Hirdetés
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor72
tag
.....ilyen nincs, és még is van.
talpra állt mert muszály volt......
Valamikor réges régen találtam valahol egy backup fájlt, egy teljes gyári 9.5xxxx-t és mivel egy twrp-t valahogy sikerült feltennem rá, valamikor régen, ezért gond nélkül települt és csodák csodájára újra teljes értékű lett, mindegyik rádió jelet veszi-adja, nem csak a wifi-t és a BT.-t. Az ilyenkor szokásos telepítések, törlések után a twrp-t lecseréltem orangefox-ra és kapott egy LineageOS 18.1-t egy GApps-al. Tegnap belaktam teljesen, és végre nem egy "tepsifon" lapul a zsebemben
Az akksi kb98%-os, ami egy 2016-os készüléktől egész jó, még úgy is hogy csak ébresztő funkciója volt, és havonta egy töltést igényelt. A moto defy után ez a legjobb telefon amit használati értéke okán tartok annak. Újra pörög mint régen, nagyon jó.
Kár hogy alig van már ehhez hasonló, jó ár-érték arányú készülék a piacon, ami nem tepsifon, és nem alma....(van egy 6s, de valamivel egy év használat után, már az akksi miatt cseréltek helyet, most az ébreszt.....)
-
-
FLATRONW
őstag
Köszönöm.
Ez Google Playről van, tehát nem illegális forrásból. Egyébként nincs megadva neki semmilyen kért engedély és működik.
Jelenleg két telefonon van fent, a Note 4-en és a Note 13 pro 5g-n, amin android 15 van, tehát képes futni azon is. Ott csak annyi a titok, hogy még akkor volt feltelepítve, amikor még Android 13 volt rajta. Sajnos a Pad 6-ra már nem tudtam feltelepíteni, mivel korábban befrissített 14-re. -
FLATRONW
őstag
Igazából csak akkor tenném fel, ha a google elengedné az Android 11 támogatását (nem jönnének frissítések a gmailhez, a régi verziók pedig már el sem indulna, stb.) és nyilván még mindig működne a telefon. Jelenleg főleg mobil hotspotként van használva, meg lépésszámlálónak, mert nagyon pontos. Meg néhány játékra, ami az új telefonomon el sem indul az Android 15 miatt, az említett telepítési korlátozást egy korábbi hsz-od alapján megpróbáltam, de nem vált be.
-
crok
Topikgazda
Zeelog féle LineageOS 21 frissítés!
lineage-22.1-20241227-UNOFFICIAL-mido.zip- December security update
- Android 15 QPR1 - LineageOS 22.1
- Synced with LineageOS sources
- Add WPA3 support (inc. hotspot)
- Update status bar system icon tuner settings:
* roaming indicator
* data saver indicator
* VoLTE (HD) indicator
- Update webview
- Important Note:
* Due to a major update, fingerprint re-registration may be required.
Please delete existing FPC fingerprints before applying this release. -
vadkörte
addikt
Atyaúristen! A Mido örök!
Úgy néz ki, hogy a Mido-t váltó Moto G60-am is hamarosan lecserélem és ezzel lezárul 10+ év robotozás. A bringás telefonnak tartott Redmi 1A, egyre bizonytalanabb, végülis elmúlt 10 éves, csoda hogy egyáltalán működik. Készenlétben elvan napokig, de a nyáron eljátszotta velem, hogy 80-90%-ról egy 5 perces telefonálás alatt leesett 25% alá... Mellesleg KitKat-es, a legutolsó update is 2016-os
A Mido-nak döglődik az akkuja - bár az elmúlt 6+ hónapban a dobozában semmit sem merült - és a gombsorát is cserélni kellene.
Szerinted van értelme megcsináltatni, bringás telefonnak még sokáig megfelelne (nem mellesleg van benne 4G) és így kicsit Android-os is maradok
-

Mi 10T-re még csak nemrég jött ki az A14 LOS21.
Hihetetlen.Nem értek a ROM gyártáshoz, de amíg a hardver driver megvan, és a SOC architektúra kompatibilis addig nem lehetetlen AOSPbol vagy LOSbol folyamatosan frisset kihozni egy ilyen régi készülékre.
Úgy tűnik Zeelognak még kedve is van ezzel foglalkozni.
Az enyémnek lóg a kijelzője az egyik sarkán mert elengedett a ragasztás.
Nem túl drága de egyelőre nincs kedvem cserélni, mert macerás.
Jó ez így is romolós, tesztelős, vész opciónak. -
crok
Topikgazda
lineage-22.0-20241116-UNOFFICIAL-mido.zip
Jaigen: Android 15 init build
A mido halhatatlan..
Android 6 volt az első hivatalos ROM
-
-
Réges régen még mikor mindenki kínából rendelte a telefonokat (2012 környékén) a romolás elég gyakran szükséges volt, és ott futottam bele olyanba, hogy bugos, laggos volt a gyárinál újabb verziójú android.
Leginkább azért akartam megcsinálni, hogy ki tudjam próbálni mielőtt a Mi 10T-men is frissítem a romot.
A vízszintes taskváltóra van valami megoldás, hogy függőlegesen lehessen pörgetni?
Nagyon kényelmetlennek találom a Lineage megoldását a MIUI12-ben lévő függőleges megoldással szemben.Olvastam, hogy korábbi Lineagere van valami modul, de az jónéhány verzióval régebbi mint a 21.
A gyári dialerben lévő hívásrögzítés megfelelően működik?
Tudom, próbáljam ki.
-
-
-
crok
Topikgazda
lineage-21.0-20240916-UNOFFICIAL-mido -
crok
Topikgazda
lineage-21.0-20240712-UNOFFICIAL-mido -
crok
Topikgazda
lineage-21.0-20240702-UNOFFICIAL-mido
- Android 14 QPR3
- Built with signed keys
- Includeds ASB May & JUne security updates
- Vendor security update
- Updated blobs
- Update Webview
- Re-add status bar brightness
- Add hotspot hidden SSID
- Add hotspot AP Band selection
- RIL fixes from previous version
- Fix notification lights crash
- Restore gallery image editing
- Update fonts
- Update Wi-Fi icon
- Translation updates
- Fix occasional weather settings crash
- Add Auto Reboot option (Security)
- Add support for Device as Webcam *
* needs to be enabled from dev options (USB Configuration -> Webcam, reboot)Ígéretesnek tűnik a PlayIntegrity miatt (signed build - át kellene menjen PlayIntegrity-n Device Integrity-vel a mostani sailfish pif.json-el - este ha lesz időm meg is nézem)
. -
Ok értem.
Csak a régi Android verzió miatt?Kicsit offtopik.
A Mi 10T-men most szeretnék visszaállni gyári ROMra xiaomi.euról.
Megakadt a szemem a Revanceden itt a topikban, és szeretném tudni, ha visszaállok Android 10 vagy 12 alapú gyári MIUIra, akkor azon menni fog-e a Revanced?
Android 10 alapú xiaomi.eu romon tökéletesen megy. -
dethroner
veterán
Hülye vagyok a telefonokhoz, azt se tudom mi az a play integrity
Viszont bosszant hogy már több olyan appba belefutottam, ami nem volt hajlandó települni a 7-es android miatt. Legszebb, hogy a play áruház konkrétan nem is mutat elérhető yettel appot, nemhogy a legújabbat nem, hanem konkrétan semmit. Viszont szarrágó is vagyok, mert nem akarok másikért pénzt adni, mert hibátlanul működik, üzemidő nekem még mindig 2 nap. Az egyetlen dolog ami miatt picit irigylem az újabb telókat, az a napfényben is jól látható amoled kijelző. -
dethroner
veterán
Szia!
Van a telóra olyan viszonylag naprakész rendszer, amiben minden működik, mint a gyári miuiban? Pl durva fordítási hibáktól mentes magyar nyelv, közelségérzékelő, értesítési led, ujjlenyomatolvasó stb? És ajánlott, legalább annyira stabil mint a most rajta futó 11.0.2.0
-
crok
Topikgazda
OrangeFox recovery frissítés @XDA - minden egybe lett öntve,
Mostantól indegy hogy Android 12, 13 vagy 14 esetleg sima vagy retrofit/dynamic ROM..
OrangeFox-mido-stable@R11.1_4_unified.zip
OrangeFox R11.1 _4 (Unified) Stable released
I have released OrangeFox R11.1_4 (Unified) Stable.
Changelog:
* Unified release, supporting both standard and retrofitted/dynamic ROMs (A12/A13/A14)
* Update the Magisk addon to v27.0
* Update to the latest upstream commits
* Lots of other enhancements
NOTES:
* This is a unified release, supporting Android 12/13/14 ROMs.
* It supports both standard ROMs and ROMs with dynamic/retrofitted partitions
* Do NOT use with Android 11 or earlier. Do NOT use with MIUI ROMs.
* You must flash the zip file for this release; do not just flash the recovery image inside the zip file.
* Always verify that Magisk v27.0 works with your ROM before trying to flash it.
* Make a FULL backup of your data and internal storage before flashing.
* If you wish to report any problem, you should make a FULL report, and you MUST include the recovery log. -
crok
Topikgazda
Ja juteszembe EvolutionX, az is megér egy próbát (GApps build).
-
-
dethroner
veterán
Hát, lehet hogy adta meg ilyet, de az elmúlt 6 évben annyi mindent csinálhattam már, sose tudom meg
Ha át lehet írni, azt hol? Mert csak ezt a részt ismerem: beállítások/sim kártyák/ és ott mutatja hogy a 2. slotban van a sim, yettel néven fut és beírtam kézzel a számom. Hol lehet még? -
dethroner
veterán
Hát igen, rosseb a hülye appokba, amik újabb android verziót akarnak. Pedig mindenre elég még mindig, az én használati szokásommal még 2 napot bír az aksi is.
Majd egyszer ha mér nagyon muszáj lesz, kellene egy erős, bátor és ügyes ember, aki felrakna valami alternatív romot, amit egy darabig lehet majd használni
-
dethroner
veterán
Gyári stabil van rajta. Beállítások/rendszerbeállítások/egyéb beállítások. Ott van a régió: Bosznia-Hercegovina. Jelent egy bármilyen előnyt, hátrányt bármiben? Pl a témák dolog pont nem érdekel, meg háttérkép se, ha csak ennyi lenne

18km-re van légvonalban a Horvát határ. -
Armagedown
őstag
Az első hozzászólásban leírtak alapján nyugodtan telepíthető, mint a régebbi verziók?
Azt írja, hogy kell hozzá a V11.0.2.0.NCFMIXM firmware is, (amit megtaláltam a Mega feltöltéseid között), de azt már nem, hogy mikor kell flashelni.
A LOS 20at szeretném telepíteni, hiszen régebbi, kiforrottabb, mert már kijavítoták a bugokat, de lehet, hogy rosszul gondolom. -
crok
Topikgazda
Zeelog féle LineageOS 21.0 Android 14 - frissites:
lineage-21.0-20240123-UNOFFICIAL-mido
LOS alap kapott egyébként frissítést meg egy kikapcsolt állapotban töltési gond lett megoldva. -
ktomcat
senior tag
Mivel nem applikáltam be teljesen, és nem szedtem le a ragasztó védőket, így nem igazán hagy nyugodni a dolog, hogy "csak" 2800 ft volt ez a "gyatra" kijelző (valahogy "nem szép" és a gyári minőséget sem érzem rajta, meg az egyik részen ha jobban megnyomom kirajzolódik valami mintaszerűség
), vajon ezzel mennyire vagyok előrébb? Itt külön ki emelték hogy van backlight kábel.. Még jó h ki kell emelni 
Belinkelném azt is ahonnan 1 hónapja rendeltem, de az is megszűnt már
-
crok
Topikgazda
Zeelog fele LineageOS 21.0 Android 14 - frissites:
lineage-21.0-20240121-UNOFFICIAL-mido -
ktomcat
senior tag
Megnéztem, már megszűnt az eladó vagy mi ezért nagyba nem tudom megnézni a rendelést de a kisképek alapján narrow-ot és wide-ot rendeltem redmi note 4x-hez

legközelebb csak akkor szedem szét ha újra lesz körmöm
beírtam a kódot termuxba:
su
echo 77 /sys/devices/soc/leds-qpnp-9/leds/button-backlight/brightnessés nem ír ki semmit, de elég erős a gyanú hogy nagy user error is van a háttérben

-
ktomcat
senior tag
Most újra itthon vagyok mido közelben, utána néztem hogy mit rendeltem anno aliról, mindkettőnél a note 4x volt megadva..
Mindenesetre így néznek ki (elnézést kérek a kép minőségért, Note 11...):
Arra van valami lehetőség hogy a navigációs gombok háttérvilágítását leteszteljem anélkül hogy visszatérek miuira? Emlékeim szerint mintha bekapcsolásnál, vagy recoverybe lépésnél világítottak volna, de olyan rég volt már hogy nem vagyok benne biztos 
-
crok
Topikgazda
Zeelog féle LineageOS 21.0 Android 14:
lineage-21.0-20231224-UNOFFICIAL-mido -
crok
Topikgazda
TWRP Frissítés Zeelog-tól - Android 14 támogatás:
TWRP 3.7.0.12-0-mido A14+ -
crok
Topikgazda
OrangeFox-mido-stable@R11.1_3_A12.zip
XDA bejelentés
Changelog
Build notesFontos tudni, hogy ez a verzió:
- Csak nem dinamikus partíciójú ROM-hoz való (non-dynamic/non-retrofit)
- Custom Android 12/13/14 ROM-okhoz jó csak, Android 11 és előtte nem (sem gyári MIUI).Ja igen, van már boot-olt Android 14 ROM
-
-
ktomcat
senior tag
Az APNel most távbajlódtam, rákerestem random egy vodafone uk apn settings-re azokat beírattam de még a normál net se jött össze. Az előretárolt APNek között van kismillió féle, mondtam neki azokat próbálgassa végig... Elvileg egy ilyen 40 gigás adatsim vagymi, a leírásban semmilyen apn beállításokra vonatkozót nem találtam, írtam hogy menjen be egy vodás üzletbe vele legvégső esetben, hátha de szerencsére itthoni tarifákkal megy még ott is minden, így a net nem akkora probléma
-
ktomcat
senior tag
-
ktomcat
senior tag
Hát a hotspot gyárin nem működött (csatlakozni lehetett de nem volt net, láttam rá gyorskeresésbe workaroundot de nem álltam neki a járatlan útnak úgyhogy neki álltam keresni a xiaomi.eu-t de mire megtaláltam már bekészítettem a LOS-t, egy szempillantás alatt felment és teljesen jó a hotspot meg a jó öreg mido is
-
-
Pá
addikt
Nem szoktam mobilos témákat nézni, noob vagyok. Mindjárt megnézem amit írtál.

Az a baj, hogy le van kódolva a telefon és ez a legelső jelszó, amit kér teljes restart után. Még a sim kártya pin kód előtt. Itt még nincs gboard meg egyéb csicsaságok, csak egy teljesen faék billentyű.
Ezek az USB OTG és egyéb cuccok működnek úgy is, hogy még nincs betöltve a telefon, tényleg boot legelején van.
-
crok
Topikgazda
-
latya73
csendes tag
Elővettem a vén csatalovat, felraktam, úgyis rámfér a romolás gyakorlása. (Kell valamit keresnem willow-ra, mert az eu rom szerintem EOL)
Rendesen elszoktam a LOS puritánságától, de anno váltanom kellett róla (8T), mert a Yettel hálózaton nem ment vele a mobilnet. A Midoba be sem raktam a simet, hogy megnézzem hogy mi a helyzet ezzel, de egy kis nosztalgia jól esik.
Ha belegondolok, hogy Nougattal vettem ezt a telót 6 éve, és friss ropogós rendszer van rá most is, akkor Samsung az 5év (tudom az official) supportjával bekaphassa! -
crok
Topikgazda
De azért tegnap Zeelog kiadott egy LOS20 build-et mido-ra
Recovery amit ő csinált: TWRP A13 by Zeelog
Gapps amit ajánl hozzá: NikGapps Core
GitHub-ról a release: lineage-20.0-20230412-UNOFFICIAL-mido
Valamint a ROM zip direkt link: lineage-20.0-20230412-UNOFFICIAL-mido.zip -
dethroner
veterán
Szia!
Főnök, ugyanolyanok a hozzászólásaid, mint [vargalex]-nek. Nagyon felkészült, nagyon szakmai, nagyon segítőkész és én szinte semmit nem értek belőle
Igen, utolsó gyári ROM van a telefonon. Kb. 2 éve használom az app-ot, többnyire jól ment, néha nem, de akkor a következő frissítés megoldotta. Most viszont nagyjából 1 hónapja "nincs internetkapcsolat" szöveg, és ennyi, kilép. Kaptam a fejlesztőtől korábbi verziókat, olyanokat, amik emlékeim szerint jól működtek, de már azokkal is ugyanezt a hibát dobja.
Kár, mert az app-al szívesen használtam az oldalt utcán, melóhelyen, viszont telón nem vagyok hajlandó vacakolni vele. Így megmarad a PH használat otthonra, amikor pc előtt vagyok. -
rin33
senior tag
A LOS 20 (zeelog féle) + NikGapps CORE egész tűrhető... Ez alapján a Google appokon nagyon sok minden múlik...
A GApps nélkül viszont nagyon korlátozottak a lehetőségek, sok népszerű app el se indul ha nincs Google Fiók.
Régen létezett Lineage OS + MicroG ha jól emlékszem... -
rin33
senior tag
-
FLATRONW
őstag
Visszafelé kompatibilitás esetén már lehetnek gondok.
Nem tudom, hogy ez mennyire általános, de nálam pl. a Shield Tablet esetén már nem működött a telepítés a legújabb TWRP alól
A 8-as Androidhoz fel volt téve a legújabb, és rendben is ment a telepítés.
Viszont nem volt stabil a rendszer, így vissza kellett térni a 7-esre.
Azt pedig már csak akkor tudtam telepíteni, ha a TWRP régebbi verzióját visszatettem. -
Upo
addikt
El is felejtettem, múlt hétvégén megtörtént a próba, megindult a mobilnet, de aztán egy idő után megállt. A voda online szerint kb. 1 giga adat ment el. Szóbeli távirányítással nem jutottunk előrébb.
Aztán itthon megnéztem, a beállításokban benne volt 1 giga adatkeret, és figyelmeztetés + adatforgalom tiltása beállítással pár helyen, csakhogy mindenhol ki volt kapcsolva. Ezeket megnézni is csak úgy tudtam, hogy bekapcsoltam és bementem az almenükbe, mert ahogy állt, úgy ki volt szürkítve, még belenézni se lehetett.
Fura, de most mindenhol átraktam csak figyelmeztetésre, beírtam a világ összes gigáját, és úgy kapcsoltam KI megint az egész korlátozást. De határozottan emlékszem, hogy én előtte is mindent átraktam csak figyelmeztetésre direkt, nem tudom hogy hogy állt vissza adat tiltásra a leszürkített kikapcsolt beállítás alatt.
Kapott ugyan a teló még a hétvége előtt egy akkucserét, de lassacskán azért majd utódot kell helyette is találni. Már csak ez van használatban a 4-ből, meg egy az autóban OBD kijelzőnek, a harmadik összetört (ebből van az akku), a negyedik meg fiókban erősen befoltosodott kijelzővel. -
Upo
addikt
Lehet hogy meglesz?
A sim kártyák alatt van egy adatroaming ami be lett állítva, hogy mindig.
De most találtam a további beállítások alatt még egyszer egy mobilhálózat menüpontot, ahol megint van egy ugyanolyan adatroaming menü, ahol "soha" volt beállítva. Átraktam ott is "mindig"-re, aztán pénteken kiderül hogy működik-e. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

talpra állt mert muszály volt......

Arra van valami lehetőség hogy a navigációs gombok háttérvilágítását leteszteljem anélkül hogy visszatérek miuira? Emlékeim szerint mintha bekapcsolásnál, vagy recoverybe lépésnél világítottak volna, de olyan rég volt már hogy nem vagyok benne biztos