- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
trance89 #7174 üzenetére
Openwrt most hogy all ? Mukodik a mesh ? teljesitmenyben hol tart ? ugy tudom meg mindig hianyzik belole a hw offload. Asszem az jelen allas szerint soha nem lesz implementalva.
Ez az 1.1.19 fw alapvetoen mukodott es 3 ev alatt kb. 2-3 alkalommal inditottam ujra a routereket. Nem akarok ezzel kulonoskeppen foglalkozni, csak mukodjon es kesz.
Felolem futhat rajta a windoz is csak mukodjon es ne kelljen vele kinlodni/foglalkozni. -
Doky1988
senior tag
válasz
trance89 #7136 üzenetére
Egyébként azt mond meg nekem, hogy hogy lehet az, hogy kábelen lemérek szinte maxot, míg telefonon ugyanazzal a szolgáltatóval (ZNET Telekom Budapest) telefonon csak 200mbitet mérek. Ez mitől van?
Ez PC -n mérve:
Ez meg mobilon, kb 1 méterre se a routertől. (A telefon egy XIaomi 13T Pro, 1gbitet bőven kihajt WIFIn is, pesten Yettel szolgáltatóval 1200mbitet is mértem vele a Vácin)
Ez meg egy másik mérés 5 percel utánna, ugyanezen a telefonon csak most DIGI szolgáltatón mérve. Tehát ez azt jenti, hogy a gyári openwrt a vanilla is vígan kihajtja WIFIn is az 1gbitet szinte. Ez elég pozitív így.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #7117 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy azért a master az elmúlt hetekben átélt pár érdekességet. IPsec kliens nem fordul le napok óta, ergó aki frissít az utána nem tudja telepíteni. A sokak által használt ddns-scripts nem frissül normálisan, csak ha kézzel törlöm a konfigot és újra beállítom. Ennek az eredője az hogy most váltanak GC15-re és ilyenkor csomósodnak a hibák. Most biztosan érdemes várnia annak aki master-en van.
-
blasi20
tag
válasz
trance89 #7106 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Továbbá örülök, hogy te válaszoltál, mert te biztos tudsz tanácsot adni. Az alábbi leírás alapján(https://logout.hu/bejegyzes/fingr86_ax3600_global_verziobol_kinai.html) próbáltam megcsinálni a Kínai fw felrakását, de az istenért nem sikerül. Az utólsó pont az, hogy reseteljem a routert. Na eddig a rollback fw üzemel rajta, és az összes pont ami a leírásban van megtörténik, majd mikor reset megtörténik visszaáll a global fw-re mintha semmit nem csináltam volna. 4x próbáltam meg, és minden esetben ez a végeredmény. Számomra értelmezhetetlen a jelenség.
Nincs arra lehetőség, hogy távoli elérésen keresztül ezt valaki megcsinálja? Kezdek belefáradni....
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #7053 üzenetére
Minden rendszerben romlik a sebesség, ha egyszerre akarsz csinálni dolgokat, És persze minél jobban megosztod azt a sávszélt, annyival rosszabb lesz a végére a sebesség, na de mi a preferencia?
Ha fúrás nélkül, 10 perc alatt akarod letudni az otthoni teljes lefedést, és annyi a fontos, hogy legyen mindenhol elérhető, jól működő wifi, ami egy telefon- tablet- noti vonalon akár sima 100Mbit is simán teljesít, ezt tudja, de ahogy nő az eszközök száma, úgy egy sima egyrouteres megoldással is csökken az egységre jutó sávszél...
Nálam ax211-gyel 12.5Gbit sebességgel csatlakoztott a routerhez a gép, valósban tudodd 1.3-1.4Mbit sebességet, miközben a lan rész max 1Gbit. Ha nem jött volna az AX7000, maradtam volna wifin, pedig én is kábel párti vagyok.
Szóval szerintem ez is csak egy lehetőség, mégpedig pont arra, hogy ne kelljen kábelezni, mivel ez a kábel nélküli funkció nem működik egy 10K-s routernél, ezért mindenki eldöntheti, megéri-e neki kiadni azt a plusz pénzt 2-3 ilyenre, amit amúgy kevesebb, mint fele áron kábellel bármilyen routerrel megcsinálhat 5 perc alatt.
A 3 másik router 3 másik SSID-vel sem sokkal rossszabb kombó, csak sokkal olcsóbb így azt gondolom, aki ilyen megoldást választ, az elsősorban a vezeték nélkülisége miatt teszi, de szvsz ha van madzag, nincs sok értelme ezt a routert többdarabos készletben kábeles mesh-re venni. -
dchard
veterán
válasz
trance89 #6788 üzenetére
Meg lehet próbálni.
@xabolcs
Annyi probléma azért van, hogy a sokkal újabb firmware-ek nem minden esetben kompatibilisek 100%-ban az ilyen régi SDK-ra épülő verziókkal, meg a BDF_ből is hiányozhat ez-az. Ha feltölti és nem indulnak az interfészek, vagy kernel logban fúrcaság van, esetleg rögtön crash akkor lehet tudni, hogy nem nyert
Tudnád hogy került ki ez a verzió githubra... Megnevezése is elég megtévesztő "testing", szó nincs béta verzióról, a legújabb stabil QSDK-val ezt szállítja a Qualcomm.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #6469 üzenetére
Broadcom témában két szakdolgozatot is írtam. Igaz xDSL fronton, de közelről láthattam, hogyan csesznek ki tudatosan az open source közösséggel. Szóval nem a szívem csücske, azt elhiheted
Éppen ezért nagy ívben elkerülöm, nálam is QCA és Intel rádiók vannak, azokkal nincs gond. Bár az Intel AX211-et a Xiaomi 11 Lite 5G NE-m lekörözi Iperf3 alatt, ami azért nem teljesen nyugtat meg.
Ha valakit érdekel, van egy gyanús patch tegnapról a kernel listán, amire felhívtam Robi figyelmét, amitől elvileg megjavul a nem működő TX beamforming. Ez komoly javulással kecsegtet. Hamarosan lesz backport az érintett és az összes többi kimaradt patch kapcsán is, érdemes figyelgetni az Openwrt master git-et
Nyilván nagy mennyiségű driver kód beemelésekor fokozottan megtörténhet a javulás mellett az is, hogy valmai szar lesz, ezért aki nem akar tesztelgetni az ne frissítsen rögtön.
-
bagand11
csendes újonc
válasz
trance89 #6141 üzenetére
Hát, időközben a MI routeren átállítottam a DNS-t a google félére, majd az Openwrt-re is, mindenféle konstellációt kipróbáltam, de a hiba továbbra is fennáll: wifi van, net van, a telefonon is minden működik, de a Google Store app frissítés továbbra is esetleges. Néha frissül egy-egy, főleg a kisebb méretűek, de jellemzően elakad a letöltés. Van, hogy 99%-ig letölti, de ott megáll és csak karikázik. Ha wifit kilövöm, mobilneten gond nélkül frissít.
Telekom modem van (Sagem), ott a wifi ki van lőve, erre van rádugva az AX3600, és a probléma fennáll. (Már azt is megpróbáltam, hogy az AX3600-at lőttem le és a telekom modem routerjét használtam, akkor persze frissült minden app rendben. Szóval itt a Xiaomi a ludas.)
Próbáltam külföldi fórumokat is nézni, de nem találok semmit.
Elvileg olyasmi lehet, hogy ingadozik a net és erre a Google Play Store érzékeny, legalábbis azt olvastam, de azért ez röhejnek tűnik, mivel közben meg a letöltési sebesség fasza.
Elég kétségbejtő.
Ha van ötlet, örömmel veszem. -
neo81
senior tag
válasz
trance89 #6015 üzenetére
Nekem úgy tűnik, mintha erről a firmware letöltő oldalról:
https://www.miwifi.com/wap_download.html
, ehhez a fajtához való lenne jó hozzá:
Redmi路由器AX5
, és ez a firmware:
https://cdn.cnbj1.fds.api.mi-img.com/xiaoqiang/rom/ra67/miwifi_ra67_firmware_59980_1.0.105.bin
De még eddig ezt nem mertem rátenni.
Szerinted?
-
válasz
trance89 #5822 üzenetére
"Original Xiaomi Mi Router AX1800 256MB Wifi 6 Gigabit 2.4G 5GHz 5-Core Dual-Band OFDMA High Gain Antennas"
így vettem gearbestről anno, 2020-ban... ugyan az a fekete torony, mint volt anno a kínai 3600as - annak kistesója, fele ram, stb.
belépve:
路由器型号 小米路由器AX1800
系统ROM版本 MiWiFi 稳定版 1.0.626ma ezt a verziót rm1800-ként hivatkozzák, mert lett egy "új" ax1800... [link] - kínaiak.....
szal, anno amikor vettem, még jött rá fw frissítés, amíg egyszer csak ráment ez a 626... lehet egy elcseszett build volt...? ami így magától már sose fog frissülni, mert 626-ig 399-ről sose jutunk el
és a másik dolog: miért van szó 2021-es találatokban 1.0.399-es fw-ről, ha ez csak most jött ki, idén?
tanácstalan vagyok.... lehet besütöm.
-
FIRE PRINCE
csendes tag
válasz
trance89 #5714 üzenetére
Köszi.
Mi a különbség a patchelt és a gyári között ha a mi home funkciók is a megmaradt?
Ha felteszem webui-n az eredetit és jön egy módosított akkor azt gondolom a bemásolós kódos módszerrel lehet feltenni. A bdata nálam át írt mert global eredetileg akkor nem lesz probléma MI Home és társa működésében + a bdatának ha felteszem az eredetit?
-
Bandi67
csendes tag
válasz
trance89 #5083 üzenetére
Elnézést, hogy nem írtam választ, csak most kerültem azóta gépközelbe.
A xiaomi wan portját dugtam az új telekom routerre. A telekom passthrpugh módban van, a xiaomi PPPoE-ra van állítva, (ezen ment korábban is, ezen nem változtattam). Lehet, hogy át kell még valamit állítani a xiaomin, hogy az új telekom routerről menjen?
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
válasz
trance89 #4989 üzenetére
Köszi, ezekre én is gondoltam, de a kínai fw-hez a bdata-t is át kell írnom mindkét routeren CN-re, különben nem megy a Miwifi, ami nélkül nem tudom bekapcsolni a vendéghálózatot.
Ezt azért megspórolnám, ha nem orvosolja a problémát.
Várok még a kísérletezéssel, hátha valakinek van konkrét tapasztalata.
Az openwrt-t nem ismerem, csak akkor próbálkoznék vele, ha garantáltan megoldaná a kérdést.Kedves fórumtársak! Van valaki, aki meshben használja Miwifi kompatibilis kínai fw-es ax3600 routereit? Ha van ilyen, megtenné, hogy kipróbálja működik-e a vendéghálózat kiterjesztése a mesh node-ra?
-
szjoci
őstag
válasz
trance89 #4940 üzenetére
... a beállításokban pedig az openwrt topikban biztos tudnak segíteni
-
válasz
trance89 #4724 üzenetére
biztos vagyok benne hogy a hiba nálam van csak nem tudom hol
pont ezeket csináltam amit irtál de már 20x
probálom gépelni , probálom másolni , probálom az billentyuzet oldalso számaival és a felső számokkal is gépelni
ez a szérial szamom : 29010/E0RV40039
és ezt adja ki rá : 41d5a7eca puttyban nem látom a jelszot , már arra gondoltam valami kodlap eltérés van és a lenyomott gombokra a putty mást kap de akkor a beillesztésnél nem lehetne gond , szoval nincs tippem
-
Skipper
tag
válasz
trance89 #4709 üzenetére
Köszönöm; tegnap üzemeltem be a routert, feldobtam rá a Mi nélküli patchelt kínait.
Egyelőre bridge (repeater) üzemmódban megy, de így meg annyira le van butítva a felület, hogy azt sem látom, melyik kliens épp melyik wifi hálózaton van.
Illetve mióta a kínai fw van fenn, a mobilom 2,4 GHz-re csatlakozik (a globallal egyből 5 GHz-re mászott). -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #4663 üzenetére
Ugye pont én voltam az, akinek nem akart elsőre párosodni a két kínai, aztán én találtam a python-os megoldást, amivel biztosan megy, de a kábeles opció eszembe se jutott, szerintem érdemes lenne mindenkit lebeszélni a kábel nélküli próbálkozásról, vagy legalább erősen jelezni az összefoglalóban, hogy a kábeles gyorsabb..
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #4653 üzenetére
Kínai fw-en vagyok, és kábel nélkül ment elsőre is a mesh összeállítás, ugyanezt tudná a globa, vagy annak ez is gond, és csak a kábeles nem megy neki? Jó lenne ilyesmiket is beírni az összefoglalóba.. Amúgy pont tegnap néztem, kínaiból sincs frissítés, viszont majdhogynem azt se tudom, hol a házban a router, hónapok óta hibátlanul megy a rendszer, ráadásul alapon (standard) is akkora a lefedettség, hogy a harmadik router a saját dobozában vár a csodára, nem kell, mindenhol hibátlan a net, és jó a sebesség is. A telek végében is simán netezek, pedig 107m hosszú, és 3 fal mögött kb 70m-re van onnan a második router.
Semmi extrát nem tud, de amit tud, azt nagyon jól. Ezek után már openwrt-re se frissítenék, mert mindent megoldok vele. -
dchard
veterán
válasz
trance89 #4620 üzenetére
"Szerinted az openwrt egy tökéletes fw, szerintem pedig egy félkész tákolmány."
Senki nem hiszi, hogy az OpenWRT tökéletes. Ez az állítás pont ugyanakkora tévedés, mint hogy félkész tákolmány. A több évvel ezelőtti rossz tapasztalatod kivetülése látszik a leginkább ezeken a szélsőséges kijelentéseken.
Ha a Wifi teljestmény érdekel, akkor azt tudom neked mondani, hogy egy Xiaomi Mi11Lite 5G-NE-vel (AX, 1x1), és egy Intel AX210 kártyával (AX, 2x2) szoktam tesztelni, a telefonon stabilan 6-700Mbit jön ki lefelé, felfelé 4-500Mbit, az AX210 esetén a gigabit ethernet a szűk keresztmetszet, de ha a teszt a router és a kártya között zajlik, akkor lehet mérni 1.3-1.4gigabitet is stabilan (160MHz-en). Ettől függetlenül nincs NSS offload OWRT alatt, ami azért néha jó lenne. Én crash-t lassan egy éve nem láttam, és biztos lehetsz benne, hogy ha heti újraindulásokat látnék, én sem használnám, az egész háztartásomat ez a router szolgálja ki, nem hobbiból van. Mesh témában én nem tudok nyilatkozni. PPPoE mellett is kijön belőle a gigabit stabilan, ez alapvetően az erős ARM magoknak köszönhető, szerencsére a kernel rengeteget fejlődött itt is. Az ethernet driver butácska, de ebből az átlag user nem igen lát semmit. Itt tart a történet most. Hamarosan elkészül a PR, és hivatalosan is platform szintű támogatás lesz OWRT-ben az IPQ807x-re, ami nem csak az AX3600-at és AX6-ot, de egyéb routereket is jelent. De ha belenézel a hivatalos topikba ott is láthatod, hogy 1-2 szélsőséges konfigot leszámítva (amik a gyári verzióval nem is lehetségesek) stabil a technika.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #4617 üzenetére
"Openwrt nem mindenkinek való"
Ez így van.
"kétlem, hogy belátható időn belül eléri a gyári fw stabilitását de legfőképpen a wifi teljesítményét."
Régen elérte, és a szigniffikánsan újabb wifi FW + driver miatt régen meg is haladta azt... Ha teljesítmény alatt a 30dBm kimenő teljesítményre gondolsz, ugyanazzal a hekkelős módszerrel lehet elérni, mint ahogy kínaisítasz. Pont ugyanannyira illegális is. Gyárilag sosem fogsz olyan OWRT-t kapni, ami ezt támogatja, de ugyanúgy a BDF_ben van a trükk, mint a kínai vagy global esetében, ebből a szempontból semmi különbség nincs. Már csak azért sem, mert ehhez a Xiaomi-nak vagy az OWRT-nek nincsen köze, a QCA így tervezte a rendszert.
"a wifi-t bekapcsolva egyetlen eszközzel sem tudtam csatlakozni rá akármilyen csatornát állítottam be"
Akkor neked tényleg nem való, ilyen hibák bő egy éve nincsenek, nem is láttunk hasonló panaszt pedig elég sokan használjuk napi szinten.
Nem meggyőzni akarlak, mint ahogyan senki mást sem, de a félreinformálásnak jó lenne véget vetni.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #4613 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk ezt a kérdést. Mind a kettő baromi öreg, az ipq807x 2.0-ás főverzióján alapul. És rengeteg bug van bennük. És a Xiaomi-ról tudható, hogy soha az életben nem lesz főverzió frissítés: amelyik SDK-ra felépítették a modellt, az lesz amíg van support.
Persze értem én, hogy a két szar közül a kínai a kisebbik szar, de a kínai sem kapott érdemi frissítést meglehetősen régóta, és nem is fog.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #4578 üzenetére
Én minden esetben a partíciós tábák összehasolítását ajánlom. Nem kerül semmibe, kettő perc alatt elvégezhető, és utána nyugodtan aludhat az ember. Annyi kiegészítés az összefoglalóhoz, hogy láttunk már olyan esetet, ahol a QSDK alapú szar után rárakott OWRT brick-ből TTL sorossal sem lehetett visszahozni az eszközt, kizárólag a NAND direkt írásával, amire nyugodtan mondhatjuk: házilag senki nem tud elvégezni.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #4574 üzenetére
Gyorsan érdemes tisztázni, hogy bár a bdata-t nem használja az Openwrt, de kizárólag akkor telepíthető, ha a routeren a gyári partíciós tábla van. Minden más esetben tégla lesz az eredmény. Ha "kínai" alatt a gyári kínai verziót érti, akkor mehet rá az OWRT, de ha valami harmadik fél által turmányolt szart, akkor nem. Tekintve hogy hányan jártak már eddig is ezzel pórul én biztosan ellenőrizném mielőtt nekiállok.
-
st6969
őstag
válasz
trance89 #4537 üzenetére
Sajnos nem vagyok hozzáértő, de leírások alapján úgy csináltam meg, hogy a Connect box-on csináltam egy egy DHCP tartományon kívüli (?) fix IP-t, és azon csatlakozik a Xiaomi. Annyi frissítés a tegnapi leállás után, hogy azóta sem megy, hiába indítottam vagy 3x újra. Látszanak a wifi hálózatok, de felcsatlakozni nem lehet rájuk. Szóval valami nagyobb gebasz van itt
Talán nem kap ip-t
Ha átállítom modem módba a connect boxot, akkor jól gondolom, hogy az arra kötött switch, ami 2db ip kamerát szolgál ki, nem fog működni?
"DMZ-be tenni" - ezt nem értem mi, de majd rákeresek.
-
-
qqzs
őstag
válasz
trance89 #4526 üzenetére
Igen igy dugtam. De mindenaron telekomos usernevet es jelszot kert aztan mar kinombanna xiaomi lanjara dugtam at a kabeltnes ekkor a miwifi azt mondta hogy nincs kabel ellenerozzem de alatta aprobetovel higy tovább es vegre megkerdezte hogy milyen modban akarom hasznalni. Vezetekes ap modba kapcsoltam es csoda tortent. Ezutan visszadugatta velem a wan portba es elkezdett mukodni. A masodikat vsak radugtam a huaweire es a wanra majd magatol felalt mesh. De hogy ezt a kezdo permutacios dugdosast nyomkodast hogy kellett volna elkerulnom? Ezzel a ket AX3000-el is kanaán van. Osszes kamera, kutyu sokkal gyorsabban reagal. Sebesseg is jo. Mondjuk a telefon kicsit lassan kapcsol at mikor jovok megyek egesz kozel kell menni a masikhoz hogy raugorjon a telefon. De ez lehet a telefon beallitas problemaja.
-
tlala
addikt
válasz
trance89 #4502 üzenetére
Köszönjük!
(Bár így tűnik, hogy FingR86 kolléga leírása sem tartalmazza az új kötelező --model AX3600 kiegészítést a header.py parancs sorában.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest