- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz Kolondrum #23466 üzenetére
Amennyire olvasom ez az egész a GDPR miatt van ez most, május 25-ig (mivel Európába is szállít telefont és innen is kap személyes adatokat a Xiaomi) kell megfelelőséget produkálniuks és egyelőre nem megy nekik a jogi megfelelés, ezért döntöttek az ideiglenes letiltásról. Azért érdekes, hogy a FB Messenger megfelel, de a Mi Messages meg nem.. főleg nem értem hogy a témakezelő milyen személyes adatokat kezelhet "rosszul".. vajon mi és hogy szivárog ki "illegálisan"? Ezekről senki semmit nem ír sajnos sehol. : |
-
Imi1981
veterán
válasz Kolondrum #23183 üzenetére
Nekem fontos, hogy a gombok látszanak és meg is oldottam. Egy picit van lejjebbcsúszva fent emiatt de még bőven jó. Az értesítési led pl tökéletesen látszik és nincs lejjebb a luk . Már tetszik amúgy mert nem olyan hamar lesz ujjlenyomatos mint a többi amit használtam. És talán ez jobban tisztábban átlátszó mint a többi. Amit itt a hardverapron vettem az még jó volt de az ilyen aliexpresses 300 Ft-os üvegek nem valami jók(azok mind olajfoltosok) . A koszt nem engedi be akkor az jó pont. Most használom amíg bírja. Osszeségében elégedett vagyok vele!
-
Imi1981
veterán
válasz Kolondrum #20139 üzenetére
Rendeltem az általad ajánlott üvegfóliát. Hát őszintén jó de nem az igazi. Ami zavar, hogy nagyon látszanak rajta azok a pöttyök az érintőfelületen ami minden ilyen üvegfólián van de itt jobban látszik mint bármelyiken(amúgy az miért van?) . Egy nagyon picit rövid is ha a világítós navigációs gombokhoz igazítom akkor felül egy picit lejjebb van csúszva. Ami tetszik benne, hogy nincs olajfolt hatás (bár az előzőnél sem volt).
Nekem eddig ez tetszett a legjobban [link]. Ez tökéletesebben passzol és nincs olajfolt hatás és egy két nap alatt hozza a posta.
Azért kösz a tippet. -
Upo
addikt
válasz Kolondrum #20845 üzenetére
Erre szerintem simán jó lehet a second space (Második asztal). Olyan appokat telepítesz oda amit csak akarsz, akár más beállításokkal, szinte mint egy másik készülék.
Van aki azon tinderezik, az alap rendszeren nincs is tinder telepítve. Nem látszik rajta hogy egyáltalán lenne second space, asszony kezébe is oda lehet adni. Az átváltást meg akár le is lehet védeni/ujjlenyomatozni. Legalábbis remélem még most is így megy, egyszer próbáltam ki még amikor bekerült a miui 8-ba. Akkor még hirtelen kikapcsolni se tudtam, neten kellett rákeresnem, valami elég nyakatekert idióta logika alapján lehetett megszabadulni tőle. Miui 9 alatt nem is próbáltam, próbáld ki, hátha jó.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
dethroner
veterán
-
-
borzosmorzi
tag
válasz Kolondrum #19645 üzenetére
Miért, miket írtunk a Global dev. 7.12.28-
ról? Szinte minden panasz az EU dev.-ről szólt. Volt, aki oda sem írta, melyik dev.- vel van gond, utólag derült ki, hogy az aktuális EU. Legalábbis számomra ez derült ki. És konkrétan én semmi hibával nem találkoztam a legfrissebb (ma megjelent) Golbal dev-en. Igaz, az előző heti is jó volt.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Kolondrum #19502 üzenetére
A kábel se mindegy (kínából Ankerekben bízom pld ). Nekem UGreen dupla és szimpla töltőm is van, mindkettőben "van anyag". Vettem egy pici oledes cuccot méréshez, plusz Ampere appal szoktam nézni hogy mennyi az annyi miközben használom a telefont. Igaziból itthonra szórakozni lehet overkill ennyi minden, de valahogy muszáj ellenőrizni. Pld így vittem vissza Lidlbe töltőt is.
de összességében nem mindegy, igen
[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz Kolondrum #19484 üzenetére
Próbáltam 2 kábellel is, ugyanaz történik. Olyan mintha az enyém több áramot venne fel, mint a barátnőmé és a töltő egy darabig bírja, de aztán felmelegszik, hővédelem bekapcsol, kicsit lehűl, visszakapcsol, megint felmelegszik... Veszek majd egy másik töltőt és meglátjuk.
-
B2man2
aktív tag
válasz Kolondrum #19232 üzenetére
Nekem általában min. 3-4 óra játék van a telefonban. Az igen eszi az akksit. A képen a Candy Crash is 2 óra sot volt. A Web Video Carter pedig 2,5 órát ment. Bár az videostream dlna tv-vel. Az is eszik szépen.
Sosem volt gyári rendszer visszaállítás, de nem hiszem hogy az annyi javulást hozna. Egyébként semmi anomáliát nem tapasztaltam a telefon működésében. Nincs kedvem újra belakni a telefont.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Kolondrum #19218 üzenetére
Én használati szokásommal eddigi romokon 11-12 volt a sot. Ezen a miuihu-n 14! Azért ez + 2 óra és több mint 2 nap használat és 10 %-ig merítve. 1%-ig meriteném 15 óra sot lenne.A régi Samu s4 telóm ilyenkor már négyszer töltöttem fel . Igaz 2 hetes a teló úgyhogy még pöpec az akku.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Kolondrum #18802 üzenetére
Nekem változó a használat függvényében 8 és 11 óra között. Játszani nem játszom egyáltalán, viberen, messenger, két böngésző, email, folyamatos dualsim, folyamatos bluetooth, folyamatos wifi, közepes automata fényerő, az átlagnál kevesebb hívás, kifelé voip. Gyári rom frissítve 9.0.5.0. Az akkut 2-3 naponta töltöm, nem tudományosan, hanem egész éjjel. Filmet is szoktam nézni a buszon munkába jövet-menet.
Üdv.: KamuMazsola
-
-
borzosmorzi
tag
válasz Kolondrum #18802 üzenetére
Nálam is hasonló a használat, kevés telefonálás, főleg net Chrome-mal, e-mail, de többnyire wifi, kisebb arányban mobilnet, néha zene (fülessel), fotózás. Nem nagyon volt még 10 óra alatt a SOT, inkább a 11 óra a jellemző, kétnaponta töltöm (nagyjából 10%-ig hagyom merülni). Global dev. romot használok.
[ Szerkesztve ]
-
borzosmorzi
tag
válasz Kolondrum #18408 üzenetére
A múlt hetit (7.12.1) vonták vissza egy hete. A mai a 7.12.8, erre lehet frissíteni. De nálam kezdetben ez is rakoncátlankodott. Valószínű, hogy a telefon "előélete" is számít a hibás működéskor, nem mindegy milyen romról volt frissítve, hacsak valaki nem olyan nazichista, hogy minden frissítés alkalmával factory resetet is végez.
[ Szerkesztve ]
-
borzosmorzi
tag
válasz Kolondrum #18398 üzenetére
Azért ez a mai Global dev is kicsit fura. Most nem jeleníti meg pl. a gmail ikon az olvasatlan levelek számát, az értesítési sávban sem jelenik meg, hogy kaptam valami mail oda. Úgy látszik a duplázott értesítési ikont úgy javították, hogy most már egy sem jelenik meg.😵😵😵
Kiegészítés: a Mail app sem jelzi az olvasatlanok számát az ikonon, csak ha megyitom sz appot, akkor látom, hogy érkezett üzenet.
És mintha az értesítési led sem jelezne.[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
válasz Kolondrum #18304 üzenetére
Ritka fos global dev romok jönnek újabban ki. +1 én is azért raktam fel a global dev-et mert semmi extra hiba nem volt bennük szinte " stable " volt és benne voltak az újítások, de az utóbbi időben 10-ből 6-ban van valami bug és egyéb.
(#18305) fudi2002 : Az eu alapú dev azért más tészta mert főleg a csájna dev-ből van.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Kolondrum #18238 üzenetére
Nekem a gyári töltője hibás volt, nem töltött csak 94%-ig vele a telefon, mert nem volt meg a feszültsége és az áramerőssége. Mikor kijelzőt cseréltek a készülékben, a töltőt is cseréltettem. Az új már hibátlan. Szóval, én rámérnék egy USB Doctorral.
Alex
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kolondrum #18238 üzenetére
És ez nem is gond.
Már 90% felett teljes töltöttséget jelez a telefon. Nekem is volt, hogy megáltt 97-nél, nagy gondot nem csináltam vele
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Gloob
addikt
válasz Kolondrum #18052 üzenetére
Minden bent van, ami kell. Ha valami hiányozna, akkor ott a Play. Én pl. a Global Stable - ról átmentem először MIUI. HU-ra, onnan EU. Dev - re, mindezt csak system, Dalvik és chase wipe-al. Adatok maradtak. Még régebben használtam az EU - t, aztán egy kis kitérő az AEX-re, majd Global Stable V9 0.3.0, utána MIUI HU, majd most megint EU-s rom. Ja, és az EU-nál nem kell a Lazy.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
-
crok
Topikgazda
válasz Kolondrum #17555 üzenetére
Rápróbáltam én is de bazz, ez most komoly? Értem én hogy developer ROM dehogy ezt már nem szabad bétának csak alfának hívni? Most olvasom, hogy a legutolsó China Dev-ben meg olyan van, hogy az értesítések olyan fonttal meg olyan sorközzel jelennek meg, hogy teljesen szétesik, gyakorlatilag olvashatatlan.. FFS.. és akkor azt írják, hogy a béta tesztelők 84%-a ajánlja a ROM-ot.. pff.. WTF? Meg a csudálatos' Google koppincs MIUI Smart Assistant-ot nem lehet kikapcsolni, mert hiányzik a menüből a kikapcsgomb..? WTF?! Egy vicc - és nem nevetek.
Gondoltam visszateszek egy MIUI-t próbaképp, hátha megszeretem, de mégse a Global Stable legyen, me' az too mainstream.. legyen a Developer.. Titanium backup, elment mindent, zip-me, elment TiBu, AEX backup, ledúr mindent, GlobDev fel, visszahúzok mindent.. és nem.. na, akkor elkezdek olvasni, hogy mi van még.. mondom legyen a Xiaomi.eu.. akkor látom hogy az meg ugye China Dev.. na, akkor belenézek a buglist-be.. szerintem nekem már nem lesz MIUI a telefonomon : D Vagy max. a 8.2.10.0, mert az még úgy-ahogy tetszett, hiába csak MM, nem Nougat.. főleg nem Oreo..! : D Egyre csak elfelé viszi a fejlesztés a lejtőn a rendszereket..
-
-
-
Upo
addikt
válasz Kolondrum #16599 üzenetére
Így van, azonnal szét kell szedni, akkut lehúzni, kifújni a vizet (esetleg hajszárító minél kevésbé forró fokozaton, de azt az akku nem szereti, az ki kellene kapni előtte. Ha rossz helyen indul meg a korrózió akkor akár pár óra alatt végez a készülékkel. Nem tudom ezt a rizst ki találta ki, de nem jó semmire.
Régebbi telót sikerült menteni, azonnal kikaptam a vízből, szét is szedtem, kapta a kompresszort. Mondjuk alig ment valami a burkolaton belül, mire a vízhez ért már ki is vettem.
Ha elmerült, akkor is minél előbb szétkapni, akkut menteni mielőtt felrobban, meg alaplapot kifújni, esetleg még alkoholba meríteni, az a bga chipek alól is ki tudja nyomni a vizet. De minél előbb, a víz agresszíven teszi tönkre a sima és bga forrasztásokat, 1 nap után már gyakorlatilag esélytelen hogy hibátlan maradjon.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz Kolondrum #14965 üzenetére
..vagy neked kellene wakelock detector-t meg GSAM-ot feltenni és megnézni mi a helyzet - AEX+ElectraBlue kernel+Magisk modulok (köztük a saját, multitask javító modulom) és 80 óra telt el a legutóbbi töltés óta, 7 óra SOT 40% fényerőn (bár szerintem csak egyedül ez az info nem mérvadó (mármint önmagában a SOT), mert volt benne egy minden appra kiterjedő Titanium Backup ami azért CPU igényesebb mint a FB lapozgatás vagy egy sorozat videolejátszás.. meg egy tejles ROM mentés RedWolf-ban, amit ugye nem is mér a droid..) és most van 6%-on.
-
-
-
-
aytukabozs
addikt
válasz Kolondrum #13481 üzenetére
Próbáld ki a sajátoddal és meglesz a válasz.
De amúgy +1 a google szolgáltatásra, (már amennyiben tudod az illető jelszavát, volt 1 időszaka a nagylányomnak mikor kissé meg volt kergülve, és néha ránéztem így hogy épp ott van e ahol állítja :/)
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
őstag
válasz Kolondrum #13212 üzenetére
Akkor úgy voltam vele, hogy ne már "bütyköljek" egy új telefont, hogy használni tudjam, másrészt nem nagyon értek a "mókoláshoz". Ezen kívül a problémám felvetésekor inkább a beállítások módosításával próbáltak segíteni az ittlévők, ami nem vezetett eredményre. Ezt elégeltem meg. Nem lett kijelentve határozottan az sem, hogy ezzel vagy azzal a rom-mal biztosan jó lesz.
Most már máshogy állok a témához.Tech-No-Logical World.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest