- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti222
csendes tag
válasz
Integrator #7093 üzenetére
Keress meg privátban, felrakom neked rá ingyen. 10 perc kb.
-
pisti222
csendes tag
válasz
zelikocc #7087 üzenetére
Igazad lehet. Mikrotic és Unifi megvolt már és persze open wrt is, bár már korábban az AC előtt. Teljesítményben és ár értékben ez a setup lett a leggyorsabb ebben a pillanatban egy 7000-es vezetésével. Egyedül amit írtam az egy kicsit bosszantó, de térerőben és lefedettségben a Unifi messze van sajna, hacsak nem költenék csilliárdokat. És ez hozza magával, hogy tele kéne pakolnom AP-vel a házat és a külterületet, nem beszélve az egyép AP-ról amik távoli kamerákat is visznek több km-re több pontra
Összeadva egy horrorisztikus ár jönne ki. Arról nem is beszélve, hogy 2,5 G lan is jelen van a 7000-es jóvoltából, és így a kritikus eszközök maxon mennek kábelen. Hálózat stabil és az ár értéke is baráti és wifin is jön a max sávszél amit kábelen is tud. Igen, kevésbé managelhető, de nincs is rá szükség akkora mélységig. Priókat tudja kezelni, nat megy, wifi jó lefedettségű, és a net teljes sávszélességét tudja a belső hálózati igények mellett. Ez volt az oka
-
pisti222
csendes tag
Azért ennek is van ám előnye.
Mégpedig ami nálam is probléma a mesh esetén, hogy az adott klienseket nem mindíg a legközelebbi és legerősebb jelhez teszi. És ha pl mozgás van, akkor szinte csak szakadás körül lép át a másikra. Már sok dolgot próbáltam, hogy az eszközök jobb eloszlással és a legközelebbi routerhez csatlakozzanak, de sikertelen. Sajnos 50-60cm betonfalak is vannak, és nem tudom köztes minden szempontból jól elosztani a pozíciókat így vannak átfedések. Ez miatt már én is elgondolkodtam a külön ssid-en, mert akkor manuálisan oda küldöm az eszközöket ahol a legjobb. Sajnos viszont akkor amobilos járkálásnál lehet néha kései átkapcsolás.
Wolt hogy a 4 router közüll szinte minden eszköz egyre akart rámenni, okozott is galibát, de szerencsére beáll egy idő után. Viszont ha áramszünet van akkor az első 10 perc az kész káosz - 100 körüli wifi eszközről beszélek és többnyire 2,4g.
Bocs az Off-ért. -
pisti222
csendes tag
Nehéz volt az IP csere, de nem a fizikai átírás, hanem mindennek az átcímezése. HA, nas, MQTT bróker.... és külső ap-k, kliensek. Több mint egy nap volt, de volt ahol saját magam vittem be a fa..erdőbe. Végül rendmen megy minden, egyedül a Mesh az amit faragni kell.... még
-
pisti222
csendes tag
A probléma nem a router, hanem a kliensnek is vissza kell beszélnie. Hiába óriási térerőt nyom, a falban lévő esp chipek gyengék. Sajnos oda ugrik ahol először érzékel.
Jól mondod, jól kell elhelyezni. Pince 60-as beton, födém padlófűtés és hőtükör 3 betonréteggel, és a padlás is hőtükrös+ 16cm grafit, kívül grafitos 16 centis szigetelés a 40-es hőszigetelt falazaton. Na itt hiába van a fő routernek jele, a nem ér vissza a klienstől zavar nélkül. Ezért kell a mesh.
Eladni nem fogom ettől független, mert már megkínlódtam vele. 109 eszköz mozog a hálón és többnyire wifin, amit eddíg 4 router fedett le, és a 3600-as jól vitte meshben, bár az elején ott volt egy tanuló órája, mire beállt.
Még azt tudom sejteni, hogy a szoftverekben van kompatibilitási hiba, de ennek ellenére bemegy meshbe. Itt még teszek egy próbát, és átlököm minden 3600-t CN lokációra és CN szoftverre, hátha ez segít. Ha nem megy, akkor jön a régi bevállt AP módszer és én osztom le a pozíciókat kézzel.
Mindentől független nem mondtam hogy rossz a 7000, csak nálam az 1000/1000 neten sok kliens mellet nem hozott eddíg wow érzést.... -
pisti222
csendes tag
Sikerült átállnom az ip-el, de sajnos a 7000-es kevésnek bizonyult a lefedettséget tekintve. Ugyan azt hozza mint a kinai 3600. A kliensek ráadásul megbolondultak, mert össez vissza próbálnak kapcsolódni a mesh-ben. Nem a legközelebbivel veszi fel a kommunikációt, hanem randomnaj tűnik, vagy amelyik előbb válaszol foglaltság függvényében. Ez miatt olyan kiesések is lettek, amik nem voltak korábban. A Mesh beállítást lehet valahogy javítani? Mikor melyik kliensre menjen rá, vagy határértékeket állítani?
-
pisti222
csendes tag
Az Ip oka egy régebbi hozadék, de erre van építve kb 150 ezköz, és távoli kliens is, ez miatt nehézkes a lecserélése. Amit mondasz működik, de a port forward nem menne, mert más ip-re kell forwardolni, és ő csak a saját tartományában teszi ezt. Most ez azt jelenti, hogy beszaladtam a fa..erdőbe
-
pisti222
csendes tag
Srácok! olyan gondom van, hogy szerettem volna kicserélni a központi AX3600-at egy 7000-re, de speciális ip címet használok. A probléma viszont az, hogy a 7000-es nem eszi meg azt a központi ip címet, mert csak 192.168... tartományokat lehet beállítani, ellenkező esetben hibát dob, és nem menthető. Van erre bármi megoldás? Találkoztatok már hasonlóval?
-
pisti222
csendes tag
Köszi az infót!
Sajna a ház betonfödémek és külső garázs miatt most is 3 AX3600 fut jó viszonyban, így lehet ugyan ennyivel kellene kalkulálni. Árban pedig nem kelvés lenne így. Ez mellett a klienseknek is vissza kell beszélniük (van egy pár), így lehedettségben nem tudom mennyit hozhat a 7000-es. Lehet bepróbálok egyet aztán kiderül mit hoz.Köszi még egyszer!
-
pisti222
csendes tag
Sajnos eddíg senki nem érdeklődött, sőt még apró segítség sem jött, pedíg szerintem van itt tapasztalat. Ezért írtam, hogy sikerült megoldani, hátha érdekel valakit...
A megoldás a végére egyszerűnek tűnik:
A gyári visszaállítás hiába sikerült, a TFTP-vel, vagy gyári helyreállítóval, a crash partíció nem lett rendben. Ezt kellett helyrerakni. Helyreállítás után SSH elérés megycsinálása. Ez után gyszerűen Putty-val letisztítani a crash partíció (mtd10: 00080000 00020000 "crash") tartalmát.
mtd erase crash
Ennyi a megoldás...... -
pisti222
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került egy szerintem korábbi QDSK fw próbálkozásos ax3600. Putty-val kiolvasott adatok alapján eltérés van a partícióban. Van arra mód, hogy vissza lehessen állítani?
A gyári visszaállítás nem teszi helyre, elindul, de a funkciók hiányosak.
Több FW-t is próbáltam, de ugyan az az eset. Még Open wrt nem volt... -
pisti222
csendes tag
válasz
iloilo2000 #5027 üzenetére
Érdekes jelenség, lehet tároló hiba és sérülten kerül felírásra az FW. Forrasztós módszerrel, valószínű feléleszthető lehet. Ha viszont sérült a memória, akkor ugyan úgy kiáll majd később. Ha gondolod, teszek egy próbát neked, már csak a kihívás végett
-
pisti222
csendes tag
Operwrt-ben mennyire stabil a mesh? Tesztelte már valaki itt a fórumról....?
-
pisti222
csendes tag
válasz
FingR86 #4832 üzenetére
Sajnos akkor a belsejében kell keresni a hibát. Szét kell kapni és ott ellenőrizni a táp utáni részeknél a fesz stabilizátorokat. Nem biztos, hogy érdemes vele bajlódni, mert sima memória meghibásodás is okozhat fagyást, és az csak fizikai cserével orvosolható. Lehet jobban jársz egy másikkal. Ha esetleg még nem próbáltad, akkor egy teljesen új FW csere, hogy újraírodjanak a dolgok és egy ram reset. Ha ez meg volt akkor nincs gazdaságos ötletem, de lehet másnak lesz...
-
pisti222
csendes tag
Én értem miért szeretné... Egyszerű stabilitási szempontból szoktunk külön wifi ezközt alkalmazni adott hálózatban, mert az okos kütyükből egyre több van és egy mobilon épp nagy méretű videókat töltögető, vagy kisebb vendégsereg által beterhelt wifi akár stabilitási gondot okozhat az adott hálóban. Ha leválasztjuk az okos eszközöket, nagy darbszám, de kicsi sávszél és zavarmentasség a kimenet. Ez okból lehet jó egy külön wifi ami nem wirtuálisan külön wifi hanem fizikailag.
A hazatelefonálásról olyan sok árnykép van, hogy már mosolyogtató. Ez előző ASUS routerem többet beszélgetett az ASUS szerverrel , mint a gyomlálatlan AX3600. Aki fél, az használjon belső szeparációt, és csak tűzfalon kommunikáljon kifelé és csak VPN használatával
Ez mellett igen csak vicces, mikor valakihez elmegyünk aki barkács tolja ezerrel, és kapunk wifi kódot a youtubhoz, és a sok ikeás és egyéb kis tuya cuccokat máris kezelésbe lehet venni.... A külön wifi ezt is megoldja, főként ha valaki már a tartomány kezelésekben is otthon van. Bocs ha OFF volt esetleg... -
pisti222
csendes tag
válasz
enginev3.0 #4729 üzenetére
Tud, de az összekötést a scriptes verzióval kell megcsinálni. Utána megy kábellel is és a nélkül is
-
pisti222
csendes tag
válasz
tupacamaru #4623 üzenetére
Köszi, én már rendeltem is....jó ár
-
pisti222
csendes tag
Érdemes megvizsgálni milyen eszközök vannak a rutteren egyidőben és milyen kommunikáció zajlik. Egy eszköz nem megfeleleő működése is okozhat ilyen jellegű lassulást. Szerintem ilyen problémád lehet, és nem a routerben keresném a hibát, ha az FW frissítés után volt rendes reset. A csatorna zsúfoltság is okozhat ilyet, de 5ghz esetén ez kevésbé jellemző, mert a távolság jelentősen rövidebb, mint 2,4-nél. Esetleg egy analiser app segíthet ha felteszed telóra.
-
pisti222
csendes tag
Nézted a körnezetben lévő freqvencia terhelést? Esetleg manuális csatorna választás és tesztelés kihozhatja a hibát. Nekem nagyon gyanús, hogy valahol itt lehet keresgélni. Még egy dolg, hogy a felcsatlakozott eeszközöm mennyisége nem nőlt? Nagyon nem mindegy, mennyi között tartja fenn a kapcsolatot (pl okos wifi eszközök). Kíváncsi vagyok mi okozza....
-
pisti222
csendes tag
Kábellel összekötve, mert akkor a rutterek kábelen csatlakoznak egymáshoz és nem dupla wifi 5g kommal. Mash-ben van mind a 3-db max poweren, mert van távolság is és födém (3 szint és egy rutter a telek másik sarkában a garázsban van). Alsó pince gyengécskébb, majd kap ide is egyet. 1400 m2 a telek. 68 wifi kliens + 70 kábelen mert sok az okos eszköz, de csak 2,4 g-n mennek. Az 5 g csatornák szabadon ott kb 8 wifi. Igy a gigás net simán leszalad a jó mobilokra és laptopra. Nincs vele semmi gond. ASUS U68 ruttereket váltott anno, mert már instabilak voltak. Pachelt FW természetesen
Ár értékben nem találtam jobbat eddíg
Mért speed teszt nagyban függ a távolságtól, és a freqi telítettségtől. Nem rég gondolkodtam el egy mikrotik központon, a 2GB net miatt, csak még nem szántam rá magam az ára miatt, és nem tudom hogy hozhatom össze a xiaomikkal.
-
pisti222
csendes tag
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy 3 db AX3600-ból álló mesh hálózat (kábeles összekötéssel).
A gyomlált FW van mindegyiken SSH támogatással emelt wifi teljesítménnyel.
Elég sok a wifi kliensem, és nem tudom melyik hova csatlakozik pontosan, és milyen vételi paraméterek vannak. Csak a központi egységben látni a listát, a többi mesh routerné csak darab.
Van arra lehetőség, hogy kliens infókat meg lehessen nézni a routerben, esetleg cpu terhelés vagy egyéb fontosabb indókat?
Előre is köszönöm az ötleteket.... -
pisti222
csendes tag
válasz
csomi1977 #3947 üzenetére
Az a baj, hogy már régen csináltam. A bal felső menüvel nekem sem volt jó, viszont itt a fórumban van egy script aminek a futtatásával automatikusan összerakja a ruttereket.
Csak annyi, hogy resetelni kell a mesh-be rakantó routert, és kábellel összekötni. Ez után futtatni a scriptet, és ott kiválasztani a routert. Egy újraindítás után már is jó lesz. Elsőre azért nekem sem jött össze, mert pl nem reseteltem, de utána problémamentesen ment mind 3 és átfog 2 épületet metonfödémekkel és 1500 m2 kötes udvart -
pisti222
csendes tag
válasz
csomi1977 #3943 üzenetére
Nem teljesen így van. Globál FW is viszi a mesht és a port forvardot. Minden esetre a legjobb ha a simán fel van rakva a herélt FW mert abban minden működik (kivétel az IPTV ha jól tudom) és olyan térerőt ad amit a TP link soha nem fog elérni. Én Asus ruttereket cseréltem le 3+ van Mesh-ben és atomstabil több mint 200 klienssel.
-
pisti222
csendes tag
A válasz egyszerű. Sok az okos wifin kommunikáló eszköz ami HA-ba van integrálva. Nem minden esetben, se sokszor a fix ip nem oldható meg az eszközben, hanem a routerben kell fixálni. Csak az elképzelés végett: redőnyök, világítás, fűtés termosztátok, füst, víz érzékelők....
Ezért lenne fontos, hogy esetleges csere, vagy fw update ne nyírja ki a felkapált mac és IP listát.
Köszi a választ, megnézem -
pisti222
csendes tag
Egy kérdésem lenne a tapasztaltabb kollégákhoz.
A beállítások mentésénél nem ment le mindent a készülék, pl: IP a fix kiosztást.
Jelenleg a MI fnkció nélküli FW van fenn, és kellene az APP-ot használnom, de itt tiltott. Ha frissítem az FW-t SSH+MI+txpwr verzióra, elvesznek a beállításaim? Ha igen, hogy tudnám átmenteni a fix IP kiosztást? Nagyon sok készülék van és legutóbb majd egy óra volt a kézi beírás.
Előre is köszi az ötleteket -
pisti222
csendes tag
QOS-t használt már valaki AX3600-on?
Nekem olyan gondom van, hogy ha nagyobb forgalom zajlik, pl nagy méretű letöltés, torrent.... akkor felmegy a ping az egekbe, és halál a böngészés.
Próbáltam a QOS-t bekapcsolni, de csak autoamtikusan priorizál, és nem igazán jó a megoldása. A régebbi ASUS Tomato FW-vel simán lekezelte és nem lassult semmi, de ez nem tudja. A net 100/8 de stabil. -
pisti222
csendes tag
AX3600-nál hol lehet a tűzfal beállításokat módosítani?
Olyan okból kérdezem, mert ha belső hálózatról dns címen a saját hálózatra mutat az adott kérés, akkor elutasításra kerül, mert nem lát semmit. Kívülről minden ok, simál kommunikál, de belülről nem akar csak ha direkt ip-t adok meg. Globál verzió a pachelt FW-vel.
Ha valakinek van ezzel tapasztalata, kérem ossza meg velem. -
pisti222
csendes tag
Nincs esetleg valakinek eladó AX3600 jóárasítva? Egy még kellene a hálózatomba
-
pisti222
csendes tag
-
pisti222
csendes tag
Köszönöm, tegnap este én is megtaláltam egy hasonlót egy külföldi fórumon. Sikerült is összerakni, mi után a wifi kompatibilitás módot kikapcsoltam.
Sajnos hajnalra valami történt, mert a fő rutter jele 0. Megy a wifi a web felület szerint, de nem látni semmit, és 0 eszköz csatlakozik.
Köszi a linket, valamiért én előzőekben átszaladtam rajta. Jó a leírás nagyon. -
-
pisti222
csendes tag
Segítsetek, mert már szét vet az ideg.
Nem bírom rávenni 2 db AX3600-at a fenti firmware-el a mesh módra.
Mi lehet a gond?
Egyik beállítva, a másik nullán. Add mesh, meg is találja kábelen. Majd csak kalimpál, de nem történik semmi.
Egyik már korábban kínaisítva a txpwr soft, másik global és ugyan az a soft (belül nincs kínaisítva). Rágióra mindkettó Hungary.... -
pisti222
csendes tag
Egy kérdés merült fel bennem ami valószínű már másoknál is előjöhetett.
Szuper a Mi eltávolítás a rutterből, de hogyan lehet Guest wifit beállítani, ha nem megy az MI applikáció?
Illetve a távoli elérés weben hogy lehetséges?
Remélem van aki tudja a választ -
pisti222
csendes tag
válasz
trance89 #2789 üzenetére
Csináltam egy factory resetet. Utána próbáltam chinase mailand régiót kiválasztani, de nincs benne. Gondolom a globalba akkor nincs, pedig megcsináltan a kínaisítást.
Másig gond, hogy mennék be a putty-val, de a sima jelszót nem veszi el...
Az xrepack-ban mi a jelszó a belépéshez? Tudja valaki, vagy valamit elrontottam -
pisti222
csendes tag
válasz
trance89 #2787 üzenetére
Nekem az Xrepac fw van fenn globálba, és régióra singapur van kiírva. A gyári mi appal nem tudom elérni sajnos. Belső hálóról böngésző tökéletes.
Mivel singapúr, kiváncsi lennék, hogy miként tudom meg, hogy a wifi kínai erős módban megy. Térerő van, csak kérdezném a tapasztaltabb kollégáktól, hogy miként tudom egyértelműen tesztelni.
Köszi előre is. -
pisti222
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvastam, de nem egyértelmű még számomra, hogy a Port forward és a DDNS kezelés az működik az AX3600 esetén. Természetesen a jó wifi adó teljesítménnyel.
Köszönöm, ha szántok a válaszra egy pici időt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged