- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #37272 üzenetére
A gyári TWRP-t is használhatod nyugodtan (egy hónapja jött ki)
vagy akár az OrangeFox-ot is lehet nyugodtan tovább használni:
TWRP: jelenleg a legfrissebb verzió a twrp-3.6.0_9-0-mido.img
OrangeFox: jelenleg a legfrissebb verzió az OrangeFox-mido-stable@R11.1.zipGApps.. ezt csak te tudod hogy mi az ami neked elég. Az OpenGApps-nak ugye vannak különféle nagyságú csomagjai, azoknak [itt] találod az összehasonlítását hogy melyikben pontosan mi foglaltatik benne. Ha még ez a 7 (+1 AROMA) csomag se elég custom hát van lehetőség arra is hogy saját install konfigot csinálj és pl. szemezgess hogy neked csak ez és|vagy csak az kell, akár a nagyobb csomagokból is merítve. Erről (angolul) írtam kicsit XDA-n de ha nagyon kell kifejtem itt is.
Ha valamiért nem jó vagy nem tetszik az OpenGApps.. Épp a napokban készült egy remek összefoglaló / összehasonlító XDA cikk arról hogy milyen népszerű és elismert GApps csomagok vannak jelenleg a "piacon" az OpenGApps mellett, mint pl.:
NikGApps
FlameGApps
BiTGApps
MindTheGapps
Mindhez ott lesz a hivatalos oldal és a letöltési lehetőségek is.Én az OpenGApps pico | nano vagy esetleg a BitGApps mellett tenném le a voksom
(a crDroid egyébként a saját oldalán a BitGApps-ra mutat). -
loosht
senior tag
-
ktomcat
senior tag
válasz
vadkörte #36945 üzenetére
Csak megerősíteni tudom crok mester hozzászólását
Október óta ota-val frissítgetem, gond nélkül (orangefox recoveryvel), automatikusan újraindul, telepíti magát, és bootol
Az akkuidőről sajnos nem tudok relevánsan nyilatkozni, mert az enyém már csak ~70%os élettartamú így a 100-ról 80ra elég hamar lemegy de nagyjából 4-6 óra kijelzőidőt szokott hozni nekem (gps, wifi, bluetooth, telefonálás használattal). Igazából ilyen helyzetekben szoktam kisütni az akksit hogy addig merítem amikor már be se kapcsol és utána adok neki feszt, de egyszerűen nem tudom teljesen lemeríteni mindig bekapcsol és elkezd bootolni, múltkor vagy egy óráig csináltam és még mindig bírta de utána legalább 73% lett az akksi
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #36945 üzenetére
Én nem emlékszem hogy lett volna vele baj..
A Luis crDroid Mido XDA thread szerint is csak ennyi az OTA:
Go to crDroid > About cdDroid > Updates
Press reload button (right corner)
Select download on the new build list
After download select update/flash new build
Optional: Installed gapps and magisk will be moved into new system automaticaly !Most felpattintottam Jan. 11. build-et (+Magisk V21.2 és OpenGApps Pico)
és lefrissítettem a Jan. 13. (tegnapi) build-re OTA-val és teljesen jól lement.
De ha más nem akkor ott van a recovery-ből végrehajtott sima dirty flash,
az OTA ugyanezt csinálja csak egy openrecovery script "nyomkodja helyetted a gombokat" (: -
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #36899 üzenetére
Jesszus, de miért Youtube-on kerested egyáltalán?
Melyik ROM? A hsz-ben hármat is említek..
Ha a Nusantara akkor ez a ROM. De nem ajánlom mert (ahogy említettem már) nincs még R-re hivatalos GApps. Addig meg nem mondom hogy használj R-et, főleg úgy nem hogy a Nusantara épp most adta ki az első R build-et.. szóval 100% hogy van bug. Ha olyan ROM lenne akkor erre a kérdésedre is azt válaszoltam volna hogy tedd fel a Nusantara-tde nem írtam. Se a Zeelog LOS 18.1-t mert az is R már, ráadásul van hogy pár óránként jön ki ROM hotfix build, azt azért nem mondanám hogy AICP után válts erre nyugodtan. A LineageOS 16 MicroG pedig nem biztos hogy olyannak való aki stabil GApps dolgokra kell építsen.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #36863 üzenetére
Igen, itt is volt mar emlitve de az a baj, hogy ugyan build van kvazi folyamatosan de csak Nougat ROM es mivel az /e/ teljesen arra megy ra hogy GApps mentes lrgyen igy fel se lehet ra nirmalusan tenni, akinek meg kell az nem tudja haszalni. Ja, ezt leszamutva jo kis rendszer!
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35706 üzenetére
Most épp nincs is update ahogy nézem.. de én sose bíztam az OTA-ra mert sose engedtem update-et semminek se komplett backup nélkül, nekem az az 5 perc plusz mindig megérte.. utána dirty.. én dirty után mindig csinálok egy Dalvik/ART cache törlést és a ROM elindítása után egy kényszerített dexopt job-ot is indítok, így minden app újra lesz optimalizálva, jó kis pörgős lesz update után is minden (: (Ha érdekel keressetek a Logout blogomban arra, hogy "dexopt", nem feltétlen kell a prop bűvészkedés se, elég az az egy parancs..)
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35634 üzenetére
Szerintem itt sose volt gond milyen "mélységű" a kérdés (:
Vagy elkelt volna egy másik topik a mélyvíznek? :\Settings -> AICP Extras -> Themes -> Base theme -> valamelyik dark/black
Vagy nálad átáll vissza mindig automatikusan?
Nincs véletlen beállítva esetleg hogy "napszaknak megfelelő" legyen?Settings -> Display -> Night Lighlight -> Dark theme if night light -> ez be- vagy ki van kapcsolva?
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35557 üzenetére
Ilyen hibákra nem adott a changelog javítást, de nem is láttam mástól ilyen hibát :\
GApps edition, igen, hát ez most egy elég fura dolog tőle.. ugye ő nem csinál publikus build-et hanem a sajátját publikálja, mint ahogy Alexey teszi a LOSExt-el. Namost szerinte az OpenGApps egy bughalmaz (nem vitatom vannak mostanában nagyon fura dolgok) és úgy döntött úgy integrálja a GApps részeit ahogy azt ő szeretné. Na emiatt ezt inkább nem ajánlja (és én se, pont emiatt) csak clean flash-el. Egyelőre úgy van hogy integrálja a GApps-ot de "majd még meglátja" úgyhogy most ezt nem is tudom hova tenni.. mivel a GApps igazából így teljesen custom (script-ek, XML-ek is változnak benne) így egy sima OpenGApps ráhúzásával nem lehet igazából "újratelepíteni" rajta a GApps csomagot mert nem tudom mibe nyúl(t) még bele (OpenGApps-hez lehetne írni custom configot amivel fel lehetne takarítani meg szépen csak azt feltenni amit akarsz). Szóval.. egyelőre erre annyit tudok mondani, hogy backup és dirty flash.. nyomkodni kell.. ha nem okoz gondot akkor maradjon.. ha meg gondot okoz mert összeakad akkor backup-ból visszarántjátok vagy az egészet vagy minimum a /system-et vagy a régi build-et dirty flash-eled vissza. Ez most egy elég fura döntése volt, többen írták is neki.. csak hát.. "personal build" aztán ha úgy van pont les.*rja ha akarja.. mint Alexey..
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35535 üzenetére
Hát ez az OrangeFox nincs OS téma ez elszomorító, mert úgy nézem a kódban hogy ez csak frissítéssel megoldható, Android 10-re mindig ezt fogja mondani - bár kérdés melyik verziót használjátok.
Csinálhattál volna nyugodtan TiBu mentést (vagy Swift Backup-ot vagy bármit) mert eddig az egyetlen app amit használok és nem ment upgrade után az a Facebook Messenger volt és az is csak Nougat -> bármimásra volt háklis az adatvisszaállításra.
A sok egyéb app ami nem ment fel APK-ból meg szinte biztos hogy nem egy APK-s lett (un. split apk megoldással) és azt nem tudod csak így simán telepíteni majd. A Swift egyébként menti a split-eket is (a TiBi is mostmár talán az utolsó verzióval).
AdAway: huh, v3? Az nem mostanában volt már
Egyébként én most nem appot hanem egy ideje Magisk Modult használok erre, az Energized Protection-t, annak is a Blu csomagját.
-
vadkörte
addikt
válasz
vadkörte #35525 üzenetére
Bocs, a link nem működik, FB oldalamra mutat, valamiért nem szereti...
Ha kell, teszek fel pár módosítatlan képet a GDrive-omba és megosztom.
Eddig nem használtam ezt az XML-t, csak most próbáltam ki vele. Nem vettem észre nagy különbséget, bár ha megmondod mit kell keresnem
Logcat-et honnan nyerem ki? -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35523 üzenetére
Fotóz-e mindig rendesen, menti-e a képeket mindig (nincs-e ilyen "kihagyott" fotó amit ugyan megjelenít mintha elmentette volna de amúgy totál nem menti), HDR megy-e megbízhatóan, video megy-e megbízhatóan, force-close van-e használat közben és hogy egyáltalán jó képeket csinál-e: vagyis hogy van-e értelme áttérni esetleg pont erre a portolt APK-ra és hogy alapvetően ez alapján van-e értelme az XDA Google Camera Port Hub-nak.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35325 üzenetére
Ha a Magisk Manager Hide be lenne kapcsolva akkor még ennyit se sírna.
Meg ha valami olyan lesz ami azóta kb. sok custom ROM-ba bekerült (valami olyasmi amit mindenki vagy nagyon sokan cherrypick-eltek) akkor csak azért releváns a dolog mert nálad a LilBlinx Advanced LOS16 régebbi (Október 20-n jött ki az utolsó és ezzel még nincs gond) mint amióta neki előjött a dolog (azt írja december óta gond) a MIUI meg ugye még mindig csak Nougat..
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #35081 üzenetére
Magisk: Ott a changelog, ha volt gondod vele akkor persze hogy megéri (nem próbáltam meg nem is igen fogom de a MIUI-n a "nemdobjafelarootkérést" problémát szerintem - a changelog alapján - orvosolták), ha nem akkor.. egyébként úgyis cseszkődik majd mikor megnyitod hogy van frissítés.. most (még) nem volt olyan szintű modul template update hogy frissíteni kelljen kötelezően hogy a Repo-ban levő modulok menjenek (májusban volt ilyen utoljára).
LOS16: szintén changelog - ha nincs benne merge-elt változás akkor simán hagyd ki (csak a buildbot futtatta le a build-et..), vagy eleve kapcsold ki a frissítések keresésést aztán hetente nézz rá. Akkor lehetne előrébb léptetni ha elég stabilnak ítélnék meg.. de ez nem Aryan-on meg nem a felhasználókon múlik alapvetően hanem a Lineage team-en meg szerintem nem is baj, mert így legalább fut a buildbot és van aki piszkálja, max ha nincs változás vagy a changelog alapján nem érdekel akkor nem teszed fel. Ha meg lenne LOS17 hivatalos nightly (meg hozzá dev!) akkor visszafokozódna a LOS16 monthly-ra.. ehhez meg az kéne, hogy a goodix ujjlenyomatolvasó menjen.. na erre még nincs megoldás.
-
aytukabozs
addikt
válasz
vadkörte #35059 üzenetére
Nyugi, nem flame volt. Csak egy megjegyzés.
Igazából onnan indultunk hogy konkrétan milyen felhasználás mellett érhető el ilyen extrém standby time.
Hogy az aki aktivan használja a telefon okos funcióit, az ne álljon neki hiú ábrándokra alapozva szétromolni, finomhangolni a telefonját.Én spec. napi 3-8 órát hallgatok zenét, bt kapcsolaton keresztül.
Esetenként 0-24 ben torrent fut rajta mobilneten és/vagy wifin.
Ezenfelül egész nap nyomogatom, mailek, instant üzenetküldők, IRC, socmedia, youtube, nameg nagyritkán telefonálok is.Kötve hiszem hogy emellett a felhasználás mellett bármilyen varázslattal elérhető a fent bemutatott akku teljesítmények bármelyike.
Szóval ne vedd személyes sértésnek, sima szkepszis szólt a hozzászólásainkból.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34804 üzenetére
Tedd fel azt a build-et amit itt mondtam aztán majd frissíted az utolsóra - aztán az hogy nightly nem kell elrettentsen, Updater-ben kikapcsolod hogy nézze van-e frissítés és heti egyszer ránézel (manuális heti frissítés, vagy amikor úgy látod..). Enniy (:
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34791 üzenetére
Oh, a netlink wakelock..
!(A Cheetah Mobile-os Clean Master nem lehet rossz,
hát' a MIUI Cleaner-nek is az az egyik választható adatbázisa) -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34789 üzenetére
Semennyire se lesz más, annyira nem hogy írtam is hogy simán 1:1 dirtyflash és baja nincs.. A sima LOS16 annyival lenne előrébb hogy van mögötte ember
Most még nightly a build, szerintem lassan átáll a hetire. Nem sokat reszelnek már szerintem, egy nagyobb dobás még majd valamikor talán a Q lesz, de szerintem az még nagyon soká lesz.
Min és hogy nyírtad ki a ClearMaster-t?
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34506 üzenetére
A TiBu 99% hogy olyanoknál hasalt el amik split APK-t használnak [1] [2]
Nem tudom milyenek az elvárások meg mi történt azóta az akkuval, de most is csak azt tudom mondani hogy meg kell nézni mi volt aktív, ha van cinkes akkor kiiktatni, ha nem akkor kernel vagy.. valami más, de ahhoz több info kell.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34274 üzenetére
A crDroidrol meg mindig semmi.
Alexey irt most XDAn hogy nem fejezi be a LOS Extended-et (szerintem is felreertheto volt) csak azt akarta irni, hogy Android verzioban nagyobbat o nem fog csinalni (tehat o Pie-t vagy Q/10-et nem csinal, csak Oreo-t). -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #34189 üzenetére
Nos, én speciel az Advanced LineageOS 16.0 by LilBlinx ROM-ot használom, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Ennek két változata van: a "sima" és az Advanced, a sima az gyakorlatilag vanilla (érintetlen) LOS16, az Advanced-ben van pár plusz funkció és optimalizálás. Letölteni itt lehet (XDA itt van), ami simán LineageOS az "sima", ami Advanced az meg Advanced (Advanced majd jön nemsoká, sima most jött pár napja.)
Vagy az Anderson Mendes féle (kvázi vanilla) LineageOS 16: XDA és letöltés. Havonta ad ki min. egyet, kb. másfél éve. Gondok kiderülése után - ha volt is vele kevés - max. másnapra/harmadnapra kint volt a frissítés.
Vagy az abszolút minimál OmniROM.
Esetleg a CarbonROM - az azért már tartalmaz személyreszabhatóságot..
Ha meg agyonreszelgetős kell akkor RR / RR Luis.
Nekem most jobban fekszenek a LOS ROM-ok és kifejezetten jól szerepelnek.
Valahogy nagyon egy kaptafa most a sok #tizenkettőegytucaat AOSP alapú ROM..
Ami még jó az az OmniROM szerintem (főleg a taszkváltója miatt szeretem) csak abban pl. a hotspot funkció nem akar menni egy ideje.. -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #33842 üzenetére
Mentés előtt MINDIG törölni kell az ujjlenyomat, PIN, egyéb vackokat. Az OrangeFox-ban van külön amúgy funkció arra hogy törölje az összes ilyen key file-t de a Mega tárhelyemen a Flash toolkit-ben a TWRP könyvtárban is ott vannak ezek (passreset, rmpass) meg a Logout blogomban is le van írva mit kell törölni.
Tedd vissza a mentést és töröltesd a "ROM security"-t OrangeFox-ban.
Az RR járt a héten a telefonomon, nálam ilyen sicher nem volt. Mentésed van, csak ki kell pofozni, de utána.. nem tom', én csak nekiesnék mégegyszer amúgy, hasonlót se látok se XDA-n, se Telegramon.
UI: Az AEX se rossz ám, hajjajj de nem ám, ki is maradt a nagy felsorolásból!!
Csak mostanában kicsit bizonytalan időközönként frissül, annak ellenére hogy 6.6 changelogjában kifejezetten kitértek rá hogy ez nem így lesz a jövőben, de ugye még nem telt el egy hónap se.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #33810 üzenetére
Ahogy [lAyCsI] írja, nekem volt egy "ajánlásom", az elején több a customization.. de amúgy most én feltettem a LOS 16 LilBlinx-et és egyelőre - ugyan csak pár nap után, de - meg vagyok vele elégedve.
crDroid
most jött ebben a pillanatban az update:
crDroid Pie OFFICIAL
(12th July 2019)crDroid Version: 5.6
Build Type: Stable
Build Date: 07/12/2019
Maintainer: @czynotChangelogs -
* Add new mido blobs
* Upstream to RR trees
* Added XiaomiParts
* Update translations
* Statusbar notification ticker
* Fix QS tiles
* Add more QS tiles
* Improve SmartNav
* Add new animationsCredits -
* @AliHasan7671 for RR trees
* @penglezos for Englezos kernel
* Every alpha/beta tester -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #32161 üzenetére
Volt nektek GPS gondotok. Mondtam hogy ha kell írok rá Magisk modult (a gps.conf cseréjére).
Na, tegnap küldtek be egy modult jóváhagyásra (itt a GitHub projektje), remélhetőleg jóváhagyják nemsoká és akkor lesz a Magisk Manager-ben is letölthető modul. Így átnézve a forrását jónak tűnik. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
vadkörte #32563 üzenetére
Tovább folytatódott az mp3 torzítva lejátszós hiba a régebbi SD kártya behelyezése után is...
Előszedtem egy másik USB kábelt és úgy néz ki neked lett igazad, mert igaz másik gépről,
de nem jelentkezett a hiba újramásolás után.
Tehát vagy kábel vagy a port lesz a ludas...
Gyorsan rendeltem egy jó kinézetű UGreen kábelt az otthoni géphez, a régi ment a kukába. -
crok
Topikgazda
-
aRm1n
aktív tag
válasz
vadkörte #32589 üzenetére
De Neked hajlandó sima képeket készíteni? Ha kikapcsolom a HDR-t, nem menti el a fotót, és nem működik a Motion sem (mikor a kép előtt-után ment pár másodperc videót. Minden más viszont remekül működik, szóval összességében ajánlom, mert szerintem sokkal-sokkal jobb fotókat készít mint bármi más amit próbáltam. A gyárinál mindenképp.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #32285 üzenetére
Sokmindenben is:
- A PE egy teljesen Pixelesített LineageOS
- A crDroid meg egy szanaszétreszelt LineageOS.Most a PE-be is be-bekerül sok olyan apróság ami a többiben már régen benne van de attól még az egyik alapcél az, hogy legyen minél jobban Pixelre hasonlító a ROM.
(Aki a PE-t csinálja Mido-ra az nagyon szeretett volna (meg szerintem még mindig szeretne) LineageOS 16 maintainer lenni de Abhisek nem ment bele mert szerinte a kódja a srácnak "nem elég tiszta". Aki meg a crDroid-ot csinálja az csinálja az OrangeFox-ot is.)
-
kmarci25
veterán
válasz
vadkörte #32199 üzenetére
Meg inkább sz@rakodik a telefonom. Pl. a nova launcher 2-3 naponta lefagy kb. 30 másodpercre. A viber üzeneteket általában késve kapom meg (épp tegnap volt, hogy egy másfél nappal az elküldés után kaptam kézhez, nem jelzett a telefon). Meg úgy amúgy is kicsit lassúnak, döcögősnek érzem. Kb. a legutóbbi frissítés után egy héttel kezdődött a dolog...
-
kmarci25
veterán
válasz
vadkörte #32141 üzenetére
Nálam úgy néz ki, megjavult. Bekapcsoltam korábban, hogy ha a képernyő kikapcsol, akkor lője ki a gps-t is, lehet hogy ez tett be, ezt kikapcsoltam, gps ki-be és most pár másodperc alatt, kb 15 m-es pontossággal van fix. (Korábban nem néztem gps test adatokat, csak használtam.)
-
kmarci25
veterán
válasz
vadkörte #31322 üzenetére
Nálam ez továbbra is tökéletesen működik, nincs FC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest