- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz
Simba86 #28823 üzenetére
Akkor nálad valami nem jó-Én ha töltöm a kábel hosszától függően még telefonálhatok is.
A mágnes részével van nálad gond.A kábelt megfogva a telefont lógva megtartja.Amúgy a kezdetektől ezt használtad?Ha nem az usb bemenet a telefonon annyira"ki kopott",hogy ilyenkor elképzelhető az érintkező nem
tartja meg -
Faby
senior tag
válasz
Simba86 #28488 üzenetére
és (#28489) [lAyCsI] vagy bárki:
Melyik custom romon működik az a Miuiban alap dolog, hogy kétkártyás konfigurációban lehessen külön csengőhangot állítani a két simkártyának?
Eddig három rommal próbálkoztam (RR Luis féle, valamelyik crDroid és most nem jut eszembe a harmadik), de egyikben sem találtam.
Tud valaki segíteni? -
Dave Crank
senior tag
válasz
Simba86 #26319 üzenetére
Nekem is volt ilyen, meg aex alatt is, pontosabban olyan, hogy az értesítési hangot, mintha nem játszotta volna le végig, hanem kb a pittyenés felénél megakadt, majd kb pár sec múlva lejátszotta a lemaradást... értesítési ledet se tudtam beidomítani, hogy ne csak fehéren menjen, pedig megadtam hexa-ban...
RedSwallow: nekem los alatt nem volt ilyen probléma, nem állítgattál el valamit?
-
Fulár
senior tag
-
Fulár
senior tag
válasz
Simba86 #24786 üzenetére
Nem Opera hiba!Mâr a harmadik heti Rom ami ezt csinâlja!És sajnos nem csak Operâval!Az utolsó ami még oké az a 8.3.15-ös!Már egy kicsit kezd felmenni a vércukrom!Közel egy hónapja jelent meg ez a rohadt hibajelenség(Nâlam az Ota updater és a Mi cloud is folyamatosan összeomlik)Minden héten reménykedek benne,hogy kijavítják de mintha nem.is tudnânak róla!Vagy 3 kilóméter magasról szarnak râ?Kicsit megosztó a Miui de én nagyon megszerettem.De ha az így megy tovább lassan teljesen szét kúr*ják!Én ezt egyszerűen nem értem!
-
Motaba78
addikt
válasz
Simba86 #20790 üzenetére
igen tudom hogy 650 vs 625, remélem akkuban ez jobban látszani fog, így is elegendő nekem a sebessége..
az 5Ghz wifihez kérdés, a note 3 pro alapból ment (200+) nagyobb sebeséggel, ez mintha korlátozott lenne, erre irányúlt a kérdés nem-e beállítás kérdése lett volna, hogy a note 4 max 100 ig engedi.
-
crok
Topikgazda
válasz
Simba86 #20757 üzenetére
Itt van a Redwolf XDA thread-je és itt van a leírás az OTA támogatás bekapcsolására - max. magyarra kell fordítanod (na erre nincs már kapacitásom, csak max. ha tömeges igény keletkezik, mert amúgy elég egyértelmű). De ahogy írtam a Youtube tele van már videokkal a témában.
-
ht42
senior tag
válasz
Simba86 #17350 üzenetére
Dehogy zárja ki. A nem full cover nem ér ki a kijelző széléig, csak a hasznos területet takarja. Nekem olyan van a telefonomon, tökéletes. A dobozban 2 üveg volt, a másikat ma föltettem egy másik Note 4-re, és döbbenten tapasztaltam, hogy a szélén vagy 4 mm nem tapadt fel.
A kép elég szar, de a fölső részén látszik a szürke sáv, ahol nem tapadt fel az üveg. -
SteveHarris
csendes tag
válasz
Simba86 #17233 üzenetére
Természetesen már bújtam a netet és tisztában vagyok az árakkal. Az általad említett oldalt is néztem. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy hátha valaki tud valami eldugott oldalt vagy kiskaput, ami folytán olcsóbban hozzá tudnék jutni a telefonhoz. Ezért is kértem összegszerű árat, hogy biztos legyek benne, olcsóbban nem tudom megvenni, mint amit én is néztem. De azért köszi.
-
kukinyo
addikt
válasz
Simba86 #16914 üzenetére
és (#16915) helixP
(#16916) crok
Köszönöm szépen a válaszokat.
Tulajdonképpen arról van szó hogy RR Alexey711 féle romot használok, amit nem kevés olvasgatással, odafigyeléssel (nagy megelégedésemre) remekül beállítottam.
Most kiadott két újabb verziót (egyet a régi kernellel, a másikat pedig új kernellel).
Szeretném őket kipróbálni, csak nem fűlik a fogam elölről kezdeni mindent.
Ezért is kérdeztem, amit.
Vagy van erre másféle megoldás is?
Ez a dirty flash hogyan működik? Ilyet még nem csináltam. -
kelly416
veterán
válasz
Simba86 #15604 üzenetére
Nem vagyok modi csak topikgazda, és nagyon nem voltam türelmes, de nem tudtam mit csinálni. Nálunk ennyire nem is borult ki, amott csúnyán csúnyákat írt már, kifestőzött és csupa nagy betűkkel kiabált, így gyanítom ez volt az oka a kivágásnak, nem a szándékos vagy eredendő butasága, minthogy nem is tudja, hogy type-C telefont vesz.
crok:
Persze, hogy volt ott más gond is. Mint írtam, vagy vele született "képesség", vagy direkt csinálta, bár a másodikhoz nem tűnt eléggé okosnak.
Szerintem szalag mellett betanított munkás valami elektro-iparban, mert sokszor leírta, munka közben nem nyomkodhatja a telefont. Na most egy normális elektroműszerész szerintem nincs ennyire beszabályozva.
Nekem már az is meglepő volt, hogy ujjlenyomat feloldást állít be, de jó lenne, ha az asztalon fekvő telefon nem kérne jelszót ujjlenyomat kimaradása esetén. WTF? Most "titkosítunk", vagy nem?vadkörte:
Sajnos én nem tehettem meg, hogy átlépem, így tudom, hogy nagyon vágyta azt, mert ez egy hulladék, aztán ott meg azt olvasom, hogy nem hozza ezt a szintet, amit ez? Eléggé ellentmondásos egy koma, és leginkább magával mond ellent. -
-
-
helixP
nagyúr
-
crok
Topikgazda
válasz
Simba86 #14401 üzenetére
Nálam meg olyat van.. hogy 2 set-top box is van a kiválasztóképernyőn az egyikre hiába nyomkodok meg se nyitja, a másikat megnyitja de csak 3 sor van (valami afrika meg 2 kínai..) és pl. TV-t se tudok hozzáadni, mert hiába tapicskolom a gombját nem nyitja meg a listát se.. Se AEX-en, se a Global Stable-n.. Persze MIUI/Xiaomi együttható is lehet természetesen, mert nem csak engem érint, és van aki más telefonnal (Note 3 Pro) és még márciusban lejelentette.. a Xiaomi meg lese....ja : D
-
plus44
veterán
válasz
Simba86 #14303 üzenetére
Nyilvan szetverem a telefont es rosszul hasznalom es abszurd kelzeteket gyartok abszurd hibakrol, mert alapvetoen vagyok olyan mazochista hogy ez nekem megeri. Keresgess interneten, sot ne is, ird be ide keresobe mondjuk a gps szot, es lass csodat. Mindegy, nem akartam felkavarni az allovizet. Kerdeztem, kaptam valaszokat, reszemrol zartam a dolgot.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Simba86 #13993 üzenetére
Pedig 5 GHz-en viszonylag közel a routerhez nagyobb sebesség érhető el, mint 2,4GHz-en. Feltételezve, hogy mindkettő esetén azonos a körülmény, mindkettő 40 MHz csatornaszélességen megy, azonos linksebességgel. Pl. itt az Intel7260 2,4GHz-en, illetve az Intel 4965AGN 5GHz-en. És itt a 2,4GHz-es (és az 5GHz-es) eredmény különösen jónak mondható 300 Mbps linksebesség mellett.
Az Intel 7260 5GHz-es eredményét nem kell most figyelembe venni, hiszen az nyilván AC-n kapcsolódott... -
Pakliman
tag
válasz
Simba86 #13974 üzenetére
Ja, hogy ez a Kimovil? Itt tutira hülyeségeket írnak, miért nem a xxx helyen nézed meg, ott a tuti...kelly416, crok:
Teljesen igazatok van!
Ez nem az a topik, ahol a nem elvakult hívők megmaradhatnak és esetleg leírhatják, hogy mi az, ami esetleg nem (úgy) működik ezen a telefonon, ahogy azt a j/lúzer elképzelte (a rengetek teszt és leírás alapján) a vásárlás előtt!
Bocs, hogy megzavartam az áhitatotkelly416:
"Miért kell nagyítóval keresni a hibákat a telefonban?"
Nem keresem, előjön.
Ugyanúgy, mint Neked is, de Te valamiért ezt a részét már nem látod be (naptár, "megszabadulni a MIUI-tól").
Más szemében a szálkát...crok:
"@Simba86: hagyd.. ez a telefon úgyis 52@R : D"
Én nem mondtam ilyet, de ez Téget minősít -> aki nem csak dicséri, az biztosan 52@R-nak tartja"...aki ilyen kérdést tesz fel az a fizikájával sincs tisztában..."
Valóban, nem ismerem ezeket, de felhasználóként nem is érdekel (nem ilyen mélységben).
A lényeg, hogy Te szakértője vagyÉs akkor most be a sorba:
Gyerekek, hogy ez milyen egy csodaketyere -
crok
Topikgazda
válasz
Simba86 #13974 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy aki ilyen kérdést tesz fel az a fizikájával sincs tisztában (osztott közeg, half-duplex átvitel, zavarok, jel/zaj viszonyok, channel bonding, B/G/N/AC szabványok, bandwidth-delay product.. et cetera) szóval sokkal bonyolultabb a dolgog mint azt gondolná a laikus kivettemadobozbólatelefontosztnemtud250Mbpssebességet felhasználó. Nem a témába vag, vastagon hálózatok mélyvíz de írhatok róla.. ebből (is) élek. Az megvan, hogy a telefonodon 5by5 wifi jelnek látszó kapcsolaton is szaggathat a Skype telefonálás (pedig az igazán kis sávszélességigényű) ugyanakkor egy 1by5 wifi jelnek látszó kapcsolaton is vígan el lehet érni ugyanazt a "10Mbps-et" amivel ugyanannyi idő alatt tölt be az index.hu mintha közvetlen a router mellett állnál?
@Simba86: hagyd.. ez a telefon úgyis 52@R : D
-
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Simba86 #12694 üzenetére
Jaja, az tényleg jó volt : D
ON: jótanács: TWRP backup készítésnél ne hagyjátok ki a boot-ot : D főleg akkor ne ha ROM-ot váltotok hogy valamit megnézzetek és vissza akarok menni az előző állapotra, ami más ROM volt : D Me'nyilván a boot-ban van a kernel ; ) Szóval, ha véletlen mégis kihagytátok volna ezt a lépést akkor flash-eljétek rá a telefonra azt a ROM-ot ami a backup alapja volt és utána csináljátok a restore-t : D Ültem a telefon felett vagy 10 percig hogy "na, mi a mák vammá'?" mire rájöttem a turpisságra.. mivel eleve az SD-n volt a ROM zip-je így gyorsan megvoltam a mókával de az se para ha nincs rajra mert ugye van MTP a TWRP-ben is. Na, csak mondom. Ja, és amit még ne hagyjatok ki: én RedWolfot használok ami egy TWRP fork de abban van EFS partíció mentés is. Ha véletlen annyira brick lenne a telefon hogy az IMEI is eltűnik akkor ez fogja megmenteni a telefonod a legkönnyebben - mert ugyan van asszem' rá mód hogy újragenerálja az ember gyermeke az EFS-t de az izzadtságos/kalandos út lesz, azt elhihetitek : D
-
crok
Topikgazda
válasz
Simba86 #11961 üzenetére
User error nem annyira lehet mert másnak nem megy. Két SIM-et használsz?
Az lehet, hogy a data SIM nem a kettes slotban van de az, hogy DNS lekérésre refuse-t kap a user az nem okos, mert a kérés bement, választ is küld a telefon csak megtagadja a választ. Plusz ahogy írták fentebb ha van hívás a nem-data SIM-en akkor utána megáll maga a csomagtovábbítás, még a publikus DNS kérés is time-out-ol vagyis ott még a válasz se jön vissza (bár lehet ki se megy). Nem tudom kipróbálni mert nem tudok olyan SIM-et keríteni amit bele tudnék rakni ) :
Még arra rákeresek a dokumentációban, hogy van-e említve hogy a hotspot funkció csak a második slotban levő data SIM-el működik-e.. mert lehet épp firmware limitáció is hogy nem tud automatikusan visszaállni. De az már nagyon-nagyon amatőr programozásra utalna : \
-
Departed
őstag
válasz
Simba86 #11621 üzenetére
A troll bullshit smiley nélkül is bullshit.
Most már mosolyoghatsz!Akinek fölkerült és volt már akadása zenehallgatás közben: hallgattok egy kis zenét hogy megnézzétek megszűnt-e?
Ja igen, először amikor kérdezte természetesen kikapcsoltam az automatikus update-elést, ez a kollégánál akkor elmaradt.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Simba86 #10269 üzenetére
Bocsánat , de badarságokat beszélsz.
P8 lite, P9 lite sem drágább, sőt LG G3, G4, M4 Aqua sem de tovább megyek, egy MI5 sem drágább sokkal. Ezek mind tudják amit kell és úgy gondolom ennek is tudnia kell.
Anno a Sony Xperia Neo 5-8mp változat faszán rögzített plaza vagy szórakozó helyeken.
A szenzor ami ebben is van BSI, így tudnia kell.
Az összefoglaló elején fel van sorolva mit tud, akkor miért nekem vannak nagy igényem ?Vannak MoD-ok, amivel megy az szépen, csak meg kell találni.
Ami furcsa, hogy az előlapi kamera például tökéletesen gyors sötétben Google Camera-val. Pedig az gyengébb szenzor. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Simba86 #9533 üzenetére
Nem, attól, hogy valaki tapasztal valamit, az nem azt jelenti hogy homályban van, pont ellenkezőleg.
A telefonnak rettentő sok apró hibája van, ezt kár fényezni, lehet az szoftveres vagy hardveres. Az tény, hogy ebben az ársávban egy jó készülékről van szó, napi használatra alkalmas, de a működése kompromisszumokra kötelezi a használóját. (a legelszomorítóbb ebben a tényben, hogy ez sajnos igaz más márkára is, nem is készült hosszú-hosszú ideje egy jó mobiltelefon sem).
Ne 1-2 telefon után vonj le következtetést erről a telefonról. Mert amit felsoroltál az aláírásodban az bizony édeskevés. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Simba86 #9505 üzenetére
Vásárlás előtt állok , nézelődöm, tájékozódom.
..csak az elmúlt néhány hozzászólás már eléggé eltántorít (újraindul, forrósodik, elmennek a hangok) a vételtől, nem hogy még a többi. Semmi offense, csupán egyet értettem a fórumtárs hozzászólásával
Szerk: Iphone-ra nincs pénzem, nem abba a bizonyos családba születtem. Voltam azért fekete bárány, eddig Lumia 640XL készülékem volt, amit mindenki agyba főbe utált, és lehúzott. Én elégedett voltam és imádtam. Most úgy gondoltam visszatérek kicsit droidozni 7-8 érában, viszont egy feltörekvő kínai márkáért nem adnék ki 50-60k összeget ha egyszerűen nem jó. Márpedig a tulajok leírása alapján nagyon nem úgy fest, hogy tipp topp.
-
Oldman2
nagyúr
-
MrChef
aktív tag
válasz
Simba86 #9494 üzenetére
Azt szeretném, hogy ne reagáljon a többi ujjamra, csak arra, amelyiket beszkenneltem. Vagy egyáltalán ne legyen ujjlenyomatos "felébresztés". (csak zárójelben merem megjegyezni, hogy nekem nem kell ujjlenyomat-olvasó)
Köszi, az értesítés hang-ügy megvan. :-) Amúgy beállítottam a "ne zavarjanak" opciót, ennek ellenére hajnalban email miatt a telefon tolt egy kis buggyanó hangos értesítést... :-)
Oké, legyenek ennél nagyobb bajaim.
A ROM-om: MIUI Global 8.2 Stabil, 8.2.10.0 (MCFMIDL)
és frissítést ajánl, de olvasom, hogy vmi gond van a legfrissebb cuccal. -
válasz
Simba86 #9309 üzenetére
Idén cserélik a régi Lumiákat (925) iPhone-okra,meg a laptopokat HP Elitebookokra (már akinek jár) és legalább az iPhone-okból jut a kisebb beosztású csopvezeknek is.
Eddig csak a műszakvezetőknek járt mobil,nekünk csak sim,már ha igényeltük,mondjuk nekem eddig sim nem kellett,még hűségem van a Tkomnál korlátlan beszélgetős csomagra,de így hogy majd jön az i7,ezt inkább átváltom nagyobb netesre és veszek egy táblagépet hozzá,vagy megkapja az asszony a kártyát,az ő hűsége úgyis nem sokára lejár.
Kellemes meglepetésként ért ez a céges mobil dolog. -
holozis_HUN
addikt
válasz
Simba86 #9253 üzenetére
Mik ezek a gps és hálózatváltó problémák??
Nekem a gps csak gps (mobil és wifi néljül) 1 méter pontosságú, legalábbis amit a térkép mutat: akkor fordul el a kis ikon a térképen amkkor a kocsi, amikor egy útkeresztezôdésbe megyünk akkor is pont ott van a jel ahol a kocsi, stb...
4 országon keresztül mindig jól váltott a teló: Magyarország - szerbia - horvátország - bosznia - horvátország - bosznia - horvátország. Visszafele ugyan ez. Mindig jól váltott, egyszer nem kellett reboot....
-
Mákdaráló
tag
válasz
Simba86 #9239 üzenetére
Első alkalommal feltettem tölteni egy fali konnektorhoz, két kapcsoló közé, hogy megálljon. Ekkor picit megszorult, oldalról kapott nyomást, és védőuveg és tok mellett keresztben atfutott egy repedés. Kuka
Utána szereztem gyári bontott kijelzőt, azt én törtem be, mert a hangszórónál kicsit megnyugodtam, a harmadik pedig két hónap után a jobb oldalán nem érzékel. Eddig sosem volt gondom nekem sem. -
vadkörte
addikt
válasz
Simba86 #9250 üzenetére
Vigasztal, hogy 2006-ban a SonyEriscsson Z600-amat ~1 órát tartott rávenni, hogy áljon át a HRVip-re. Majd itthon ugyanennyit, hogy álljon vissza a VodafoneHU-ra... Ha 09.16-án megúszom a határ túloldalán és 09.30-án a határ innenső oldalán egy restart-tal, szerintem boldog ember leszek.
Közben meg ez (meg egy Xiaomi YiCAM) lesz a photoapparat két héten keresztül, meg a kiegésztő navi OSMAnd+-szal. Offline módban (mobilnet nélkül)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külföldi SIM-ek itthon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest