- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Atyaúristen! A Mido örök!
Úgy néz ki, hogy a Mido-t váltó Moto G60-am is hamarosan lecserélem és ezzel lezárul 10+ év robotozás. A bringás telefonnak tartott Redmi 1A, egyre bizonytalanabb, végülis elmúlt 10 éves, csoda hogy egyáltalán működik. Készenlétben elvan napokig, de a nyáron eljátszotta velem, hogy 80-90%-ról egy 5 perces telefonálás alatt leesett 25% alá... Mellesleg KitKat-es, a legutolsó update is 2016-os
A Mido-nak döglődik az akkuja - bár az elmúlt 6+ hónapban a dobozában semmit sem merült - és a gombsorát is cserélni kellene.
Szerinted van értelme megcsináltatni, bringás telefonnak még sokáig megfelelne (nem mellesleg van benne 4G) és így kicsit Android-os is maradok -
vadkörte
addikt
Nem hittem volna, de ez a pillatan is eljött. Nemrég valamelyik applikáció vagy folyamat olyan mértékben ragadt be, hogy hálás tevékenységének köszönhetően 90%-ról alig 20 perc alatt 28%-ra merült. Diagnosztizálnivagy lokalizálni nem tudtam, a merülésről nem szokott le. A vége egy teljes reinstall lett.
Megelégeltem, hogy 2-3 havonta eljátsza ezt, mellette a Power is a végét járja.
Hosszas vívódás után úgy döntöttem, elengedem az öreg harcost.
Nem megy messze, a családban marad, mint tartalék telefon, miután új oldalsó gombokat és új akkut kap. Az utód egy Motorola G60 lett. (ugyanezzel a hw-rel egy Redmi bő 30E-rel lett volna több.
Remélem legalább olyan jó "társ" lesz a Moto, mint a Note4. -
vadkörte
addikt
Egy régi ezer éves - 2021? - OrangeFox, nem frissítettem. Azért NikGapps és nem OpenGapps mert ez volt "ajánlott". Egyébként az OpenGapps már régebben is minden telepítési próbálkozásnál hibára futott, a Nik probléma mentesen telepedett.
Egyébként tárgytalan a dolog. Előbb írtam, mintsem részletesebben átnézzem a telefont. Rájöttem, mit bactam el. Valahogy sikerült unmount-olnom a belső tárhelyet. Persze, hogy szerencsétlen nem tudott telepíteni. Egy újabb reinstall után úgy néz ki helyreállt a világbéke. A Store-os programjaim telepednek, belakás holnap (vagy nem alszok és addig nyüstölöm míg nem lesz kész) A root-tal még lesz pár köröm, de ez után az már csuklógyakorlat.
A crDroid működik, úgy néz ki a Lineage-el nem barátok... Maradok ennél.(Ellenben a Power gomb döglődik, lassan át kell nyomnom a keret bal oldalára, hogy reagáljon. Keresek egy jó kezű GSM-est és megcsináltatom, vagy rendelek panelt és megcsinálom magam...)
-
vadkörte
addikt
Végre rászántam magam a ROM cserére (nem kellett volna...) A Lineage+MinTheGapps páros PlayStore-ja egyszerűen nem volt hajlandó csatlakozni a wi-fi-re (böngésző ment, tehát a wi-fi jó volt)
A végére már a sima telepítés is automatikus factory reset-be futott.
Hiába volt Fox mentésem, azt helyreállítani nem tudtamegyfolytában hibával leállt a restore. Így a legutolsó elérhető crDroid+NikGapps-ot telepítettem. Ez végre nem FC-ol, működik.
De... A PlayStore-ból nem lehet telepíteni és frissíteni semmit, mivel szerinte kevés a tárhely. Apk-ból simán telepednek a programok. Töröltem a PS frissítéseit, a gyorsítótárát, a letöltéskezelőét is, lefrissítette magát, de változatlanul nem tudok telepíteni Store-ból semmit.
Találkoztál már hasonlóval? Mi lehet a baja? -
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
Hello!
Van még valami értelmes ROM erre a vén harcosra? Nem akarom lecserélni, pláne most. De ha egyszer rendben működik minek dobjam ki?
A crDroid-hoz - ami most fut - a legutolsó frissítés '22.02-i, a Lineage-ből már nem találtam mido-st, az AICP '22.04-i, a mokee-t nem ismerem, de ez tűnik a legfrissebbnek ('22.07.) -
vadkörte
addikt
Munkaidő végére már tudtam telefonálni. Mondjuk nem volt őszinte a mosolyom, amikor csak kattogtatta a kamera fókuszát és forgott a crDroid-os boot-szem vagy 30 percig.
#37293 FLATRONW:
Ha nem ragaszkodsz a PE11-hez, a crDroid-nak is van 11-es ROM-ja és ez még nem EOL. AdAway elvileg működik rajt, Adguard-ot nem próbáltam.
Elég fluid még ezen a vén hardveren is. -
vadkörte
addikt
Az érzés* amikor az egyébként jól működő telefonodon - már messze nem tökéletes, de Istenem idén 5 éves lesz... - ráküldöd a ROM-ra az OTA frissítést, mert ugyan mégis mi probléma** lehet. Természetesen backup nélkül...
* nos, leírhatatlan...
**. pl. bootloop és ROM telepítés ebédszünetben a döner tál fölött...
#37281 crok
Évek óta keresem sz utódját, de eddig nem éreztem egyik jelöltnél sem, hogy ez az ez kell nekem. -
vadkörte
addikt
Üdv!
Jó régen jártam errefelé. A vén Note 4 azóta is csak működik, csak működik. Bár a napokban volt egy kis megingás. Dec. 23-án éjjel lekapcsolt valamitől és órákon át képtelen voltam elindítani, a töltőre sem reagált. Gondoltam meglepett Karácsonyra egy KO-val, aztán egyszer csak hopp... indult.azóta is teszi a dolgát. Itt egy kicsit megingott a bizalmam, szerencsére pont aznap mentettem le róla minden fontos adatot, de végtére is bőven elmúlt 4 éves.
Gondoltam felfrissítem egy 11-es crDroid*-dal, és a jelet megfogadva, lassan elkezdem keresni az utódot. Amit baromi nehéz lesz megtalálni.
Melyik recovery ajánlott mostanában? (valami ezer éves Fox van fent) Illetve melyik GApps jó/elég?
Boldog Karácsonyt és ha addig nem jön senki, akkor új évet is! -
vadkörte
addikt
Ha ez az a CR ami jelenleg 6.18-nál áll, akkor esélyes.
Sajnálom, mert soha ilyen stabil ROM-om nem volt. A Xiaomi féle superwallpaper is fut rajt, pedig elvileg nem volna szabad
a készenléti ideje és a funkcionalitása számomra mesés. Kiegyensúlyozott profillal sem döcögős. Kicsit intenzívebb nyüstöléssel is elketyeg 3-4 napot. (egy lassan 4 éves telefonról van szó!!!)
Számtalanszor le akartam már cserélni, de nincs szívem kidobni, egyszerűen amire használom, arra bőségesen megfelel. -
vadkörte
addikt
Köszönöm mindenkinek a CR ajánlást. A Louis féle 10-es CR maradt végül is. Teljesen jó a ROM, szépen teszi a dolgát, stabil, jól bánik a vénlány erőforrásaival. Az akkuidők sem vállalhatatlanok, 5-6 nap mindig összejön. Ezen a héten 2x is kapott frissítést, hétfőn és ma frissítettem. Utoljára 12 napja járt konnektor közelében (nem nyúzom sokat, de ez idő alatt volt két OTA frissítés és néhány 10Km-nyi navigálás is GPS+mobilnet (LTE) segítségével). Szerintem amíg Louis nem unja meg, ez marad...
Nagyon OFF:
Alis HSBAT akkukat ismeri valaki? Ennek találtam valami értelmezhető nevét - meg ez a "legdrágább" (~20$) a többi teljesen noname. Nem Note4-hez kellene, hanem a Chuwi Hi9 Pro tabletemhez. A gyári akku átment kispárnába és letolta a komplett előlapot. Nem nagyon kellett bontani, szinte szétesett magától -
vadkörte
addikt
válasz
ktomcat #36947 üzenetére
& crok
Utoljára MIUI-t frissítettem OTA-val, szóval kicsit tartottam tőle. A Magisk kivételével probléma mentesen lefutott. Azt kellett újratelepíteni.
Van még tartalék az öregben. Ha kellően sokáig lesz még hozzá ROM, lehet mégsem cserélem le.
ktomcat, kipróbáltam a 8.1-es GCam-et. Ha épp nem FC-oz, akkor nem menti el a képet (elkészül, de a feldolgozáskor jön a FC) Maradok a Parrot féle 7.3-nál. (a legjobb eredményt egy őskori 5-ös GC-vel értem el) -
vadkörte
addikt
válasz
ktomcat #36937 üzenetére
Vettem egy nagy levegőt és feltelepítettem ezt a Louis féle cr-t. (ez volt a "legfrissebb") Lehet, hogy kicsit "pazarlóbban" bánik az akkuval, de ha nem 8-10 naponként töltöm, hanem 5-7, hát egye fene.
Egyelőre jónak tűnik. Az OTA mennyire használható, ajánlott, nem ajánlott mivel már jelzett is egy frissítést. Ha használható, hogyan működik? Letöltöm, telepíti magát?
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
Kár... Olyan szép készenléti időket hoz, hogy azt még én is nehezen hiszem. Még ennyi idő után is atomstabil, eddig 1x fagyott kőkeményre (a tárcsázó program, de vagy 2 hónapig nem volt a telefon újraindítva előtte)
Működő! Ami nem zabálja fel az erőforrásait, működik benne a Camera2 API, nem ragaszkodok a személyre szabás level 10000-hez, de azért valamelyest testre szabható legyen.
Már nem is számolom hányszor akartam lecserélni, de eddig még mindig meggondoltam magam. Amire nekem kell, bőven megfelel. -
vadkörte
addikt
Van valami normális ROM még a telefonra? A 2020 márciusi AICP-t nyúzom még mindig - jó lenne, ha lenne belőle friss - és néha elfog a ROM-olhatnék.
-
vadkörte
addikt
Üdv mindenkinek!
ERRŐL hallottunk? Érdekes kezdeményezésnek tűnik. -
vadkörte
addikt
válasz
[lAyCsI] #36005 üzenetére
Melyik bank? Mert az Erste mobil app-ja is felismeri, (nem rejtettem el) de "csak" figyelmeztet, ennek a veszélyeire. Viszont ettől függetlenül tökéletesen működik.
Nem tudom a biometrikus azonosítás mennyire hack-elhető, de telefonról, "csak" jóváhagyom a tranzakciókat, anélkül meg nem hajtódnak elméletben végre. -
vadkörte
addikt
válasz
[lAyCsI] #35950 üzenetére
"...unom mar hogy mire atkoltozom és belakom az uj romot mindig történik vele vmi ami miatt újat kell keresni"
Ismerős érzés. Ezért horgonyoztam le AICP-n. Telepítettem, ráment 2 napom a belakásra, finomhangolásra, "öreg vagyok én" már ahhoz, hogy napokat szórakozzak ilyenekkel. Nekem működő eszköz kell. A készenléti ideje mesés - 12-13 naponta töltöm (a Home Office előnye, hogy a kutya se keres) mindent tud amire vágyom.
-
vadkörte
addikt
"...ha már elkezdeném hogy legyen linux.. akkor legyen is az..."
Mester! A kérésednek megfelelően. Parancsolj Mondjuk nem egy erőmű, de a YT-os videókban elég szépen muzsikált. -
-
vadkörte
addikt
Csatlakozok lAyCsl olvtárshoz. A telepítés és a belakás óta azt vettem észre, hogy valahogy más az akkukezelése. Kiegyensúlyozott profilt használok, de üzem közben jobban merül. OK, lassan 3 éves a telefon és ezzel is elketyegne 3-4 napot, de az októberi LOS Advanced jobban bánt az akkuval.
A gesture vezérlést nemigen használom - max. a duplakoppos ébresztést/altatást - így erre nem tudok referálni.
Laggal nem találkoztam.
Az októberi LOS16 Advanced-nek, viszont, volt egy nagyon idegesítő szokása. Egy idő után - 5-10 perc <> pár nap - a beállításokba lépbe stabilan belegyógyult a tárhelybe, mint a sávhibás lemezen a tű. Hiába léptem ki, visszaugrott. Néha a teljes restart segített, de legtöbbször a Link2SD-vel törölnöm kellett a gyorsítótárazott dolgait.
(#35553) crok:
Ez kell nekünk, javít valamit? Ha kell, dirty, vagy clean install? -
vadkörte
addikt
Tegnap este a vacsi meg egy blueberry-s Strongbow mellett nekiduráltam magam és feltelepítettem. Wipe minden (kivéve USB-OTG és külső SD (tökön is szúrtam volna magam, azon van mindenem
)
Pikk-pakk feltelepedett, hiba nélkül lefutott az installer. Ment után az OpenGapps, az is lefutott. Volt a kártyán valami ezer éves Magisk is, ment melléjük az is.
Wipe cache/Dalvik-art, majd restart és a narancsosróka szerint nincs OS...
Mondom mianyád van???
De újraindult, gond nélkül beboot-olt, az alapbeállítások után az apk-k telepítése közben futottam bele egy kellemetlen hibába. TiBu mentést nem készítettem, gondolván, hogy más platform - v9 <> v10 így egyesvel telepítgettem. Izgalmas volt...
Viszont nem mindent tudott telepíteni, sok app apk-ját nem fogadta el, de ezeket később PS-ból simán tudtam telepíteni.Nagy differenciát nem látok az előző - októberi - LOS 16 advanced-el összehasonlítva. A régi Névjegyek app, már nem támogatot, de ami benne van, az sem rossz.
Fluid, pörgős, gyors. Kicsit még jobban merül, de ezt betudom annak, hogy "ismerkedik az új otthonával".
Az AdAway-em viszont nem 10-en működött, valami kőkori v3-as volt. Az új - 2019. december (?) - a leírások alapján befoffenthető. Azóta nem zaklatnak a reklámok sem. -
vadkörte
addikt
válasz
vadkörte #35525 üzenetére
Bocs, a link nem működik, FB oldalamra mutat, valamiért nem szereti...
Ha kell, teszek fel pár módosítatlan képet a GDrive-omba és megosztom.
Eddig nem használtam ezt az XML-t, csak most próbáltam ki vele. Nem vettem észre nagy különbséget, bár ha megmondod mit kell keresnem
Logcat-et honnan nyerem ki? -
vadkörte
addikt
A telepítéskor derült ki számomra, hogy ezt a verziót használom hónapok (október?) óta...
Fotóz-e mindig rendesen
Nagy általánosságban igen. ~90-95%
menti-e a képeket mindig (nincs-e ilyen "kihagyott" fotó amit ugyan megjelenít mintha elmentette volna de amúgy totál nem menti)
Menti, de általában FC-nál csak egy kis felbontású thumbnail képet ment elHDR megy-e megbízhatóan
HDR++ (plusszos karikás HDR+) módban használom 3 alapképpel, így kicsit lassabb/expó, de megy. A sebessége erősen függ az alapképek számától, a képminőség azonban 3 kép és 36 kép esetén kb. egyforma.video megy-e megbízhatóan
Megy, a minőség megfelelforce-close van-e használat közben
Sajnos van. Változó, hogy mikor, van, hogy 20-30-50 képig semmi, van, hogy 2-3 képenként FC-ol
és hogy egyáltalán jó képeket csinál-e:
Meg vagyok elégedve a képminőséggel. Nem olyan vibrálóan látványosak mint az a régi talán 5-ös, amit még a 9-es MIUI-jal használtam, de általánosságban véve OK! RAW-ot (DNG) ment, az Adobe CameraRAW és a RAWTherapee felismeri, de jobb eredményt nem tudok kihozni belőle, mint az app.
Szerkesztetlen, csak leméretezett és ezért kicsit élesített (FasSton Viewer-benhosszabbik oldal 1920px +10% USM) minták:
MINTA -
vadkörte
addikt
Elhiszem.
Neked meg pláne. Csak én nem ezeket szoktam meg. Ennyi.
Volt már abból problémám custom ROM-on, hogy bizonyos app-ok system app-ok voltak. Sokáig nem jöttem rá, mi okoz egy friss telepítésen állandó FC-t pl. a GMail, GCalander, GCalc, stb app-nál... Amikor átkerültek a system-ből a user-be (LinktoSD-vel) megszűnt a probléma.
Lementettem a belső tárhelyről mindent, még készítek egy FoxBackup-ot és este egy cider-t szisszentve nekilátok. -
vadkörte
addikt
válasz
szetcsuszott #35453 üzenetére
Kártyát ellenőrizted? Megbízható helyről vásároltad?
-
vadkörte
addikt
válasz
szetcsuszott #35450 üzenetére
Biztos, hogy az SD-re ment és ne ma belső memóriába?
-
vadkörte
addikt
válasz
aytukabozs #35060 üzenetére
A telefont azért vettem, hogy használjam. A használati szokásaim viszont valószínűséggel eltérnek az átlagtól.
Nálam pl. nincs állandó mobilnet, Wi-Fi, BT, GPS. A telefon, mivel 24 órában elérhetőnek kell lennem, mindig üzemel, bár 21:00-7:00 között DND-ben van. A fenti szolgáltatásokat ha kell, bekapcsolom, a hálózat fix 2G, persze, ha szükséges, pl. navigálás miatt, akkor LTE-re váltom. Beszélni és SMS-ezni 2G-n is lehet, a különféle szinkronizációk meg lefutnak, ha kap netet.
Torrentre ott a NAS, zenét melóban fejhallgatóról tolom a PC-n, otthon meg RPi-v Volumio-val, ha olyan helyen vagyok, akkor esetleg telefonról kihangosítva.
Így általában 4-5 napot van el, ritkábban 6-8 napot. A mostani 14 napos rekord idő csak azért van, mert a szokottnál is ritkábban használom, szerencsétlen tablettel ellentétbenmivel még szabadságon vagyok.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Petrónius #34836 üzenetére
Jó app és tudsz vele ütemezni is.
Én naponta lementem vele a komplett híváslistám és az összes SMS-t (évekre visszamenően megvan minden, több ezer bejegyzés) ha kell a kontaktlisát is menti.
Havonta törlöm a legutolsó kivételével a feleslegeseket.
Tud off-line és on-line menteni is -
vadkörte
addikt
No akkor a jövő heti munkahelyi agybaj után ROM-ra fel! Ha lesz egy nyugodt napom, telepítem a meztelen LOS-t.
"Min és hogy nyírtad ki a ClearMaster-t?"
Pár hete panaszkodtam, hogy a pompás 4-5 napos készenléti időm, alig 1-2 napra csökkent és a segítségeddel sikerült kiderítenem, hogy a CM nem hagyja aludni a SoC-t és hajtja 1000-rel. Miután töröltem és a helyét behintettem sóval, helyreállt az univerzum rendje és minden visszaállt a régi kerékvágásba. -
vadkörte
addikt
Valahogy nem hiszek már benne. Szépen sorban farolnak ki a gép mögül. Hiába na, kezd öregedni
Kezdtem a global MIUI-val, ***szták frissíteni, így lett belőle EUdev. Erre befejezték... Jött a crDroid, két ROM (nálam) után ezt is abbahagyták, lett belőle AdvancedLOS by LilBlinx. Erre ő is abbahagyta...Bár MIUI b***i vagyok, de van pár dolog ami hiányozna, pl. a fenomenális akkuidő, a pörgős teljesítmény - bár ezzel MIUI-n sem volt problémám - és a GCam.
Crok, merre tovább? A LilBlinx féle Adv LOS után a vegytiszta LOS mennyire más? Egy töltéssel ha nem nyúzom nagyon 4-5 (5-6) napot ezzel is elmegy (miután kinyírtam a ClearMaster-t) de nem fog már update jönni. Miben lennék jobb a sima LOS-sel? -
vadkörte
addikt
Nekem mindegyik bevállt:
ColorNote; Google Keep; Google Tasks -
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
Volt TiBu mentésem, de inkább egyesével telepítettem minden app-om. Mégiscsak szűz rendszerről van szó.
Az elvárásom csak annyi lenne, hogy ne napi 30%-ot merüljön, miközben nem is használom a telefont.
A wakelock detector szerint kernel szinten a Netlink (?) kb. 518E alkalommal ébresztette a telefont kb. 4 1/2 órát tartotta ébren.
(bocs, ha hülyeséget írtam) -
vadkörte
addikt
Köszönöm a segítséget.
Flash-eltem őket, de ott maradtak az ujjlenyomatok - viszont nem oldotta fel a kijelzőt rájuk- mondjuk kétségbe nem estem.
Mentésem volt, úgyhogy full wipe után feltelepítettem a fenti 16-os LOS A-t és belaktam, a TiBu mentést most nem töltöttem vissza, inkább egyesével telepítettem és laktam be minden programot. Jó dolog az a TiBu...
Volt pár app, ami apk-ból többszöri próbálkozással sem telepedett, de Play Store-ból felment gond nélkül, a fene se érti...
A ROM eddig bejön, szimpatikus a minimalista egyszerűsége, pattogós, gyors, bár még mindig hiányoznak a MIUI hülyeségei
De...
A júliusi crDroid-dal a telefonom lényegében nem akart merülni. Nem tudom mit csinált a készítője de két töltés között előfordult a 8-9 nap is, de az 5-6 teljesen megszokott volt. Nemrég Oroszlány-Bokod környékén aktív mobilnettel és GPS-szel kb. 50-60Km-t navigálva sem merült 2-5%-nál többet.
Ezzel a ROM-mal alig egy nap alatt merült több, mint 25%-ot. Ez nekem kicsit soknak tűnik, vagy "be kell még állnia"?
A két ROM lényegében egyformán van beállítva és ugyanazok az app-ok vannak telepítve.
Csak GSM hálózat, mobil adat letiltva, GPS kikapcsolva, Wi-Fi kikapcsolva, kiegyensúlyozott energiaprofil, zRAM/SWAP managger Magisk modul...
Kernelfüggő lehet, vagy hülye vagyok és túlzóak a várakozásaim? -
vadkörte
addikt
Mivel a júliusi crDroid után úgy néz ki nem lesz frissítés, én az Advanded LOS telepítése mellett döntöttem. Előtte el szerettem volna távolítani az ujjlenyomatokat, de nem törli őket.
Enélkül nekifutni a telepítésnek, lehet rossz ötlet lenne
Emlékszek rá, hogy volt ez valamikor téma a fórumban, de több hónapot nem szeretnék átnyálazni... -
vadkörte
addikt
válasz
Winnie The P #34324 üzenetére
Milyen ROM?
Egyébként crok-nál az igazság. Ha a ROM-ban van ilyen funció, akkor a tárcsázóban keresd! -
vadkörte
addikt
válasz
Peterhappy #33947 üzenetére
Melyik ROM?
-
vadkörte
addikt
válasz
Haligali #33870 üzenetére
"Ettől függetlenül úgy veszem észre, néha indokolatlanul gyorsan/gyorsabban merül az aksi (ami mondjuk 1,5 év után valahol érthető is), viszont az, hogy az Android rendszer "szopja" le, az továbbra is gyanakvással tölt el azt illetően, hogy esetleg az akkumulátor körül egy szenzor/egyéb áramköri alkatrész hibája miatti "pörgés" generálja ezt."
Nem törvényszerű, hogy 1,5 évesen szarakodjon az akku. A Note4-em is kb ennyi, ileltve inkább lassan 2 éves. Gyors pörgős még mindig, ha nem nyúzom nagyon akár egy hetet is elketyeg, de a 2-3 nap (inkább 3-4 nap) simán megvan.
Bár újabban a bekapcsológomb kezd szórakozni.
Én egy teljes clean install-t megpróbálnék még, vagy egy másik ROM-ot. (persze feltéve, hogy unlock-olt a bootloader és root-olt a telefon) -
vadkörte
addikt
Sosem okozott problémát a PIN és társai, de igazat adok Neked. A fórumban is volt rá példa. Nem is értem, miért hagytam ki...
Kap még egy esélyt majd az RR, mert a leírásai alapján tetszik, de nem most. Mára a lényeg annyi, hogy legyen egy működő telefonom.
Tulságosan fárad vagyok a mókoláshoz és túlságosan tele a f***m a mai nappal (meg az összes rohadék területfelügyelővel, mocskos patkány banda...) és kár lenne, ha a telefon a falon fröccsenne szét -
vadkörte
addikt
Egyelőre óriási csalódás a Resurrection Remix.
Az Official-lal próbálkoztam. Full wipe (vendor-t kivéve, azt nem mertem) után simán telepedett, OpenGapps ment mellé. Indulás és minimális beállítás után az mSD-t hektikusan látta (Sincerity féle 128GB SanDisc, a crDroid problémamentesen kezelte) Hol látta, hol nem. A saját appjai is FC-oltak (simán csak kiléptek) a TiBu már el sem indult, se apk-ból telepítve, se a market-ről letöltve.
Ezek után Orange mentést visszatöltöttem, mondván, hogy az legalább működik, de ez a szemét nem fogadja el a kijelzőzáram PIN kódját. (ujjlenyomat+PIN kód a zár)
Most szedem le az 5.6-os crDroid-ot... -
vadkörte
addikt
Üdv Mester!
A crDroid-ról lehet tudni valamit? A v5.6 fog mostanában frissülni. (tudom, hogy a fejlesztő kilépett és új srác van mögötte, csak kérdezem, hogy foglalkozik-e vele még valaki)
Ha nem, mi a legsmooth-szabb 9-es?
(v5.4 fut a telefonon, de kezd bizseregni a tenyerem...)
-
vadkörte
addikt
válasz
kmarci25 #32884 üzenetére
Egy ideje csak clean flash-sel frissítek.
-áthelyezek minden "értéket" a külső SD-re
-SMS-ek/hívásnaplók archiválása
-TiBu mentés & áthelyezése külső SD-re
-Fox mentés (közben sűrű ima, hogy legyen elég tárhely)
-SD-ről is törlöm az Android/data meppában lévő almappákat (kivéve a GPS-ekét, mert ott vannak a térképek)
-wipe art/dalvik, system, data, internal storage
-install ROM + GApps + Magisk
-reboot + alap beállítások + anyázás mert megint elfelejtettem a Wi-Fi kódot
-TiBu visszaállítás
-SMS/hívásnaplók visszaállítása
-végső simítások, amilyen szerencsém van, mire ezzel megvagyok, kijön a következő verzió a ROM-ból -
vadkörte
addikt
válasz
[lAyCsI] #32641 üzenetére
+1 a crok által linkelt eladó mellé. Évek óta rendelek tőle és még sosem csalódtam! Most pl. 2x 128-ast tervezek venni (1 saját, 1 rendelésre) Megbízható ritka normális eladó és nem is lassú - a leglassabb 3 hét volt - ha sietős, akkor MyMemory, ez cirka 1 hét. Árban kb. 10-25%-kal drágább, mint az E-bay-es.
(#32645) fudi2002:
45 nap az e-bay védelmi ideje. 60 volt nap a PP, de ez mintha már 180 nap lenne.(#32648) TMexy:
Ha nem akarod eladni, az Mi fiókról nem kell leválasztani, elég lehet, ha a szokott dolgokat wipe-olod (data, system, art/dalvik, cache, esetleg internal storage) De előtte MINDENKÉPP mentsd le a fontos adataid!(#32650) kmarci25:
Így van, kár lenne kidobni.Bár értékes adatokat nyílván nem tennék egy ilyen mókolt kotványra. Pl. mediaplayer-be, esetleg olyan datalogger-be ami nem rögzít életbevágóan fontos adatokat (arduino-s bohóckodásra, stb...)
-
vadkörte
addikt
válasz
Armagedown #32588 üzenetére
Én crDroid-ot használok (Pie) a GCam pedig 6.1.021. Működik, az előzpek fc-oltak állandóan. Eddig ezzel nincs rossz tapasztalatom
-
vadkörte
addikt
válasz
Petrónius #32531 üzenetére
Mintpl.?
Én inkább jegelném, mivel lehet, hogy valami használja/használhatja őket. Ha jegelés és restrt után a telefon rendben működik, akkor minden OK, ekkor lehet esetleg törölni.
Futottam már bele meggondolatlan eltávolítás után teljes reinstallbaazóta óvatosabb vagyok.
-
vadkörte
addikt
Sajnos nemigen van publikálva a dolog és nem is egyértelmű. A ColorNote-ot és a Google Keep-et javaslom én is. A Keep mélyebben integrálódik a Google "ökoszisztémába" - a hideg ver ki már a szótól is - a ColorNote kicsit puritánabb felületű, de tudású app. Évek óta használom mindegyiket
-
vadkörte
addikt
Régebben, valamelyik EU.dev csinált nálam ilyet, hogy random restartolt. Néha az egész system-et újraindította, néha csak a launcher-t. Nem volt beragaró pwr, nem melegedett, nem merült jobban. Bár annak az épp aktuális ROM-nak voltak egyéb hülységei is. A következő build megoldotta a problémát.
-
vadkörte
addikt
Májusi cdDroid.
Az áprilisi ROM újabban érdekes dolgokat produkált, módosítatlan FW/kernel, Nova 6.1.6 beta launcher-rel változatos fagyásokkal "örvendeztetett" meg. A TC képes volt másolás közben olyan mértékben fagyni, hogy csak a power folyamatos nyomásával sikerült életet lehelni a telefonba, de előfordult más app-pal is. A TiBu 1,8Gb-os update.zip-jét már nem volt képes átmásolni az SD-re, 3-4x fagyott bele. (a kártya jó)
A februárival alapvetően nem volt problélmám, a márciusit kihagytam. Így némi hezitálással, de feltettem a májusit, előtte teljesen legyalultam a telefont (wipe data, system, art/dalvik, cache, internal storage). Eddig, lekopogom - kopp, kopp, kopp - kellemes. Igaz még nincs egy napos. A TiBu-t megvettem, így a belakás kicsit tempósabban ment. Gyors, pörgős, nincs akadozás, legalábbis olyan ami zavarna.
A ma reggeli ébresztéssel sem volt problémám, pontosan a megadott időben csörgött a telefon a beállított egyedi - caroll of the bells - hangon és rezgett a karperecem (a telefontól függetlenül)Az eddigi egyetlen nálam visszatérő "hiba", a Google Fotók app fc-za, de törlés/újratelepítés után már működik rendesen.
-
vadkörte
addikt
Miben jobb/rosszabb/másabb, mint a crDroid?
A korábbi "nyűgjeimre":
A GPS anomália megoldódni látszik. 4-5x A-GPS adatok frissítése, valamint a saját modifikációjú gps.conf állomány sikeresen levitte a fix idejét 5-15 min-ről 5-15 sec-ra, a 20-50m-es pontosságot meg 2-5m-re.
Néha tapasztaltam rejtélyes lagg-okat, pl. többszöri repülőmód<>rádiómód váltás után és csak több restart oldotta meg. Előfordult, hogy bejövő hívásnál a tárcsázó app nem indult el. Redőnyből fel tudtam venni, de akadt olya eset is, hogy egy app 15-30s késedelemmem indult és percekig nem reagált semmire. Néhány restart után elmúlt, de meglepődtem rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Revolut
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mini-ITX
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest