Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaiku
senior tag
Na a régi színvonalra való visszatérés nem fog menni! Ha volt annó egy jólműködő szervezeti struktúra, akkor csak vissza kellene térni hozzá és nem években mérni az átalakítást!
Persze akkor a vízfejnek megint nem tudná bizonyítani a létét meg a KPI-kal alátámasztani az évvégi bónuszukat.
Árat kellene csökkenteni, ami jól működött az visszatenni, a régi filmeket is megtartani, vízfejet kibaszni, stb. -
Kaiku
senior tag
Mondjuk ebből is látszik, hogy nagy a baj a cégvezetésben, mert a túlhízott vízfej értelmes dolgok helyett látszat intézkedésekkel mutatja, hogy mennyire fontosak és ezért rengeteget költenek az átnevezésre, ide-oda, össze-vissza vonogatásokra, ellenben a műsor tartalmak nem elég jók! Nincs szakmai vezetés, csak a propagandának való megfelelés. Ezért szórják a pénzt további hülyeségekre és csökkenő előfizetői számokat áremeléssel pótolják, mert az excel táblákban mindegy, hogy 1000 felhasználó fizet $10 vagy 500 fizet $20.
A legtöbb tartalom dög unalom, se jó történet, se jó színjáték nincs benne. Gondolkodni meg aztán végképp nem kell. -
nubreed
veterán
A Max egy béna márka név volt önmagában, eleve át sem kellett volna nevezni, sokkal jobb HBO Max -ként.
-
Hi!King
őstag
válasz
Intelligencs #64 üzenetére
HBO-n egy ideig jobbak voltak a tartapmak, aztán teljesen leépítették az európai tartalomgyártást, főleg a kelet-európait, éa a meglévő tartalmaik jó részét is eltűntették. Néha jön egy-két jó sorozat, de ezek miatt folyamatoaan nem fizetek elő, csak alkalmanként.
-
Tasunkó
őstag
Én is meglepődök ha HBO-nál kötök ki. Valahogy a Netflix a domináns. De az HBO-s nyitottság a redneck igénykielégítő tartalmak irányába éppúgy idegesít mint a Netflix woke tartalmak, valahogy az egyik oldalon sem helyezkedek el, de középen meg semmiképp, inkább valami teljesen másik valóságban, ami ezekhez jár búcsúba. Ami talán jobbára olyan hogy jó, az az AMC, de azoknak van összvissz pár sorozatuk.
-
zseko
veterán
válasz
Intelligencs #64 üzenetére
Ez azért nézőpont kérdése is, kinek mi. Mivel én bírom az ázsiai tartalmakat ezért számomra a Netflix fényévekkel jobb, az öszes többinek ami elérhető - Max, SkyShowtime, Disney+, PrimeVideo - együtt sincs fele/harmad annyi ilyen tartalma sem, mint amennyi csak a Netflixen. Persze azokon is találtam egyet-kettőt ami jó volt, de elenyésző a mennyiségük.
A felsorolt sorozatok meg szintén... egyet sem láttam, egyet sem kívánok megnézni, egyik sem érdekel -
válasz
janeszgol #53 üzenetére
Hát lehet, de azért a filmek minősége szerintem a HBO-n jobb. A Netflixet a középszar diadalaként jellemezném. HBO-nak a saját gyártású sorozatai általában nagyon jók. (Elit alakulat, Róma, Csernobil, True Detective, Last of US, Drót, Sopranos, White Lotus, stb.)
Netflixen hirtelen csak a Stranger Things meg a Squid Game ugrik be, ami tényleg odaver. Számolni nem tudom hány filmet, sorozatot kezdtem el a Netflixen, aztán hagytam abba, hogy ne már, ezt a klisés szart...
Van mindkét szolgáltatónál előfizetésem, aztán amikor csak úgy leülök konkrét cél nélkül, hogy nézzek valamit, valahogy mindig egy HBO-s filmnél kötök ki, lehet akár dokumentumfilm is. (Vagy amit letöltöttem torrenten...
)
-
Tasunkó
őstag
Na de egy filmben a legtöbb szereplőnek nem derül ki a szexualitása. A főszereplőnek mondjuk van felesége, családja. Aztán még egy két barátnak csak annyi hogy van felesége, telefonál vele satöbbi. Akkor van 1 szereplő aki smacizik a csajával, abból lehet tippelni hogy talán nem meleg, meg van a meleg krakter, akiről alaposan elmagyarázzák hogy meleg, így edukatív jellegű szexualitással csak 1 szereplő rendelkezik. Pl. a Shamelessben figyeltem fel rá, hogy több kakater is szexuálisan ismert és aktív volt, viszont a meleg és nem meleg viszonyok központi témázásának aránya ha azt mondom 50-50 százalék volt, az még reális is. És még hozzájön, hogy a szexualitásért nézett filmek azt nem tudom, nőknek készülnek, vagy romantikus filmek, nem is tudom melyik zsánerre illik. Vannak a nyomozós, kémes, western, ...satöbbi jellegű filmek, nagy vonalakban ezek egyik sem szexualitásközpontú film, erre megjelenik egy szexualitását prezentáló karakter, aki próbál beilleszkedni a szereplők közé, annak az lesz a sorsa hogy mindenkit idegesít.
-
Hi!King
őstag
De rohadt sokan nem azért rinyálnak, hogy kik kikkel szexelnek, hanem önmagában a meleg karakterek miatt. Holott valójában annyi történik, hogy közelítenek a valós reprezentációjukhoz. Nem feltétlenül kell szerepe legyen egy filmben vagy sorozatban annak, hogy a karakter meleg, de nyilván alapból ahogy a valós életben is, sokmindenkiről kiderül azért, mert főleg sorozatoknál a karaktereket kontextusba szokták helyezni.
Egyébként hetero férfiként engem nem zavarnak még a meleg szexjelentek sem, nem attól vagyok hetero, hogy undort keltene bennem az ilyesmi, hanem attól, hogy az ellenkező nemhez vonzódok. Legfeljebb ha hosszan mutatnak ilyet, unalmasnak találom, de ez szerencsére a normál filmeknél, sorozatoknál nem jellemző. Az Elitben is van ilyen, meg hetero szexjelenet is, leginkább az maradt meg, hogy mindegyik mennyire életszerűtlen, pedig az amerikai filmekkel ellentétben próbáltak nem csak annyit összehozni, hogy ölelkeznek aztán ruhában ébrednek. De ettől függetlenül az Elit szerintem az első 3 évadában zseniálisan jó sorozat, utána meg nem a meleg karakterektől lesz szar, hanem attól, hogy eltűntetik az összes eredeti szereplőt 1 kivételével.
-
cog777
őstag
Most mar annyi szal van a sorozatokban hogy en ki szoktam hagyni bizobyos jeleneteket amikor ugy ertekelem tok felesleges, irrelevans. Ugyan igy vagyok a homoszekszualitassal abrazolasaval is. Egyik sorozatban komplett resz szolt errol, mivel bem erdekelt, atugrottam. Masik sorozatban fokozatosan bontakozott ki, a vegere, ez nem zavart, siman megneztem mert jol beleillett a tortenetbe. Egyebkent meg semleges.
Erdekes, jobban zavar ha tul tokeletes szereplok hihetetlen kepessegekkel vagy fordulatokkal van tele a film.
Maxot inkabb a Dune miatt neztem meg aztan levettek jo par sorozatot igy inkabb dobtam az elofizut. -
Hi!King
őstag
Múltkor egyik kommentelő, nem tudom itt vagy Redditen, előadta, hogy a filmek ~20%-ában vannak meleg karakterek IS, míg a valóságban 5% körül vannak a lakosságban a melegek, és hogy ez azt jelenti, hogy a filmekben felül vannak reprezentálva. Próbáltam vele megértetni, hogy az, hogy egy filmben vannak melegek, nem jelenti azt, hogy csak melegek vannak, de ezt az egyszerű összefüggést nem bírta felfogni.
-
Hi!King
őstag
válasz
Necroman_Mk2 #12 üzenetére
De az a vicces, hogy a névváltással párhuzamosan leépítették az egészet, megszűnt a kelet-európai sorozatgyártásuk, leszedtek egy rakás régi produkciót, van amiből semmibe lógóan 1 középső évadot hagytak fenn, most meg csodálkoznak hogy kevés az előfizető, és visszatérnek a régi névre. A régi színvonalra is visszatérhetnének, mert egy-két sorozatot leszámítva a tartalom nagyon kevés lett. Én legutóbb egy hónapot kifizettem a White Lotus új évad miatt, aztán le is mondtam.
Mondjuk jó is így, pár éve még 3 streaming előfizetésem volt, most már csak Netflix van, és évente 1-1 hónap megy valamelyik másikra.
-
Hi!King
őstag
Érdekes, mert az új Kis hableány miatt megy a hiszti, hogy színesbőrű a főszereplő, és hogy tönkreteszik az eredeti művet, közben meg a korábbi Disney film teljesen átirta az amúgy nagyon szomorú Andersen mesét egy hollywoodi kliségyűjteményre, de az meg sosem zavarta a hőbörgőket.
-
Hi!King
őstag
Múltkor összeszámoltam, és még a homofóbok által rengeteget fikázott Elit című Netflixes sorozatban is alulról súrolja a melegek való életbeli reprezentációját.
Igazából az a vicces, mikor a trash filmeken hőbörögnek az emberek, hogy teljesen indokolatlan bennük a meleg karakter, közben meg hangoztatják, hogy semmi bajuk a melegekkel, csak a túltolásukkal. Ja, ha semmi bajod nem lenne, akkor ha teljesen indokolatlan a meleg karakter, akkor annak is irrelevánsnak kellene lennie, hogy meleg.
-
janeszgol
félisten
válasz
Intelligencs #42 üzenetére
Azert, mert a Netflixnel szakemberek dolgoznak (lasd a ceg sikereit, meg a reklamos csomag otletuk is bevallt), mig a Warnernel nem.
-
janeszgol
félisten
A magaval tisztaban levo nem fel, viszont sok filmben tenyleg felesleges. De nem csak a homo, a hetero szex is. Ha ma forgatnak a Gyuruk Ura filmet, akkor nem csak a tündelányt, de Frodot is megdugna valaki. Erted.
Ki hiszi azt el, hogy eppen menekulnek egy gyilkostol, jott egy idegenleny-invazio pusztitani a foldet, zombik vilagat eljuk, es ilyen kornyezetben valakinek dughatneka van. A legtobb ember bekessegben otthon sem dug, kulonben nem lennenek ilyen szexualisan tulment filmek, ahol kielhetik magukat a latvanyon.
-
zseko
veterán
Talán nem megy az értő olvasás? Az ordenáré viselkedés zavar inkább nem valaki nemi beállítottsága. Még rájuk épülő vállalkozásban is gondolkodtam. Munkahelyemen két lezbi csaj van akiről biztosan tudok, őszintén szólva az egyikről már el is feledkeztem melyik, a másik is csak azért maradt meg mert érdekesen volt akkor festve a haja. Az egyik kedvencé vált sorozatomban mint írtam lezbi csajok vannak, ők a kedvenceim mert tök aranyosan játszottak, bírtam mikor összejöttek, jobban szurkoltam nekik mikor kiderült hogy azok, mint a hetero főszereplőknek. Mellékesen, Angliában bi csaj volt a szobatársam hónapokig, rohadt jó angol csajt szedett fel, féltékeny is lett rám mikor hazahozta
(mondjuk, nem is alaptalanul...
bitang jó csajszi volt, fel kellett volna vennem FB ismerősnek
), voltam is velük meg a társasággal melegbárban bulizni. Van még kérdés?
-
zseko
veterán
Ha majd már nem a heteroszexuális filmek lesznek az alap felállás túlnyomó többségben, akkor létező lesz. Nem akarom 'elfogadott' szóval írni, mert nem azt fejezné ki mint amire gondolok, nekem ember-ember. A Pride-ot sem a másság miatt utálom, hanem a hepaj miatt.
Egyébként is rengeteg "szerepeltetett heteroszexuális" filmre rá lehet mondani hogy nem csak "dramaturgiailag teljesen indokolatlan" a léte, nem kell bele semmiféle másság
Egyébként jogosnak tartom, többször is leírtam már, az esetek 80%-ban én is teljesen indokolatlannak érzem a másság kiemelését, mivel semmi köze semmihez, csak azért van 'mert csak', de az legalább jóó kihangsúlyozottan. És láttam jól megvalósítottat, ahol észrevétlenül, de úgy volt szerves része a történetnek, hogy nélküle kevesebb lett volna, olyan jól meg volt valósítva. Egyik kedvenc sorozatom lett, simán újranézem. Csak nem ez a jellemző.
-
dabadab
titán
válasz
cherubion08 #47 üzenetére
Ahogy látom, ellenérved nincs.
-
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
HantekDSO #13 üzenetére
Ennek olyan oka van, hogy a régi szinkron nem elérhető vagy túl drága lenne, ezért csináltatnak újat. Mert ha megfelelő papírok nélkül adnának le egy filmet "régi" szinkronnal, akkor abból nagy baj lehet.
#22 Lord Amper Szerintem ez az arány Hollywoodban magasabb.
#38 kyle23 Ellenpéldának ott a Wicked.
-
totron
addikt
Hülyék. Pocsékolják itt jobbra-balra a szent nevet szent tehenet. Az ilyen mozzanat-, bocsánat, szerencsétlenkedés-sorok mutatják, hogy mindegy milyen és mekkora az előzmény, a múlt, a jelen valóság turbulenciái vonatkoznak rá, pont ugyanúgy, mint bármelyik másik kihívóra.
Jól kitárgyaltátok a netflixes jellegeket.
-
dabadab
titán
válasz
Intelligencs #42 üzenetére
^This
-
cog777
őstag
-
Erre az oda-vissza nevezgetésre van eszük, arra persze nincs, hogy támogassák a kliensüket a régebbi eszközökön is. Bezzeg a netflix, annak még a 10 éves LG tévémen is megy a kliense, a HBO-é meg már vagy 5-6 éve nem működik.
-
Tasunkó
őstag
Szerencsére a helyzet megoldotta magát, mert ahol egynél több meleg, indokolatlan afromerikai, nő, stb. szerepeltetések, az általában gyönge produkció minden szempontból, és nem érdemes megnézni. Első körben a forgatókönyv szokott elfogyni alóluk, a többi az már nem érdekes a nézőnek mert technikai. Túl nagyra tárták a kaput a hülyéknek a stábban, és teliszaladt, vagy például ha sok a nő, akkor nem volt pénz, meg ilyenek.
-
hemaka
nagyúr
Jöjjön nyugodtan, engem nem zavar. 0 streamingre vagyok előfizetve, pár évvel ezelőtt mát meguntam az élősködésüket, meg az egyszer trágyább felhozatalt lásd.: The Last of us mémek
-
Johnny001
senior tag
Miattam kár, csupa szar film, ennyi. Ha ingyen van se nézem az HBO-t, meg az összes többit. Majd, ha lesz normális kínálat!
-
A név választás nehéz..
A filmekben felülprezentáltsághoz meg annyit, hogy ha a sok ostoba kamu keresztény, magát felsőbbrendűnek és műértőnek tartó nem félne annyira hogy elviszi a buzidémon mert megnéz egy ilyet és nem háborodna fel rajta minden egyes alkalommal ha meglát egy indokolatlan szexualitású embert a tévéjén, akkor nem is csinálna reklámot ezeknek és nem is érné meg a studióknak ezzel provokálni, mert ez is csak nézettséget hoz nekik.
-
Nemfértkiaze
kezdő
Ez a “fejlesztésnek” nevezett örökös változtatási kényszer. Eleve ökörség volt egy bejáratot márkanevet kivezetni. Szerintem nagyjából lecsengett a sztríming őrület, árral és kínálattal lehet előfizetőket nyerni. Nyetfinget pl nem tudom mi viszi előre, mert egy túlárazott kalap sz.r szerintem. Maxunk van, de az is csak mert ingyen van teló előfizetés mellé.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
bollokcs80 #23 üzenetére
Pontosan!
Mármint az irigykedés része....
A név/logo változtatásnak meg a látszólagos/tényleges megújulás a célja, szerintem, hogy ezzel felhívják a vevők/fogyasztók figyelmét!
Aztán, hogy ez mennyire sikeres....egyes esetekben működik, máskor meg, mint itt is, keksz.... -
bollokcs80
Korrektor
-
A melegek lakosságarányát célzó felmérésnek pont annyi értelme van, mint bármelyik hátrányosan megkülönböztetett etnikuménak, rohadt sokan nem fogják annak vallani magukat.
Aztán ha nyitott szemmel jársz, munkahely lakókörnyék stb... feltűnik hogy gyenge becslések szerint 5 de inkább 10% körül vannak. Csak nagy részük tök jól elvan jön megy dolgozik, nem picsog.
A sztori és karakteridegen beleerőltetést én sem szeretem. Főleg hogy sokszor a hírverés és polgárpukkasztás a célja. Nem lenne jobb simán csak jó filmet csinálni? Nem ezzel kell hírnevet elérni.
-
zseko
veterán
Ilyet én sem tudnék mondani, ugyanakkor a 'Nem azért részük történeteknek, mert abba illenek hanem, mert kötelezőből' résszel azért egyet tudok érteni. Nem sok olyat láttam ahol ne ezt éreztem volna én is. Láttam néhányat ahol imádtam is őket - és az egyik kedvelt sorozatommá lett a végére -, volt ahol totál sajnáltam őt ami történt vele, volt ahol ilyen karakter volt a főszereplő de illett is a sorozathoz, nem is tudnám hetero szereplővel elképzelni hogy működött volna, de legtöbbnél nem érzem én sem hogy szerves részei lennének a történetnek, csak hogy 'kellett bele ez is', és full érdektelen a történethez, és nem a szerepe van fókuszban előtérbe tolva, hanem a beállítottsága.
-
zseko
veterán
Azért az kemény hogy már az első hsz-t gyomlálni kellett
(én nem láttam, szóval csak a törlésre reagálok)A cikkhez szólva, elég nagy idióta is volt aki anno ezt így ki is kitalálta, hogy a HBO nevet töröljék.
-
scdlsc
senior tag
Akkor nem kell előfizetni rá. Aztán ha sokan nem fizetnek elő, akkor csődbe mennek. Nem kötelező nézni egyik ilyet sem.
Köszi, de én nem szorulok segítségre ilyen téren. El tudom dönteni, hogy milyen szolgáltatásra fizetek elő. Például nincs TV előfizetésem. Nem is járok a TV csatornás topikokba bekommentelni, hogy elegem van a házasodó gazdákból, vagy az tízezredik énekes X-ekből és milyen ótvar sz.r igénytelen műsorok.
(Nekem meg az állandó uszításból van elegem. Mert a komment nem vélemény volt.) -
tibaimp
nagyúr
HBO nevet elhagyják...kb. 100 éve használták ezt, mindenki így ismerte, nem lepődtem meg, hogy azt olvasom, mégis visszatér a név...
-
Necroman_Mk2
őstag
Eleve nem is kellett volna átnevezni, nem tudom, mi volt annak az értelme. Pláne, hogy az HBO egy jól csengő, bejáratott márkanév.
-
Callisto
őstag
Pontosan. Többszörösen felülreprezentáltak bizonyos típusok. Nem azért részük történeteknek, mert abba illenek hanem, mert kötelezőből, propagandaként nyomják.
Ennek érdekében szégyentelenítik meg az eredeti műveket tiszteletben egyáltalán nem tartva őket és ez a legnagyobb baj ezzel az egésszel. Alárendelik még az új IP-k történetetének, párbeszédeknek a megvalósítását, ívét, minőségét (akár film, játék, sorozat) minőségét is. -
HantekDSO
tag
válasz
E.Kaufmann #9 üzenetére
"az értelmes konzervatívok szerintem simán nem fizetnek elő" - így igaz!
-
E.Kaufmann
veterán
A konzervatív és a normálisan gondolkozó nem feltétlen szinonímák, (még ha valóban nem szerencsés bármit fullban tolni) pláne elnézve a mai helyzetet. Lömöbötökú propagandára meg ott van a zÁeFdé vezér leszboszi a maláj vagy milyen ázsiai barinőjével
, azért kell utálni a migiriket, hogy ők békében flangáljanak az utcán
Visszatérve a témához, az értelmes konzervatívok szerintem simán nem fizetnek elő, oszt csókolom
-
sfefe
addikt
Ha nálad nincs ezzel akkor nálad van a baj....
Ebben semmi hiszti nincs mert marhára túl van tolva már ez..
És igen voltak régen is de nem ennyi..ma szinte minden filmben/ sorozatban van ..és igen baj...
Tudok segíteni még vmiben?...
(Elege van már sokaknak ebből a píííszi kancsó őrületből ha Neked nem hát nézzed de másnak lehet más véleménye igaz?....) -
E.Kaufmann
veterán
Az nem a dízni plusz?
Itt olyan sorozatok voltak, amit az Aranyosi Peti említett, hogy eleinte jött egy szereplő, azt megszekszualizálták, majd kinyírták és innen eljutottak odáig, hogy jött egy szereplő, kinyírták, aztán szekszualizálták meg
Lorenzóék négyig igazán nyithatnának egy One2Rule streaming oldalt szittya magyar testvéreinknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged