, működik-e. -
csaresz002
senior tag
Sikeresen frissítettem a pengét (Kelzsoca r11_hun 2.2 Froyo)
köszönöm a segítségeket 
egy kérdés hogy tudom ezt a képet visszavarázsolni háttérnek? mert nem találom sehol

-
ranatonta
csendes tag
Bár mindent megtettem, hogy nehogy egy már feltett kérdést írjak le újra, bocs, ha már volt ez a téma és válaszoltatok rá!
1 hetes a Bladem. Alig használtam, még csak ismerkedek vele.
Ma vettem rajta észre, hogy kikapcsolt kijelzőnél (akár be van kapcsolva telefon akár nem) két körömnyi nagyságú halvány kék folt van rajta. (olyan mint két halvány tinta paca)
Úgy tűnik mintha az üveg és TFT panel között lenne.
A kijelzőn működés közben semmilyen nyomát nem lehet látni, nincs elszíneződés, se torzulás, semmi. Csak akkor látszik ha a kijelzőt kikapcsolom.Van valakinek ötlete mi lehet ez?
Kell ezzel egyáltalán foglalkozni?
Tré szerviz csak röhögne rajtam?Köszi!
-
ux1
addikt
Mivel az MCR12 nem jött be, így hát elérhetővé tettem a ROM-omat.

FLB_r8a-FM-RDS_OC-at652MHzInstallálás menete:
- wipe all
- wipe dalvik
- install zip from sd
- rebootA ROM /data -t használ, tehát nincs második wipe a ROM felrakása után.
-
rzerge
aktív tag
elmentem ma venni memkártyát videokamerához, adata 16gb clas10 (sima SDHC). Megvettem, elhoztam, öröm, minden jó. Kijövök a helyről, rögtön mellette egy másik bolt, ahol ugyancsak vannak memkártyák. Mondom beugrok, megkérdem, van-e micro 8gb class10 vagy clas6-os kártyájuk. Azt mondja a fickó hogy márpedig 8gb class10es márpedig nem létezik. Erre mondom neki, attól hogy itt nem lehet kapni, még létezik. Erre ő: ráírni bármit rá lehet a kártyákra. Lol-oztam egyet a fickó arcába, aztán kifordultam a boltból.

Ezt meg kellett osszam veletek.
-
Saccco
nagyúr
Azt nem próbáltam egyáltalán.

Egyébként ext partición vannak az appok és class4es a kártyám.(#31928) EarL 007:
Akkor ezt is tudjuk már.
Ha véletlenül market linkeket állítasz vissza, mondjuk titanium backuppal és nem jelennek meg a download listában, akkor is csak clear data a marketnek és mennek is.
más:
Pont nézegettem az android app topicot és valaki kapcsolókat akart a statusbarra. Kiderült, hogy az Extended Controls tud ilyet. Gondoltam megosztom az infót itt is.
Egy kép is van róla:Holnap, ha lesz időm letesztelem.

-
syl5
őstag
válasz
Saccco
üzenetére
R11-en próbáltad a Pes-t?
Mert néztem a videódat, aztán feltettem magamnak is r11-re és jól futogatott, de azért érezhetően nem volt meg annyi fps, mint neked. Mert most nem tudom, hogy user error (c6 kártyán vannak ext partíción az appok, és a dalvik is), vagy csak ennyivel rosszabb a paul vonal játékok terén...
A Backbreaker jó játék, csak nagyon egysíkú....(#31919) EarL 007
Úgy könnyű
Nekem is csak a webes szinkronizáció maradt. -
anglergab
addikt
Tud valaki jó DOS emulátort Androidra? Prince of Persia 1-et szeretném elindítani.

-
Saccco
nagyúr
Még csak a Pes2011et és a Backbreaker Footballt próbáltam. A pes úgy fut mint a jj-n. A backbreakert meg ezen próbáltam először az is szépen megy rajta. Csak még nem éreztem rá.

szerk:
Most gyorsan ránéztem a quake3ra is. Ez is úgy fut mint jj-n. Nem tweakeltem, de így is kinti területen 13-20fps-el megy, bent 20-33fps-el.
-
anglergab
addikt
Paul R11-e és FLB-R8 ugyanazt a wifi drivert használja?
-
-
róland
veterán
válasz
miketrail91
üzenetére
Esély közel nulla.
Ezért érdemes egy 500MB-os NET csomagot venni a T-nél. 1990,- Ft/hó.
-
törölt tag
Nekem az valt be, hogy elozo telon vcf-be lementettem a szamokat, mindet, majd a simrol kitoroltem az osszeset. Vcfet notepad++-szal megnyitottam, megneztem jok-e az adatok, aztan google contactsra feltoltottem, telo meg lehuzta es mjnden jol jelenik meg es csak egyszer, nincs duplazas.
Saccco: koszi, ezeket meg is probalom. De lehet, hogy hetvegen nagytakaritok es 0-rol teszem fel ujra.
-
syl5
őstag
válasz
üzenetére
"Gyári megoldás nekem is gányolta a SIM-en a kontaktokat, mit szívtam, mire rájöttem a megoldásra..."
És mi a megoldás egyébként?

"A kérdés még mindig adott (
), csak FAT-ra formázott kártyával is működik az app2sd+ és a dalvik-cache is átkerül FAT-ra?"Nem, az a2sd és az a2sd+ is igényli az ext partíciót.
(#31883) Gyb001
Elképzelhető, hogy működik, én nem látom akadályát.
Asszem valaki próbálta már bluetooth-os billentyűzettel.. -
törölt tag
-
Saccco
nagyúr
válasz
miketrail91
üzenetére
Nem hiszem, hogy ezt olyan nagyon ki lehetne dumálni. Mondjuk elég szemétség a szolgáltatók részéről ez a szép kis kilóbájt sarc...
(#31821) EarL 007:
Nem hinném, hogy lenne app2sd+ fatra.(#31897) llaszlo:
Én minden rom cserénél kiveszem a sim kártyát, elindítom a telefont settings -> data enabled pipa ki, kikapcs, sim vissza, bekapcs.
(#31904) Tonchi:
#31767 - sonique szokásos módon linkelt nekünk egy sima főzetet.(#31908) EarL 007:
Market kill? -
OrLiX
tag
válasz
buca84
üzenetére
Van egy érdekes problémám.
Az AnySoft Keyboard billentyűzetet használom, és nem minden esetben
küldi el az ékezetes betűket. Ugyan azt az üzenetet megírva egyszer ékezettel,
másszor anélkül küldi. (R11_kelzsoca)A párom telóján is jelentkezik ugyanez a probléma. (2.1 T-Mobile, Blade)
Tudtok rá megoldást?
Köszi! -
Tonchi
aktív tag
Majd valaki dob linket az r12 röl
Danke -
törölt tag
Na, r12 után feltettem egy original, liteolt FLB-r8a-t, hw ui-t bekapcsoltam rajta, ami meglepődtem, hogy wipe nélkül is felment a ROM és megy minden, mint eddig r11-en. Mondjuk nem app2sd+-os, "csak" app2sd, majd meglátom mennyivel lesz gyorsabb, csudazip2-es átpartícionálás után, belakva is maradt 207 MiB helyem az internalon, bőven elég lesz. Ami tetszik, hogy a Froyos Launcherben működik a Dialer link a stock dialerre. Gingerbread témát picit untam már.

Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Analóg fényképezés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm a segítségeket