- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
[link] rom ,van dev meg stable is
[link] miflashIndítsd el a MiFlasht.
FASTBOOT módban csatlakoztasd a telefont a gépre hátsó USB-re. (Győződj meg róla, hogy a MiFlash felismeri a telefont (COM10, COM bármi lehet)
Browse gombra kattintva tallózd be a letöltött és kicsomagolt fastboot Rom mappáját. Fontos, hogy a teljes mappa legyen betallózva, ne csak az images. Ezután Refresh. Itt megváltozhat a telefon elnevezése a Device fül alatt, ezzel ne foglalkozz
Alul jelöld be, hogy Flash all -LOCK
Kattints a Flashre, végigmegy, újraindul (akár 15-50 perc is lehet). Kész.
Ha magától nem indul újra, akkor hangerő fel+le+bekapcs gombokat nyomd sokáig, és el fog indulni a boot -
-
-
-
aytukabozs
addikt
+1,
bár én eleve úgy vettem hogy megy rá a LOS,
az már az előd redmi pro alatt kiderült,
hogy nem szeretjük egymás én és a miuiMost mondhatjuk hogy egy jól beállított miui teljesen felhasználóbarát,
és csak 1* kell az elején jól beállítani,
de mi van ha az 50 éves női tulaj kap egy tippet a barátnőitől, hogy "fú ez egy tök jó app, figyeli a piac árait és megmondja hol a legolcsóbb a marhanyak, és küld róla értesítést is",
ő meg felteszi és csak azt látja hogy ő meg nem kap értesítéseket... -
-
-
-
Pakliman
tag
Bár nem a wifi sebességről volt szó, de szerintem azért elgondolkodtató.
Ma reggel készült, kb fél perces eltéréssel, ugyanazon a helyen állva, kb. másfél méterre a routertől (250Mbites internet előfizetés, kábelen simán jön az 1 giga, kipróbáltam)
Jiayu S3:
XRN4G 3/32:Ez gáz (ja, a XRN4 nincs rootolva, "gyári" állapot)
Páromnak ugyanez a telója ugyanezt produkálja. -
micafighter
nagyúr
A gyártó honlapján128GB-t irnak, de nem lepődnék meg nagyon ha menne 256-al is.
-
DrTropex
csendes tag
Vagy még a spemall volt a rögzítettben. Ott vannak tapasztalatok? Az eddigieket köszönöm.
Sajnos számít az a kis felár. Az a baj hogy az előző telefonomat (Lg G3) előfizetésre vettem, és még a 2 év nem telt le, de már meg adta magát. Így kizárt hogy még egyszer én drága telefont vegyek, anno mikor ezt vettem is a Note 3-al szemeztem, csak ez kifutó széria lett, és 50 ezerért hozzá jutottam 90 helyett. Így olcsóbb lett mint a Note 3 így az Lg nyert.
-
kelly416
veterán
Igen, cserébe ott volt például a Samsung Wave, a Motorola Razr I, amik annak idején sem tűntek ki a tömegből elméletileg, mégis most is megállnák a helyüket, pedig nem is 2015-ösök, azok már akkor is öregeknek számítottak.
A Note 4 képei meg ideális fényviszonyok között nagyon jók, csak én gyári appal még hdr-rel sem tudok értékelhető képet csinálni, vagy beég a világos, vagy a sötét rettenetesen sötét. Viszont pl. az open camera simán jó képeket csinál. Fény mellett. -
-
Csak óvatosan a 930-al majd ha oda kerülne a sor. Sok típus hibája van. Nekem is volt, ha érdekel akkor PM-ben szívesen segítek.
Ha biztosra szeretnél menni, akkor inkább 640Xl meglepően jó kamera és mikrofonnal van felvértezve. És még olcsóbban lehet a tiéd. Mint amellett navigációs téren is gyorsabb.De hogy on is legyek, több mint öt év Windows Phone után megrendeltem én is egy ilyen készüléket. Nem csak a kütyü de a droid világát is újra meg kell szoknom. Biztosan lesz pár kérdésem,addig míg nem kézbesítik olvasgatom a topicot.
-
Headless
őstag
Ez inkább azért furcsa neked, mert a miuihoz szoktál ami alapvetően nem ébreszti fel semmiért sem a készüléket, ellenben az rr igen.. Próbáld meg esetleg az rr saját kernelét, amúgy spectrumban próbáld ki a battery savert az egy kicsit finomabban váltogatja a frekvenciákat.
-
regener
veterán
Annyira nincs kedvem romot cserélni
Van ez a Delayed Lock nevű app ami tudja a BT, WIFI és a GPS feloldást is, de az meg azt írja hogy nem kompatibilis az eszközzel...
-
-
Melorin
addikt
Az összefoglalóban van ez a módszer:
"9.:Menj vissza a kezdőoldalra, nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, majd nyomd meg a Home gombot (A 3 gomb közül a középső lent )
10.: Az engedélyezendő alkalmazásra helyezd rá az ujjad, és egy határozott mozdulattal húzd el lefelé. Ekkor egy lakat fog megjelenni az ikonján, innentől kezdve nem törlődik a memóriából"Így újra elolvasva Szerintem rosszul van írva, a bal gombot kell megnyomni nem a középsőt.
-
KamuMazsola
őstag
Persze, ebben igazad van, de a hardware korlátaihoz képest - gombostűfejnyi lyuk és néhány négyzetmilliméternyi érzékelő - ez igenis jó. Ne hasonlítsuk egy milc, vagy dslr géphez. Azokban aps-c, vagy full frame érzékelő van és méretes optika, valamint gyenge fényviszonyok közt azok sem tökéletesek.
Meg azért láttam már telefontól rosszabb képet is, mint amit ezzel lehet csinálni. -
-
johnsmithnex
tag
1 hétig szenvedtem én is, de utána jártam külföldi fórumokon és ami nekem bevált az a következő:
PC-n:
Win10
Start-Gépház-Hálózat és internet-Proxy:kézi proxy beállításide be kell írni egy kínai proxy címét amit a következő oldalon találtok:
[link]majd rányomni a mentésre
így kell elindítani a kód kérési folyamatot
én a kódot nem kaptam még meg, de 2 napra rá már engedélyezte a program és ki is van már nyitva a bootloader
-
Nem megmagyarázni akarom, de olyat láttam már ebben a témában ami nem logikus, hidd el. Láttam már olyat is, hogy leáll random módon a VGA ventije, el akartam adni hibásnak, de egy win7 reinstall megoldotta.
Láttam olyat, hogy bámit csatlakozott az adott routerhez ment, kivétel egy éveken át működő asztali gépet, logikus, hogy a gép a rossz és nem, a router végóráit jelezte, úgy, hogy kapott előtte resetet, szoftvert és mindent. Végül a router lett a ludas. Szóval logika nem mindig van. -
Nestor16
senior tag
Rendben, köszi akkor ezért nem nagyon találtam róla infót a neten, bár nem értem pontosan hogy is működik. Ezt a blog írást találtam erről. NFC tageket árulnak tucatjával, azt tok mögé be lehetne tenni, ott nincs árnyékolás. A telefonnal is NFC-n keresztül kommunikálna elméletben vagy hogy van ez? Egy kicsit részletesebben elmagyaráznád kérlek, hogy miért nem valósítható meg?
-
crok
Topikgazda
Most csináltam egy olyan kört amit leírtál, számomra ismeretlen az újratöltés mint probléma. Én sima 8.5-öt használok most, csak twrp+root van pluszban. Ami releváns lehet az a dev.options-ben a mem optimization ki van kapcsolva (nincs zRAM, nincs swap..), background process limit=standard és (természetesen) a don't keep activities ki van kapcsolva. "Lakatolva" nincs semmi. A Battery & performance > manage apps battery usage is MIUI recommended-re van állítva minden app-ra. De pl. én használok AdAware-t is, ami miatt meglegetősen sok reklám kimarad az életemből. Még így is 50+% az akku 5 óra SoT mellett (ebből 2.5 óra VLC video, többi vegyesen ide írás meg email meg FB meg Messenger meg AliExpress Dispute írás.. meg Soccer Stars) és míg pötyögök is váltogatok meg lapozgatok az appok közt és minden pöcc-röff, nincs lag, nincs "újratöltődés".. semmi. A recent apps szerint 807MB free van, Chrome 3 tabbal nyitva (Origo, ez a fórum desktop nézetben meg egy kínai kajálda étlapja..), Messenger + FB app, Settings > battery > power > battery usage nyitva, Index app, AliExpress app, Google Play (mert épp volt pár app ami frissített) és odavisszakeresztbe' lehet váltogatni bármit bárhova, semmi gond vagy akadás.
-
ZoleeWolf
tag
Csak csatlakozni tudok, elég rosszul sikerült ez a 8.5-ös verzió.
Én kényszerből most váltottam Lenovo-ról (nem bírta a Lenovo a sörben úszkálást), ezt tudtam hirtelen venni, és amikor bekapcsoltam egyből jött is a frissítés, de ilyen nem kellet volna...
Akadozik időnként, rossz hangkezelés (a bluetooth fülesemben alig értem mit mondanak olyan torz a hang),
acalendar progi értesítése nem meg (minden engedélyt beállítottam), ha rámegyek az értesítés tesztelésére akkor leáll, stb, nem sorolom tovább. A lenovonál nem voltak ilyen gondok pedig arra nem is volt hivatalos 7-es droid, hanem én raktam rá az RR romot, és jó volt.
Remélem lesz hamarosan javítás, mert ez így nem mondom, hogy használhatatlan, de egyenlőre vissza sírom a régi telóm
Vagy felküzdöm erre is az RR romot... -
wzol
tag
Én már 9-en vagyok, így nem tudom megnézni, de volt egy energiatakarékos/teljesítmény kapcsolóféle az akkumulátor vagy a biztonságon belül - tehát nem a beállításokban, hanem az egyik gyári appon belül: ott lehetett olyat állítani, hogy teljesítménycentrikus.
A 9-es ezen a helyen (Biztonság - Akkumulátor) már kerek-perec írja, hogy például akkumulátorkímélő, illetve "akkumulátor probléma javítása": "Alkalmazások leállítása ha a telefon zárolva van".
Amúgy a Chrome bevezette a tab discarding funkciót, ami PC-n is tapasztalható, az is lehet, hogy egyszerűen ez a feature okozza a gondot nálad - idézet a fenti linkről: If you use Android or ChromeOS, you may know that (similar to the tab discarding experiment covered in this post) we kill background tabs aggressively in order to ensure memory usage is low. The issue with the way we tackle this was that your tab would lose *all* of its state.
Van a bejegyzés alatt jópár komment, lehet hogy van mobilra is valami flag amivel ez kiüthető.
-
Simba86
senior tag
Szerintem tévedsz.
az AC nem a GH-et dönti el, hanem a max sebességet... g-s wifi max 20 Mbitet tud ténylegesen, az N-es asszem 80-90 Mbitig, míg az AC annál többet is...
(ha tévedek, akkor elnézést!)
-
Melorin
addikt
Az is érdekes ám, hogy MIUI alatt elvileg nincs Google Smart Lock, mégis este felugrott, hogy látja, sokat tartózkodok egy bizonyos helyen (otthon) és ha szeretném ezen a helyen nem fogja kérni a feloldókódot. Beleegyeztem de hiába, mert ugyanúgy fel kell oldani a telót. Aztán próbáltam rákeresni a 'megbízható helyek're de nincs ilyen menüpont a telefonon.
Már alig várom, hogy fel tudjam nyitni a telefont, és egyből repül ki az ablakon a MIUI -
outdoor
aktív tag
Köszi!
Az akku cserélhető? Tudom, hogy jó.
A Gorilla glass hiányában mivel védhető a készülék, és legfőképpen a kijelző? Az eddigi telefonjaimat kimondottan gyakran ejtettem le, kemény felületre is. Egy ripityára tört. Egy butatelóra ráléptünk vasalt cipővel. A kijelző bánta, de csak a fele.
Kinslinoo: mi a mido, global?
-
micafighter
nagyúr
Nálam gyári 8.5ön müködik a Smart Lock ahogy kell. Én a Mi Fit alkalmazásból állítottam be. Képernyő feloldáshoz beállitottam a dupla koppintást a telefon beállitásaiban, de mivel ujjlenyomat/kód is be van állítva, igy csak a zárképernyő jön fel dupla koppra alap esetben. Viszont ha közel van a karkötő, akkor smartlock miatt duplakopp után el kell húznom és nem kér kódot.
-
Fix. Külön van a 2.4-es, aztán meg ott van, hogy az 5-ös hatótávja rendkívül kicsi, azaz pár fal és ajtó és off, még a 2.4-esen az utcán is megy. Bár hozzá kell tennem ez Xiaomi router.
Ahol most vagyok ott a noti is és a telefon is 5-ösön ül. Annyira fix, hogy otthon 5-ösön ül, hogy oda is írja a hálózat neve mellé.
De beletetted a bogarat a fülembe, hazaérek és meglesem, most otthon offba van a cucc, de a xiaomis app szerint valóban 5-ösön.[link]
Device info szerint is 5G -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest