- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Asus vonalon egy gyári FW-rel is örülni lehet, ha nem fagy hónapokig, router esetben elég fontos érv, hogy van vagy nincs. Ha nincs hw-es offload, de átmegy a gbit, az a tényeken mit változtat? Semmit. Neked konkrétan mi előnyöd lenne a hw-es megoldásból?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
trance89
Topikgazda
-
pisti222
csendes tag
A válasz egyszerű. Sok az okos wifin kommunikáló eszköz ami HA-ba van integrálva. Nem minden esetben, se sokszor a fix ip nem oldható meg az eszközben, hanem a routerben kell fixálni. Csak az elképzelés végett: redőnyök, világítás, fűtés termosztátok, füst, víz érzékelők....
Ezért lenne fontos, hogy esetleges csere, vagy fw update ne nyírja ki a felkapált mac és IP listát.
Köszi a választ, megnézem -
trance89
Topikgazda
-
Rick4
félisten
Rosszul hitted, nem kell. Nekem egy global kapcsolódik egy kínaira, mindkettő magyarra van állítva. Összekapcsláskor sem voltak összegudva, most sincsenek, androidos app látja mindkettőt.
Nyílt titok, hogy lettek összekötve, le volt írva, számtalanszor volt linkelve.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Miért kellene foglalkoznia azzal, hogy az egyik szobában melyik frekin megy, a másik szobában melyik frekint megy a wifi a telefonon?
Oké, persze, azon túl, hogy tudja, melyik frekint nagyobb a falak csillapítása, még egyszerű is lenne, hogy szedje szét, de mi van, ha az emített sávon telítődés van nála, és a szomszéd jele azon a részen jobban érvényesül, erősebben bezavar, és szimplán emiatt vált vissza 2.4-re?Honnan tudnatná ezt rajta kívül bárki más eldönteni?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
dchard
veterán
A 1043ND OWRT alatt flow offload-dal pont a gyári szoftver dupláját hozta NAT-ban, de azt csinálsz amit akarsz, csak hülyeségeket ne írogassál ide. Azt javaslom amit Gyurka6: felejtsd el az owrt-t ha neked ennyire nem jött be.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
E.Kaufmann
veterán
Annyira fos, hogy ahogy néztem még a Unifi-k is arra építkeznek, ahelyett, hogy saját alapokat csinálnának valamint hagytam már pár helyen TP-linket OpenWRT-vel és valahogy el is lettek felejtve, pedig az általa szórt Wifire most is csatlakoznak
Voltak- vannak driver gondok, lettek nem támogatott routerek, de csinálj jobbat, ingyenLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
dchard
veterán
Ebben annyi sületlenség van, mint amennyit korábban már láthattunk tőled az Openwrt-vel kapcsolatban:
"2. Konnyen lehet, hogy a nagyobb teljesitmennyel zart terben mar akkora interferenciat okoztal sajat magaddal, hogy tobbet art mint hasznal.
3. 5Ghz es 2.5Ghz kozott oriasi kulonbseg van!
Az 5Ghz-es jelek sokkal konyebben visszaverodnek feluletekrol es okoznak karos interferenciat, valamint a targyakba utkozve sokkal jobban elnyelodnek, mint a 2.5Ghz-es jel."A vert jel ezer éve nem okoz interferenciát, a MIMO pontosan ezt használja ki. Nem tudsz saját magaddal interferálni. A cyclic prefix-ről tessék olvasgatni kicsit, meg a soft combining-ról, mert az IRC-ről, meg a precoding-ról.
-
dchard
veterán
A példádban több nagyságrendi tévedés van. A Voyager-rel kapcsolatban elfelejted, hogy a földön nem csak elképesztő méretű (és tökéletesen kihangolt) antenna van, hanem olyan LNA és detektor sor, aminek a vételi érzékenysége önmagában (értsd: az antenna nyeresége nélkül is) világklasszis. Ehhez képest a routeren mondjuk lehyen 3-4dBi nyereségű antenna, a telefonon meg 0dBi körüli. Viszont te 20dBm helyett 30dBm-mel fogod tolni neki a jelet, tehát már aránytalan a két irányod. 3-4dB vs. 10dB különbség. De még egyszer: az antenna nyeresége fix, a kisugárzott teljesítmény az, ami változik. Ha a gyári antennák helyett felraknál teszem azt egy 6-8dBi-s verziót, az arányok akkor sem változnának meg: max teljesítményen továbbra is lenne olyan pont, ahol a telefon hall, a router már nem; csak egyszerűen távolabb lenne. De ettől még ugyanúgy nem lenne értelme full powerrel tolni. De ezt a témát lezárom, aki megértett az megértette, aki nem az nem.
-
dchard
veterán
"Egy ipari hulladek ez az openwrt"
"Ha megoldom az ssh hozzaferest,"
Na akkor döntsük el, hogy openwrt-t használsz (kizárt), vagy a gyári szoftvert szidod, aminek az ég világon semmi köze az openwrt-hez. Ha nincs SSH hozzáférésed, akkor biztosan a gyárit használod, ebben az esetben a QCA-t és a Xiaomi-t lehet szidni, az Openwrt-t hagyd ki ebből. Apropó, eddig nem az volt a mondás, hogy az openwrt csak játékra jó?
A hőmréséklet adatok sensors nélkül is kinyerhetők, de hát ki vagyok én, hogy megmondjam neked a frankót.
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
Monddcsak zacci..., Te mit kritizálsz, a QSDK alapú firmware-t, vagy a dchard által ide a topikba helyzetjelentett owrt-s fejlesztési project "snapshot"-ot?
Mert ax3600-on nincs még kész kiforrott rendes open openWRT.
Olvasod-e te dchard kommentjeit?
Dchard pozitívan a béta tesztelés fázisához érkezést említette.[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
mint mondtam, a gép (és ezáltal a torrent) csak néha megy.
Esti online játékoknál nincs gond, ergo a net stabil, csak visszaesik ennyire:Amint újraindítom a routert szoftveresen, vagy kihúzom a konnektorból és visszagdugom, random ideig faszán működik ahogy az elmúlt majdnem 1 évben. :(
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
GuruZone
őstag
utp-n is leesik, ott tűnt fel legelőször, hogy a torrent nem megy fel 60 MB/s-ig, hanem csak 12-ig. de ugye a gép ritkán van bekapcsolva.
sebességet szinte mindig csak telón mérek,l és világosan látszik ott is.
faluról van szó, itt az utcában még az 5 GHz-et sme ismerjük, nemhogy az AX szabványt :)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Rick4
félisten
Számoda esetleg az, amúgy meg mindenki más viszont ennyit akar látni, és ennyiből is érti. A Mean Weel nem érdekel, mivel van olyanom is, de azon kívül az elmúlt 25 évben párhuzamosan még 25 másik félét használtam, és pont ugyanúgy egyikkel sem volt semmi, tehát ha csak olyan van, a felár rég ment volna a levesbe.
Nyiván analógia, meg s ekell válaszolnod, de akkor gondolom rolexszel a karodon szállsz be a bentleybe, mert a casio nem lehet elég pontos, meg egy mercedes nem vis el ugyanolyan komótosan, mert a világ már csak erről szól.
A piaci ár mint írtam, kb 1 db ezres/ A. Amikor kimész a piacra, gondolom a tojásosnáál is firtatod, mekora arányban van a fehérje, sárgája. Na ott is pont annyira kiröhög ezzel a tojásos, mint itt ezért.Hol érdekel engem az a nem egy kínai táp, mikor én nem veszek olyat, és mást se buzdítok rá? Sehol. Soha semmilyen ilyen táp nem gyuladt ki, nem tett tönkre eszközt, pláne a 220 nem húz át sehova, és ebben a tekintetben ezen szerintem lépjünk is túl, mert ha valami nettó baromság, hát ez az.
Csak egy apró példa a sok közül:
Mikor 8-10 éve felraktam a padlásra a 12V 2A-es tápegységeket, amit ha jól emlékszem, 1290Ft-ért vettem itthon, áfás számlával, és nyáron a cserép alatt 50+°C, télen -15°C, pára, nonstop működés volt, Mean Well-t vettem? Egy routerrel együtt egy cipősdobozban vannak 10 éve hogy a por ne lepje őket, és ennyi. Szerinted ment tönkre belőle, vagy ezekből bárki másnak valaha is egy, úgy, hogy az 8-10 éve nem volt kihúzva, és folyamatosan működött? Szerinted az eladott biztonsági kamerák 99%-ához Mean Well tápot adnak, vagy mást? Hallottál egyetlen esetről is, hogy bárki úgy járt, mint ahogy írtad? hagyjuk, gondold át legközelebb, mekkora marhaságot akarsz írni. Értem én, hogy mérnöki munka is kell, de most nem atomarőmű vezérlőpanelről van szó...
Ettől még az 1K/A él.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ithhon kapni picopsu-hz is 120W- os adaptert, áfás számlával kemény 5 ezres /darabért vettem most is kettőt, szóval egy 2-3A-es nem lehet nagy pénz, 1 ezres/ amper kb a reális ár.
-
dchard
veterán
Nálam AC only módban megy az AX6, úgy nem lassul az 5GHz. Lehet neked is ki kéne próbálni AC only módban, hátha közelebb kerülnél a megoldáshoz. Szűrő minden létező rádiós eszközön van, egyrészt így limitálják a vevőre jutó összes teljesítményt (így javítva a vételi érzékenységet), másrészt így akadályozzák meg, hogy hiba esetén sávon kívüli adás történhessen. Nem típus függő
-
dchard
veterán
Ez oké, de pont az a fúrcsa, hogy az AX6 FEM-je gyengébb valamivel, mint az AX3600-é. Persze ne adj isten az is megtörténhet, hogy ha kínai 3600-zal mértek full power-en, akkor nagyon közelről simán széttolhatják a kliens vevő részét, és akkor valamivel szarabb eredményt kapnak. Akárhogy is: ezek nem laboratóriumi mérések, számos oka lehet a különbségnek, ami ráadásul elhanyagolható, és távolról sem biztos, hogy nem mérési hibát látunk.
-
Lackooo84
nagyúr
Hát nekem konkrétan a telón ilyenkor elmegy a net, vagyis a telefon nem is tud róla, h elmegy a net, mert ugye a routertől azt az infot kapja, h van, de adatmozgás nincs. Ilyenkor semmilyen app nem frissül, nem jönnek meg az üzenetek stb. Sőt tovább megyek! Speedtesten is méregetem a 650kbps-eket, de a viber üzenet nem megy át. És a viber se messenger se semmi nem sír, hogy nincs kapcsolat, csak egyszerűen nem jönnek mennek az adatok... Próbáltam már wifi 5 kompat módban is meg anélkül is, mindehogyan kaka. Ja hát az oldalak betöltési sebességéről ne is beszéljünk, főleg chrome-on, mintha valami 2 magos telóm lenne 1 giga rammal meg 1 megás nettel...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
tlala
addikt
Nekem az a mini PC és laptop, amelyek hasítanak a 3600-assal, akadoztak az AX6-tal. Az egyik rendszeresen eldobta az AX6-tal az 5GHz-es wifit, a másik csak lassú volt. Az 5GHz-es jel is gyengébb volt ugyanazon az eszközön ugyanabban a távolabbi szobában AX6-tal.
Más eszköz, más firmware - nem tudom, hogy valójában mi okozta a különbséget. -
Lackooo84
nagyúr
Azért akartam, mert ha én veszek vmit, akkor azt évekre veszem, és gondoltam ha már lecserélem a kb. 6 éves AC56U-t akkor már legyen a legújabb tech. Egyébként ez a router mai napig jó, wifin is tudja a 600Mbps-t. Mindegy igazából nem lényeg. Ami jobban aggaszt az az, hogy tök új a router, mégsem özönlenek hozzá a frissítések, fejlesztések....
-
Lackooo84
nagyúr
Ne keverd a gizikét a gőzekével. A Wifi 6 az nem a 6GHz, az a Wifi 6E, amivel etették a népet, hogy az AX6000 wifi 6E router (ennek dőltem be én is), aztán csak kidetült, hogy a kis kínaiak másra értették azt az E betűt.... Más a CPU ja, egy sokkal gyengébb kaki, kevesebb a rom is, stb.A 2.5G portot, és a 4x4 @160MHz-et leszámítva mindenben gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
Jozsó
tag
Hasonlót írtam én is kb. fél évvel ezelőtt. Két AX200-zal is kipróbáltam (akár a router mellett álva is) és kb. ennyi volt a plafon. Másnak viszont ugyanezzel a kombóval megvan a gigabit. Nem tudom mi lehet a különbség. Olyan, mintha lenne még vmi rejtett beállítás, ami rosszul van állítva, vagy vmi máshogy lenne bizonyos routereknél.
-
Lackooo84
nagyúr
Én nem is hittem azt, de legalább azt gondoltam, ha van egy 2.5G WAN port, akkor minden LAN porton eloszlik az a sávszél, erre kiderül, hogy a 3 LAN port összesen tud 1Gbps-t... Mindegy, végülis wifin kitekeri a jelenlegi maxot, amúgy ott vannak a mérések 2Gbps megy wifin, az azért nem rossz... Igazából amire nekem kell azt tudja, csak mégis ezek olyan rejtett sumákságok, na meg persze ezt talán tudta volna az AX3600 kicsit olcsóbban... Ugye kezdjük ott, hogy amikor rendeltem, akkor azt hittem, hogy ez már tudja a 6GHz wifit, persze kiderült, hogy ez is csak sumákság. Most már mindegy. Nem ülök a router mellett, az a 944 a szoba másik sarkából jön, sőt a router a TV mögött van.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Biztos, hogy gépfüggő.
Nekem van egy passzív celeronos mini pc-m (Vorke V5), amivel kapcsolatban dilemmáztam, hogy érdemes-e egyáltalán cserélni a wifi kártyáját AX200-ra.
Most egy szobával odébb 500/750-et nyom a windowsos speedtest app szerint. (1000/1000 netem van.)[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Na felpattintottam az uj fw-t es tenyleg mukodik AP modban a MESH
Igy azert mar sokkal jobb, mert azonos vlanban van minden router es a miwifivel is elerheto. Raadasul mukodik az eth backhaul
Es ami erdekes, hogy ha mar kesz a mesh halozat, utan mar mind1, hogy a node melyik portjat hasznalod (lan, wan), a miwifi szerint eth a mesh link. Igy gyak hasznalhato az osszes port helyi halozathoz. A fo routert csak a wan porttal kotottem osze a local halozaton es igy is megtalalja vezeteken a node-ot. Szal ez igy egyelore kiraly![ Szerkesztve ]
-
-
takcslajos1
tag
48-as csatornára állt be magától, 160Hz engedélyezve, 52-140 közöttit (DFS) amúgy nem lehet választani, ha be van kapcsolva a Mesh.
A modemből megy egy utp a fő router wan portjába, a fő router lan1 portjából megy egy kábel a mesh router wan portjába, a mesh router lan1 lan2 portjaiból működő internet megy ki. Megnéztem, és ha a fő router egy másik lan portjával kötöm össze a laptopot, szintén működik az internet (bár meg is lepődtem volna, ha nem ment volna).
Igen, szerintem is ennek kéne lennie a mesh lényegének, viszont az 5GHz hatótávolsága mindkét router esetében rosszabb lett. Régebben a xiaoqiang.log fájl szerint 1000mW erősséggel sugárzott a wl0 (5GHz) modul, most ez stabil 250mW-n van, mindkettő routerem esetében. 2,4GHz-nél megmaradt az 1W.
-
mike13
csendes tag
Jól érted. Flipes Huawei ONT lan portja összekötve az első AX3600 WAN portjával, az ONT-ban DMZ-be tettem az első AX3600-at.
A második AX3600 WAN portja van CAT6-tal összekötve az első egy LAN portjával.Nem vagyok nagy szakértője a témának, de tudtommal az AP mód és a mesh mód két különböző dolog, nem vegyíthető.
Egy ideig használtam a két AX3600 AP módban, mert csak így engedték át az IPTV-t (két kínai). Mondjuk arra már nem emlékszem, hogy akkor melyik portba kellett dugni az ONT-ot, de az app vagy a GUI szerintem megmondja, amikor konfigurálod. -
dchard
veterán
A probléma az a 4x4 MIMO-val, hogy ahoz kellően diverz (alacsony korrelációjú) 4 darab antenna is kell, ami a legtöbb laptopban egyszerűen nem fér el, vagy nincs kikábelezve. Hiába ad ki az Intel 4x4-es kártyát, ha berakod a laposba és csak két antenna ágat fogsz tudni használni belőle. Ez a jelenség a mobilokra fokozottan igaz, amikben sok esetben még két antenna ág sincs. Nem véletlen, hogy a piac kliens oldalon a nagyobb csatorna sávszélesség felé mozdul, AP oldalon helyeznek el több antennát és inkább a beamforming és a MU-MIMO az irány (több eszköz kiszolgálása, spektrális hatékonyság növelése az egy kliensen realizálható maximális sebesség hajhászása helyett).
-
Lackooo84
nagyúr
Persze, nem vagyok hülye, akármennyire valaki szeretne annak beállítani... A 2.5G portnak jelenleg csak egy Trés 2k-netnél (nem tudom ők egy dróton adják ezt, vagy 2x1Gbps) van értelme, amikor is egyszerre több eszközön elég jó sebességet lehet elérni, mondjuk 1 gigával töltök le játékot a PS-en, közben szintén 1 gigával töltök le valamit a PC-n, vagy kevesebbel egyszerre több eszközön (meg mindenféle csillivilli belső szuperhálózatoknál, ami engem nem érint/érdekel). Ki tudja később lesz e emelés a diginél is, bár gondolom ahhoz megint elég sok ONT-t kellene kiszórniuk (legalábbis azoknak, akiknek kellene a nagyobb sávszél). De itt mindig több eszközzel kell gondolkodni, nem úgy, hogy egy eszközön meglegyen a 2 Gbps, hanem, ha a fentebb írtak szerint töltök le valamit PS-en akkor a másik eszköznek is maradjon még kakaó. De persze ha lenne nagyobb net a gigásnál, akkor már wifin eleve nem lenne 1Gbps korlát, ott többet lehet kihajtani egy eszközzel is.
Azt a killert én is néztem, hogy az is AX200, de valamivel csak többet tudhat, ha drágább... mert ha nem, akkor ki veszi meg? Bár lehet, hogy tényleg csak azért drágább, mert ez "gémer". Ennek még utána fogok nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Hát én mindenhol azt látom, hogy van benne, elvileg ezen is a középső az, amin van a led.
Brand: Xiaomi
Model: AX6000
Color: Black
Size: 408mm × 133mm × 177mm
CPU: IPQ5018
Network acceleration engine:1.0 GHz NPU
RAM: 512MB
2.4G Wi-Fi:2x2 (IEEE802.11ax 574Mbps, max)
5G Wi-Fi:4x4 (IEEE802.11ax 4804Mbps, max)
Antenna:6 * external high gain antennas + 1 * AIoT antenna
Heat dissipation: Natural heat dissipationFrom the physical interface
1 * 10/100/1000/2500M WAN / LAN (Auto MDI / MDIX)
1 * 10/100/1000M WAN / LAN (Auto MDI / MDIX)
2 * 10/100 / 1000M LAN (Auto MDI / MDIX)LED indicator light
1 * System indicators
1 * INTERNET indicators
4 * Network ports
1 * AIoT LightReset button1 *: Reset button
Power input interface1 *: Power input interface
Wireless standard:IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax,IEEE 802.3/3u/3ab
Certification standards:GB/T9254-2008;GB4943.1-2011Dual band:2.4 GHz, 5GHz
Wireless channel
2.4GHz channel:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
5GHz channel:36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 149, 153, 157, 161, 165Modulation mode
11b: DSSS: DBPSK(1Mbps), DQPSK(2Mbps), CCK(5.5/11Mbps)11a/g: OFDM: BPSK(6/9Mbps), QPSK(12/18Mbps), 16QAM(24/36Mbps),
64QAM(48/54Mbps)11n:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM.
Speed set: MCS0~MCS15 11
ac:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM.Speed set: MCS0~MCS9 (4 streams supported)
11ax:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM, 1024QAM.Speed set: MCS0~MCS11(4 streams supported).4096QAM.
Speed set: MCS12~MCS13(2 streams supported)OS:MiWiFi ROM, a deeply customized smart router operating system based on OpenWRT
Wireless security: WPA-PSK / WPA2-PSK / WPA3-SAE encryption, wireless access control (black and white list), hidden SSID, anti-scratch smart network
MANAGEMENT APP: Website compatible with Android and iOS.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest