- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tailor21
csendes tag
https://logout.hu/bejegyzes/upo/redmi_note_4_b20_jegyzetek.html
Itt letöltöttem a pc programot vagy vak vagyok, de innen tovább nem látok telepítési infót!
Állítólag nekem ez kellene felrakni. Global rom Older versions Version: V8.2.10.0.MCFMIDL 1.5G
http://en.miui.com/download-309.html#468Addig megvan, hogy össze kell dugni az usb kábelt a pc-vel
Nagyon gáz, hogy ezeket kell csinálni még egy hét után is mert nem képesek kiadni egy javított frissítést! A haverom mondta jól: Amelyik telefont kiadnak az azzal a szoftverrel jó!
Tegnap pedig csak a 60km-es távba tesztnek bekapcsoltam kb 500m tévedésben volt sőt inkább ugrált!
Semmilyen program nem megy Google Maps, Traffi hunter stb.
Az a baj nem is akarok érteni a mókoláshoz, de most már használni akarom a telefont!!Esetleg ha van valaki Kunszentmiklós környékén SOS!
-
Jamboo529
senior tag
Ma megjön a telefonom. Elkezdtem felkészülni az átállásra.
A névjegyek eleve a gmail fiókba mentődnek, de az sms-eket hogyan lehet átköltöztetni?
A képeket lementem a pc-re, az a legbiztosabb. Mivel másik play fiók lesz beállítva, ezért az appokat úgy is újra kell raknom egyesével. Ez lesz még sok idő.Jelenleg egy Lenovo A536 telefonom van, ezt váltja a Note 4.
Mit hagytam még ki, mit kell mentenem a régi telóról?
-
Archttila
veterán
Feltettem az RR-t és (kis túlzással) de azt kell mondjam olyan érzés ez, mint amikor anno OS X-ről átnyargaltam Linuxra. kinyílt a világ
Teljesen a hatása alatt vagyok...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
csongi
veterán
Ha jol tusom a beallitasok a mi fiokba elmentodnek.
-
KunZi
csendes tag
Az értesítéseknél engedni kell neki, hogy jelzőfényt tudjon használni, a többi appnak pedig aminek a jelzését ki szeretnéd váltani ezzel, tiltani kell a jelzőfény használatot, különben összevissza fog villogni. Mert a Light manager is jelez meg az az app is külön, aminek a jelzését ezzel szeretnéd megoldani.
Példán keresztül:
Mondjuk a Gmailt pirosan akarod villogtatni. Beállítod Light managerben. Light managernek beállítod az értesítés fény használatot: Beállítások->Értesítések és állapotsor->Alkalmazás értesítések->Light Manager->Értesítési fény
Ugyan ezt Gmail-nek kikapcsolod. És ugyan ez a többi appal aminek a led szinét szeretnéd megváltoztatni.
Tapasztalatom szerint néhány app alapból tudja (pl.: Viber alapból lilán villog, Skype és Facebook Lite kék stb.)Ezen kívül szokásos dolgokat megcsináltam: Light managert hozzá adtam akku kivételhez és lelakatoltam a task választóban, hogy ne lője ki a MIUI.
Van vele kis játék, de csak egyszer kell megcsinálni.
(#8486) juve600 :
Köszi a tippet, majd lehet egyszer kipróbálom, egyelőre el vagyok gyári dolgokkal, nekem ebben is brutál sok állítási lehetőség van már, de lassan kiismerem.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Melorin #8483 üzenetére
Nem.
Biztonság - Automatikus feladatok, itt tudsz időhöz, naphoz rendelni feladatokat, hogy mit kapcsoljon ki / be és hogy mikor.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Melorin #8481 üzenetére
Automatikus feladatok között nézelődj, ott hátha
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Melorin
addikt
Két kérdés merült fel miközben belaktam a telefont:
1. Az 'Egyéb fiókok' menüpont alatt ha kiválasztom, hogy 'Csak WIFI-n' akkor pl. a Gmail és Viber üzeneteimet sem fogom megkapni mobilnettel?
2. Nem lehet sehogy sem beállítani a 'Ne zavarj' módot úgy, hogy hétvégén és hétköznap más időpontokban kapcsoljon ki-be ez a mód? -
iff
senior tag
A redmi Note 4-nél az a sok beállítási lehetőség egy agyrém. Egy funkciónál, több helyen is lehet ugyanazt állítani. pl.: Huawei y5II tök egyszerű, wifit vagy mobilnetet engedélyezem egy programnak vagy nem, és ennyi. Ill. az "okos gomb" az hiányzik. A Note 4-nél a wifi lekapcsoljon, két helyen lehet állítani. Csak egyiknél állítottam be, végül is működik. A gps szobában max 14-20m pontossággal, udvaron 5m a Note 4-nél, Huawei 1-2m. Legalább is a gps teszt ennyit ír.
..........""..........
-
Graphics
Jómunkásember
Valakinek 8.5.4.0 alatt kínlódik-e még a BT és a Mi Fit - Mi Band 2 ?
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
Találtam AliExpressen
Global Note 4 készüléket és spain warehous-ba , akkor elvileg ez átmegy a vamon és nem kell semmit sem fizetnem utólag? -
gyattil
csendes tag
A következő hibába futottam felraktam kipróbálás céljából az RR-t . Most visszatérnék a Miui -ra de valamiért nincs mobilnet egyik Miui alatt sem .
[ Szerkesztve ]
-
KunZi
csendes tag
Playről letölthető pár program amivel meg lehet csinálni, én most a light manager 2-őt használom MIUI9 (Global Dev. 7.8.18) alatt ez műküdik. MIUI8 alatt ment a sima Light Manager is, a 9-ben változtattak valamit az engedélyeken.
Más:
Valaki tudja esetleg hová tették az automatizált feladatokat a 7.8.18-as Dev verzióban, egyszerűen nem találom. Meg amit sajnálok, hogy 8.5.4.0-tól kivették a gyerek módot. Ez vissza fog esetleg kerülni?Egyébként csatlakoznék a pozitív hozzászólásokhoz :
Május óta nyúzom a telót, nagyon szeretem, sima gyári miui rendszerrel, mókolatlanul, mert egyelőre nem éreztem szükségét. Tökéletesen használható a dobozból kivéve. A 9-es MIUI-it is frissítő appal tettem fel, minden gond nélkül. Szal ennyi pénzért tökéletes választás ez a telefon szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz trebrona #8469 üzenetére
vuppsz, erre emlékeznem kellett volna köszi!
De akkor még valami! Szeretnék egy nagyon tiszta telepítést és arra gondoltam, hogy hogy ha ugye SD kártyáról csinálom akkor tolok előtte egy full Wipe-ot mindenre belső memóriára stb. szóval csak az SD-t nem kímélem ez így működhet?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Srácok BL nyitás és TWRP telepítés megtörtént, viszont valami oknál fogva már nem tölti be a MIUI-it. Ez normális? Mondjuk annyira nem gáz mert reggel repítem fel a RR-t csak gondoltam megkérdeztem.
-
Tailor21
csendes tag
válasz holozis_HUN #8466 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz KamuMazsola #8130 üzenetére
Én gizchina-ról vettem 64/4-es B20-ast, vasárnap adtam le a rendelést, $228.99 volt összesszesen ÁFÁval és DHL expressz futárral EU raktárból. Ma dél körül jött SMS DHL-től tracking numberrel, és hogy várhatóan holnap kézbesítik. Ugy látom még mindig van készleten.
-
mindanee
tag
válasz KamuMazsola #8136 üzenetére
Basszus, nagyon durván pörög ez a topic
Visszatérve: 18-án adtam le a rendelést, ma (21-én) pedig már kaptam az SMS-t a DHL-től, hogy elvileg holnap már hozzák ki a csomagot a megadott címre, adtak tracking number-t is, ott is ez az infó szerepel.
Szóval jó eséllyel valóban valami EU raktárból jön. (A telefonnal együtt rendeltem egy tokot és fóliát, ezeket elfelejtettem megnézni, hogy EU raktárasok-e és tartottam tőle, hogy emiatt kell majd tovább várnom. Utólag csekkoltam és szerencsére ezek is EU raktárból valók a termékek oldalai adatai szerint.)
-
kropi
tag
válasz Tailor21 #8460 üzenetére
Nekem se az első amit használok, s mind kínai volt, ráadásul azoknak se nevük se áruk nem volt, de soha semmi karc nem látszódott rajtuk. Csak azért tettem fel, hogy a drágább /3x ár/ s "nevesebb" cucc az nem biztos hogy jobb minőséget takar a kínaiaknál. A zöld dobozos volt a telefonon.
-
Tailor21
csendes tag
Ez durva én ilyet még nem láttam.
Jelenleg a sárga színüt raktam fel az hibátlan 3 hónapja!
A kék csomagolású pont szerű kivágása sztem csúnya.Egy kérés!
Ha lenne valaki olyan kedves írja már le egy hozzászólásban a pontos vissza telepítés menetét 8.2-re.
Amilyen analfa vagyok és neki állok kibogarászni tuti
Kuka telefont csinálok itt az este!Az ok a gps hiába mutat jelenleg 5m pontosságot, az úton 100as tempónál egy hulladék mégis. Teljesen használhatatlan.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
vipviform
senior tag
Valaki?
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
veterán
válasz littlelion21 #8456 üzenetére
Ma már nem fogok belevágni egy FR-be és a hosszadalmas teló belakásba,de holnap délután megcsinálom.
Remélem hogy helyre jön és ez csak a főverziós frissítés miatti gond,mert cirka 1,5hónapja pont az agresszív memóriakezelés miatt fordult meg a fejemben az eladása,csak sikerült megoldanom,eddig jó is volt.Ha most az FR és az újabb "finomhangolás" után se lesz jobb a memóriakezelés,akkor hamarosan el fognak válni az útjaink.
BL-t nyitogatni,recoveryt telepíteni és romolgatni nem fogok az 1000%! -
Winnie The P
őstag
válasz zeon.hu #8453 üzenetére
Szia. Nem tudom, de se face se viber se más nincs rajta. Mindössze két külső program van rajta (steam, activity launcher.)
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Melorin
addikt
A gyári lejátszóval hogy lehet lejátszani a saját zenéimet SD kariról? Csak a csengőhangokat látja a hülyéje.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Winnie The P #8449 üzenetére
Valamelyik program is okozhatta.
Nálam régebben a Viber csinált ilyet, bár bejövő hívásoknál.#?*@&!
-
Simba86
senior tag
nem tudom mit csináltál vele, nekem a full cover fólián még karc sem volt, 2 hónapig használtam zsebben is, és csak azért vettem le, mert túlságosan tükröződött a felülete... ez nem normális... vagy csak rossz minőséget vettél...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
veterán
Azt hiszem nem úszom meg a 8.5.4 frissítés utáni FR-t.
Minden szép és jó,1 dolgot kivéve.
A memóriakezelés ismét olyan agresszív mint a 8.2-nél a finombeállítások előtt.Minden ugyanúgy maradt mint frissítés előtt (gyakran használt appokon lakat,akkuoptimalizáció tiltva a gyakran használt appoknál,memória optimalizálás alacsony beállításon),mégis a chrome oldalait túl gyakran tölti újra,az appok jórészét szintén.
Nem tudom hogy ez most az android 7.0 hülyesége,esetleg a MIUI 8.5.4-é,vagy csak simán kell neki egy full gyalulás.
Remélem csak az utóbbi... -
válasz Winnie The P #8449 üzenetére
Nenene! Még a 3 pro is max ha 2* fagyott az évek alatt.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma kora délután megvolt az első fagyása a telefonnak. Felhívtam a feleségemet, és közben míg a telefon csörgött elvettem a fülemtől. Nem kapcsolt vissza a képernyő, na ekkor már furcsállottam a dolgot. Próbáltam nyomkodni a készüléket, de mivel a képernyő sötét maradt/volt így nem sok sikerrel jártam. A bekapcsológomb hosszas nyomásával újraindult a telefon. A híváslistában nem volt benne a fagyás előtti hívás (feleségem). Már bánom, hogy engedtem frissíteni a telefont.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Tudnátok írni pro/konkrát Redmi 3S Prime-mal szemben? Tervezem a cserét.
Előre is köszönöm!
-
mateglaj
tag
Üdv!
A legutóbbi frissítés óta (MIUI 9 Global 7.8.18 Beta) telefonálás közben a másik fél hangját rezonálva hallom, a mikrofon recsegteti a hangot...
Valakinek volt már ilyen problémája? Ha igen, hogy oldotta meg?
Mivel eddig ez nem állt fent, mindenképp szoftveres hibára következtetek... -
Nekem jó a GPS dev alatt. Kop kop.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
vipviform
senior tag
Sziasztok, újként itt a topicban üdvözlök Mindenkit!
Eladtam a régi telómat és vásárlás előtt állok. A kiszemelt telefon a Remi Note 4. Tudom, hogy ez a B20-as fórum, de azért megkérdezem, hogy mi lenne a jobb választás a Globál vagy a 4X? Összeolvastam rengeteg dolgot, és a BT 4.1 és a 4.2 között látok csak különbséget, valamint a kiadás dátuma közötti két hónapot. Ezen kívül, olyan infót is kaptam, hogy a Xiaomi csak a Global /Note4/ verzióra vállal Európai garanciát, a 4X-et Ázsiai piacra találták ki, és ez azzal jár, hogy az itthoni garancia kétséges.Kaphatnék jó tanácsot, mielőtt elköltök 50 körüli ropit?
Előre is köszönöm!
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
kropi
tag
2 hét használat után így néz ki egy 5 dolláros 9H keménységű kijelzővédő fólia. S elhihetitek, nincs smirgli a zsebembe ami így össze tudta karcolni a szélét. A gyár saját boltjából rendeltem, hogy ne egy $1,3 üveget kapjak a minőséginek vélt Mocolo Full Cover Redmi Note 4X Tempered Glass Protector helyett.
-
djtörök
senior tag
-
nonee
aktív tag
sziasztok.nekem egy szájbarágos full telepités kellene gyalulással elötte a legujabb ás leghasználhatobb rendzserhez?vki?HELP
A futballban mindenkinek van véleménye, és mindenki ért is hozzá.Ha privátot kapsz,illik válaszolni!!!!
-
Oldman2
veterán
Global 7.8.10 verzió Full Wipe telepítés előtt
Használja-e ilyen ROM-on valaki a beépített Hívásrögzítést?
Megy frankón, de emlékeim szerint régebben, a felvételeknél a teljes Címjegyzékben szereplő nevet írta ki, most meg csak ilyesmit:
Per(0036701234567) 15.45
Másnál is így működik, aki frissített Dev vonalon?
-
djtörök
senior tag
gps státus progival, a-gps adatok letöltése után fél perc alatt talált jelet. Probléma megoldva.
-
crok
Topikgazda
"Ezért segít pl. sokat hogyha az idő pontos a telefonon (pl. NTP-vel APP-al sync-elt, nem csak SIM+szolgáltató által sync-elt) és engedve van legalább az akkukímélő helymeghatározás (mert akkor mindig van "friss adat")."
Igen, biztos, hogy ha a GPS nem is megy folyamatosan legalább az akkukímélő menjen folyamatosan, hogy legyen mindig segítség, friss adat. Igen, azt a szót kihagytam hogy "mindig" a "legalább" után.
[Szerk.] A folyamatos high accuracy megeszi az egyébként kiváló akkudat, így legalább az assziszthoz van adat.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
@GPS problémákra:
Aki belefut és hallgat rám az tegyen fel egy appot és frissítse az AGPS adatokat aztán próbálja újra.
A legfrankóbb, speciálisan helymeghatározásra gyártott céleszközöknek is kellhet(!) 15 perc gyári állapotában (vagy nagyon nagy távolságú (1000+km) mozgatás után), mert nem tudja hogy hol volt utoljára vagy hogy hol lehet éppen, legalább milyen "környéken", országban, et cetera.. így sorban kell neki elkezdeni a műholdakat egyesével "hallgatni" (miután a legutóbb használtakat hallgatta és nem hallott semmit.. ez ugye idő, és te ebből semmit se látsz hogy mi történik csak pörög a homokóra) és ami párat először elkezd "hallani" plusz az aktuális óraállásból be tudja lőni párszáz km-es pontossággal hogy merre lehet - ezzel kizárja milyen műholdakat *ne* is hallgasson és kb mire lehet számítani, mire van nagy eséllyel valószínűség hogy felette lesz még. Ehhez persze pontos óra is kell a készüléken. Az AGPS segít ebben, az elején, hogy cellainfo + esetleg más (pl. Wifi-n kapott internethozzáférérs publikus IP címe alapján ország/környék megállapítása) állapotokból kis pontossággal megmondja merre van a készülék így gyorsabb lesz a GPS fix mert már tudja a készülék mire "hallgasson" hiszen megvan neki előre hogy melyik műholdat mikor hol "érdemes keresni" (almanach).
Ezért segít pl. sokat hogyha az idő pontos a telefonon (pl. NTP-vel APP-al sync-elt, nem csak SIM+szolgáltató által sync-elt) és engedve van legalább az akkukímélő helymeghatározás (mert akkor mindig van "friss adat").
..én így tudom, és minden Androidommal így csináltam Galaxy Spica óta.. sose volt GPS problémám.. semmilyen készülékemmel. Még azzal sem amire még annál is többet panaszkodtak mint most itt erre.
-
PNP
őstag
Üdv!
Elvileg holnap érkezik hozzám egy Note 4 eustocktól. Most Note 2-t használok, amikor megvettem, próbálkoztam MIUI-val, de nagyon nem állt kézre, így lecseréltem CyanogenMod-ra. Nem tudom, hogy a MIUI mennyit változott kb. másfél év alatt, lehet, hogy most jobban tetszene, de ha nem, milyen opcióim vannak custom rom-ból? Nem baj, ha hasonlít a stock androidra (vagy CM-ra), nem rosszabb az akkuideje, mint a MIUI-nak, illetve nem tudom kamerában lehet-e minőségbeli javulást elérni. Ujjlenyomatolvasót mindegyik kezeli jól? Bootlaoder nyitás végülis garanciavesztést jelent, vagy nyugodtan próbálkozzak?
Kösz!
-
D1L1ZS
őstag
Tudom, hogy noob kérdés.
De hol tudom beállítani, hogy egyes appok esetében milyen színnel villogjon az értesítési LED? Nem találom sehol...
Rendszer: Global Dev. 7.8.18 MIUI 9
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
Borosz
őstag
válasz Turbobacsi #8423 üzenetére
Most nyomtam én is egy AGPS reset-et+reboot. Kellett neki így is vagy 40mp. Persze utána már jó volt, ha újra teszteltem. Régebben gyorsabban talált jelet. Pedig most is high accuracy-ra van állítva.
@Blinczet: nálam ilyen soha nem volt. Csak akkor váltakozik, ha van többféle értesítés/riasztás egy időben.
-
Binczet
tag
Elvileg beállítottam minden ilyesmit, de nem működik. Lehet, hogy a band-nak van gondja, mert ébreszteni is elfelejt néha.
A telefonon lévő led nektek is össze-vissza mutatja a színeket? Pl. mikor viber üzenet jön, akkor ugye lilának kellene lennie a lednek, de először piros, aztán lila, meg még pár szín, aztán elalszik és kezdi elölről.
Legújabb dev. rom, de a régi stabilon is ilyen volt. -
Borosz
őstag
Csatlakozom én is a GPS problémás táborhoz. A minap lepődtem meg, mikor frissítés után navigálni akartam. 3 percig szüttyögött, mire megtalálta a "jelet". Én még a MIUI9-es előtt vagyok. Android 7-el. A legutóbbi OTA frissítés 8.5.4.0. Van erre megoldás?
-
vadkörte
addikt
válasz Melorin #8418 üzenetére
Bocs. Rövidítettem. FR = factory reset.
Mint írtam nem csináltam se előtte se utána (a francnak se hiányzott, vagy 90 app újratelepítése, beállítsa...)
Facrory reset akkor ajánlott, ha pl. stable-ről váltasz dev-re, vagy MIUI-ról egyéb custom OS-re és viszont. Stable és dev frissítéseknél nem muszáj.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
válasz Melorin #8396 üzenetére
És (#8400) trouble-nek is.
Pénteken - 08. 18. - kibontottam, kigyönyörködtem magam, majd jött a költözés. A MiMover-rel nem akart összejönni, pedig MIUI 8-ról 8-ra ment volna. Igy FR után a lementett apk-ból telepítettem, majd egy backupból a beállítások (nem minden, van amit újra el kell végezni, pl. fiókok hozzáadása) után belaktam. Este kapott wifit, az appok frissítése közben letöltötte a 8.5.4-es global stable-t éa telepítette is. Ezt is csak akkor vettem észre, amikor kérte az ujraindítást.
Semmi gubanc nem volt, se a telepítéssel, se azóta, pedig Android 6-ról lépett 7-re, tehát android főverzió váltás volt. Nem csináltam semmiféle wipe-ot, csak a szemetet töröltem le a beépített cleaner-rel.
A GPS mindenféle +segedelem nélkül is gyors és pontos (a 3-5m nekem elég pontos), a kihangosító kihangosít és hangos(!), a hangminőség akármilyen irányba és ~ból kifogástalan (olyan, mintha a másik fél mellettem állna) a rendszer gyors, pörgős.(#8400) trouble:
Backup-ra én elég régóta a MIUI saját belsó backup-ját használom, de az app-okat nem mentem le vele. Egy alkalommal ez miatt rogyott össze egy friss telepítés (lehetett egyedi hiba is) az appok-hoz simán lementem az apk-ikat (pl. Total Commander-rel). Nem mondom, hogy ez a legjobb, de nálam bevált.(#8410) nzsolt24:
Alapértelmezetten - out of the box - ezen sincs kijelzőzár csak a simogatós. Neked kell definiálni.
Ha eltároltál biometrikus azonosítót, mellé KELL valamilyen egyéb is - pl. minta, PIN, stb... - ha nem Te akarod feloldani a biometrikus azonosítóval, akkor a kódot (mintát, stb...) kéri.
Állítsd be az értesítési LED-et, hogy jelezzen, mivel RGB, így értesítéstípusonként tudsz színt megadni. (pl. SMS fehér, e-mail kék, hívás pink, stb...)(#8411) Jamboo529:
Ha 8.2.10-zel jön (sanszos), akkor max a 8.5.4-re frissít (Global Stable) miután kap netet. MIUI 9 csak a dev-ben van. ha megelégszel a MIUI 8-cal és nem akarsz a dev-ekkel soglalkozni, akkor hagyd, használható ez is.
Vagy belövöd azt a fiókot is (nincs 1db GMail fiókra limitálva a fiókszám). Aztán, hogy melyikből veszi a telefon a névjegyeket, Te eldöntöd.(#8416) igali:
Azért nem tapasztaltál nagy változást, mert "csak" android főverzió váltás volt, a MIUI 8 maradt.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
igali
tag
Kb 1héttel ezelőtt frissítettem a Snapdragon 625 B20 32BG-os telómat MIUI 8.5.4.0-re (NCFMIED),
ami 1,3GB volt és az Android verzió 7.0 lett, de semmi változást nem tapasztaltam.
Az általam korábban használt téma szerencsére megmaradt, de sehol, a menüben, a a beállításokban és sehol máshol sincs különbség, változás. Nem mintha baj lenne, de arra számítottam, hogy teljes rendszer szám váltásnál lesz valami újdonság.
Pl esetleg ablak megosztás (mint a Huawei Honor 7-nél) vagy jobb kamera, vagy több extra. -
Departed
őstag
válasz Jamboo529 #8411 üzenetére
Az első bekapcsolás után feltesz pár kérdést, az egyik az automatikus frissítés. Ha arra igent mondasz akkor hamarosan frissíti is magát 7-es androidos 8.5.4.0-ra. Ha nemet akkor te indíthatod.
nzsolt24: Igen az ujjlenyomatos módszerben pont ez a remek, csak hozzáérsz és már használhatod is a telefont. Hamar megszokható én imádom. Pin-t újraindításkor kér így csak.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Jamboo529
senior tag
Megrendeltem ma én is egyet, szóval belépek a táborotokba. A kérdésem, hogy ha holnap megjön a teló, és nem akarok szórakozni a dev verziókkal, akkor a globalt magától befrissíti a legújabb verzióra bekapcsolás után?
A másik kérdésem, hogy ha van egy gmail fiókom a telefonos névjegyzékkel, de ezen a telón másik fiókkal operálnék, akkor mi a legegyszerűbb módja a névjegyzék átmentésnek?
-
nzsolt24
újonc
Sziasztok!
Új tag vagyok , és rögtön 2 kérdésben is várom a véleményeteket.Lejött a 8.5.4 Global ROM és az újj - lenyomat olvasó,ha hozzáérek rögtön feloldja alapból a képernyő zárat . Ez normális? Ha beállítom az újj- lenyomatomat (KÓD) akkor csak ez enyémmel oldódik fel , de ha nincs definiálva újjlenyomat akkor bármikor
ha hozzáérek feloldódik a kijelző! Nektek hogyan működik ez?
A másik kérdés letárt kijelzőnél a nem fogadott hívások, (SMS) -ek ? Én eddig a Dinamic Notification appot használtam (másik teló) és szépen jelezte az értesítéseket! Itt sehogyan sem tudtam beállítani , hogy működjön! ha valakinek van ötlete (a pici led maradt) köszönettel fogadom!ÜDV!
-
trouble
senior tag
válasz CyraxNukem88 #8407 üzenetére
Chrome-ban van kapcsolható adatforg csökkentő a beállításokban !
-
CyraxNukem88
csendes újonc
Sziasztok! Tudtok valami adatforgalom csökkentő appot ajánlani? Az előző telefonomon Opera Max-ot használtam, de ezen a telefonon nem működik. Köszi
-
Departed
őstag
Péntek óta nyomkodom az enyémet. Az Android 7-es (8.5) frissítés azonnal felkerült, nincs vele semmi gondom, hibátlanul pörög eddig.
Minden úgy működik ahogy kell, igazán remek telefon 49900-ért.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Dr. Gonzο
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest