- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
Holnap mennek nyaralni és most nézem, hogy se a Waze, se a Google Maps nem talál GPS jelet... Múlt héten frissült a teló 8.5 stable (Android 7-re). Úgy látom másnak is van ezzel gondja. Valaki talált már rá megoldást?
Köszönöm!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
zeon.hu
nagyúr
Alkalmazás topikban kérdeztem, de hátha tudja a teló alapból:
2 sim kártya adatforgalmát tudja külön-külön mérni?#?*@&!
-
-
tomaszka88
aktív tag
Üdv!
Szeretném tudni melyik az a mocskos állat, aki lehallgatja figyeli a készülékemet ? Hogyan tudnék utána járni,hogy valaki figyeli ? Lehet, hogy kém program van rajta ? ? Történt olyan, hogy hívtak, és nem foglaltak jelzett, illetve furcsa nyelveken beszélő emberek voltak a vonalban.. Kínai-Arab nyelven..
Ti mit tudtok erről ?
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
Huawei P8 Lite-ot terveznék cserélni erre a telefonra. Nagyon tetszik a review-ek alapján és úgy gondoltam, hogy rápróbálok, viszont lenne pár kérdésem, amire hátha tudtok választ adni:
- szerintetek P8 Lite után jó lenne ez a telefon?
- esetleg a gyorsaságára szokott panasz lenni?
- stock android-ot érdemes telepíteni? erre akkor gondolnék, ha lassú MIUI-val
Köszönöm szépen!
Üdv,
z -
Theory66
aktív tag
válasz micafighter #8691 üzenetére
Nem vészesen csúszik, csak arra akartam kilyukadni hogy a tapintásához képest csúszós, annyit tud kb mint egy átlag tok. Lehet venni gumis felületűt, nekem Z1C-n volt strapa tok ami gumis volt merevítéssel, de az úgy is néz ki, meg nem győztem pucolni. Ez nem gyűjt ujjlenyomatot körbe fogja a telót, ráfogja az üveget a kijelzőre, és nem látszik meg rajta hogy 3x leesett. Így már talán kicsit más a leányzó fekvése.
-
vadkörte
addikt
válasz micafighter #8685 üzenetére
Nem a feloldó kódot nem kaptam meg, hanem az ellenőrző kódot. Ezt végül egy 3. telefonszámmal sikerült megszerezni (ezúton is hálásan köszönöm kedves édesapámnak )
2014 január óta MIUI-t használok. Azóta van MiAccount-om és az adott telefon is meg a szám is hozzá volt rendelve.
Egyébként ~30 perccel a sikeres ellenőrzőkód szerzés után próbaképp ránéztem az MiUnlock-kal és láss csodát megkaptam az engedélyt.
Az unlock-ot holozis_HUN leírása alapján kb. 1 pers alatt elvégeztem, a TWRP van még vissza, de a céges gép valamiért nem látja fastboot módban a telefont. (lehet akár cable error is, egy vacak önfelcsévélő USB kábelt használok "utikábelnek" a célnak megfelel)
Az MiPCSuite sem hajlandó csatlakozni hozzá, otthon probléma nélkül kezeli a Redmi 1S-t is meg a Note 4-et is. Majd befejezem otthon. Mindenképp maradok MIUI-n, a két zip-et ugye TWRP-ből kell telepíteni? (lazyflasher és a Magsik)A leírásod viszont minednképp hasznosnak érzem és szerintem se lenne haszontalan betenni az összefoglalóba.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
trebrona
nagyúr
válasz micafighter #8691 üzenetére
Egyébként van elég részletes magyar leírás is:[link]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
micafighter
nagyúr
A Te útbaigazításod alapján sikerült végigcsinálni Kb ezt a 3 leirást követtem párhuzamosan
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/how-to/bootloader-unlock-variants-to-read-t3565459
https://devs-lab.com/root-xiaomi-redmi-note-4-unlock-bootloader-install-twrp.html
http://en.miui.com/thread-565784-1-1.html
(#8653) Theory66 nem néz ki rosszul az a beledugós, csak elég csúszósnak tünik, ha pedig a telefon sérülésének az esélyeit úgy tudom csökkenteni, hogy az elejtésének az esélyeit pedig növelem (tokban van, csak csúszós a tok), annak nem sok értelmét látom
(#8689) trebrona: próbáltam elég sokszor az engedélykérést és mindig valami hibát dobott ki, akkor fogadták el végre mikor a fentebbi listán minden megvolt Elképzelhető hogy 1-2 lépés nem szükséges, nekem igy sikerült engedélyt kapni.
(#8690) outdoor akkor elég sok telefonra nincs a te szemszögedből, mert elég sok telefon használ 2.5D vagy hasonló üveget
[ Szerkesztve ]
-
outdoor
aktív tag
Inkább a van vagy nincs szemszögéből ellenőrzök. Mivel mindegyikre kivétel nélkül panaszkodnak, és egy sem illeszkedik, ezért a nincs győzött.
Kelly416: Köszi. Még a pixelméret is ugyanaz. A kijelző ott azonos méretben nagyobb felbontású, gorilla glassal védett. Itt viszont újabb a rendszer, nagyobb az akku.
[ Szerkesztve ]
A proper digital assistant could be my best friend
-
trebrona
nagyúr
Ellenőrző kódot bármilyen számra lehet kérni, nem kell a fiókhoz rendeltnek lennie.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
crok
Topikgazda
Ez a leírásod mehet is az összefoglalóba szerintem..
-
micafighter
nagyúr
válasz vadkörte #8678 üzenetére
Szerintem nem fognak akármilyen telefonszámra neked kódot küldeni, ezért nem kapsz sms-t, tehát ez nálad a gond. A telefonszámodnak a mi fiókhoz kell lennie társítva, ebbe a fiókba be is kell lépni telefonon a Mi Account applikációban. Ha a fiókodhoz van társítva a telefonszám, és ebbe a fiókba be vagy lépve telefonon, még a fejlesztői lehetőségekben is van egy lehetőség, Mi Unlock status alatt, hogy "Add Account and device". Ha ezek megvannak, utána a mi fiók funkciói közül aktiválni kell a "locate service" lehetőséget, utána lépj be a fiókodba, első körbe meg kell adni egy becenevet. Ha ezek megvannak, akkor telefonra rakd fel a Hola VPN és biztos ami biztos Fake GPS location - Hola
app-okat. Ezek ingyenes appok, állits be mindkettőn helynek Kínát, ezekre azért van szükség, mert nekem és sokaknak csak VPNen keresztül fogadták el a kérelmet. Ha megvan a kérelem ezeket le lehet majd törölni.Ha megy a két hola alkalmazás kinai cimmel, akkor menj telefonon a http://www.miui.com/unlock/index_en.html-re, és küld el a kérelmet. Névhez a fentebbi mi fiókodnál megadott becenévhez hasonlo legyen, nem kell tulbonyolitani, ha becenévnél mondjuk Istvan345 van, ide beirod hogy Istvan és kész. Telefonszámnál pedig azt add meg, ami a fiókodhoz lett párositva. A szöveghez irj pár mondatot angolul, majd lehet küldeni. Nekem az első SMS megjött hamar, utána azt a kódot beirod, akkor ennek kell jönnie:
Ha ezt látod akkor már a célegyenesben vagy, azt jelenti hogy megkapták a kérelmed és most jól felülvizsgálják hogy megadják-e neked, nem kell mást csinálni csak hagyd a telefonon futni a két hola app-ot, jönni fog még egy SMS, nekem kb fél óra telt csak el és jött is, amiben az volt hogy elfogadták a kérelmet. Ez után gépről töltsd le a legfrissebb Mi Unlockot: http://en.miui.com/unlock/download_en.html
A Mi Unlock exe-t érdemes rendszergazdaként futtatni, és előtte minden virusirtót és más háttérben futó alkalmazást leállítani a gépen. Nekem nem szokott ugatni a virusirtóm, de erre most mégis harapott, ugyhogy csak ugy tudtam a Mi Unlock-ot futtani, hogy bezártam.
Innen már mennie kell
(#8503) vadkörte ezt amugy azért irta ki neked, mert nincs még engedélyed, ez csak ennyit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Simba86
senior tag
válasz outdoor #8680 üzenetére
mi lenne, ha használnád végre azt a kib. keresőt és látnád a képeket is a full cover fóliáról, hogy milyen a telón????
igen, mostmár így fejezem ki magam, mert eszméletlen dühítő, hogy többen veszik a fáradságot és töltik fel a képeket, és te és a hozzád hasonlók meg b.nak használni a keresőt...
elnézést kérek a kirohanásért
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
littlelion21
addikt
válasz csattila01 #7778 üzenetére
Ez ma nálam is előjött. Ugyanúgy Timely, ugyanúgy akkor kezdett ébreszteni ahogy beléptem az app-ba.
-
vadkörte
addikt
válasz aprilis1 #8674 üzenetére
Neked Global-od van, a tok, viszont ránézésre nagyon nem az. Reklamáld meg!
Más.
A t&@>#m televan már a Xiaomi bootloder zárásával. Elhiszem, hogy ezzel nekünk felhasználóknak akarnak jót (nem olyan egyszerű kókányolt webshopos ROM-okat feltenni) de az már kicsit túlzás, hogy lassan 5. napja nem tudom megkérni az a k****a engedélyt a nyitásra!
Olyan Isten nincs, hogy megkapjam az az szájbatekert visszaigazoló kódot, pedig már 2 másik telefonszámra is megkértem.
Késő éjjel kaptam egy kódot, pár másodperc alatt - de azt meg nem fogadta el, mondván az adott IP-ről már túl sok kérés érkezett. Tehetek én róla b+, hogy a voda NAT--ot IP-ket oszt ki??? A munkahelyemről szintén hiába kértem többszöt is az engedélyt, egyik számra sem érkezett semmi!!!Hogy rohadna rá a műanyag lakat arra a görényre, aki ezt a baromságot kitalálta!
Üdv. V. Körte
-
Janusz001
őstag
Aptx támogatás van benne?
-
Simba86
senior tag
válasz aprilis1 #8674 üzenetére
szerintem olvass összefoglalót úgy, hogy meg is értsd
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
regener
veterán
válasz outdoor #8666 üzenetére
Ezt fusd át, főleg a végén a GYIK-et.
-
Theory66
aktív tag
válasz egykettő #8668 üzenetére
Vékony mind a kettő anyaga, de az előlap leszedős ilyen tejfölös pohár műanyag kb, aminek meg a tetejét és az alját lehet leszedni azon érezni hogy sűrű anyagból van, és kicsit gumis tapintása is van(ettől függetlenül kicsit csúszós, de határozottan jobb mint tok nélkül ), jó érzés fogni. Nem lesz tőle batár a telefon.
-
Azt mondjátok már meg, ha memória, hogy a "force closed" verzióval bezárt appok miért maradnak végül a háttérben? Én jellemzően így zárok be mindent, a home gomb hosszú lenyomásával.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
outdoor
aktív tag
válasz Tailor21 #8654 üzenetére
Az üveget valamelyik tokkal együtt kaptad? Érdemes rá külön üveget venni?
Az oldal a Note 4 Pro-val azonos tokot ajánl a Note 4 global változathoz. Vajon ez nem tévedés?
Esetleg van egyértelmű paramétere a B20 Note 4-nek, hogy miyen üvegre van szükség, például ha ebay-ről rendelek?
-
egykettő
aktív tag
-
Archttila
veterán
Igen, azt használok. Mindegy akkor erre valami megoldást keresek mert ez így rettentően idegesítő.
Viszont minden más tökéletesen működik és valami hihetetlen villámgyors a rendszer a testre szabhatóság pedig határtalan...szerk.: figyelmetlen voltam, én állíttattam el
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
vadkörte
addikt
Pont olyan, mint az akkuoptimalizáló. Egy ideig Galaxy Ace-en használtam (~2 hét) Ki nem találod mi zabálta legjobban az akkut...
Gyerekek, ha a "híresen szar memóriakezelésű" MIUI a MIUI 8 felülettel az 1GB-os Redmi 1S-en flottul megy - azért ez sem haragszik meg, ha havonta legalább 1x újraindítják - akkor a 3GB-on vajon miért ne tenné? A RAM azért van, hogy használják!
Üdv. V. Körte
-
crok
Topikgazda
Így van, ez nem Windows.. a már memóriában levő adathoz gyorsabb a hozzáférés, nem kell betölteni. És nem, a memóriában cache-elve tartás nem jelent jelentős CPU load-ot, nem eszi meg az akkut, az ilyen appok egyszerűen kamuk.. ha kilövetsz vele appokat aztán a rendszer visszatölteti mert amúgy szüksége van rá.. akkor mit is spórolt a felhasználó? Pont semmit.. pont 2x több meló, mert be kellett zárni, memóriát felszabadítani, aztán visszatölteni.. A RAM azért van hogy használjuk, ki van fizetve ( :
[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
válasz lovas93 #8658 üzenetére
Az android memóriahasználatának egyik lényege, hogy HASZNÁLJA a memóriát. Gyorsítótáraz pl. Taskváltásnál, appindításnál ezért lesz gyors. Az üres memória szart sem ér. Ha majd nagyon megtelik, a rendszer tudni fogja, hogyan szabadítson fel helyet.
a 2. kérdésedre passzolok. -
lovas93
tag
Sziasztok! Olyan apró hibákat vettem észre a telefonomnál, hogy a kezdeti 1,5-1,6 GB szabad ram helyett már csak 1,2-1,4 szokott lenni ha mindent bezárok. Próbáltam az alkalmazás adatokat törölni, futó alkalmazásokat bezárogatni, gyorsítótárakat törölni, de akkor sem tudtam nagyon 1,4 fölé tornászni. Sok jelentősége gondolom nincs, de azért érdekes. A másik viszont elég zavaró tud lenni, mégpedig az, hogy az ujjlenyomat olvasó nem mindig villantja fel a kijelzőt is feloldáskor. Feloldja a zárat, de csak a gomb megnyomása esetén villan fel a már feloldott kijelző. Ezt ritkán csinálja, és egy újraindítás mindig megoldotta, de elég kellemetlen tud lenni, mikor váratlanul jelentkezik. Megoldásokat, javaslatokat mindkét probléma kapcsán szívesen fogadok. Köszi
-
Archttila
veterán
Srácok RR alatt hol tudom beállítani, hogy bejövő hívásnál automatikusan feloldja a képernyőzárat?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tailor21
csendes tag
válasz andrewch #8640 üzenetére
[link]
Itt vettem.A kitöltő folyadék szilikon olaj! Ha van a környéketeken traktor bolt, vagy hasonló műszaki bolt pár száz ft.
Talán a GPS problémám megoldódott. Vagy a Sygic appnak köszönhetem, vagy mert szigorú korlátozás volt.
A GPS progikat a miui akkukímélő kezelte és 1 perc alvó módban volt +1 perc automatikus tisztítás. -
Theory66
aktív tag
Megjött a 2.360° tok, nem ajánlom, sz@r vékony anyagból van és az üveg is 0 amit küldenek mellé, viszont a beledugós 360° melegen tudom ajánlani. 2x-3x esett le mióta nálam van zseb magasságból, karc nincs a tokon. Az üveg sajnos nem full cover amit adnak mellé, ajánlott ezt külön rendelni hozzá. 1 pici rés van a tok és a full cover közt a kijelző szélénél, de egyáltalán nem koszosodik. Rendelek is még egy színeset fizu után a fekete mellé
-
regener
veterán
Magisk modulba lehet parancsot rakni?
Például "disable alkalmazásnév" -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Foglalkoztok ebben a topicban Note 4X kèszülékkel?
-
KunZi
csendes tag
7.8.18-as dev verzión másnál is jelenztkezik, hogy Néma üzemódban van értesítési hangja a Hangouts-nak? Valamint, hogy beállítottam, hogy 23:00-tól álljon ne zavarj módba a teló, de csak néma üzembe rakja. Nem nagy bugok, bár a hangouts-os kicsit zavaró. Úgy érzem még ez az új összevont Slient/DND mód nem forrt ki igazán.
-
törölt tag
Sizasztok!
Tegnap megérkezett a Note 4-em Melyik üvegfólia és tok az ajánlott rá? A B20-as verzióra másmilyen kell?
A vaku nektek is erősen sárgás?
[ Szerkesztve ]
-
andrewch
újonc
válasz micafighter #8641 üzenetére
Köszi az infót!
Valahogy nem bízok benne teljesen. Van tapasztalatotok ezekkel az anyagokkal?
-
Departed
őstag
Nálatok megjegyzi a fülhallgató beállítást? Xiaomi fülhallgatóra szoktam állítani de újraindításkor kikapcsolódik a "Mi zene javítás".
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
regener
veterán
válasz trebrona #8644 üzenetére
Tényleg, retard lettem, az csak a hálózat hiánya xD
MIUI 9 Global Beta ROM 7.8.24 Changelog
Apps - A new name and a new icon for Mi Picks (India Only)
Important Bug Fixes:
System
- In previous version, only Mi TV/Mi Box could be added/shown on Mi Remote app after the update. This issue is now fixed.Lockscreen, Status Bar, Notification Bar
- In previous version, the Wallpaper Carousel couldn't load online resources (a Play Store update was required). This issue is now fixed.Full changelog will be posted on Friday as usual.
-
andrewch
újonc
válasz Tailor21 #8467 üzenetére
Szia!
Akkor ha jól értelmezte az előző postot, akkor a telefonodon most a sárga dobozos üvegfólia van.
A képeken úgy tűnik, hogy megfelelően tapad mindenhol, nincs a szélein sem zavaró "légbuborék sáv". (Jól látom, vagy csak a kép csalóka?)Én vettem egy xpro tempered glass-t, de az nagyon nem jó. Tapadni tapad, de körbe 4mm-es légbuborék sáv van, ami nagyon ronda.
Pontosan milyen fajta az a sárga? Hol vetted? Lehet megpróbálnám én is, ha mered javasolni.
Előre is Köszönöm a segítségedet!
Üdv,
András -
micafighter
nagyúr
válasz outdoor #8630 üzenetére
LG-t én biztos nem vennék. Tönkrement a családban egy G3 meg egy G4 is, gyártási hiba volt az alaplappal amit gariba ingyen cseréltek mert elég nagy port kavart, csak nekem később romlott el így azt mondták 50rugo a javítás Én is megcsinálnám mert az alaplap csere nem olyan bonyolult de így se jönne ki 35rugónál olcsóbban (anyagköltség).
[ Szerkesztve ]
-
-
[link]
Na így átjön a teljes net, bár a 10 mega sem osztana szorozna böngészés közben.Szerk: ennek közelében sem vagyok, 100-20 között. Én nem tudom ti mit nem csináltok vele. A 3 pro kicsivel rosszabb volt. Chrome, insta néha, fb neha, kb ennyit csinálok és nem fut semmi extra a háttérben.
Jófogás egyebek néha, mail. Viber meló miatt, kb nulla hívás.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Archttila
veterán
Nos egyetlen apró kis probléma azért lenne az RR-el!
Vagy ennyire vak lennék?
Vagy ennyire vak lennék?
Miért nem lehet beállítani, hogy csak a SIM-röl szedje a kontaktokat és minden mást mellőzzön?[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
Pont nemrég dicsértem a telót, erre elrontották a GPSem az utsó frissítéssel.
Nekem is hasonló a jelenség mint Tailor21-nek. Mi a baj a Google Maps-al? csak az előnyeit tudom, hogy ingyen van, nem kell frissíteni a térképeket, poikat stb. és mutatja a forgalmi infókat. Mindig Maps-et használok vagy Waze-t. Eddig a frissítésig nem volt vele semmi baj.
Próbáltam a te fixed, de nálam sem működik, Google Maps közbe mindig azt írja "Searching for GPS", ránézésre ezt a miui üzeni nem a maps.
Most keresgélek hogy a factory ressett segít-e vagy vissza kell tennem rá a régi romot.Azt hiszem itt sem úszom meg a mókolást, ha lenne custom recovery mentlsem legalább vissza állhatnék a stabil jólműködőre.
-
Simba86
senior tag
válasz Kolondrum #8629 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
outdoor
aktív tag
Szerintetek LG G4-et érdemes venni használtan, vagy Xiaomi Note 4-et újonnan?
Az ár azonos lenne a 3/32gb esetében, mely megegyezik az LG G4-gyel.
Hol érdemes 4/64 verziót venni? A tárhely, ram, wifi miatt vennék globált. B20 is jól jön.
-
Gloob
addikt
Kipróbáltam, leválasztottam a Lenovo HW01-et, majd újra párosítottam. Azonnal feljött a SmartLock. Elfogadtam megbízható eszközként, de hiába. Nem oldja fel. Mondjuk nekem nem kell, így nem is zavar.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
oris
aktív tag
Megérkezett a szürke 3/32 az Eustock-tól. Szoknom kell még a MIUI-t. Ma este lesz elfoglaltság, úgy érzem :-D
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
Simba86
senior tag
Szerintem tévedsz.
az AC nem a GH-et dönti el, hanem a max sebességet... g-s wifi max 20 Mbitet tud ténylegesen, az N-es asszem 80-90 Mbitig, míg az AC annál többet is...
(ha tévedek, akkor elnézést!)
[ Szerkesztve ]
-
nemkufar
tag
Tailor21-nek írtam ezt elnézést!
A készülék a helymeghatározás 4 opciója közül az "energiatakarékos módban" van alapból - szerintem és át kell állítani a "nagyon pontos helymeghatározás..." módra.
Éppen szombaton teszteltem - a frissített (nougat+miui 8.5...) telefonom navigálásait Zalából Badacsonyra menet.
Mondjuk a 2 traffipax "vadász" app sz.rt sem ért, de lehet ott is valamit nem állítottam jól be a mobilon (?).
Laikus, 58 éves "fogyasztó" vagyok, én is a netről tanulom fokozatosan... 😜[ Szerkesztve ]
Több nap van mint kolbász, ám kevesebb mint felhő. (saját idézet) ;-P
-
Melorin
addikt
Az is érdekes ám, hogy MIUI alatt elvileg nincs Google Smart Lock, mégis este felugrott, hogy látja, sokat tartózkodok egy bizonyos helyen (otthon) és ha szeretném ezen a helyen nem fogja kérni a feloldókódot. Beleegyeztem de hiába, mert ugyanúgy fel kell oldani a telót. Aztán próbáltam rákeresni a 'megbízható helyek're de nincs ilyen menüpont a telefonon.
Már alig várom, hogy fel tudjam nyitni a telefont, és egyből repül ki az ablakon a MIUI[ Szerkesztve ]
-
Fulár
senior tag
Bízom benne,hogy a péntekre összekapják magukat a fiúk és az aktuális frissités majd több hibát fog kinyomlálni mint amit okozni fog.Már nyomtam még egy gyalut és újra raktam az Eu.dev.Romot,hogy tutitra kiszűrjem az user errort.Sok gond nincs is de attól már kezdek idegállapotba kerűlni,hogy random elkezdi nem látni a belső tárhely Obb mappa tartalmát és így jó sok appom összeszarja magát.Illetve ma első ízben fordult elő,hogy hívás közben a közelség érzékelő nem volt hajlandó vállalni a szolgálatot.Az tiszta sor,hogy egy főverzió váltás nem minden esetben indulhat zökkenőmentesen,pláne egy fejlesztői Rom esetében de mindezek ellenében bízom a mielőbbi hibajavításban.Mondom ezt úgy,hogy ez az első Xiaomim és vele az első Miuim is,de egyre inkább úgy érzem,hogy nem az utolsó!Innentől kezdve felőlem az Lg a Samsung stb stb...bekaphatja! Ja,azt majdnem elfelejtettem megkérdezni,hogy annak van bârmi gyakorlati haszna,hogy a Documents app minden újraindításnál magától letíltódik(már Miui 8 alatt is így volt)vagy ez is egy kijavításra váró hiba?Vagy Miui feature?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Tailor21 #8615 üzenetére
Nem próbálnál ki inkább valamit amit direkt erre fejlesztettek? 7 napig a Sygic ad neked hangnavigációt is, utána ugyan ingyen azt nem adja de térképet, tervezést, minden mást igen. Szerintem az vagy - ha anno letöltötted akkor - az iGO Szülinapp is jobb, mint a Google Maps..
-
Tailor21
csendes tag
Figyeltem az írásod
GPS test programmal belőttem +-5m OK.
Beállítottam az útvonalat. Google Maps-t használok.
Gondoltam, hogy majd sikerül magát ezen az úton bekalibrálni lesz rá 50 perce. Eleinte ugrált és Kb 10km szakaszon hibátlan is volt ezek után pedig GPS keresése...
Az ugrálást ne az úton értsétek hanem a térképen bárhol.
Nagyon bosszantó és a holnapi nap ezzel a telefonnal kell 600km megtennemHa nálatok jó akkor nálam lehet valami blokkolás a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Tailor21
csendes tag
válasz Kinsiinoo #8606 üzenetére
Köszi az infót már nem egyszer át olvastam.
egyébként ami engem érdekel legalábbis a visszatelepítéshez az ez: idézem!Miflash letöltés: [link]
Xiaomi USB driver: [link]
Fastboot romok letöltési linkjei:
Mindig automatikusan a hivatalosan támogatott legfrissebb romok töltődnek le, turkálással lehet hogy találni újabbat is, de ez a Xiaomi által biztosított global letöltés.
Ezen az oldalon keressük ki a listából, Redmi Note 4 Qualcomm Global vagy Redmi Note 4X Global néven: [link]
(A direkt link nem működik, a linkelt oldalról kell indítani a letöltést.)
Recovery/OTA rom letöltés, a global romot kell tölteni, nem a kínait: [link]Tovább? Én mint laikus mit csináljak?? Elvégre nem én tettem tönkre a telefonom bocs! És sajnos nem vagyok kocka sem.
https://logout.hu/bejegyzes/upo/redmi_note_4_b20_jegyzetek.html
Ha rootolnom kell és minden egyéb fity f**** meg kell csinálnom, hogy vissza kerüljön a 8.2 és a GPS Normálisan működjön az az úgy mint egy navigáció.
Akkor holnap inkább eladóvá teszem!
Kezd el menni a türelmem. Nekem ez az egész írás kínai!Se egy videót nem találok semmi! Az meg nekem nem buli hogy tudatlanul itt neki álok.
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
Beragadt pixel miatt cserélik a kijelzőt garanciálisan? Ha igen, hány db-tól, van valakinek tapasztalata?
sweetlou6.wordpress.com
-
Henker2
addikt
Használt már valaki 3D szemüveget a Note 4-gyel?
Van értelme:?
Most olcsón hozzá tudnék jutni egy Samsung Gear VR -hez.
Csak nem tudom működne-e veleXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Kinsiinoo
senior tag
Most minden újonnan érkezőnek kedvesen összefoglalva:
Összefoglalóban van minden leírás, link, kutyafüle![ Szerkesztve ]
Samsung S23 Ultra 12/512
-
Tailor21
csendes tag
(#8460) és (#8499)-re valaki??
Egy pontos leírást kérnék...
Letöltöm a ROM-ot betöltöm a miflash-be majd teszi a dolgát a telóval?Egyébként navigációként a gps-t ki az aki letesztelte rajtam kívül?
HAHÓÓÓ??
-
regener
veterán
válasz regener #8584 üzenetére
- Helyzet (konkrét példa, más alkalmazásnál is lehet ilyen):
Nem enged a Messenger a Galériából képet választani, csak a fájlkezeleőt és/vagy a kamera programokat listázza ki.- Megoldás:
Dokumentumok alkalmazás engedélyezése.
-- Hátrány:
Újraindítás után újból engedélyezni kell.Ami nekem most bevált a és nem kellett újból engedélyezni:
Apk Extractor-al kimented a saját Dokumentumok app verziódat, majd feltelepíted (kérdezi hogy frissíted-e és persze igent nyomsz) és újraindítod a telót.
Az alkalmazás még mostis tiltva van, viszont így már engedi a Galériát használni küldés/csatoláskor. -
outdoor
aktív tag
Köszi!
Az akku cserélhető? Tudom, hogy jó.
A Gorilla glass hiányában mivel védhető a készülék, és legfőképpen a kijelző? Az eddigi telefonjaimat kimondottan gyakran ejtettem le, kemény felületre is. Egy ripityára tört. Egy butatelóra ráléptünk vasalt cipővel. A kijelző bánta, de csak a fele.
Kinslinoo: mi a mido, global?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest